Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Ελαιόλαδο: Οι τιμές από 19 - 25 Νοεμβρίου 2012

Η εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από μιά σχετικά αισθητρή τάση κάμψης των τιμών στην Ιταλία και

Μεσσηνία: Σκηνικό... φόβου στην Αλαγονία

Ένα σκηνικό φόβου πλέον βιώνουν οι κάτοικοι στην Αλαγονία. Τα τελευταία περιστατικά με επιδρομές από κλέφτες που σήκωσαν τις σχάρες στο δρόμο του χωριού έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία. 

Ο κόσμος δεν ξέρει τί να κάνει. Οι ηλικιωμένοι μας είπαν πως κλειδώνονται από την ώρα που πέφτει ο ήλιος μέσα, καθότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Άλλοι κοιμούνται αγκαλιά με τις καραμπίνες.

Προχθές τα ξημερώματα με βάση τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ΡΟΜΑ ξαναχτύπησαν ''σηκώνοντας'' τις σιδερένιες σχάρες που τους προστάτευαν στο δρόμο βγαίνοντας από τα σπίτια τους.

ΠΗΓΗ bestTV
ΑΠΟ http://filiatranet.blogspot.gr

Ποιοι απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας

Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας 2013 θα πάρουν όσοι: το όχημα τους έχει τεθεί σε ακινησία, όπως ορίζει ο νόμος, (κατάθεση πινακίδων και αριθμού κυκλοφορίας σε περίπτωση εκούσιας ακινησίας ή σχετικών δικαιολογητικών σε περίπτωση αναγκαστικής ακινησίας) πριν την 1η Ιανουαρίου του έτους που αφορά στο σήμα και παραμένει σε ακινησία.

Ειδικότερα: ................

• προκειμένου για ΙΧ επιβατικά και μοτοσικλέτες, για ολόκληρο ημερολογιακό έτος (1/1-31/12)

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας αποκτά σύστημα ψηφιακής δερματοσκόπησης.

Παραδίδεται την Δευτέρα 03.12.2012 στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας από την μειοδότρια εταιρεία η οποία προέκυψε από διαγωνιστική διαδικασία το νέο σύστημα ψηφιακής δερματοσκόπησης.

Η προμήθεια του ψηφιακού δερματοσκοπίου, συνολικού προϋπολογισμού 20.000 € συμπ.ΦΠΑ αποτελεί κομμάτι του πακέτου των 680.000€ που είχαν εγκριθεί μέσω ΕΣΠΑ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο μας.

Με την ευκαιρία αυτής της εξέλιξης ο Διευθυντής του Εξωτερικού Δερματολογικού Ιατρείου

Την Δευτέρα η κηδεία του Νίκου Γεωργόπουλου

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και ώρα 3 το μεσημέρι

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Λακωνία

Σημειώθηκε στις 03:24 τα ξημερώματα

Το πόρισμα των ορκωτών
 λογιστών για την ΕΑΣ

Επιταγές έληγαν, αντικαθίσταντο και δεν πληρώνονταν· αγαθά πωλούνταν χωρίς να πληρώνονται και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε εξασφάλιση για την είσπραξη των χρημάτων· επιδοτήσεις προκαταβάλλονταν αλλά δεν επιστρέφονταν ούτε συμψηφίζονταν για την πληρωμή οφειλών προς την οργάνωση: Τέτοιες παρατυπίες και πράξεις, που χρειάζονται διερεύνηση, αποκάλυψε ο διαχειριστικός έλεγχος που διενήργησαν οι ορκωτοί ελεγκτές στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Ενέργειες και παραλείψεις που έφεραν την οργάνωση ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στον γκρεμό. 
Τα αποτελέσματα του ελέγχου ήταν που οδήγησαν το Δ.Σ. της Ενωσης στην απόφαση

Δασικοί χάρτες στη Πελοπόννησο με καθυστέρηση του Κράτους.

