Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Όταν ο Μ. Γλέζος και ο Λ. Σάντας ξήλωσαν τη ναζιστική σημαία

Μια επέτειος πιο επίκαιρη από ποτέ για την Ελλάδα, καθώς σαν σήμερα πριν από 72 χρόνια οι τότε φοιτητές Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας, σε μια παράτολμη ενέργειά τους, κατέβασαν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία.
Ξημερώματα της 30ής Μαΐου 1941 και δύο 19χρονοι νέοι σκαρφαλώνουν στον ιερό βράχο και κατευθύνονται προς τον Παρθενώνα με στόχο να κατεβάσουν τη γερμανική σημαία του Γ΄ Ράιχ. Είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, οι οποίοι ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι αγρότες για να διατηρήσουν το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Στην διαδικασία συγκέντρωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών ώστε να διατηρήσουν το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ στις εκμεταλλεύσεις τους βρίσκονται οι αγρότες όλης της χώρας. 
Μετά τις αντιδράσεις - που έπιασαν τελικά τόπο - για την προθεσμία του Μαΐου που έληγε στις 31-07, η πολιτεία έδωσε την πολυπόθητη παράταση η οποία «επισφραγίστηκε» και από την δημοσίευση της ΚΥΑ στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ

Στα 10 καλύτερα "μεσαία" το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ανάμεσα στα 10 καλύτερα νοσοκομεία της χώρας στην κατηγορία από 250 έως 400 κρεβάτια κατατάσσεται αυτό της Καλαμάτας, σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε το υπουργείο Υγείας. Η λίστα καταρτίστηκε από τους ειδικούς συμβούλους του υπουργείου Νίκο Τσώλη και Βασίλη Αγγουρά. Εργαλεία της αξιολόγησης αποτέλεσαν οι οικονομικοί και λειτουργικοί δείκτες, όπως αυτοί καταγράφονται στο ESYnet αναφορικά με τις δαπάνες κάθε νοσοκομείου σε φάρμακα, υγειονομικό, ορθοπεδικό υλικό και αντιδραστήρια, υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης κ.ά, καθώς και με την κίνηση ασθενών για νοσηλεία, χειρουργεία, τακτικά εξωτερικά ιατρεία και επείγοντα.

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Τριφυλία: Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών που ανέδειξε νέο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατσίβελα στο Δήμο Τριφυλίας, και εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, σε ό,τι αφορά την σταυροδοσία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, με βάση τα ανεπίσημα στοιχεία που υπάρχουν, διαμορφώνεται και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο  θα είναι 27μελές, με τον πρώτο συνδυασμό του κ.

Digea: Στις 27 Ιουνίου η επίγεια ψηφιακή μετάβαση των τηλεοπτικών σταθμών στην Πελοπόννησο

Στις 27 Ιουνίου θα ξεκινήσει τελικά η εκπομπή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος

Ήταν η τελευταία της επιθυμία: Κηδεύτηκε σε καρέκλα με το νυφικό

 http://www.newsit.gr/

Τελευταία ενημέρωση: 27.05.2014 | 19:31
Πρώτη δημοσίευση: 27.05.2014 | 19:31

 

 

 

 

Με έναν πολύ παράξενο τρόπο κήδεψαν οι δικοί της άνθρωποι την Τζωρτζίνα Σερβόνι Λιόρε στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.

Η γυναίκα, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών την περασμένη Κυριακή, είχε προλάβει να εκφράσει στην οικογένειά της τον τρόπο που θέλει να κηδευτεί.

700 τόνοι καρπουζιού από Τριφυλία στη διεθνή αγορά!

