Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Στις ασκήσεις εδάφους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λιουμπλιάνα Χρυσό για την ελληνική γυμναστική με τον Λευτέρη Κοσμίδη

Το χρυσό μετάλλιο στο έδαφος πήρε ο Λευτέρης Κοσμίδης στην Λιουμπλιάνα, όπου διεξάγεται το

Η Google εξαγοράζει και κλείνει την Wavii

Πριν λίγες μέρες ξένα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Google είχε προβεί στην εξαγορά της Wavii

Τα φάρμακα της άγριας φύσης

Μοιάζει με αποκύημα φαντασίας βγαλμένο από το... μάθημα μαγικών φίλτρων του Σέβερους Σνέιπ _ του μοχθηρού δασκάλου του Χάρι Πότερ στα μπεστ σέλερ βιβλία της Τζέιν Ρόουλινγκ: ζώα με μυστηριώδη «συστατικά», ικανά να θεραπεύουν τις αρρώστιες των ανθρώπων. Όμως δεν είναι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντέιλι Μέιλ», ερευνητικά εργαστήρια ανά τον πλανήτη διεξάγουν μελέτες για πλήθος ασθενειών, χρησιμοποιώντας έλαια, βλέννα και δηλητήρια ζώων.

Η Γερμανική στρατιωτική εισβολή στην Αθήνα και τα συγκλονιστικά γεγονότα της

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη

Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, Κυριακή του Θωμά. Οι σιδηρόφρακτες Μεραρχίες του Χίτλερ, μετά απο ένα 20ήμερο σκληρών μαχών, επι ελληνικού εδάφους, ευρίσκονται στα πρόθυρα των Αθηνών. Ο καταπονημένος ελληνικός στρατός, πολεμώντας γενναία επι ένα εξάμηνο, εναντίον δύο αυτοκρατοριών, με πανίσχυρους Στρατούς, της Ιταλίας και της Γερμανίας κάμφθηκε μπροστά στον πολυάριθμο, ξεκούραστο και καλά εξοπλισμένο Χιτλερικό Στρατό.

Πως θα κάνετε αυτασφάλιση στο ΙΚΑ

Διευκρινίσεις για όσους ασφαλισμένους, που πρωτοασφαλίστηκαν μέχρι 31.1.21992 και επιθυμούν να κάνουν αυτασφάλιση (προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης) δίνει εγκύκλιος του ΙΚΑ. Ειδικότερα αφορά τους ασφαλισμένους των ειδικών ταμείων που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ ενώ δίνονται και διευκρινίσεις για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων.
Επίσης δίνονται πληροφορίες για το ποια πλέον υποκαταστήματα των ταμείων είναι υπεύθυνα να διεκπεραιώνουν περιπτώσεις προαιρετικής ασφάλισης. Συγκεκριμένα για όλες τις εκκρεμείς

Πρόωρος αποκλεισμός για Ηλιάδη

Ο Ηλίας Ηλιάδης θα γυρίσει νωρίτερα από όσο περίμενε από τη Βουδαπέστη όπου διεξάγεται το

Τακτικοί πελάτες στις εφορίες

Πονοκέφαλος θα γίνουν επί εννέα μήνες για τους φορολογουμένους οι… συχνές επισκέψεις τους στις εφορίες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη φορολογία

Φιλιατρά: "Ξαναχτύπησαν" το εκκλησάκι της Βλαχέρνας

Ξαναχτύπησαν μέσα σε λίγες ημέρες στον χώρο του πάρκου της Βλαχένας στα Φιλιατρά.
Κατά την διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, στόχος έγινε για άλλη μία φορά το εκκλησάκι της Παναγίας της Βλαχέρνας, όπου άγνωστοι αφού λύγισαν και αποκόλλησαν κομμάτι από το σιδερένιο κάγκελο στο βόρειο παραθυράκι, το παραβίασαν και εισήλθαν στον εσωτερικό της χώρο.

Δείτε αναλυτικά ποια κτίρια εξαιρούνται από το χαράτσι της ΔΕΗ

Τα διατηρητέα ακίνητα απαλλάσσονται, εφόσον είναι κενά και έχουν χαρακτηρισθεί διατηρητέα με απόφαση αρμόδιου υπουργού, από το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ)....

