Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Αυτόματο πότισμα. Εξοπλισμός. (Από τον Νίκο Παραρά)

Το αυτόματο πότισμα απαρτίζετε από τα κάτωθι τμήματα--υλικά:
Τον προγραμματιστή. Υπάρχουν οι προγραμματιστές μπαταρίας και οι προγραμματιστές ρεύματος. Οι προγραμματιστές μπαταρίας ελέγχουν συνήθως μια ηλεκτροβαλβίδα η οποία είναι συνδεδεμένη μαζί τους. Οι προγραμματιστές ρεύματος ελέγχουν περισσότερες της μιας ηλεκτροβαλβίδες, οι οποίες τοποθετούνται σε φρεάτια. Τις εντολές, από τον προγραμματιστή προς τις ηλεκτροβαλβίδες, τις μεταφέρουμε με άνθυγρο καλώδιο ΝΥΥ.
Τις ηλεκτροβαλβίδες. Κυκλοφορούν στο εμπόριο από 3/4" και μεγαλύτερες. Το πηνίο τους διεγείρεται με 24 V έτσι ώστε να αποφεύγονται κίνδυνοι από βραχυκυκλώματα. ΠΡΟΣΟΧΗ μην χρησιμοποιείτε ηλεκτροβαλβίδες 220

Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου: Συνέδριο για το τρένο

Συνέδριο για την επαναλειτουργία του τρένου και της σιδηροδρομικής γραμμής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα πραγματοποιήσει στην Καλαμάτα το φθινόπωρο, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ). Αυτό ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρός της - δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, χαρακτηρίζοντας

Από Δευτέρα: Αλλαγή - Θουρία σε 9 λεπτά

Παραδίδεται τη Δευτέρα στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Καλαμάτας στα όρια της Μεσσηνίας, από τον κόμβο της Αλλαγής έως τον κόμβο της Θουρίας. Πρόκειται για τα πρώτα 22 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου στο νομό. Ενα έργο που η Μεσσηνία περίμενε και ονειρευόταν χρόνια.

Αναστήλωση Βυζαντινών μνημείων της Μεσσηνίας

Δυο σημαντικά βυζαντινά μνημεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας αναστηλώνονται από την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία εδρεύει στην Καλαμάτα.
Πρόκειται για το Ανδρομονάστηρο, το oποίο βρίσκεται στα όρια του χωριού Πετράλωνα Μεσσηνίας, πλησίον της Αρχαίας Μεσσήνης .

Θεωρείται κτίσμα του 13ου αιώνα και έργο του βυζαντινού αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β΄ του Παλαιολόγου (1282-1328). Μάλιστα η παράδοση αναφέρει, ότι ο Ανδρόνικος για να τιμήσει τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αθανάσιο τον Α΄, καταγόμενο από την ιστορική Ανδρούσα, έφτιαξε το μεγαλόπρεπο αυτό μοναστήρι, κοντά στη

Ο Νίκος Καλογερόπουλος απόψε στο Makeleio 2!

Μην χάσετε στο αποψινό ΜΑΚΕΛΕΙΟ 2 στο Extra3 τον Φιλιατρινό ηθοποιό, σεναριογράφο,

Ανοδική τάση των τιμών του ελαιολάδου στην Ισπανία

Μπρός στις προβλέψεις πτώσης της προσεχούς παραγωγής
Κατά την Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ανδαλουσίας (FAECA) με βάση τα στοιχεία των συνεταιριστικών ελαιουργιών η παραγωγή ελαιολάδου στην Ανδαλουσία θα υποστεί πτώση άνω του 50% κατά την ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο 2012-2013.  

Αιτία αυτής της προβλεπόμενης πτώσης της παραγωγής το  γεγονός ότι η φετινή ξηρασία συμπίπτει με την παρενιαυτοφορία των ελαιώνων αποδυναμωμένων ύστερα  από χρόνια ασυνήθιστα υψηλής παραγωγής λόγω των βροχοπτώσεων των προηγουμένων ετών.
 

Κατά τις προβλέψεις αυτές  η παραγωγή θα πέσει στην Χαέν κατά το 70%, στην Γρενάδα κατά το

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ( ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Αλλη μια νηστίσιμη Αγιορείτικη συνταγή νόστιμη και εύκολη, που θα ενθουσιάσει ακόμα κι αυτούς που δεν είναι λάτρες των οσπρίων, μιας και είναι και ένας υπέροχος μεζές.