Συνάντηση εργασίας - σύσκεψη αυτήν την ώρα στο Αποστολοπούλειο για ενημέρωση επί της διαδικασίας Στις αρχές του 2013 αναμένεται να ενταχθεί στη διαδικασία κτηματογράφησης των δασών της η Αρκαδία και στα μέσα περίπου του ίδιου έτους να ενταχθεί και η Κορινθία και η Αργολίδα. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει για τη Μεσσηνία και τη Λακωνία και σήμερα στην Τρίπολη πραγματοποιείται σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για να μην υπάρξουν προβλήματα στη συνέχιση της διαδικασίας. Μιλώντας ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μανώλης Αγγελάκας ανέφερε μεταξύ άλλων πως

Κυπαρισσία: Συνελήφθησαν οι ληστές της Εθνικής Τράπεζας

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οργανωμένη σπείρα ληστών, που είχαν διαπράξει σωρεία ενόπλων ληστειών σε τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ., Δ.Ε.Η. και χρηματαποστολές, σε διάφορες περιοχές της χώρας. 
Στις έρευνες για την εξάρθρωση της σπείρας σημαντική είναι η συμβολή του Γραφείου Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης συνελήφθησαν από τις αστυνομικές Αρχές δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 25 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ στη δικογραφία που

Άγιο είχε ζευγάρι ηλικιωμένων από τα Φιλιατρά

Άγιο είχε μαζί του ζευγάρι ηλικιωμένων από τα Φιλιατρά, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαιναν εξετράπη της πορείας του στην Ε.Ο. Καλού Νερού - Τσακώνας και βγήκε σε παρακείμενο ελαιοπερίβολο.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στη 1:30 χθες το μεσημέρι, όταν το αυτοκίνητο μάρκας Toyota Yaris, που οδηγούσε 81χρονος, λίγο πριν την διασταύρωση στο Καλό Νερό για άγνωστη αιτία εξετράπη της πορείας του και "πετάχτηκε" στο ελαιοπερίβολο ενώ πέρασε αναμέσα σε δύο δέντρα. Μάλιστα στο δεύτερο εξ αυτών προσέκρουσε από τη μεριά του οδηγού, με το όχημα να σταματά λίγα μέτρα πιο πέρα στο χωράφι.

Φιλιατρά: Οι λίμνες του γηπέδου basket.... [ Φωτογραφίες ]

Εμφανέστατες είναι οι κακοτεχνίες του εργολάβου που κατασκεύασε το ανεκδιήγητο κλουβί από συρματόπλεγμα (!!!!!!!!!!!!!!) στο γήπεδο basket του νέου Λυκείου.

Προφανώς ο εργολάβος νόμιζε ότι σε αυτό το γήπεδο θα έπαιζαν basket κατάδικοι και οχι παιδιά και δεν υπολόγισε (με τι μυαλό άλλωστε.....) οτι ελοχεύει ο κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος μαθητής καθώς το συρματόπλεγμα είναι πάρα πολύ κοντά στις τελικές γραμμές του γηπέδου...

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Την Κυριακή επιστρέφουν «σπίτι» τους τα κλεμμένα της Αρχαίας Ολυμπίας

Η Ζ΄ ΕΠΚΑ της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις

Εν μέσω μεγάλων αντιδράσεων στην Αρκαδία: Μετακινείται στην Καλαμάτα το 11ο Σ.Π.

Το 11ο Σύνταγμα Πεζικού μετακινείται από την Τρίπολη στην Καλαμάτα μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη από προχθές τα στελέχη του Συντάγματος έχουν λάβει σχετική διαταγή και προετοιμάζονται για τη μεταφορά, η οποία αναμένεται να γίνει μετά την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στις 7 Δεκεμβρίου και την τοποθέτησή τους σε μονάδες. Τον Ιανουάριο αναμένεται να παρουσιαστούν στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα οι νεοσύλλεκτοι της 1ης ΕΣΣΟ του 2013.
Να θυμίσουμε πως ήδη από τον περασμένο μήνα έχει μετατραπεί σε Μικτό Διακλαδικό Κέντρο

