Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Θα αργήσουν οι ανακοινώσεις φέτος για την τιμή της σταφίδας

Θα αργήσει να ανακοινώσει τιμές η ΣΚΟΣ για τη φετινή σταφίδα. Το πιο πιθανό είναι η ανακοίνωση να μη γίνει μέσα στον Αύγουστο.
Και αυτό γιατί η χρονιά θεωρείται δύσκολη, διαφορετική για την κορινθιακή σταφίδα, λόγω των περσινών αποθεμάτων (1.500 τόνοι) και του ανταγωνισμού από τη φτηνή σουλτανίνα του εξωτερικού. Η παραγωγή πάντως είναι καλή ποιοτικά και αυξημένη σε σχέση με πέρσι.
Τα στοιχεία αυτά τονίζει στην "Ε" ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΚΟΣ και πρόεδρος της Παναιγιαλείου Ενωσης Θανάσης Σωτηρόπουλος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κορινθιακής Σταφίδας Κώστας Παπαδημητρίου σημειώνει την έλλειψη διάθεσης συνεργασίας από τις συνεταιριστικές οργανώσεις και ζητεί υπεύθυνη ενημέρωση για τα αποθέματα.

ME EΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ

ΜΕ την παρουσία δεκάδων επισκεπτών αναβίωσε στον υπαίθριο χώρο του Τρενοτρεχνείου για πρώτη φορά στη Κυπαρισσία, το Αλώνισμα και παραγωγή αλευριού από σιτάρι με παραδοσιακό τρόπο από τον Σύλλογο Φιλιατρινών Γυναικών και τη συμβολή μουσικού συγκροτήματος με αγροτικά τραγούδια.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά του Νίκου Καλογερόπουλου στο δρώμενο αναφέροντας αποσπάσματα από τη προφητική ταινία 'Μάθε παιδί μου γράμματα' αλλά και το μενού εκδηλώσεων που ακολουθούν. 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλιατρινών Γυναικών Ελένη Μακρή συγκινήθηκε από τη παρουσία

Μεσσηνία: Μαχαίρωσε τον αδερφό του!

Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχτηκε χθες βράδυ στο χωριό Δάφνη Μεσσηνίας, όταν αδελφός μαχαίρωσε με σουγιά τον αδερφό του με αποτέλεσμα

ΠΛΑΤΗ: Νέα παράταση διακοπής κυκλοφορίας Επ. Οδού Περδικονέρι - Πλάτη!

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι η διακοπή της

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τρίτη 27 Αυγούστου 2013 και ώρα 14:00 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:......


1) Έγκριση πρακτικού του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια θραυστών υλικών λατομείου Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία με 16 συλλήψεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (22-8-2013), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια πενήντα πέντε (255) άτομα, εκ των οποίων εκατόν δεκαεννέα (119) ημεδαποί και εκατόν τριάντα έξι (136) αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν εξήντα ένα (161)

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Του Αρχιμ.Συμεών Βενετσιάνου

Αιτία και αφορμή πανηγύρεως ιεράς η σημερινή ημέρα, η αφιερωμένη στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, καθώς εορτάζουμε την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεώς της, της Μητέρας του Κυρίου μας και Μητέρας όλων των ανθρώπων, της Παναγίας, με τα χίλια ονόματα και τις χιλιάδες αρετές. Θυμόμαστε ένα θάνατο, αλλά ταυτόχρονα είναι λαμπροφόρος η ημέρα και όχι πενθηφόρος. 

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΠΠΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 23 Αυγούστου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λούππου.

Για τον Άγιο αυτό δεν αναφέρεται πουθενά βιογραφικό του υπόμνημα στους Συναξαριστές.

Μόνο στον Παρισινό Κώδικα 1617 αναγράφεται ότι, ο μάρτυρας αυτός ομολόγησε με θάρρος τον Χριστό μπροστά στον ειδωλολάτρη άρχοντα, ο όποιος με διάφορες κολακείες προσπάθησε να τον πείσει να θυσιάσει στα είδωλα.

ΠΛΑΤΗ: ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ. 9ΜΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

ΠΛΑΤΗ: Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣΜε μεγάλη επιτυχία έγινε εχθές το βράδυ η μουσική εκδήλωση του Συλλόγου μας στο χωριό μας. Όλοι μας αρχίσαμε να συγκεντρωνόμαστε από νωρίς στη πλατεία του χωριού μας περιμένοντας να ξεκινήσει το γλέντι το οποίο συνεχίστηκε με πολύ κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πού οφειλότανε στην ωραία ορχήστρα, ενώ συγχρόνως απολαμβάναμε τις καλοψημένες γουρνοπούλες και τα δροσερά αναψυκτικά που ήτανε στην ιδανική θερμοκρασία. Άψογο ήτανε επίσης και η εξυπηρέτηση από τα γκαρσόνια που όλη την πίεση ανταποκριθήκανε με το καλύτερο τρόπο στη δουλειά τους.  Μαζί μας βρέθηκαν και αρκετοί από του αθηναίους που παράτειναν τις