Υλικά (4-5 μερίδες) :

300 γρ. ρεβίθια
3 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
μαυροπίπερο
κύμινο
αλάτι
150-200 γρ. αλεύρι

20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ημέρα μνήμης η 20η Ιουλίου για την Κύπρο, αφού σήμερα κλείνουν 38 χρόνια από την αιματηρή Τουρκική εισβολή στη βόρεια Κύπρο που γράφτηκε με μελανά γράμματα στις σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Στις 20 Ιουλίου του 1974, περίπου 40.000 Τούρκοι στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από την αεροπορία και το ναυτικό, εισέβαλαν κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, στη βόρεια Κύπρο, σύμφωνα με το σχέδιο Αττίλας Ι καταλαμβάνοντας το 4% του νησιού.
Πέντε μέρες πριν την εισβολή, στις 15 Ιουλίου του 1974, είχε εκδηλωθεί στη Κύπρο πραξικόπημα εκ μέρους της Εθνοφρουράς εναντίον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ΄, ο οποίος τελικά διασώθηκε και

400 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στη Μεσσηνία!

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη που αφορά την πρόσληψη -με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου- συνολικά 400 ανέργων, για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
 
Η προκήρυξη των θέσεων εργασίας για τη Μεσσηνία εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο «Ενίσχυση της Απασχόλησης σε θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Η Πελοπόννησος ΣυνΕργάζεται» το οποίο υλοποιείται από την «ΑΜΚΕ Διάσταση Κοινωνική Επιχείρηση» με συμπράττοντα φορέα την «Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ Πελοπόννησος», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

Φθηναίνουν οι κλήσεις προς κινητά.

Πιο φθηνά μέχρι και 45% θα γίνουν οι κλήσεις προς κινητά, σε όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας (Cosmote Vodafone Wind Q Telecom).

Η χθεσινή απόφαση της Εθνικής Επιτροπής..........

Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η ΕΕΤΤ, με σημερινή της απόφαση, επιβάλλει τη σταδιακή μείωση των τελών στη χονδρική αγορά τερματισμού κλήσεων σε όλα τα κινητά δίκτυα. Σε αυτό το πλαίσιο, από την 1η Ιανουαρίου 2013 η τελική τιμή-στόχος διαμορφώνεται σε 1,01 ευρωλεπτά/λεπτό από 4,95 ευρωλεπτά/λεπτό που ισχύει

Το κορίτσι του Μάη _ Olympians

ΑΠΟ http://www.youtube.com/

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Γάτες και σκύλοι σε μοναδικές αγκαλιές

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ

           Υλικά


3 κούπες συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα (αυτή που αραιώνουμε με νερό)

Νανοτεχνολογία: Έλληνες δημιούργησαν νανοσωματίδια αργύρου από φύλλα κουμαριάς

Ομάδα Ελλήνων επιστημόνων κατάφερε να συνθέσει νανοσωματίδια αργύρου χρησιμοποιώντας εκχύλισμα από φύλλα κουμαριάς.
Τα σωματίδια αυτά, μπορούν να έχουν πολλές σημαντικές εφαρμογές στη βιοτεχνολογία. Η τεχνική παραγωγής τους θεωρείται οικολογική, απλή, φθηνή και πολύ γρήγορη.
Οι ερευνητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φυσικής Μεταλλουργίας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Εργαστήριο Τεχνολογίας Υλικών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών), από το ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών) και από το πανεπιστήμιο "Κάρλος 3" της Μαδρίτης, που

Η γλώσσα των λουλουδιών (Υ -Ω)

Η προσφορά λουλουδιών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φωτίσεις τη μέρα κάποιου. Θα είναι ακόμα καλύτερος αν τα λουλούδια στέλνουν το δικό τους μήνυμα στη γλώσσα τους.
 