Αυτό γνωστοποιήθηκε αρμοδίως με την υπ’ αρίθμ. Δ13/ΦΜΑΠ/1060412ΕΞ/5.4.2013 εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία αναφέρεται ότι για την απαλλαγή των ανωτέρω ακινήτων από το ΕΕΤΗΔΕ απαιτείται το οικείο ΦΕΚ χαρακτηρισμού τους ως διατηρητέα,

Αυστραλία: Ομογενής υποψήφια για την «καλύτερη δουλειά στον κόσμο»!

Πρόκειται για την Ελενόρ Αργυροπούλου που επελέγη ανάμεσα σε 40.000 υποψηφίους από όλο τον κόσμο για την θέση «φωτογράφου της ζωής της Μελβούρνης».

Αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης μήκους... ενός μέτρου

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τσιγάρο κάνναβης στον κόσμο. Τουλάχιστον από αυτά που έχουν

Έκτακτα μέτρα της τροχαίας ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς

Έκτακτα μέτρα Τροχαίας και αστυνόμευσης, θα ισχύσουν καθ' όλη την διάρκεια των εορτών του Πάσχα και την Πρωτομαγιά, ενώ όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες θα βρίσκονται σε επιφυλακή, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για την διευκόλυνση όσων πολιτών εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα για την επαρχία, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, ή από βεγγαλικά, καθώς και την προστασία από κλοπές και ληστείες.
Σε ότι αφορά τα μέτρα Τροχαίας, χτες αποφασίστηκε η απαγόρευση της κίνησης φορτηγών στα εθνικά

Επίδομα τέκνων για 800.000 δικαιούχους

Στο τέλος Ιουνίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση από τα νέα επιδόματα τέκνων, που θα λαμβάνουν από φέτος όλοι οι γονείς με παιδιά έως 18 ετών ή έως 24 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ανάλογα με το εισόδημά τους.
Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", το ποσό της πρώτης δόσης φτάνει μέχρι 2.450 ευρώ (4.900 ετήσιο ποσό) για πολύτεκνους με χαμηλό (έως 13.000 ευρώ) εισόδημα, που έχουν έως 5 παιδιά ενώ για δικαιούχους με υψηλότερο εισόδημα το ποσό της πρώτης δόσης φτάνει τα 1.250 ευρώ.

Το διαδίκτυο κατακτά την εμπιστοσύνη του κοινού

Την πλήρη αποκαθήλωση των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης αποτυπώνει έρευνα της VPRC για

"Οι Δρόμοι της Ελιάς" για την κοινωφελή εργασία

Ο πολιτιστικός οργανισμός «Οι Δρόμοι της Ελιάς», δικαιούχος του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ν. Μεσσηνίας» με ανακοίνωση κάνει γνωστό ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες γραφειοκρατικές διαδικαστικές ενέργειες και έχουν  αποσταλεί όλα τα σχετικά έγγραφα και δικαιολογητικά προς έλεγχο στην αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης. 

Και δηλώνει ότι «αντιλαμβάνεται πλήρως την οικονομική δυσπραγία των ωφελουμένων, ωστόσο δεν μπορεί να γνωρίζει πότε το υπουργείο Εργασίας θα εκταμιεύσει την τρίτη δόση ώστε τα χρήματα που υπολείπονται να μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς  για την αποπληρωμή του παραπάνω

Στο αεροδρόμιο ο Περ. Παπαδόπουλος για το Κέντρο Διαστημικής Ερευνας

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες αργά το απόγευμα ο Μεσσήνιος επιστήμονας και συνεργάτης της NASA Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής και διευθυντής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Λ-Sat, επιθεωρητής της NASA.

Ο Περ. Παπαδόπουλος, νωρίτερα, στην Τρίπολη, ανακοίνωσε την πρότασή του για τη δημιουργία Κέντρου Διαστημικής Ερευνας και Υψηλής Τεχνολογίας στην Καλαμάτα, σε συνδυασμό με τη λειτουργία βάσης στρατοσφαιρικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 27 Απριλίου, ημέρα της Αναστάσεως του Αγίου Λαζάρου.

Αυτό το Σάββατο τιμάμε την υπό του Χριστού Ανάσταση του φίλου Του Λαζάρου.

Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία τον φιλοξένησαν πολλές φορές (Λουκ.ι΄, 38-40, Ιωαν.ιβ΄, 1-3) στη Βηθανία κοντά στα Ιεροσόλυμα. Λίγες μέρες πρό του πάθους του Κυρίου ασθένησε ο Λάζαρος και οι αδελφές του ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού που τότε ήταν στη Γαλιλαία να τον επισκεφθεί. Ο Κύριος όμως επίτηδες καθυστέρησε μέχρι που

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


thesecretrealtruth.blogspot.com
Το Σάββατο του Λαζάρου θεωρείται μέρα του θανάτου και της ζωής.

Σε κάποια χωριά μάλιστα οι αγρότες δεν μαζεύουν τη σοδιά τους γιατί φοβούνται ότι οι καρποί της γης φέρουν τον θάνατο μέσα τους. O Λάζαρος είναι μια μορφή που εμπνέει σεβασμό στον ελληνικό λαό.

Παλιότερα οι εκδηλώσεις εορτασμού ήταν πολλές και ποικίλες, ωστόσο σήμερα έχουν λησμονηθεί ως επί το πλείστον.

Στην αντεπίθεση για την Ελαία “Νέος Κότινος” και Πέτρος Παππάς

Με κοινή ανακοίνωσή τους η εταιρεία “Νέος Κότινος Α.Ε.” και ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς απαντούν στις καταγγελίες του Συλλόγου “Αρχέλων”, του Συλλόγου Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας και του βουλευτή Θανάση Πετράκου. Η εταιρεία και ο εφοπλιστής θέτουν ερωτήματα στους καταγγέλλοντες, υποστηρίζοντας ότι όλα είναι νόμιμα στην Ελαία και ότι η επένδυση θα μειώσει την ανεργία. Στο τέλος της ανακοίνωσης μάλιστα απειλούν ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον όσων

ΟΠΑΑΧ: Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 24 Μαΐου

Παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης-φακέλων υποψηφιότητας

Φιλιατρά: Εξέπληξαν το κοινό τους οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου

Μία εξαιρετική παράσταση παρουσιάζουν αυτές τις ημέρες οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου Φιλιατρών, με τίτλο "Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία", στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο.

Μια ιστορία γραμμένη σαν παραμύθι, που μιλά κατευθείαν στην καρδιά όσων

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Άντρες γυναίκες και πως συνδέονται

ΑΠΟ http://www.xaxa.gr

Εντυπωσιακός ανθισμένος δρόμος

Πάνω από 10 εκατομμύρια δέντρα συνθέτουν την πιο πράσινη πόλη της Νότιας Αφρικής, μεταξύ των

Αλλαγή στάσης για αναστολή οικοδομικών αδειών στην Κυπαρισσία


Προσεχώς μέτρα προστασίας και ενημέρωσης…

Του Ηλία Γιαννόπουλου 
 
Αλλαγή στάσης και θέσης έχει, πλέον, το ΥΠΕΚΑ σχετικά με την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή NATURA 2000 «Θίνες Κυπαρισσίας», για την οποία είχε δεσμευθεί πως θα προχωρήσει η Ελλάδα απαντώντας στην Αιτιολογημένη Γνώμη της Ε.Ε. στις 22 Νοεμβρίου 2012, μεταβάλλοντας άρδην και μετατρέποντας την έγγραφη αυτή δέσμευσή του σε κάτι που «παίζει και θέλει ιδιαίτερη μελέτη για να

Φιλιατρά: Άρχισαν οι ζωοκλοπές!

Μετά τα φαινόμενα κλοπών και ληστειών στην περιοχή των Φιλιατρών, άρχισαν

Φιλιατρά: Συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα παρέδωσαν στο ΚΑΦΚΑ!

Με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων

Ο πυρήνας της Γης 1000 βαθμούς Κελσίου θερμότερος – Εξηγήθηκε το μαγνητικό πεδίο

Ο πυρήνας της Γης είναι 1000 βαθμούς Κελσίου θερμότερος από αυτό που έδειχναν προηγούμενες μετρήσεις, γεγονός που εξηγεί τη δημιουργία του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη μας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science.
Ερευνητική ομάδα υπολόγισε στο εργαστήριο το σημείο τήξης του σιδήρου με υψηλή ακρίβεια για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η θερμοκρασία στο όριο ανάμεσα στον εσώτερο και τον εξώτερο πυρήνα της Γης ανέρχεται σε 6000 βαθμούς Κελσίου, όσο δηλαδή η θερμοκρασία στην επιφάνεια του Ήλιου.