Επιτροπή Διαβούλευσης Τριφυλίας: Λιτός προϋπολογισμός λόγω έλλειψης πόρων

Σημαντική μείωση των οφειλών του πέτυχε ο Δήμος Τριφυλίας μέσα στην χρονιά καθώς, όπως ειπώθηκε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, κατάφερε να τις μειώσει περίπου κατά 4 εκ. ευρώ. Από εκεί και πέρα τονίστηκε για ακόμη μια φορά η δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει στον δήμο, αποτέλεσμα της μείωσης των εισροών από την κεντρική Πολιτεία τόσο σε ΚΑΠ όσο και σε ΣΑΤΑ. Με αυτά τα δεδομένα αναφέρθηκε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα για τη νέα χρονιά θα είναι λιτό όπως και ο προϋπολογισμός, ενώ εφόσον υπάρξει η οικονομική δυνατότητα θα γίνουν τροποποιήσεις.
Από την πλευρά τους οι πολίτες-μέλη της επιτροπής έθεσαν αρκετά ζητήματα για επιμέρους έργα αλλά και γενικότερα. Αρκετά από αυτά αφορούσαν την καθαριότητα, την οργάνωση του δήμου σε

Ο Μέγας Αλέξανδρος «κατακτά» το Σίδνεϊ

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μέγας Αλέξανδρος: Θησαυροί 2500 χρόνων» πραγματοποιήθηκαν στο Αυστραλιανό Μουσείο του Σίδνεϊ, από την κυβερνήτη της Νέας Νότιας Ουαλίας Μαρί Μπασίρ. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Μοροζόβ, καθώς και στελέχη του Μουσείου Ερμιτάζ Αγίας Πετρούπολης και του Αυστραλιανού Μουσείου.

Όπως τόνισε ο Ρώσος πρέσβης, η έκθεση στάλθηκε από την Αγία Πετρούπολη στο πλαίσια των εορτασμών των 70 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας-Αυστραλίας,

NASA: video με τις φάσεις της Σελήνης το 2013 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα εντυπωσιακό video με τις φάσεις της Σελήνης για το 2013 κυκλοφόρησε η NASA.

Διευρύνονται τα ηλικιακά όρια για το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας

Διευρύνεται, από το 2014, ο αριθμός όσων δικαιούνται επίδομα μακροχρονίως ανέργου, καθώς επεκτείνονται τα όρια ηλικίας τα οποία ορίζονται από τα 20 έως τα 66 χρόνια, από τα 45 έως τα 65 που είναι σήμερα.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση δικαιούχοι θεωρούνται όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.

Τέλη Κυκλοφορίας 2013: Από σήμερα μόνο με άδεια κυκλοφορίας και ΑΦΜ στις τράπεζες για το σήμα!

Ξεχάστε τα ειδοποιητήρια που έφταναν κάθε χρόνο μέσω ταχυδρομείου. Μην μπείτε καν στη διαδικασία να το εκτυπώσετε από το TAXISnet. Από σήμερα, μπορείτε να παραλάβετε πολύ εύκολα το τέλος κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας για το 2013.

Χρειάζεται να έχετε μαζί σας μόνο την άδεια κυκλοφορίας και το ΑΦΜ σας. 
Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα τράπεζας θέλετε ή στα ΕΛΤΑ, πληρώνετε, παίρνετε την απαραίτητη απόδειξη και φεύγετε.
 

Οι τράπεζες όπου μπορεί κανείς να πληρώσει για το σήμα κυκλοφορίας είναι:

Ζαχάρω: Εισαγγελικό ενδιαφέρον για τον αντιδήμαρχο...πολεοδόμο...

Το εισαγγελικό ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η λειτουργία του αντιδημάρχου της Ζαχάρως ως πολεοδόμου... ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες υπογράφει οικοδομικές άδειες που ο νόμος με σαφήνεια απαγορεύει αφού η αρμοδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικά σε υπαλλήλους της πολεοδομίας.

Όπως ο ίδιος ο υπάλληλος ο ............