Υάκινθος
Παιχνίδια και αθλήματα
Φ 

Αυγουστιάτικο ... "μπλε" φεγγάρι

Γιατί πρέπει να στερέψουμε όλοι τα βλέμματα στον ουρανό στις 2 και 31 Αυγούστου
"Μπλε" πανσέληνο θα έχουμε την τελευταία νύχτα του καλοκαιριού. Θα είναι η δεύτερη πανσέληνος που θα γίνει μέσα στον ίδιο μήνα. Η πρώτη θα είναι στις 2 Αυγούστου και η δεύτερη, και πιο "σπάνια", στις 31.
Δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο να παρατηρούνται δύο πανσέληνοι μέσα στον ίδιο μήνα, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Η δεύτερη πανσέληνος τον ίδιο μήνα αποκαλείται μπλε, όχι μόνο επειδή είναι ασυνήθιστη αλλά επειδή κάποτε ήταν πραγματικά μπλε. Και όχι για μια νύχτα, αλλά για χρόνια.
"Ήταν το 1883 όταν έγινε η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία. Σε απόσταση

ΠΟΤΗΡΙ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΗΣΕ ΟΙ 91 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΣΕ οργισμένη διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του Δήμου Τριφυλίας σε μια κίνηση απελπισίας αναζητώντας λύση στο πρόβλημα που διαιωνίζεται με απρόβλεπτες διαστάσεις καθώς αγωνιούν για την επιβίωση των οικογενειών τους. Η συμβολική κατάληψη στο Δημοτικό μέγαρο η οποία διάρκεσε αρκετές ώρες καθώς οι υπάλληλοι του Δήμου κλείδωσαν την είσοδο για το κοινό μετά την παρουσία των συμβασιούχων περιμένει να έχει αίσιο τέλος.
Πρόκειται για 91 συμβασιούχους οι οποίοι έχουν δικαιωθεί με δικαστική απόφαση αλλά θεωρούν κοροιδία από την πλευρά του Δήμου τις υποσχέσεις για πληρωμή κάθε εβδομάδα χωρίς αποτέλεσμα. Συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σαμπαζιώτη ο οποίος προσπαθούσε να βρει λύση

Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας: 3ημερο Μελισσοκομίας!

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου, τους όρους και τις προϋποθέσεις τις βιολογικής Μελισσοκομίας και τον τρόπο  παραγωγής προϊόντων κυψέλης  κατά τη διάρκεια του ταχύρυθμου εκπαιδευτικού τριημέρου  που υλοποιεί  ο ΕΛ.Γ.Ο  «ΔΗΜΗΤΡΑ» .
Η εκπαίδευση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας στις 1,2 & 3 Αυγούστου 2012. Η διάρκεια της εκπαίδευσης θα είναι 5 ώρες ημερησίως από τις 8:30-13:30.  
Εκπαιδευτής θα είναι ο Καθηγητής Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.

Οι νέοι Αστυνομικοί Διευθυντές στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνεχίζονται και σήμερα οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις στην Ελληνική Αστυνομία και ήδη κρίθηκαν και οι Αστυνόμοι Α΄.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι τοποθετήσεις των Αστυνομικών Διευθυντών, οι οποίες αναμένονται εντός της ημέρας.

Μετά την αποστρατεία των επικεφαλής των ..........

Αστυνομικών Διευθύνσεων Κορινθίας και Αργολίδας, τις θέσεις αναλαμβάνουν, σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων του Σώματος:

- Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας: Βασίλειος Τσουραπάς, ταξίαρχος, μετακινούμενος από τη

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Θύμα διαρρηκτών και ο βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης!

Το σπίτι του βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη στο Ριζόμυλο διέρρηξαν άγνωστοι.

ΤΡΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ

1) Πάει ένας ινδιάνος στο ληξιαρχείο:
- Γεια σας, λέει στον υπάλληλο. Θέλω να αλλάξω το όνομά μου, γιατί είναι πολύ μεγάλο.
- 'Πως λέγεστε, κύριε;
- Κοτρόνα που ξεκολλάει από τη βουνοπλαγιά και κατρακυλάει στη λίμνη της κοιλάδας.
- 'Κατάλαβα. Και ποιο θα είναι το καινούριο όνομά;'
- Πλάτς!
 
2) Χιονίζει κ μια ξανθιά κάθεται έξω και απολαμβάνει το χιόνι... Κάποια στιγμή φωνάζει η μητέρα της

Μεσσηνία: Τριήμερη εκπαίδευση μελισσοκόμων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», πραγματοποιεί τριήμερη εκπαίδευση μελισσοκόμων από 23-7-2012 μέχρι 25-7-2012 και ώρα έναρξης την 16η, με εισηγητές τους:

1. Εμμανουήλ Νικόλαο, καθηγητή Εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και
2. Μπουγά Μαρία, Βιολόγο.