Περισσότεροι από 1.000 τόνοι υπαίθρια καρπούζια έχουν μαζευτεί στην περιοχή της Τριφυλίας, σε μια χρονιά που εξελίσσεται ομαλά και με αυξημένη ζήτηση για το προϊόν. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των καρπουζιών έχει κινηθεί για αγορές του εξωτερικού, καθώς όπως αποδεικνύεται, τα τελευταία χρόνια το προϊόν έχει καθιερωθεί σε αρκετές αγορές της Ευρώπης. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, μέχρι τώρα έχουν γίνει

Ξεκινάει σε λίγες μέρες το έργο "Επέκταση - βελτίωση δικτύων όμβριων υδάτων Φιλιατρών"

Με το έργο αυτό θα γίνει επέκταση τμήματος δικτύου όμβριων υδάτων στα Φιλιατρά και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίου Νικολάου, καθώς και τμήμα του δικτύου νότια του Βορρέειου Πνευματικού Κέντρου.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

  • Εκσκαφές Γ-Η
  • Τσιμεντοσωλήνας Φ800  35 μ
  • Τσιμεντοσωλήνας Φ600  12 μ

O αυτοκράτορας Kωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ' μιλάει για τελευταία φορά στους πολεμιστές του

Λίγες ώρες πριν την τελική μάχη, λίγες ώρες πριν ανοιξει η Κερκόπορτα και μπούν τα τουρκικά στίφη στην Πόλη μας, ο τελευταίος Ελληνας αυτοκράτορας, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο

Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου

Γιορτάζουμε σήμερα 29 Μαΐου, ημέρα της Αναλήψεως του Κυρίου.
«Ὁ Κύριος ἀνελήφθη εἰς οὐρανούς, ἵνα πέμψῃ τὸν Παράκλητον τῶ κόσμω, οἱ οὐρανοὶ ἡτοίμασαν τὸν θρόνον αὐτοῦ, νεφέλαι τὴν ἐπίβασιν αὐτοῦ, Ἄγγελοι θαυμάζουσιν, ἄνθρωπον ὁρῶντες ὑπεράνω αὐτῶν, ὁ Πατὴρ ἐκδέχεται, ὃν ἐν κόλποις ἔχει συναϊδιον, Τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον κελεύει πᾶσι τοὶς Ἀγγέλοις αὐτοῦ, Ἄρατε πύλας οἱ ἄρχοντες ἡμῶν, Πάντα τὰ ἔθνη κροτήσατε χείρας. ὅτι ἀνέβη Χριστός, ὅπου ἣν τὸ πρότερον».
Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μετά την λαμπροφόρο Ανάστασή Του από τους νεκρούς, δεν εγκατέλειψε αμέσως τον κόσμο, αλλά συνέχισε για σαράντα ημέρες να εμφανίζεται στους

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Πέθανε στα 48 του χρόνια ο πιο παχύσαρκος άνθρωπος του κόσμου. Ζύγιζε 558 κιλά


Πέθανε στα 48 του χρόνια, ο πρώην πιο παχύσαρκος άνθρωπος του πλανήτη Manuel Uribe. Το 2006

Τα τελικά αποτελέσματα του β΄γύρου στο Δήμο Τριφυλίας

Αλλαγή φρουράς υπήρξε σε αρκετούς από τους 26 δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά και

Χασισοφυτεία με 78 δενδρύλλια εντοπίστηκε στη Δυτική Μάνη

http://www.eleftheriaonline.gr/
Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 11:47 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/38368-xasisofyteia-mani


Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης, αποτελούμενη από -78- δενδρύλλια κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη, χθες (26.5.2014) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης, ένας 37χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια κάνναβης. 

Φιλιατρά: Συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης για το ΚΑΦΚΑ


Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

ΠΛΑΤΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ)

ΕΓΕΓΓΡ: 193, ΨΗΦΙΣΑΝ: 89, ΑΚΥΡΑ: 7, ΛΕΥΚΑ: 10

ΠΛΑΤΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ (ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΕΣ)

ΕΓΕΓΡ: 193, ΨΗΦΙΣΑΝ: 89, ΑΚΥΡΑ: 2, ΛΕΥΚΑ: 9

Δέκα μέρες θαμμένος για να γλυτώσει από τους Τούρκους!

Πολλές από τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έλαβαν μέρος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην προσπάθεια άμυνας της τουρκικής εισβολής το 1974 μοιάζουν με κινηματογραφικά σενάρια.

