Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

Χάρακας υψηλής τεχνολογίας με διάφανη οθόνη

Το Glassified αποτελεί έναν χάρακα εξοπλισμένο με διάφανη οθόνη, ειδικά σχεδιασμένο για να «ενισχύει» τα «κανονικά» σχέδια πάνω σε χαρτί με virtual γραφικά.
Στόχος του δεν είναι να «αντικαταστήσει», αλλά μάλλον να «ενισχύσει» τον κλασικό χάρακα, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να βλέπει τόσο τα «φυσικά» σχήματα σε συνδυασμό με εικονικά, τα οποία τον βοηθούν στις μετρήσεις του, καθώς μπορούν ακόμη και να «κινούνται» μεταξύ των σχημάτων που ο χρήστης έχει σχεδιάσει.
Ειδικά όργανα ψηφιοποίησης που είναι εγκατεστημένα στο Glassified «διαβάζουν» τις κινήσεις του

Ανοίγει σήμερα μετά από 2.300 χρόνια

Πέρασαν 2.300 χρόνια από την τελευταία φορά που λειτούργησε το Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, της πόλης που οικοδομήθηκε από τον στρατηγό Επαμεινώνδα. Αυτό θα γίνει ξανά απόψε Σάββατο στις 9 το βράδυ με ένα λαμπρό γκαλά όπερας χωρίς όμως κατά τα φαινόμενα, την παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως αναμενόταν. Οι υποχρεώσεις ενόψει του σημαντικού ταξιδιού στις ΗΠΑ καθιστούν μικρές τις πιθανότητες να δώσει το "παρών" ο κ. Σαμαράς, η κυβέρνηση όμως δεν αποκλείεται να εκπροσωπηθεί σε υπουργικό επίπεδο.
H "Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε." σε συνδιοργάνωση με το σωματείο "Διάζωμα", την ΛΗ΄ Εφορεία

Τριφυλία: Συνελήφθη για παράνομη κατοχή κροτίδων!

Συνελήφθη, σήμερα (2-8-2013) το μεσημέρι, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου

Αγία Κυριακή: Τραυματίστηκε κοριτσάκι σε τροχαίο!

Written By Filiatra-NET on Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013 | 18:56

Κοριτσάκι ηλικίας περίπου 8 ετών τραυματίστηκε στο πρόσωπο, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας του, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μάντρα σπιτιού στην περιοχή της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, το τροχαίο συνέβη λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα, στην ευθεία προς τον Λαγκούβαρδο,

Μυνητήρια αναφορά κατά της ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ για παράνομες περιφράξεις στην παραλία του Καλού Νερού

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Kα ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
1) Του Δημητρόπουλου Κωνσταντίνου του Χρήστου Επιχειρηματία κατοίκου Καλού Νερού Παραλία
2) Των κάτωθι υπογεγραμμένων κατοίκων περιοχής Καλού Νερού.

Κυρία Εισαγγελεύ

Άγνωστης ταυτότητας κυρίως αλλοδαποί, συνοδευόμενοι τις.........

περισσότερες φορές από Έλληνες που δηλώνουν ότι ανήκουν στην ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, εμφανίζονται

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Κρατήθηκε από το πουκάμισο του 13χρονου «δολοφόνου» του για να σωθεί!

Συνελήφθη ο 13χρονος βούλγαρος θείος των δύο άτυχων ανήλικων αγοριών που πνίγηκαν σε αρδρευτικό κανάλι στην Ηλεία.
Ο 13 χρονος έσπρωξε σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα δυο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 8 και 4 ετών, προχθές σε αρδευτικό αυλάκι στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ

Ειδικότερα, προχθές μεσημέρι ο δράστης, που είναι θείος των ανηλίκων θυμάτων, αναζητούσε τα δυο

Ποιοι θα υποβάλουν το Ε9 για την περιουσιακή τους κατάσταση

Μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του φορολογουμένου κατά το προηγούμενο έτος, είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα.
Ειδικά για το έτος 2013, ωστόσο, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, βάσει των σχετικών διατάξεων (άρ.19 ν. 4110/2013), οι φορολογούμενοι οι οποίοι, κατά την 1.1.2013, έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού υποχρεούνται να ελέγξουν

ΠΛΑΤΗ: Διακοπή κυκλοφορίας Επ. Οδού Περδικονέρι - Πλάτη!