Σπήλιος Φωτόπουλος είπε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Νοδάρου στο Ιόνιον FM τόσο ο ίδιος όσο και ο προϊστάμενος του τμήματος έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω της εμπλοκής σε μία υπόθεση με τις καντίνες για την

Πύργος: Η ταχύτητα των ανεμοστρόβιλων πιθανώς να ξεπέρασε τα 200km/hr

Σάρωσε κυριολεκτικά την δυτική Ελλάδα, το ψυχρό μέτωπο του βαθέως βαρομετρικού χαμηλού με κέντρο τον κόλπο της Γένοβας, προκαλώντας επεισόδια ισχυρών
ανεμοστρόβιλων. Χαρακτηριστική είναι η δορυφορική εικόνα του μετώπου, που δώσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση το πρωί.

Στην Ηλεία η διέλευση του μετώπου συνοδεύτηκε από τουλάχιστον δύο ισχυρά επεισόδια. Με βάση τις καταστροφές που προκάλεσαν εκτιμάται ότι η ένταση των δύο ανεμοστρόβιλων κυμάνθηκε στην δεύτερη με τρίτη κατηγορία (F1-F2) της κλίμακας Fujita. Δεν αποκλείεται δηλαδή οι άνεμοι να ξεπέρασαν τα 200km/hr.

Εγγύηση 100.000 ευρώ ο Μπάμπης Βωβός και ελευθερος.

Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ αφέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο Tριφυλιος επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός.
Ο ανακριτής του επέβαλλε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.
Σε βάρος του επιχειρηματία είχε ασκηθεί από την εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο
και συνελήφθη την Τρίτη, στο γραφείο του στο Μαρούσι, έπειτα από σχετική παραγγελία του

Μέτρα και συμβουλές από την Τροχαία για ασφαλή οδήγηση λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων, που εκδηλώνονται κατά περιόδους σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δώσει στις Υπηρεσίες Τροχαίας τις απαραίτητες εντολές και κατευθύνσεις, ώστε να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ενισχυμένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης και οδικής ασφάλειας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Στόχος είναι η αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών Τροχαίας να συμβάλλει στην πρόληψη των οδικών τροχαίων ατυχημάτων και στην ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων και των χρηστών του οδικού δικτύου.

Καταβολή Συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2012 και Δώρο Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

Τροχαίο με 4 τραυματίες στο Βασιλικό

Σοβαρό τροχαίο που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άτομα σημειώθηκε σήμερα το

Και στη Μεσσηνία λιποθυμούν μαθητές στα σχολεία λόγω υποσιτισμού

Και σε σχολεία της Μεσσηνίας καταγράφονται περιστατικά λιποθυμιών των παιδιών, που

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

ΠΛΑΤΗ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΔΙΟΥ (ΦΩΤΟ Κ΄ ΒΙΝΤΕΟ)


  Μια και είναι η εποχή του ράβδου σκέφτηκα να σας δείξω πώς βγαίνει το λάδι μέσα από το ελαιοτριβείο, τουλάχιστον σε όσους δεν έχουνε την ευκαιρία να το δούνε.                             
   Πιο κάτω θα δείτε τις φώτο τοποθετημένες με τη σειρά και στο τέλος ένα μικρό βίντεο.  Ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον. 
 
 

Το ανώτερο στα 2,50 ευρώ το κιλό: Ανησυχία παραγωγών για την τιμή του λαδιού

Από 2,20 έως 2,30 ευρώ το κιλό κυμαίνονται οι τιμές του ελαιόλαδου αυτή την περίοδο στη Μεσσηνία, ενώ 2,40 δίνονται για το κορυφαίο ποιοτικό προϊόν -που δεν είναι πολύ για την ώρα- ή το ΠΟΠ. Οσο για την τιμή των 2,50 ευρώ που όρισε η Ενωση, αυτή είναι με 3μηνη επιταγή. Η κατάσταση προκαλεί έντονη ανησυχία στους παραγωγούς, καθώς βλέπουν να μην επαληθεύονται οι προσδοκίες τους για υψηλότερες τιμές φέτος και να δέχονται πιέσεις για χαμηλότερες.
Τυποποιητές και εξαγωγείς της Μεσσηνίας επισημαίνουν την έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης, που δεν επιτρέπει την αναμονή ή την εφαρμογή στρατηγικής για την επίτευξη καλύτερων τιμών. Και παρατηρούν πως δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για το επόμενο διάστημα.