Προσοχή στην πασχαλινή αγορά και στο πασχαλινό τραπέζι Συμβουλές και οδηγίες από τον ΕΦΕΤ εν όψει Πάσχα

Μέρες όπως αυτές του Πάσχα οι παραδοσιακές ελληνικές διατροφικές συνήθειες οδηγούν τους καταναλωτές στην αγορά - κατανάλωση κυρίως φρέσκων και μη τυποποιημένων προϊόντων. Ελλοχεύουν ωστόσο αρκετοί «κρυφοί» και «φανεροί» κίνδυνοι. Για να αποφευχθούν αυτές οι «κακοτοπιές», ο ΕΦΕΤ με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους καταναλωτές με βασικές οδηγίες για τις αγορές τους ενόψει των εορτών.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αγοράζουν προϊόντα από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς τα οποία να είναι τοποθετημένα μέσα σε ψυγεία. Επίσης

Επιβεβαιώνεται η θεωρία βαρύτητας του Αϊνστάιν στο σύμπαν

Μία ακόμη φορά, η γενική θεωρία σχετικότητας του Αϊνστάιν, η οποία προβλέπει ότι η βαρύτητα «βασιλεύει» στο σύμπαν, επιβεβαιώθηκε στις κοσμικές διαστάσεις της, χάρη σε μια ασυνήθιστη αστρονομική ανακάλυψη από μια μεγάλη διεθνή επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής Γιάννη Αντωνιάδη του Ινστιτούτου Ραδιοαστρονομίας Μαξ Πλανκ στη Βόννη της Γερμανίας.
Οι επιστήμονες από πολλές χώρες, που έκαναν τη σχετική σημαντική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», ανακάλυψαν ένα ασυνήθιστο ζευγάρι

ΣΟΚ: Αθλητής πέθανε στο γήπεδο από τσίμπημα φιδιού Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/302127/athlitis-pethane-sto-gipedo-apo-tsimpima-fidioy#ixzz2RZJzUrBP

Ο 26χρονος παίκτης χόκει, Καρλ Μπέρι, θέλησε να απομακρύνει ένα φίδι που μπήκε στο

ΟΑΕΔ: Τη Μ. Τρίτη το δώρο Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους


Τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2013 στους επιδοτούμενους ανέργους

Αποκλειστικές νοσοκόμες με πτυχίο στα νοσοκομεία! Τι φέρνει νομοσχέδιο

Πτυχίο, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αλλά και πολλά άλλα προσόντα θα πρέπει να διαθέτουν πλέον οι αποκλειστικές νοσοκόμες καθώς απόφαση του υπουργού Υγείας αλλάζει τα δεδομένα εργασίας τους. Δείτε τι απαιτείται για να εργασθεί κανείς στο ΕΣΥ
 

Νόμους και κανόνες επιχειρεί να βάλει στον τρόπο εργασίας των αποκλειστικών νοσοκόμων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά άλλωστε και τις τραγικές εισβολές μελών της Χρυσής Αυγής στα νοσοκομεία με πρόσχημα τον

Νηστίσιμα φασολάκια κοκκινιστά

Υλικά  

1 κιλό φασολάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελιδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
5 ντομάτες
1 ποτήρι λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση  

Έρχονται ανατροπές στη φορολόγηση αυτοκινήτων

Ανατροπές στη φορολογία αυτοκινήτων έρχονται το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει στην φορολόγηση των αυτοκινήτων βάσει της λιανικής τους αξίας και όχι της εργοστασιακής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ημερησίας», ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως κάποιες εισαγωγικές εταιρείες έχουν την δυνατότητα να διαμορφώνουν ανάλογα με τις φορολογικές περιστάσεις τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν τους φόρους που

Carnival και Royal Carribean διαπραγματεύονται την παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες

 Τα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία  λιμένα για την κρουαζιέρα  αλλά και για βελτιωτικά  έργα σε άλλα ελληνικά λιμάνια ήθελε να πληροφορηθεί  σύμφωνα με πληροφορίες ο Μισέλ Νεστούρ, αντιπρόεδρος της Carnival, του μεγαλύτερου oμίλου παγκοσμίως στον τομέα της κρουαζιέρας, σε συνάντηση που είχε με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη.