Τέλος Αυγούστου η πληρωμή για την επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου !

Όλο και πιο πίσω πάνε οι πληρωμές που προγραμμάτιζε από τις αρχές του καλοκαιριού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Ειδικότερα, όσον αφορά την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των καυσίμων των αγροτών ενώ αρχικά (από εποχή ακόμα Σκανδαλίδη) ο σχεδιασμός ήταν για πληρωμή του μέσα στον Ιούλιο, οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετατίθεται για το τέλος Αυγούστου. 
Υπενθυμίζουμε ότι έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τους συντελεστές υπολογισμού της επιστροφής φόρου από τα συναρμόδια υπουργεία (με το συνολικό ποσό να

Μεσσηνία: Κινδύνεψαν 4 επιβαίνοντες σε σκάφος αναψυχής!

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε εχθές Κυριακή, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι μικρό σκάφος αναψυχής με

ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

                                      
                                                   
ΦΩΤΟ http://gr.freepik.com
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ :ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
   Τα χρυσόψαρα είναι τα πιο γνωστά ψάρια, αλλά και τα πιο κοινά ψάρια που εκτρέφονται σαν κατοικίδια ζώα. Τα χρυσόψαρα είναι γνωστά στην Άπω Ανατολή, σύμφωνα με την παράδοση, περισσότερο από 2400 χρόνια και είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι εδώ και τουλάχιστον 1000 χρόνια, τα φιλοξενούσαν ως διακοσμητικά. Στην Ευρώπη ήρθαν τον 17ο και 18ο αιώνα και κοσμούσαν τα σαλόνια των πλουσίων και αριστοκρατών
   Είναι δημοφιλή επειδή είναι χαμηλού κόστους, μεγάλης αντοχής και μακράς διαρκείας ζωής. Μπορούν μάλιστα να επιβιώσουν σε γυάλες, ενυδρεία και σε λίμνες, οι οποίες το χειμώνα μπορεί

Η γλώσσα των λουλουδιών (Π - Τ)

 Φωτο http://gr.freepik.com
 Π
Πανσές
Παπαρούνα
Παπιοπέδιλο ,ορχιδέα
Πασχαλιά, Μοβ
Πασχαλιά, Ροζ
Πασχαλιά, Άσπρη
Παιώνια
Πετούνια
Ποϊνσέττια
Πορτοκαλιά, άνθος
Σκέψεις και αναμνήσεις
Φαντασία και ονειροπόληση
Ιδιότροπη ομορφιά
"Με αγαπάς ακόμη"
Νεότητα και αποδοχή
"Το πρώτο μου ερωτικό όνειρο"
Θεραπεία, Υγεία και ευημερία
Θυμός και μνησικακία
"Να περνάς χαρούμενα"
"Αγνότητα ισάξια της ομορφιάς"

Με ελληνική σφραγίδα το Σχέδιο Δράσης της Ε.Ε. για ελαιόλαδο

Παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη, καθώς και του Γενικού Γραμματέας κ. Γ. Κανελόπουλου, έγινε η σύσκεψη αυτή την εβδομάδα στο ΥπΑΑΤ, με την ευρύτατη συμμετοχή φορέων και αρμόδιων υπηρεσιών, στην οποία συμμετείχε και το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών καθώς και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ), όπου συζητήθηκαν ζητήματα που έχει θέσει το Σχέδιο Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελαιόλαδο.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρξει μια τεχνική επιτροπή υπό την εποπτεία του ΕΦΕΤ και του Γενικού Χημείου του Κράτους, η οποία θα

Διαμαρτυρία κατοίκων από του Σελλά Τριφυλίας

"Η αγανακτισμένη κραυγή των κατοίκων του ιστορικού Σελλά για το κλείσιμο του στολιδιού της περιοχής, το Καφενείο του Σελλά. Ένα χωριό χτισμένο πάνω στο βουνό. Ένα πανέμορφο στολίδι λουσμένο μέσα στο πράσινο, Τα όμορφα σπιτάκι που καθρεφτίζονται από τον ηλιόλουστο ήλιο. Οι κάτοικοι, αγνοί χωρικοί με ίσα δικαιώματα. Στη μέση του χωριού υπάρχει ένα καφενείο ως χώρος ξεκούρασης, ψυχαγωγίας και απασχόληση. Χτίσμα δικό μας πετραδάκι πετραδάκι. ΤΟ ξέσπασμά μας αποτελεί ομόφωνη οργή και αγανάκτηση. Μας το έκλεισαν και οι φωνές απουσίας ακούγονται από παντού. Απόδημους και μη.
Πριν λίγο λειτουργούσε από ένα χωριανό μας. Παιδί καλοπροαίρετο με διάθεση για δουλειά.

