ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Αυτόματη αναβάθμιση για τον Internet Explorer

Ο Ryan Gavin της Microsoft δήλωσε επίσημα πως ο Internet Explorer θα ξεκινήσει σύντομα να αναβαθμίζεται αυτόματα, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν πάντα στη διάθεσή τους την τελευταία έκδοση. Ξεκινώντας από τον Ιανουάριο σε Αυστραλία και Βραζιλία, οι χρήστες Windows XP και μετέπειτα εκδόσεων του λειτουργικού θα δουν το ειδικό πρόγραμμα της Microsoft να αναβαθμίζεται αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται η κλασική (και εκνευριστική πολλές φορές) διαδικασία του σήμερα.

Το χαμόγελο του καρχαρία



Στα νερά ποταμού της Αμερικής, ένας δύτης έφτασε μόλις μερικά μέτρα μακριά από έναν καρχαρία, για να του κλέψει μόνο ένα χαμόγελο
Ένας ριψοκίνδυνος φωτογράφος δεν δίστασε να κολυμπήσει πολλά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, για να απαθανατίσει το μυστηριώδες χαμόγελο ενός καρχαρία.
Ο απίστευτος καρχαρίας  που ανήκει στην οικογένεια των καρχαριών Greenland μπορεί να επιβιώσει σε βάθος μεγαλύτερο των 600 μέτρων με την θερμοκρασία να αρκείται μόνο σε έναν βαθμό Κελσίου.
Έτσι, ο τολμηρός Doug Perrine ήρθε σε μία ιδιαίτερα στενή επαφή με τον τρομακτικό πλάσμα στα πιο ζεστά νερά του ποταμού St Lawrence στην Βόρεια Αμερική, ενώ το θαλάσσιο πλάσμα έψαχνε για τροφή.

Βιογραφικό Μιχάλη Χατζηγιάννη

 

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λευκωσία της Κύπρου στις 5 Νοεμβρίου 1979. Είναι απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας Λονδίνου (Royal College Of London) με πτυχίο πιάνου, κιθάρας και ανωτάτων θεωρητικών μαθημάτων.
Ξεκίνησε την δισκογραφική του καριέρα στην Κύπρο, μετρώντας σε μικρή ηλικία 3 πλατινένιους δίσκους, το «Σενάριο» 1995, το «Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδά Δώρο Γεωργιάδη» 1996 και το «Επαφή» 1997, ενώ συμμετείχε και άλλες μουσικές παραγωγές.
Το Μάιο του 1998, εκπροσωπεί την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, συνθέτοντας και ερμηνεύοντας το τραγούδι "Γέννεσις". Εκεί ο Μιχάλης Χατζηγιάννης απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για τις φωνητικές του ικανότητες και τη σκηνική του παρουσία.
Αμέσως μετά, συνεργάζεται με τον Γιώργο Χατζηνάσιο και τον στιχουργό και ποιητή Μιχάλη Μπουρμπούλη δημιουργώντας τον Δεκέμβριο του 1998, το album "Άγγιγμα Ψυχής" (που περιέχει τη μουσική και τα τραγούδια της ομότιτλης τηλεοπτικής σειράς). Ένα album που γνωρίζει πολύ μεγάλη

Εξοικονόμηση ενέργειας: Μαζική εξάπλωση λαμπτήρων LED

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε πράσινο βιβλίο και ανακοίνωσε την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με το μέλλον του φωτισμού που βασίζεται στην τεχνολογία LED (διόδων φωτοεκπομπής).
Ο φωτισμός LED είναι μία από τις πιο αποδοτικές και πολύπλευρες μορφές φωτισμού – που εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα έως 70%, σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες φωτισμού.
Η ταχύτερη εξάπλωση της τεχνολογίας LED θα εξασφαλίσει την επιτυχία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας φωτισμού και, έως το 2020, θα έχει συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για φωτισμό κατά 20%.
Ο φωτισμός LED αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα στην αγορά: υψηλή τιμή αγοράς επειδή είναι πιο προηγμένη τεχνολογία σε σύγκριση με τις εναλλακτικές λύσεις, έλλειψη εξοικείωσης των

Τρομακτικά κέικ-τούρτες!


Απίθανες συμμετρικές φωτογραφίες!