Διακοπή κυκλοφορίας 19ης Επ. Οδού Περδικονέρι - Πλάτη για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση – Συντήρηση 19ης  Ε.Ο. Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Πλάτη» 

      Για τις ανάγκες εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Βελτίωση – Συντήρηση 19ης Ε.Ο. Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Πλάτη» απαιτείται η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας περί τη ΧΘ 0+800 του τμήματος Περδικονερίου - Πλάτης της 19ης Επ. Οδού Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Πλάτη.

Η έναρξη της διακοπής θα γίνει τη Δευτέρα 5-8-2013 και ώρα 7:30 πμ και προβλέπεται να

Φιλιατρά: 1η Γαστρονομική Συνάντηση

                                     
ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΑΜΚΕ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΛΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

1η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος
στη 1η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
με τίτλο  «ΓΕΥΣΗ – ΑΠΟΛΑΥΣΗ – ΧΑΡΑ»

που θα γίνει στην Πλατεία των Φιλιατρών την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Πελοποννησιακό χρώμα στο Εθνικό Συμβούλιο Ομίλων και Κέντρων UNESCO

Εντονο πελοποννησιακό χρώμα έχει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Συμβουλίου Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO.

Πρόεδρος εξελέγη από τον Ομιλο UNESCO Αργολίδας η Μαίρη Ζηλεμένου, ενώ τη θέση του εφόρου κατέλαβε από τον Ομιλο της Καλαμάτας ο Βασίλης Δικαιουλάκος.
Η πλήρης σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Μαίρη Ζηλεμένου   (Αργολίδα)
Αντιπρόεδρος: Γιώργος Μάρκου (Δωδεκάνησα)
Γεν. Γραμματέας: Αναστάσιος Βαρελάς (Αθήνα)     

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Καθορίστηκε η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το 2013-2014

Από τις 20 Αυγούστου 2013 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 καθορίζεται η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2013-2014, ύστερα από υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Κατ’ εξαίρεση της παραπάνω γενικής ρύθμισης επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου μέχρι τη 10η Μαρτίου 2014. «Το κυνήγι αποτελεί μία χρήσιμη για το δάσος ανθρώπινη δραστηριότητα και οι υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας Δασών βρίσκονται σε συνεργασία με τις κυνηγετικές οργανώσεις, πάντα με βασική μέριμνα την προστασία και ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας της χώρας», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.

Στους ελαιώνες και στην αγροτική γη στρέφονται πλέον οι έλληνες λόγω κρίσης

Μεζονέτες και διαμερίσματα δεν αγοράζουν πλέον. Προτιμούν χωράφια με ελιές και ροδιές για κληρονομιά στα παιδιά τους. Οι έλληνες γονείς στρέφονται στη γη, στην αγροτική γη, ως εξυπνότερη επένδυση πλέον από μια κατοικία. Ο γενικός διευθυντής και ιδιοκτήτης της Parthenon Real Estate, μέλους του Δικτύου Ολοκληρωμένων Κτηματομεσιτικών Υπηρεσιών (NIRES) Κώστας Γεωργάκος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,
είπε ότι την τελευταία διετία «πολλοί γονείς πιστεύουν ότι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι ν' αφήσουν στα παιδιά τους αγροτική γη και μάλιστα με ήδη υφιστάμενες καλλιέργειες,

Στη νέα ψηφιακή τηλεοπτική εποχή από τις 27 Σεπτεμβρίου ολοκληρωτικά και η Μεσσηνία

Στη νέα ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης μπαίνει η Μεσσηνία από τις 27 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας πρόκειται να σταματήσει το αναλογικό σήμα εκπομπής - εκτός απροόπτου - από

Ξήλωμα κατασκευών στην παραλία Καλού Νερού!

Ανατροπές φέρνει η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για την τοποθέτηση ξαπλωστρών και καντινών στην περιοχή "Natura" του Κυπαρισσιακού Κόλπου, αφού θέτει αρκετούς περιορισμούς και στην ουσία δεν επιτρέπει την λειτουργία καντινών, αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επιτρέπει "την εγκατάσταση μικρών προσωρινών φορητών στοιχείων (πάγκοι μικροπωλητών) χωρίς ρόδες και σταθερή βάση".

