Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Υγειονομικό υλικό αξίας 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων στα νοσοκομεία της χώρας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014, 16:36 

Ολοκληρώθηκε, χθες, με την παράδοση υγειονομικού υλικού στο “Λαϊκό” Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, το πρόγραμμα «Give for Greece» που χρηματοδότησε το Jaharis Foundation και υλοποίησαν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής IOCC.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε την παράδοση υγειονομικού υλικού, αξίας 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων,

Τα δέντρα σώζουν ζωές

Η πρώτη μεγάλης κλίμακας έρευνα σχετικά με την ικανότητα των δέντρων να απομακρύνουν ρύπους από την ατμόσφαιρα έδειξε ότι σε εθνικό επίπεδο τα δέντρα σώζουν πάνω από 850 ανθρώπινες ζωές το χρόνο και προλαμβάνουν 670.000 περιστατικά οξέων αναπνευστικών συμπτωμάτων. Αν και η ατμοσφαιρική ρύπανση, που απομακρύνουν τα δέντρα, ισοδυναμεί με μια βελτίωση της ποιότητας του αέρα περίπου της τάξης του 1%, ωστόσο τα αποτελέσματα αυτής της μικρής βελτίωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία.

Διακοπές με επιδότηση

Διακοπές με ημερήσιο κόστος από 3 ως 13 ευρώ ανά άτομο, μπορούν να κάνουν φέτος 130.000 εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 11ης Αυγούστου. Όσοι επιλεγούν θα πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 ως τις 31 Αυγούστου του 2015.

Συνεργασία Παπαδημητρίου - Πειραιώς για συμβολαιακή γεωργία

Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας των Νομών Ζακύνθου, Μεσσηνίας, Ηλείας και Κορινθίας προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με την εταιρεία «Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ».
Αυτό γνωστοποιείται με σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι «η χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στη σταφίδα αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και την οικονομική στήριξη της

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Επιταγή εργασίας για 38.000 νέους από 25 έως 29 ετών

Το Υπουργείο Εργασίας, προχωράει στην υλοποίηση της δράσης «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 25 εως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας», παρέχοντας σε άνεργους νέους υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.
Η δράση αφορά 38.000 άνεργους νέους ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών, εκ των οποίων:
  •    15.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ
  •    23.000 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δύο αποφασισμένοι Ελληνες γυρίζουν όλη τη Μεσόγειο με ποδήλατα για να διαμαρτυρηθούν για τα χημικά

Ο Χρήστος Γεωργιάδης και ο Κώστας Τερζόπουλος ταξιδεύουν με το ποδήλατο, για να ενημερώσουν

«Μεγάλος αδελφός» και στα διόδια: Ηλεκτρονικό μάτι θα καταγράφει εκείνους που δεν πληρώνουν

Δόθηκε το «πράσινο φως» για την εγκατάσταση και λειτουργία ειδικών ηλεκτρονικών τεχνικών

Κάλεσμα σε δανειολήπτες από τις τράπεζες για ευνοϊκή ρύθμιση χρεών ακόμη και κάτω των 1.000 ευρώ

Με τηλεφωνικές κλήσεις οι τράπεζες καλούν τους δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις οφειλές από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια καθώς και πιστωτικές κάρτες, ακόμα και για ποσά που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Προσφέρουν ελκυστικά πακέτα διακανονισμού, που περιλαμβάνουν πάγωμα δόσεων, επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής και μείωση επιτοκίων.
Ακόμη και όσοι έχουν υπόλοιπο δανείου ή χρέη στις τράπεζες που δεν ξεπερνούν τα 1.000 μπορούν να επωφεληθούν από τις νέες ρυθμίσεις των

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Μεσσηνία

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα Πέμπτη σε αρκετές περιοχές

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

ΠΛΑΤΗ: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΓΕΜΑΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ (ΦΩΤΟ)


Εγκαινιάστηκε η έκθεση “θαλασσινά τοπία” στο θωρηκτό Αβέρωφ

Η έκθεση «θαλασσινά τοπία» με θέμα τη θάλασσα 15 Ελλήνων καλλιτεχνών εγκαινιάστηκε την Τρίτη στο πλωτό ναυτικό μουσείο, Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ, στο οποίο υψώθηκε το έμβλημα της διοίκησης Α/ΓΕΝ.