Βούλιαξε το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη
Οι ισχυροί άνεμοι βούλιαξαν το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης, που βρισκόταν στο λιμάνι στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.
Οι κάβοι που κρατούσαν δεμένο το δέντρο έσπασαν, με αποτέλεσμα αυτό να χτυπήσει στην προβλήτα και να βυθιστεί.
Η κατασκευάστρια εταιρία του δέντρου θα ξεκινήσει τις διαδικασίες ανάσυρσης του δέντρου, προκειμένου να το επισκευάσει.
Το δέντρο αποτελείτο από «αχινούς», κάποιοι από τους οποίους έπεσαν στη θάλασσα, ενώ άλλοι χάλασαν.
Το πλωτό δέντρο είχε σχεδιαστεί να αντέχει ανέμους έως 7 μποφόρ.
Newsroom ΔΟΛ
 ΑΠΟ http://news.in.gr

Η τραγική πορεία του ελληνικού Ελαιολάδου


Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πορεία του ελαιολάδου κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης με θέμα : «Ελαιόλαδο: Η κατηφορική πορεία του προϊόντος συνεχίζεται»
Για άλλη μία χρονιά η ελαιοκομική περίοδος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς και ως προς την παραγωγή αλλά και ως προς την τιμή του προϊόντος. Η παραγωγή είναι σαφώς μειωμένη και λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών (όπως ο πρόσφατος παγετός στο δήμο Μινώα Πεδιάδος στην Κρήτη) ενώ οι μέσες τιμές έχουν κατρακυλήσει σε επίπεδα κάτω των 1,90 €/κιλό όταν το κόστος παραγωγής υπολογίζεται στα 2,50 €/κιλό.
Απαντώντας πέρσι και πρόπερσι σε ανάλογες ερωτήσεις μας, είχατε υποσχεθεί παρεμβάσεις – είχατε δηλώσει ότι: «Η Κυβέρνηση, για να προστατεύσει το εισόδημα του ελαιοπαραγωγού, δουλεύει συντονισμένα». Κι όμως έχετε εγκαταλείψει και τους παραγωγούς και το προϊόν αλλά και το

Επαναδιεκδικεί η Καλαμάτα το Πειραματικό Γυμνάσιο

Μετά τον αποχαρακτηρισμό του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας προτείνεται η μετονομασία του σε 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και ζητείται από το Δήμο Καλαμάτας η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μετονομασίας.
Το θέμα θα συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, στις 21 Δεκεμβρίου 2011. Σε ανακοίνωση του δήμου τονίζει πως η απώλεια του Πειραματικού οφείλεται στην αντιεκπαιδευτική απόφαση του Συλλόγου των Καθηγητών και στην απαρχαιωμένη

Μείωση της τιμής κατά 8,8 ευρώ στο γιορτινό τραπέζι

Φθηνότερο κατά 5,27% θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, συγκριτικά με το περασμένο έτος, όπως καταδεικνύουν τα... στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της Ε.Σ.Ε.Ε. την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011.

Ειδικότερα το γιορτινό τραπέζι θα κοστίσει 158,18 ευρώ έναντι 166,98 ευρώ που κόστιζε πέρυσι την ίδια ακριβώς περίοδο.

Η Ολυμπία Οδός και η διεκδίκησή της - Η στάση Σαμαρά, περιφερειάρχη, βουλευτών και δημάρχων

Η υπόθεση της Ολυμπίας Οδού πάει και έρχεται αλλά μονίμως βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο: Τράπεζες και εργολάβοι θέλουν να σταματήσει το έργο στην Πάτρα, κυβερνητικοί παράγοντες υπόσχονται ότι θα χρηματοδοτήσουν από το ΕΣΠΑ την επέκταση μέχρι τον Πύργο και οι Μεσσήνιοι διεκδικούν να ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο της σύμβασης που φέρνει το δρόμο μέχρι την Τσακώνα.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου επιβεβαιώνει ότι γενικώς παζαρεύει την υπόθεση των μεγάλων έργων ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων, αλλά αρνείται να δεσμευτεί για οτιδήποτε. Με τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει να είναι κάποιος αφελής για να δηλώνει αισιόδοξος και σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται πως υπάρχει καμία πρόθεση να πιέσει πραγματικά κάποιος για την ολοκλήρωση του έργου (με εξαίρεση τα τμήματα για τα οποία δημιουργήθηκε νομικό πρόβλημα).

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