Τροχαιο ατυχημα σε σχολικο δρομολογιο του Δημου Τριφυλιας

Εχθες Τετάρτη 28/11/2012 συνέβη ένα τροχαίο ατύχημα στο δρομολόγια 19Φ – 20Φ που μεταφέρει τέσσερις μαθητές από την Τ. Κ Χαλαζονίου στο Γυμνάσιο Φιλιατρών.
Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός της μαθήτριας Μ.Α. η οποία παρέμεινε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας για περαιτέρω έλεγχο.
Επίσης στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας
νοσηλεύεται και η οδηγός του αυτοκινήτου.

Φιλιατρά: Ευγενικές προσφορές στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο!

Ευγενικές προσφορές
Ένα φωτοτυπικό μηχάνημα προσέφερε στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Φιλιατρών η Εμπορική Τράπεζα, για να καλύψουν τις ανάγκες τους, ενώ Δημοτικό Σχολείο της περιοχής τούς προσέφερε ένα φαξ! 


Ευγενικές προσφορές και χειρονομίες που πρέπει να ακολουθήσουν και όποιοι άλλοι μπορούν, ενισχύοντας το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο των Φιλιατρών!
 

Φιλιατρά: Συνελήφθη 39χρονος για χασίς και χάπια

Συνελήφθη, σήμερα (28-11-2012) το πρωί, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 39χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα και οικία, ιδιοκτησίας του 39χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν, τα εξής:
- Διακόσια είκοσι εννέα (229) ναρκωτικά δισκία.
- Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -47,1- γραμμαρίων.
- Δεκαέξι (16) σπόρους κάνναβης.

Οδηγίες για την παραγωγή καλής ποιότητας ελαιολάδου κατά την ελαιοσυλλογή και αποθήκευση

Οδηγίες για την παραγωγή καλής ποιότητας ελαιολάδου κατά την ελαιοσυλλογή και αποθήκευση περιέχει σε επιστολή του το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυρών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου Κρήτης, Τμήμα Εργαστηρίων Ποιοτικού Ελέγχου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση με την ευκαιρία της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου και αφού σας ευχηθούμε καλή ελαιοσυλλογή, θα θέλαμε να σας συστήσουμε να δώσετε προσοχή στα παρακάτω που αφορούν την παραγωγή καλής ποιότητας ελαιολάδου:
 
1. Η συλλογή του ελαιοκάρπου να ξεκινήσει μετά τις ημερομηνίες που ορίζουν οι κατά τόπους

Πριν από τα Χριστούγεννα το υπόλοιπο 50% της επιδότησης στους αγρότες

Την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα θα δοθεί το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2012 στους αγρότες, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, μετά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων. Το 50 τοις εκατό της επιδοτησης το εχουν ήδη πάρει και πριν τα Χριστούγεννα θα εξοφληθούν οι αγρότες το σύνολο του “πριμ” που για την Μεσσηνία αφορά αποκλειστικά σχεδόν το ελαιολαδο.

Η καταβολή στους αγρότες και του .............

υπολοίπου ποσού αναμένεται να λειτουργήσει ευνοικά και για την τιμή του ελαιολάδου καθώς θα

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Στα βάθη της ζούγκλας της Βραζιλίας Γιγάντιο ανακόντα καταπίνει αγελάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και στο οποίο απεικονίζεται ένα τεράστιο ανακόντα, στα βάθη της ζούγκλας της Βραζιλίας,  να έχει καταπιεί μια ολόκληρη αγελάδα.

Μέσα σε πέντε μόλις ημέρες περισσότεροι από 151. 400 άνθρωποι παρακολούθησαν το εν λόγω

Μειώθηκαν κατά 2,7% οι γεννήσεις το 2010

Μείωση των γεννήσεων κατά 2,7% το 2010 δείχνουν στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ενώ, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Αρχής, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα επίσημα στατιστικά στοιχεία γεννήσεων για το έτος 2011, καθώς η επεξεργασία των στοιχείων της έρευνας Φυσικής Κίνησης Πληθυσμού 2011 βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι γεννήσεις, κατά το έτος 2010, ανήλθαν σε 114.766. Από αυτές, οι 93.192 είναι από Ελληνίδες μητέρες, σημειώνοντας μείωση 2,6%. Οι 21.574 γεννήσεις είναι από αλλοδαπές μητέρες

Στο στόχαστρο χάκερ ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας

Χάκερ από το Πακιστάν κρύβονται πίσω από τις «επιθέσεις» που δέχθηκαν στις ιστοσελίδες τους οι Google Apple, e-Bay, Yahoo αλλά και πολλές ακόμη διαδικτυακές πύλες, που συγκαταλέγονται στις πιο δημοφιλείς στον κόσμο.