Επίσης στην απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Ιωάννη Μανιάτη,

Αθλητικά Παιχνίδια στον Αγρίλη!

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 28 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της Οσίας Ειρήνης, της Χρυσοβαλάντου.

Η Οσία Ειρήνη έζησε στα χρόνια της βασίλισσας Θεοδώρας, που αναστήλωσε τις άγιες εικόνες.

Η Ειρήνη καταγόταν από την Καππαδοκία και διακρινόταν όχι μόνο για την ευσέβεια της, αλλά και για την σωματική ωραιότητα της και για την ευγενή ανατροφή της. Είχε ζητηθεί λοιπόν σε γάμο, από διακεκριμένο άνδρα του παλατιού και ξεκίνησε για το Βυζάντιο.

Στη διαδρομή όμως, πέρασε από τη Μονή του Χρυσοβαλάντου και τόσο ελκύστηκε από τη

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

(Μτθ. η´ 28-θ´ 1)
Τω καιρώ εκείνω, ελθόντι τω ᾿Ιησού εις την χώραν των Γεργεσηνών υπήντησαν αυτώ δύο δαιμονιζόμενοι εκ των μνημείων εξερχόμενοι, χαλεποί λίαν, ώστε μη ισχύειν τινά παρελθείν διά της οδού εκείνης. Καί ιδού έκραξαν λέγοντες· Τι ημίν και σοι, ᾿Ιησού Υιέ του Θεού; ήλθες ώδε προ καιρού βασανίσαι ημάς; ῏Ην δε μακράν απ᾿ αυτών αγέλη χοίρων πολλών βοσκομένη.

Οι δε δαίμονες παρεκάλουν αυτόν λέγοντες· Ει εκβάλλεις ημάς, επίτρεψον ημίν απελθείν εις την αγέλην των χοίρων. Καί είπεν αυτοίς· ῾Υπάγετε. Οι δε εξελθόντες απήλθον εις την αγέλην των χοίρων· και ιδού ώρμησε πάσα η αγέλη των χοίρων κατά του κρημνού εις την θάλασσαν και απέθανον εν τοις ύδασιν.

Οι δε βόσκοντες έφυγον, και απελθόντες εις την πόλιν απήγγειλαν πάντα και τα των δαιμονιζομένων. Καί ιδού πάσα η πόλις εξήλθεν εις συνάντησιν τω

Νέα καθυστέρηση λόγω πτώχευσης

Η τοξωτή μεταλλική γέφυρα στο τμήμα του ­αυτοκινητόδρομου Παραδείσια - Τσακώνα, καθυστερεί και "θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν παραδοθεί το καλοκαίρι του 2014". Αυτό τόνισε στην "Ε" στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, αμφισβητώντας το χρονοδιάγραμμα πως θα ολοκληρωθεί του χρόνου τον Απρίλιο.
Σημείωσε ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου οφείλεται στην πτώχευση της εταιρείας Alpine (αυστριακών συμφερόντων) που ως κοινοπραξία με την ΤΕΡΝΑ ανακατασκεύασε το Παραδείσια - Τσακώνα και κατασκευάζει τη γέφυρα των 390 μέτρων. Λόγω της πτώχευσης και των διαδικασιών που απαιτούνται για να αναλάβει την

Ανοίγουν τα φτερά τους άγρια πουλιά

Τις επόμενες 15 μέρες υπολογίζεται ν' ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν δυνατά και υγιή αρκετά άγρια πουλιά που περιθάλπονται στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων στον Πύργο Τριφυλίας. Ανάμεσά τους 4 γκιόνηδες, 5 χουχουριστές, 2 γερακίνες και μία αετογερακίνα που έφτασαν στο κέντρο χάρη στην ευαισθητοποίηση των ντόπιων.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του εθελοντικού σταθμού του ΕΚΠΑΖ στον Πύργο Τριφυλίας Γιώργο Γεωργακόπουλο πρόκειται για πουλιά που βρέθηκαν σε χωράφια ή αυλές ενώ ήταν νεοσσοί, από πολίτες που