Η έκθεση «Θαλασσινά τοπία» από τη συλλογή της Πινακοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών εγκαινιάσθηκε σήμερα στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο «Θωρηκτό Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στο οποίο θα είναι πλέον μόνιμα υψωμένο το διακριτικό έμβλημα της Διοίκησης του Α/ΓΕΝ.
Στην έκθεση, που θα λειτουργήσει έως τις 10 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται 19 έργα με θέμα τη

Ενισχύεται η προστασία των δασών – 14 νέα οχήματα από το ΥΠΕΚΑ

Με δεκατέσσερα νέα οχήματα 1600 κυβικών ενισχύονται οι κατά τόπους δασικές υπηρεσίες από το ΥΠΕΚΑ. Μεταξύ των δασαρχείων που θα ενισχυθούν είναι της Αμφιλοχίας, της Αργολίδας, της Αριδαίας, της Καστοριάς του Κιλκίς της Κορίνθου και της Ξάνθης.

Έπειτα από την ολοκλήρωση σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, τα 1600 κυβικών οχήματα με εκτός δρόμου δυνατότητες, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τα δασαρχεία Αμφιλοχίας, Αργολίδας, Αριδαίας, Θηβών, Καστοριάς, Κιλκίς, Κορίνθου, Λαγκαδά, Ξάνθης, Ξυλοκάστρου, Πολυγύρου, Πρέβεζας, Φουρνά,

Έρχονται έμμεσες μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ - Ποιους αφορά

Τελευταία ενημέρωση: 29.07.2014 | 18:11

 

Έμμεσες μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλων καταναλωτών ή ομάδων καταναλωτών προκύπτουν με την εφαρμογή των προτάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την «αναδιοργάνωση του Μηχανισμού Διασφάλισης Επαρκούς Ισχύος στο Διασυνδεδεμένο Ηλεκτρικό Σύστημα»

Οι προτάσεις τέθηκαν σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και προβλέπουν μέτρα τόσο από την πλευρά

Πρόστιμα – φωτιά για το πόθεν έσχες – Ποιοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση

Στόχος είναι να μην μένουν κρυφά τα έσοδα και έτσι τα πρόστιμα που περιμένουν όσους δεν υποβάλουν δήλωση πόθεν έσχες ή κρύψουν εισοδήματα είναι πλέον δυσβάσταχτα και φτάνουν ως και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η απόκρυψη περιουσίας επιφέρει πλέον τεράστια πρόστιμα. Για όσους έχουν κρύψει περισσότερα από 300 ευρώ το πρόστιμο φτάνει και το 1.00.000 ευρώ
Παράλειψη ή ανακριβής υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες τιμωρείται πλέον και με φυλάκιση και χρηματική ποινή έως 100.000 ευρώ.
Αν υπάρξει απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου που προέκυψε από την ιδιότητα του φορολογούμενου

Αναζητούν έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου σύμφωνα με τον αυστριακό Τύπο

 Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 20:48 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/42148-arxaios-oikismos-austria


Στην «αναζήτηση στα νοτιοανατολικά της ελληνικής χερσονήσου της Πελοποννήσου ενός από τους αρχαιότερους οικισμούς στην Ευρώπη, από το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια», αναφέρονται σε σημερινά δημοσιεύματά τους οι αυστριακές εφημερίδες «Ντερ Στάνταρντ» και «Τιρόλερ Τάγκεστσάιτουνγκ».

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

ΠΛΑΤΗ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΥΡΤΙΝΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ (ΦΩΤΟ)
Με τη βοήθεια των εθελοντών μας, αλλά και με πολύ κέφι τοποθετήθηκαν οι

Αυτές είναι οι πιο τρελές, κουφές και αστείες ερωτήσεις που έχουν τεθεί σε συνεντεύξεις για δουλειά [λίστα]

Οι κλασικές ερωτήσεις είναι για τις κλασικές εταιρείες. Η Google, το Twitter, η Goldman Sachs, η Apple και κάμποσες άλλες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου, δεν ψάχνουν απλούς υπαλλήλους, αλλά ιδιαίτερες φυσιογνωμίες.
Γι' αυτό και όταν υποβάλλουν τα μελλοντικά στελέχη τους σε συνέντευξη δεν τους ρωτούν συνηθισμένα πράγματα, αλλά τους θέτουν ερωτήσεις που μπορούν να τρελάνουν ακόμα και επιστήμονα.

Προσλήψεις σε ΔΕΚΟ -Συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου σε ΔΕΗ, ΥΠΑ, ΟΣΥ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ

Χιλιάδες προσλήψεις αναμένεται να γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο σε μεγάλες ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις

Το πρώτο χελωνάκι για το 2014 βγήκε στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Το πρώτο χελωνάκι καρέτα-καρέτα για το 2014 βγήκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και το οποίο έφτασε με ασφάλεια στην θάλασσα. Το μικρό χελωνάκι εντοπίστηκε από τους εθελοντές του Συλλόγου "Αρχέλων" κοντά στον οικισμό του Αγιαννάκη. Μέχρι τώρα οι φωλιές στην περιοχή έχουν φτάσει τις 892.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου "Αρχέλων", εντοπίζεται έλλειψη νομικού πλαισίου προστασίας της περιοχής: «Από τα μέσα Μαΐου νέοι επιστήμονες, εθελοντές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από πολλές