Οι δράστες εκμεταλλεύθηκαν κενό ασφαλείας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που χρησιμοποιούν για το Πακιστάν οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες, «κατευθύνοντας» τους επισκέπτες σε άλλο ιστότοπο.

Σε αυτόν τον ιστότοπο εμφανιζόταν το μήνυμα «το Πακιστάν είναι κάτω» και στην οθόνη φαίνονταν δύο πιγκουίνοι να περπατούν πάνω σε μια

Αρχ. Ολυμπία: Ταυτοποιήθηκε μέσω DNA η εμπλοκή του 41χρονου - Δηλώσεις Χατζή για την επιστροφή των κλαπέντων

Στην ταυτοποίηση του 41χρονου φερόμενου ως εγκέφαλου της ληστείας στο μουσείο της Ολυμπίας, μέσω γενετικού υλικού, προχώρησαν τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα
με πληροφορίες του ilialive.gr. Τα ίχνη που είχαν αφήσει πίσω τους οι δράστες αξιοποιήθηκαν κατάλληλα από τα εργαστήρια και υποδεικνύουν πως ο 41χρονος είναι ο ένας από τους δύο ληστές που εισέβαλαν στο μουσείο το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου 2012. Οι Αρχές συνεχίζουν τη

Συνεδρίασε η ΠΕΔ Πελοποννήσου για κρίσιμα θέματα

Την αγωνία και τον προβληματισμό τους για την πορεία της αυτοδιοίκησης στη βαθιά οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει, συζήτησαν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου σε έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε απόψε στην αίθουσα Παναγιώτης Αλεξόπουλος στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης, παρουσία μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους δήμους και δυσχεραίνουν τη λειτουργία των ΟΤΑ είναι η μείωση των πόρων κατά 60%, και μάλιστα αναμένεται το 2013 - όπως υπογράμμισαν - η κατάσταση να χειροτερεύσει, η έλλειψη προσωπικού λόγω πολλών συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων, σε

"Στον αέρα" το ΓΠΣ των Γαργαλιάνων

Επικίνδυνα στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Γαργαλιάνων το οποίο έχει μείνει στάσιμο. Πλέον όχι μόνο κινδυνεύει να μην γίνει, αλλά να αναγκαστεί ο Δήμος Τριφυλίας να επιστρέψει και το ποσό των 136.000 ευρώ με το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί η μελέτη του έργου από το Γ' ΚΠΣ. Μπορεί αρχικά η υποχρέωση του δήμου να ήταν όχι μόνο να έχει ολοκληρώσει το ΓΠΣ, αλλά να έχει περάσει και ΦΕΚ μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ομως τότε δόθηκε παράταση η οποία και πάλι στο τέλος του χρόνου εκπνέει.
Ο δήμος αν θέλει να περάσει και να εγκριθεί το ΓΠΣ, πρέπει να ενσωματώσει σε αυτό τις

Σε απολογία οι διευθυντές των καταστημάτων της ΕΑΣ για τα "φέσια" και τα ελλείμματα

Σε απολογία καλούνται οι διευθυντές όλων των καταστημάτων της Ενωσης Μεσσηνίας και σε αργία μέχρι να απολογηθεί, τίθεται ο διευθυντής του καταστήματος της Μεσσήνης. 

Τις αποφάσεις αυτές πήρε προχθές το βράδυ, το Δ.Σ. του συνεταιρισμού που αποτελεί τη συνέχεια της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Η απόφαση για την απολογία ελήφθη ομόφωνα και για την αργία κατά πλειοψηφία. 

