Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ


Οι πρώτες ηλεκτρονικές ψηφιακές υπολογιστικές μηχανές άρχισαν να κατασκευάζονται λίγο μετά το 1940. Οι πλέον γνωστοί υπολογιστές εκείνης της εποχής ήταν:
Mark I: σχεδιάστηκε το 1941 από τους μηχανικούς της εταιρείας IBM. Οι διαστάσεις του ήταν μήκος 15 μέτρα, πλάτος 2,5 μέτρα. Περιελάμβανε 500 χιλιόμετρα καλώδια. Οι επιδόσεις του ήταν: πρόσθεση με 23 ψηφία σε 3 δέκατα του δευτερολέπτου, πολλαπλασιασμός σε 6 δευτερόλεπτα και διαίρεση σε 12 δευτερόλεπτα.
ENIAC: σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια  Οι διαστάσεις του ήταν μήκος 25 μέτρα ύψος 2,5 μέτρα, πλάτος 1 μέτρο. Περιελάμβανε 18.000 λυχνίες, 10.000 πυκνωτές, 65.000 αντιστάσεις, 1.500 ηλεκτρονικούς διακόπτες. Κατανάλωνε 140KW. Οι επιδόσεις του ήταν: 5000 προσθέσεις το δευτερόλεπτο, 500 πολλαπλασιασμοί το δευτερόλεπτο. Θεωρείται ως ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής. Συνέβαλε πολύ στην ανάπτυξη των επιστημών. Χρησιμοποιήθηκε στη πρόβλεψη καιρού και σε υπολογισμούς, στο πεδίο της έρευνας για την ατομική ενέργεια. Η εκτέλεση των υπολογισμών ήταν χρονοβόρα, καθώς απαιτούσε ειδικές ρυθμίσεις με τη χρήση διακοπτών.
UNIVAC I: To 1947 βραβεύεται η Eckert-Mauchly Computer Corporation για το συμβόλαιό της να κατασκευάσει τον BINAC για την εταιρεία αεροσκαφών Northrop, ενώ ξεκινά και την κατασκευή του πρώτου εμπορικού υπολογιστή UNIVAC I.
EDVAC (Electronic Discrete Variable Calculator): Δημιουργήθηκε το 1952 στο Καιμπριτζ και είναι ο πρώτος υπολογιστής με αποθηκευμένο πρόγραμμα. Επινοήθηκε από τον μαθηματικό John Von Neuman. Αυτός είχε την ιδέα, ότι στην μνήμη του υπολογιστή θα μπορούσαν να υπάρχουν ταυτόχρονα τόσο το πρόγραμμα όσο και τα δεδομένα. 


ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ http://pacific.jour.auth.gr/pc_history/page2.htm


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ


(2η φάση)

ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΣάββατο03/09/1117:00ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΛΑΜΠΙΡΗΣ Γ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Β.2-2
2.ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΒΑΛΥΡΑΣΣάββατο03/09/1117:00ΠΛΕΜΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Σ., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΛΟΥΚΑΣ Ι.5-1
3.Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο03/09/1117:00ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ Π., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ., ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν.0-4
4.Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΩΡΙΟΥΣάββατο03/09/1117:00ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χ., ΒΡΥΩΝΗΣ Β., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ.2-1
5.ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Επαναληπτικός αγώνας)ΜΕΘΩΝΗΣΣάββατο03/09/1117:00ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ.0-2
6.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Σάββατο03/09/1117:00ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΡΟΒΟΛΗΣ Γ., ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ Ν.5-1
7.Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο03/09/1119:30ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ., ΚΑΤΣΑΣ Ν.
Σημείωση: Η τεχνική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα για κάθε αλλαγή που κρίνεται απαραίτητη.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