15 χρόνια στον 18χρονο Χωραΐτη για συνέργεια στο φόνο του Αρχιμανδρίτη

Σε κάθειρξη 15 ετών και 1 μήνα καταδικάστηκε ο 18χρονος σήμερα Χωραΐτης που κατηγορείτο για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου από τη Χώρα, η οποία είχε συγκλονίσει πριν από 6 μήνες τη Μεσσηνία. 
Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας αποφάσισε ότι ο -ανήλικος τότε- κατηγορούμενος δεν ήταν εκείνος που χτύπησε με τη σιδηρογροθιά και στραγγάλισε τον 54χρονο αρχιμανδρίτη με το ίδιο του το πουκάμισο, αλλά ο 24χρονος Γεωργιανός που ήταν μαζί του. Ετσι, η κατηγορία για ανθρωποκτονία και ληστεία από πρόθεση κατά συναυτουργία μετατράπηκε σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία. Του αναγνωρίστηκε

Μηχανική βλάβη έστειλε στον τάφο το πλήρωμα

Συγκλονίζει ο τραγικός θάνατος που βρήκαν το πρωί του Σαββάτου, στο αεροδρόμιο Πυρί κοντά στο Λευκόχωμα Σπάρτης, ο 35χρονος Μεσσήνιος μηχανικός Παναγιώτης Χρονόπουλος και ο 52χρονος Δημήτρης Χελάς, όταν «έκανε κράτηση» ο κινητήρας στο υπερελαφρύ αμφίβιο αεροσκάφος τους στη φάση της απογείωσης, με συνέπεια αυτό να συντριβεί έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, στο Πυρί.
Ο Π. Χρονόπουλος, που είχε παλιότερα διατελέσει πρόεδρος της Αερολέσχης Καλαμάτας, ήταν κάτοικος Πεταλιδίου, εργαζόταν ωστόσο

Εράνη Φιλιατρών: Άλλη μια δυνατή μεταγραφή με τον Στέλιο Σπανό

Δημοσιεύθηκε από filiatranet.gr on Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014 | 27.7.14Άλλη μια δυνατή μεταγραφή παίκτη της Εράνης Φιλιατρών αποτελεί από σήμερα το απόγευμα και ο Στέλιος  Σπανός
Ο Στέλιος έμεινε ελεύθερος από τον Μεσσηνιακό που αγωνιζόταν πέρυσι ως αμυντικός  χαφ, έχει αγωνιστεί στο

Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος

Γιορτάζουμε σήμερα 27 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Παντελεήμονος.
Ο Άγιος Παντελεήμων (Παντελέων το πρότερον όνομα) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.).
Πατέρας του ήταν ο Ευστόργιος, ο οποίος ήταν εθνικός και μετά τις νουθεσίες του γιου του έγινε χριστιανός. Μητέρα του ήταν η Ευβούλη, η οποία προερχόταν από χριστιανική οικογένεια.
Εκπαιδεύτηκε στην ιατρική από τον Ευφρόσυνο και κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη και βαπτίσθηκε από τον πρεσβύτερο Ερμόλαο που ήταν ιερέας της Εκκλησίας της Νικομήδειας.
Κάποια στιγμή όταν οχιά δάγκωσε έναν νεαρό και ουσιαστικά τον θανάτωσε ο Άγιος Παντελεήμονας επικαλούμενος τον Χριστό τον ανάστησε.

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 27 Ιουλίου

Ζ' Ματθαίου (Θεραπεία τῶν δύο τυφλῶν καὶ τοῦ κωφοῦ). Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος καί ἰαματικοῦ Παντελεήμονος (Κατά Ματθαίον Θ´ 27-35)
Καὶ παράγοντι ἐκεῖθεν τῷ Ἰησοῦ ἠκολούθησαν αὐτῷ δύο τυφλοὶ κράζοντες καὶ λέγοντες· Ἐλέησον ἡμᾶς, υἱὲ Δαυῒδ. Ελθόντι δὲ εἰς τὴν οἰκίαν προσῆλθον αὐτῷ οἱ τυφλοί, καὶ λέγει αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς·
Πιστεύετε ὅτι δύναμαι τοῦτο ποιῆσαι; λέγουσιν αὐτῷ· Ναί, Κύριε. Τότε ἥψατο τῶν ὀφθαλμῶν αὐτῶν λέγων· Κατὰ τὴν πίστιν ὑμῶν γενηθήτω ὑμῖν. Καὶ ἀνεῴχθησαν αὐτῶν οἱ ὀφθαλμοί· καὶ

ΠΛΑΤΗ: ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ (ΦΩΤΟ)