Στις συγκεκριμένες αποφάσεις οδηγήθηκε το Δ.Σ. μετά την ανακοίνωση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου σε όλα τα καταστήματα της Ενωσης, που διενήργησαν ορκωτοί ελεγκτές κι επιβεβαιώνει πράξεις και παραλείψεις που δεν προάσπιζαν τα συμφέροντα της οργάνωσης. Το

Μεσσηνία: Μειώθηκαν 80% οι παραγγελίες πετρελαίου

Μειωμένες σε ποσοστό 80% παραμένουν οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης σε σύγκριση με πέρυσι στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τον πρόεδρο βενζινοπωλών Γιώργο Καπερώνη.
 

Η κίνηση του πρώτου 15νθημέρου του Δεκεμβρίου αναμένεται ωστόσο να αποτελέσει το δείκτη της φετινής χρονιάς, καθώς μέχρι στιγμής οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και η ανάγκη για θέρμανση δεν είναι μεγάλη.
 

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών άρχισε πάντως να εκδηλώνεται από τη στιγμή που βελτιώθηκαν τα κριτήρια για την επιστροφή του φόρου θέρμανσης. 

Σύμφωνα με τον κ. Καπερώνη, από τη στιγμή που βελτιώθηκε το εισοδηματικό κριτήριο, ο κόσμος

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Ζαχάρω: Ράμπο στο Δημαρχείο

Τη διενέργεια «κατ’ επείγοντος» διαχειριστικού ελέγχου στον πολύπαθο και δοκιμασμένο Δήμο Ζαχάρως διέταξαν οι εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διαλευκάνουν σωρεία καταγγελιών που αφορούν παράνομο πλουτισμό αιρετών υπαλλήλων και εργολάβων.
 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πύργου, μέσω παραγγελίας που απέστειλε τον Αύγουστο του 2012 στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής

Μεσσηνία: Αστυνομική επιχείρηση με 8 συλλήψεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (26-11-2012) από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα επτά (177) άτομα και εβδομήντα (70) οχήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά τριάντα τέσσερα (34) άτομα και συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ


Εκπνέει την Παρασκευή η προθεσμία για την καταγραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου η η διαδικασία της καταγραφής των συνταξιούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα πρέπει να καταγραφούν στα ΕΛΤΑ ή στην Τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης και σύμφωνα με τη Διοίκηση του Οργανισμού, σε όσους δεν καταγραφούν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης, αρχής γενομένης από τον μήνα Ιανουάριο

Στις 4.000 οι αιτήσεις για μίσθωση αγροτικής γης

Περίπου 4.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής για τη μίσθωση γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Από τις αιτήσεις αυτές έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και έχουν υπογραφεί 243 συμβόλαια μίσθωσης γης σε 11 περιφερειακές ενότητες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το 57% όσων έχουν υπογράψει σύμβαση είναι νέοι ηλικίας έως 35 ετών με πτυχίο Γεωτεχνικής

«Βάφτισαν» τη μασκότ του Μουντιάλ!

Fuleco είναι το όνομα της μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το οποίο θα διεξαχθεί το

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 26 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Στυλιανού, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Στυλιανός ήταν γιος πλουσίων γονέων (που μάλλον γεννήθηκε στην Παφλαγονία, χωρίς αυτό να είναι σίγουρο, διότι εκεί φυλασσόταν και ιερό λείψανο του), διδάχτηκε νωρίς απ' αυτούς να είναι εγκρατής και να θεωρεί το χρήμα μέσο για την ανακούφιση και περίθαλψη των φτωχών και των αρρώστων.

Αφού έτσι ανατράφηκε, και οι γονείς του πέθαναν, διαμοίρασε όλη την κληρονομιά του και πήγε σαν ασκητής στην έρημο. Εκεί γνωρίστηκε με άλλους ασκητές, που ζούσε μαζί τους με αδελφική αγάπη, χριστιανική συγκατάβαση και επιείκεια.