Ο δεκάλογος της εργονομίας

1 Επιλέξτε μία σωστή καρέκλα. Διαλέξτε μία καρέκλα γραφείου που να υποστηρίζει την οσφυϊκή χώρα (την περιοχή χαμηλά στη μέση).
Η σωστή στάση μπροστά στον υπολογιστή μπορεί να μας γλιτώσει από μυοσκελετικά προβλήματα Η σωστή στάση μπροστά στον υπολογιστή μπορεί να μας γλιτώσει από μυοσκελετικά προβλήματα Οταν κάθεστε, το ανατομικό βαθούλωμα που ακολουθεί την καμπύλη του σώματος πρέπει πάντα να ακουμπά χαμηλά στη μέση. Ενα ειδικό μαξιλάρι ή μία ειδική πλάτη καρέκλας μπορεί να βοηθήσουν. Ρυθμίστε το ύψος της καρέκλας και της επιφάνειας εργασίας σας για να βρείτε τη θέση που σας βολεύει. Χρησιμοποιήστε ένα υποπόδιο εάν δεν βολεύεστε όταν τα πόδια σας ακουμπούν στο πάτωμα.
2 Καθαρίστε κάτω από το γραφείο σας. Απομακρύνετε τυχόν αντικείμενα για να εντοπίσετε τις πιο βολικές θέσεις για τα πόδια σας και να μπορείτε να κινείστε.
3 Προσέξτε τη στάση του σώματός σας. Το ποντίκι και το πληκτρολόγιο πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο ύψος, ιδανικά στο ύψος του αγκώνα. Οταν δακτυλογραφείτε, το πληκτρολόγιο πρέπει να είναι κεντραρισμένο μπροστά σας με το ποντίκι δίπλα σε αυτό. Τέλος είναι σημαντικό να βρείτε μια φυσική και χαλαρή θέση που να κρατάει τους καρπούς ίσιους και τα χέρια πάνω από το πληκτρολόγιο.
4 Εξοικειωθείτε με την περιοχή άνεσής σας. Τοποθετήστε αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συχνά σε σημεία που φτάνετε εύκολα, χωρίς να παρεμβάλλονται εμπόδια.
5 Χρησιμοποιείτε ακουστικά. Εάν η δουλειά σας απαιτεί διαρκή χρήση τηλεφώνου, σκεφτείτε το ενδεχόμενο της χρήσης ακουστικών.
6 Τοποθετήστε σωστά την οθόνη. Κεντράρετε την οθόνη μπροστά σας σε απόσταση τέτοια ώστε να την φτάνετε με το χέρι σας, με το πάνω μέρος της οθόνης να βρίσκεται περίπου στο ύψος των ματιών. Τοποθετήστε την οθόνη σας μακριά από πηγές φωτός που μπορεί να δημιουργήσουν ενοχλητικές αντανακλάσεις και να θυμάστε ότι πρέπει να καθαρίζετε τακτικά την οθόνη σας. Εάν φοράτε γυαλιά, να καθαρίζετε και αυτά.
7 Κάντε διαλείμματα. Προγραμματίστε τη δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο σας, έτσι ώστε να μην ασχολείστε με τη μία ή την άλλη δραστηριότητα για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε διαλείμματα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας για να εξασκείτε τόσο το μυαλό όσο και το σώμα σας.
8 Σκεφτείτε πριν σηκώσετε ένα αντικείμενο. Οταν σηκώνετε βαριά αντικείμενα, βεβαιωθείτε ότι στέκεστε με τα πόδια σας ανοιχτά ώστε να υπάρχει καλή βάση στήριξης. Επίσης, μη λυγίζετε τη μέση σας, μόνο τα γόνατα σας πρέπει να λυγίζουν.
9 Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που προσφέρουν τα εργαλεία σας. Εργαστείτε πιο αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας λογισμικό και υλικό που συνεπάγονται λιγότερο κόπο και αυξημένη παραγωγικότητα.
10 Ζητήστε βοήθεια. Εάν πονάτε ή έχετε διαρκείς ενοχλήσεις ενώ εκτελείτε μία συνήθη εργασία στη δουλειά σας, κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας πάραυτα, ακόμα και αν τα συμπτώματα εμφανίζονται όταν δεν εκτελείτε τη συγκεκριμένη εργασία.
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ http://www.enet.gr/

Η πρώτη φωτογραφία ανθρώπου στην ιστορίαΑυτή είναι η πρώτη φωτογραφία ανθρώπου στην ιστορία. Είναι μια φωτογραφία Daguerreotype, τραβηγμένη από τον εφευρέτη της, Louis Daguerre, το 1838.

Είναι μια άποψη της Boulevard du Temple στο Παρίσι. Για να επιτύχει αυτή την λήψη (μια από τις πιό πρώτες προσπάθειές του), εξέθεσε ένα χημικά επεξεργασμένο μεταλλικό φύλλο για δέκα λεπτά. Όσοι περπατούσαν ή μετακινούνταν με κάρα στον δρόμο εκείνη την μέρα, δεν φαίνονται επειδή κινούνταν.

Μόνο αυτός ο τύπος που στάθηκε σε ένα σημείο για αρκετό χρόνο. Τον βλέπετε;

Ο συγκεκριμένος άνδρας στεκόταν ακίνητος για αρκετή ώρα επειδή κάποιος του γυάλιζε τις μπότες.

Μυστηριες εξαφανισεις πολιτισμων

Με το πέρασμα των αιώνων, οι περισσότεροι πολιτισμοί είτε άρχισαν σιγά-σιγά να παρακμάζουν είτε εξαφανίστηκαν από φυσικές καταστροφές ή εισβολές. Υπάρχουν όμως κάποιοι πολιτισμοί, των οποίων η εξαφάνιση έχει προβληματίσει πραγματικά τους επιστήμονες. 