Καθολική αντίδραση για το λιγνιτωρυχείο - Σήμερα συζητείται η Μ.Π.Ε. στο Περιφερειακό

Το θέμα του σχεδιαζόμενου λιγνιτωρυχείου σε Φαλάνθη - Χωματερό, και συγκεκριμένα η γνωμοδότηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), συζητείται σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου μετά από 5,5 μήνες καθυστέρηση. Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει καθολική αντίδραση στην τοπική κοινωνία και σε όλη τη Μεσσηνία, καθώς ολόκληρος ο νομός αντιτάσσεται στη δημιουργία και λειτουργία του λιγνιτωρυχείου στην Ανατολική Πυλία - μια πανέμορφη και τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή.
Σήμερα, κάτοικοι της περιοχής και φορείς του νομού θα δηλώσουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι

"Πορτοκαλί συναγερμός" για εκδήλωση πυρκαγιών σήμερα στη Μεσσηνία

«Πορτοκαλί συναγερμός» έχει σημάνει σήμερα για τη Μεσσηνία, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η περιοχή συμπεριλαμβάνεται σε αυτές όπου υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4 από 5).

Εκτός από τη Μεσσηνία ανάλογος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς σήμερα υπάρχει σε Ηλεία, Αχαΐα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Κιλκίς.

Ενσταση και αμφισβητήσεις στο Συμβούλιο της Συκικής

Το πρώτο του Δ.Σ. εξέλεξε το Σάββατο, σε άκρα μυστικότητα και χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, ο νέος συνεταιρισμός της Συκικής. Κατά του κύρους των εκλογών κατατέθηκε ένσταση από τους συκοπαραγωγούς - μέλη του συνεταιρισμού Γιώργο Κουρέτα, Τάσο Αποστολόπουλο και Φώτη Πανταζόπουλο. Ενσταση που απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή, όμως έχει ενδιαφέρον, καθώς υποστηρίζει σοβαρά πράγματα και δείχνει ότι η νέα οργάνωση που έχει λίγα μέλη -μόλις 152 παραγωγούς- ξεκινάει με προβλήματα και αμφισβητήσεις.
Οι 3 ενιστάμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι οι αποστειρωτές εξακολουθούν να παίζουν ρόλο -

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

ΠΛΑΤΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΣΤΟ ΑΜΟΥΡΙ (ΦΩΤΟ Κ' ΒΙΝΤΕΟ)

Οφθαλμαπάτες Στους Πίνακες Ζωγραφικής Του Σαλβαδόρ Νταλί

Η γλώσσα των λουλουδιών (Ν - Ο)

Φωτο http://aksioperierga.blogspot.gr
Η προσφορά λουλουδιών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φωτίσεις τη μέρα κάποιου.

Καρπούζι: Ο βασιλιάς του καλοκαιριού

Φωτο http://www.thestival.gr/
Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και την απογείωση του υδραργύρου, το καρπούζι αποτελεί μια όαση δροσιάς με πλούσια γεύση και δυνατό άρωμα. Είτε μόνο του, είτε συνοδευόμενο από λευκό τυρί αποτελεί ένα χορταστικό σνακ αλλά και ένα ελαφρύ βραδινό, με απίθανο χρωματικό συνδυασμό. Είναι το αγαπημένο φρούτο των παιδιών, αλλά και της παρέας, αφού συνήθως το καταναλώνουμε μαζεμένοι όλοι σαν οικογένεια, λόγω της ιδιαίτερα γλυκιάς και δροσιστικής του γεύσης, της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, αλλά και του πλήθους βιταμινών που διαθέτει, προσφέροντας συνάμα λίγες θερμίδες.
Ποσοστά περιεκτικότητας σε θρεπτικά στοιχεία