Προβληματισμός για την επένδυση στην Ελαία στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Με την σχεδιαζόμενη επένδυση κατασκευής εξοχικών κατοικιών στην περιοχή της Ελαίας να μονοπωλεί την συζήτηση, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης με θέμα το πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης της περιοχής "Natura 2000" Κυπαρισσίας και της θαλάσσιας περιοχής της. Το κυρίαρχο ζήτημα που τέθηκε από όλους ήταν η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η μη ερημοποίηση της περιοχής.

Τα αμνοερίφια της Μεσσηνίας υπερκαλύπτουν τις ανάγκες για το Πάσχα

Δεν υπάρχει κανένας λόγος εισαγωγής αμνοεριφίων στη Μεσσηνία για το φετινό Πάσχα. Αυτό τονίστηκε χθες κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Διοικητήριο, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Όπως σημείωσε και ο πρόεδρος των κρεοπωλών Δημήτρης Γαλανάκης, η παραγωγή στη Μεσσηνία φέτος είναι τόσο μεγάλη που υπερκαλύπτονται οι ανάγκες της αγοράς. Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε ακόμη ότι έχουν ξεκινήσει και θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε καταστήματα και αγορές. Σύσκεψη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ- ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ


ΣΥΣΚΕΨΗ κορυφής πραγματοποιήθηκε στη Κυπαρισσία με αφορμή το έκτακτο Δ.Σ. Τριφυλίας για την αναπτυξικη προοπτική του Κυπαρισσιακού κόλπου παρουσία του Αποκεντρωμένου περιφερειάρχη κ Αγγελάκα, του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κόλλια, της εκπροσώπου του ΥΠΕΚΑ κ. Ευαγγελίδου, του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλευρά, του περιφερειακού συμβούλου κ. Μπακούρου, αλλά και φορέων της περιοχής.

Φιλιατρά: 2η Ημερίδα Στίβου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ημερίδα στίβου στο νέο γήπεδο Φιλιατρών. 
Οι αγώνες απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών που κατοικούν στο δήμο Τριφυλίας.

Αγωνίσματα ανα κατηγορία: ΝΗΠΙΑ: 50Μ Α - Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: 50Μ

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η μελέτη για την οδό Δεκατεσσάρων

Εχθές 25/4/2013 εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων η μελέτη για το έργο «Καθαίρεση ασφαλτοτάπητα λόγω βλαβών στο οδικό δίκτυο της πόλης και επανατοποθέτησή του».
 

Χτες το πρωί, κλιμάκιο του Δήμου Τριφυλίας αποτελούμενο από τον
Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Τσίγγανο, τον διευθυντή της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Γκόνη και τον Πολιτικό Μηχανικό του Δήμου Χρήστο Μπαρκά, παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων, όπου παρουσιάστηκς η μελέτη του έργου του θέματος.
 
Η μελέτη ήταν πλήρης και έτσι από το Συμβούλιο δόθηκε η τελική έγκριση

Όλες οι αλλαγές σε φόρους, ακίνητα, ληξιπρόθεσμες οφειλές και Δημόσιο


Με την μορφή του κατεπείγοντος και σε ένα άρθρο κατατίθεται σήμερα στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ. 

Στο νομοσχέδιο που δόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι απολύσεις στο δημόσιο, ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την πληρωμή

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Ξανθιά σοφία

- Πόσες ξανθιές χρειάζονται για να σχηματίσουν ένα κύκλωμα;
- Δύο. Μια μέσα στη μπανιέρα και μια για να της δώσει τον στεγνωτήρα των μαλλιών.

- Πώς σκοτώνει μια ξανθιά ένα ψάρι;

Εξίσου επικίνδυνα τα ηχητικά μηνύματα με τα γραπτά την ώρα της οδήγησης

Ο κίνδυνος παραμένει ο ίδιος σύμφωνα με νέα έρευνα

Η αποστολή ηχητικών μηνυμάτων αντί γραπτών από το κινητό τηλέφωνο την ώρα της οδήγησης είναι εξίσου επικίνδυνη, καθώς και τα δύο επηρεάζουν τα αντανακλαστικά του οδηγού, προκύπτει από έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η έρευνα, την οποία πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Μεταφορών του πανεπιστημίου A&M του Τέξας, είναι η πρώτη που επιχειρεί σύγκριση ανάμεσα στα γραπτά μηνύματα και στα φωνητικά την ώρα της οδήγησης.

«Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί χρειάζονταν σχεδόν διπλάσιο χρόνο για να αντιδράσουν σε σχέση με

Γεωργία ακριβείας για καλύτερη άρδευση

Η γεωργία ακριβείας μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο «εργαλείο» για αποδοτικότερες αρδεύσεις και μειώσεις των εισροών στην καλλιέργεια βάμβακος στην περιοχή, που θα επιφέρουν οικονομικά

Οι «σφυρίχτρες» στη Football League

Τους διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες της 37ης αγωνιστικής της Football League, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 και τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου ανακοίνωσε την Πέμπτη η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι ορισμοί:

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/4
Γηπ. Δόξας Δράμας 17:00 Δόξα Δράμας-Βύζας
Διαιτητής: ΒΡΑΚΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ (ΕΥΒΟΙΑΣ)

ΕΛΓΑ: Την Παρασκευή θα καταβάλλει αποζημιώσεις!

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.225 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013. 

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε πατάτες, κηπευτικά, ελιές και πορτοκάλια και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια στους νομούς: 

Διάκριση για την Καλαματιανή Βιολόγο Μαρίνα Λαντζούνη στο διαγωνισμό FameLab

Στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα, έγινε χθές ο προκριματικός του ελληνικού διαγωνισμού FameLab όπου συμμετείχαν 29 επιστήμονες (ο δεύτερος προκριματικός διεξάγεται με 6 επιστήμονες σήμερα στη Θεσσαλονίκη) και στους 10 φιναλίστ που θα λάβουν μέρος στον τελικό που θα γίνει στις 27 Μαϊου στην Αθήνα προκρίθηκε και η Καλαματιανή , Μαρίνα Λαντζούνη, Βιολόγος - Ωκεανογράφος, καθηγήτρια του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Σαλιγκαροτροφίας.

Ο νικητής του τελικού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Διεθνή Διαγωνισμό FameLab που θα γίνει

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ- ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΙΑ συμμορία η οποία από ότι φαίνεται έχει βάλει στόχο συγκεκριμένα καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους δρα τις τελευταίες ημέρες στη περιοχή Κυπαρισσίας μετά τα

Το τηλεσκόπιο "Χαμπλ" φωτογράφησε τον "κομήτη του αιώνα" ISON που πλησιάζει ολοταχώς

Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ» για πρώτη φορά "συνέλαβε" με την κάμερά του και έδωσε τις καθαρότερες έως τώρα εικόνες από τον επερχόμενο κομήτη ISON, ο οποίος μπορεί να αποδειχτεί προς το τέλος του έτους ο "κομήτης του αιώνα", επισκιάζοντας με τη φωτεινότητα του ακόμα και την πανσέληνο στο νυχτερινό ουρανό της Γης- αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, κάτι όχι δεδομένο ακόμα.
Αυτή τη στιγμή, ο κομήτης -που δεν πρόκειται να

Βραβείο Zoover 2013: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός διακοπών με αεροπλάνο στην Ευρώπη

Με ποια κριτήρια βραβεύτηκε η Ελλάδα με το Zoover 2013. Το βραβείο παρέλαβε το γραφείο ΕΟΤ Ολλανδίας

Το Γραφείο ΕΟΤ Ολλανδίας παρέλαβε, στην Ουτρέχτη, το Βραβείο Zoover 2013 που αξιολογεί την Ελλάδα ως καλύτερο προορισμό διακοπών με αεροπλάνο, στην Ευρώπη. Δείκτες της αξιολόγησης αποτέλεσαν: η πρόσβαση με αεροπλάνο (εγγύτητα τελικού προορισμού), ο πολιτισμός, η φιλοξενία, η ποιότητα της διαμονής και η ποιότητα της διατροφής.
O ολλανδικός ιστότοπος Zoover είναι δημοφιλές και έγκυρο «εργαλείο» καταγραφής ταξιδιωτικών αξιολογήσεων και στατιστικών μετρήσεων ποιότητας

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται - Ποιοι το δικαιούνται


 "Ανάσταση" περιμένουν να κάνουν χιλιάδες νοικοκυριά με τα χρήματα από το δώρο του Πάσχα το