Πύργος: Άγρια επεισόδια στην Πυροσβεστική με τσιγγάνους (Νεότερη ενημέρωση 10:22) (video)

Άγριο ξύλο αυτή την στιγμή στην Πυροσβεστική Πύργου. Συμπλοκή από 50 άτομα, ακούστηκαν και πυροβολισμοί. Μεγάλη αστυνομική δύναμη στην περιοχή.
Νεότερη ενημέρωση 09:25

Αιτία της συμπολκής ήταν ο εμπρησμός ενός αυτοκίνητου σε γειτονία των τσιγγάνων στην περιοχή Τραγανό τα ξημερώματα της

Κατά μέσο όρο στα 2,40 ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο φέτος πιθανολογεί μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, τα οποία περιέχει σχετική έκθεση που ετοίμασε το στέλεχος της οργάνωσης, κ. Θεόδωρος Βλουτής, από την Υπηρεσία Αγροτικής Οικονομίας, για την περίοδο 2010/11 η παραγωγή δεν ξεπέρασε τους 230.000 τον., η κατανάλωση δεν ξεπέρασε τους 160.000 τον., οι εξαγωγές υπολογίζονται στους 95.000 τον., τα δε αποθέματα έφθασαν τους 50.000 τον. Την περίοδο 2011/12 η παραγωγή κυμάνθηκε γύρω στους 210.000τον. και για την περίοδο 2012/13 αναμένεται η παραγωγή να φθάσει τους 250.000τον. περίπου.
Σε σχέση με τιμές, σε γενικές γραμμές για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ακολούθησαν τις τάσεις στις αγορές της Ε.Ε. την περίοδο 2010/11 δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν κατά μέσο όρο τα 2,01€/κιλό. Στην συνέχεια την περίοδο 2001/12

To τρίπτυχο ανάπτυξης της Νοτίου Πελοποννήσου: Λιμάνι, αεροδρόμιο και αυτοκινητόδρομος

Με την εξαγγελία της ιδιωτικοποίησης αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για το λιμάνι, σύμφωνα με σενάρια που διακινούν ναυτιλιακοί κύκλοι. Οι οποίοι συνδυάζουν την εξέλιξη αυτή με την αναβάθμιση του αεροδρομίου και την ολοκλήρωση κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου. Η εξέλιξη αυτή συνδυάζεται και με την εφαρμογή της άρσης του καμποτάζ που θα δίνει τη δυνατότητα (και) το λιμάνι της Καλαμάτας να αποτελεί σημείο εκκίνησης της κρουαζιέρας. Πρόκειται για την εφαρμογή του λεγόμενου home porting, που πρακτικά σημαίνει ότι ο επιβάτης παραδίδει τις αποσκευές του στο αεροδρόμιο

Οι ληστές της Αρχαίας Ολυμπίας ζητούσαν 1,5 εκατ. ευρώ για το μεσσηνιακό δαχτυλίδι

Την πώληση του χρυσού δαχτυλιδιού -αρχαιολογικού ευρήματος από τη Μεσσηνία και συγκεκριμένα από την περιοχή της Θουρίας- διαπραγματεύονταν οι ληστές που είχαν κλέψει σημαντικά ευρήματα από το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, τον περασμένο Φλεβάρη.
Οι διαπραγματεύσεις με τον αστυνομικό της Ασφάλειας Πατρών, που παρουσιάστηκε σε μέλος της σπείρας ως υποψήφιος αγοραστής, ξεκίνησαν από 1,5 εκατ. ευρώ και κατέληξαν στο ποσό των 300.000. Τελικά προχθές συνελήφθησαν 3 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Πρόκειται για τρεις Ελληνες, ηλικίας 41, 50 και 36 ετών. Η Ασφάλεια Πατρών, μετά από έρευνες και αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών αναφορικά με την ύπαρξη ομάδας 5 τουλάχιστον ατόμων, που κατέχουν τα αφαιρεθέντα αρχαία αντικείμενα και αναζητούν αγοραστή για την πώλησή τους, ήρθε σε διαπραγματεύσεις με έναν από αυτούς. 
Οπως ανακοινώθηκε χθες από την Αστυνομία, η σπάνια για τη χώρα πολιτιστική κληρονομιά, που