Πρόσφατα η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων έκανε γνωστό ότι αναζητά τέσσερις Ελληνοκύπριους για τους οποίους είχε πληροφορίες ότι Τουρκοκύπριοι δολοφόνησαν κοντά στο ξωκλήσι του Αγίου Σημιανού της Κοντέας.
Με τους τέσσερις αγνοούμενους την μοιραία όπως φαίνεται εκείνη μέρα, ήταν και ο Παναγιώτης Παναγιώτου ο οποίος διηγήθηκε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος την απίστευτη ιστορία τους.

Το σήμα κατατεθέν των Ζαγοροχωρίων που ταξιδεύει σε 14 χώρες

Η δανέζικη Tuborg στάθηκε η αφορμή για το εμφιαλωμένο νερό «Ζαγόρι» που άλλαξε την πορεία της Χήτος ΑΕ.
Το πιο πολύτιμο αγαθό που μας προσφέρει απλόχερα η ελληνική γη είναι το νερό της. Ένα αγαθό που σε πολλές χώρες είτε βρίσκεται σε έλλειψη είτε είναι,στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ακατάλληλο προς πόση.
Τα Ζαγοροχώρια εκτός από το απαράμιλλο φυσικό κάλος που διαθέτουν, είναι από τις περιοχές που έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τους τα τρεχούμενα νερά που αναβλύζουν από

Εορτή της Γ' ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Γιορτάζουμε σήμερα 25 Μαΐου, ημέρα της Γ' ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.
Η Τιμία Κεφαλή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ενώ ήταν κρυμμένη για πολλά χρόνια, "φάνηκε μέσα από τη γη και έλαμψε ως χρυσός" (όπως λέει και το Απολυτίκιο της ημέρας).
Και ενώ στην αρχή βρισκόταν τοποθετημένη σε ειδική στάμνα, βρέθηκε μέσα σε αργυρό αγγείο και σε ιερό τόπο. Η εύρεση της Τιμίας Κεφαλής του έγινε κατόπιν πληροφορίας, την οποία έδωσε κάποιος ιερέας από τα Κόμανα της Καππαδοκίας, ο οποίος είδε το ακριβές σημείο σε ιερό εφύπνιο.

Το Ευαγγέλιο της Κυριακὴς 25 Μαΐου

Κυριακὴ τοῦ Τυφλοῦ - Κατά Ιωάννην Θ' 1-38
Καὶ παράγων εἶδεν ἄνθρωπον τυφλὸν ἐκ γενετῆς· Καὶ ἠρώτησαν αὐτὸν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ λέγοντες· Ραββί, τίς ἥμαρτεν, οὗτος ἢ οἱ γονεῖς αὐτοῦ, ἵνα τυφλὸς γεννηθῇ;
Απεκρίθη Ἰησοῦς· Οὔτε οὗτος ἥμαρτεν οὔτε οἱ γονεῖς αὐτοῦ, ἀλλ’ ἵνα φανερωθῇ τὰ ἔργα τοῦ Θεοῦ ἐν αὐτῷ. Εμὲ δεῖ ἐργάζεσθαι τὰ ἔργα τοῦ πέμψαντός με ἕως ἡμέρα ἐστίν· ἔρχεται νὺξ ὅτε οὐδεὶς δύναται ἐργάζεσθαι.
Όταν ἐν τῷ κόσμῳ ὦ, φῶς εἰμι τοῦ κόσμου. Ταῦτα εἰπὼν ἔπτυσεν χαμαὶ καὶ ἐποίησε πηλὸν ἐκ τοῦ πτύσματος, καὶ ἐπέχρισε τὸν πηλὸν ἐπὶ τοὺς

Ξεκίνησε στην Τριφυλία η συγκομιδή καρπουζιού


Ξεκίνησε η συγκομιδή των πρώτων υπαίθριων καρπουζιών στην περιοχή της Τριφυλίας με μικρές ποσότητες αρχικά, ενώ κλιμάκωση της παραγωγής αναμένεται μετά τις 25 του μήνα.
Σύμφωνα με τα μηνύματα των αγορών -από τις οποίες αυτή την περίοδο υπάρχει αυξημένη ζήτηση- η χρονιά ξεκινά αισιόδοξα αν και μέχρι τώρα για τους παραγωγούς τα πράγματα ήταν δύσκολα μιας και ο καιρός δεν