 

Σημερινοί Αγώνες Κυπελου(2η φάση)

ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΣάββατο03/09/1117:00ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΛΑΜΠΙΡΗΣ Γ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Β.
2.ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΒΑΛΥΡΑΣΣάββατο03/09/1117:00ΠΛΕΜΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Σ., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΛΟΥΚΑΣ Ι.
3.Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο03/09/1117:00ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ Π., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ., ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν.
4.Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΩΡΙΟΥΣάββατο03/09/1117:00ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χ., ΒΡΥΩΝΗΣ Β., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ.
5.ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Επαναληπτικός αγώνας)ΜΕΘΩΝΗΣΣάββατο03/09/1117:00ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ.
6.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Σάββατο03/09/1117:00ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΡΟΒΟΛΗΣ Γ., ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ Ν.
7.Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο03/09/1119:30ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ., ΚΑΤΣΑΣ Ν.
Σημείωση: Η τεχνική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα για κάθε αλλαγή που κρίνεται απαραίτητη.

Με ΠΓΔΜ για την πρόκριση η Ελλάδα


To… δεύτερο πιάτο της 3ης αγωνιστικής περιλαμβάνει η τέταρτη ημέρα του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Στη μάχη ρίχνονται οι ομάδες του Γ’ και του Δ’ Ομίλου.
Η Εθνική Ελλάδας καλείται να προσπεράσει τις προκλήσεις των Σκοπιανών με νίκη, που θα ισοδυναμεί με πρόκριση στην επόμενη φάση, στο σημερινό (03/09, 18.00) μεταξύ τους παιχνίδι. Εάν το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου κερδίσει, τότε θα έχει εξασφαλίσει κατά 99% την παρουσία του στην επόμενη φάση και θα χρειάζεται νίκη επί της Κροατίας την τελευταία αγωνιστική για να τσεκάρει ως πρώτο την είσοδό του στη 12άδα.
Η Κροατία θα έχει σήμερα (03/09, 21.00) την ευκαιρία να ξεχάσει την πίκρα της από την ήττα της από την ΠΓΔΜ, κόντρα στο Μαυροβούνιο. Οι δύο ομάδες της πρώην Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας έχουν από μία νίκη στο τουρνουά και όποια επικρατήσει θα βρεθεί ένα βήμα μακριά από την πρόκριση. Η ηττημένη θα χρειαστεί «δύο στα δύο» έως το φινάλε και ίσως συνδυασμό αποτελεσμάτων για να περάσει στην επόμενη φάση.
Από την πλευρά τους, το τελευταίο τους χαρτί για πρόκριση παίζουν οι Φινλανδοί κόντρα στους Βόσνιους, με τους τελευταίους να είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Οι Σκανδιναβοί εξασφάλισαν τη δωδεκάτη ώρα, μέσα από τα προκριματικά, τη συμμετοχή τους στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ο στόχος τους είναι απλώς να πάρουν μία νίκη.
Στο Δ’ Όμιλο, η Ρωσία και η Σλοβενία ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν την πρόκριση και να «κονταροχτυπηθούν» για την πρώτη θέση. Πρόκειται, άλλωστε, για δύο ομάδες που θα βρει απέναντί της η Εθνική στην επόμενη φάση των ομίλων. Καλή προπόνηση κόντρα στο αδύναμο Βέλγιο αναμένεται να κάνει η Ρωσία, ενώ οι Σλοβένοι θα έχουν πιο δύσκολο έργο κόντρα στη Γεωργία, που έχει ήδη μία νίκη στο τουρνουά και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης.
Η έκβαση της αναμέτρησης Ουκρανία - Βουλγαρία προδιαγράφεται αμφίρροπη, με τους Βούλγαρους να έχουν ένα ροζ φύλλο αγώνα και τους Ουκρανούς να μην έχουν περιθώρια νέας ήττας αν θέλουν να κατακτήσουν την 3η θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση.
Το σημερινό (03/09) πρόγραμμα:
Γ’ Όμιλος
15.30 Φινλανδία - Βοσνία
18.00 Ελλάδα - ΠΓΔΜ
21.00 Κροατία - Μαυροβούνιο 
Δ’ Όμιλος
15.30 Ουκρανία - Βουλγαρία
18.00 Ρωσία - Βέλγιο
21.00 Σλοβενία - Γεωργία

Απο:http://www.onsports.gr

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εξελίξεις για τα έργα στο Μάραθο και το δρόμο Γαργαλιάνοι-ΒάλταΟυσιαστική και με σημαντικά αποτελέσματα, που ανοίγουν το δρόμο για την υλοποίηση του έργου στο λιμάνι του Μαράθου, ήταν η χθεσινή συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά με τους δημοτικούς συμβούλους Τριφυλίας Γιάννη Κατσούλα και Κώστα Αγγελόπουλο από τη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων και με τον μηχανικό του δήμου Ηλία Σκουτέρη. Συγκεκριμένα βρέθηκε η άδεια που είχε δοθεί από τη Νομαρχία Μεσσηνίας για τα υφιστάμενα έργα στο λιμάνι του Μαράθου, η οποία έλειπε και αποτελούσε σημαντικό στοιχείο του φακέλου προκειμένου να συμπληρωθεί, καθώς χωρίς αυτήν δεν μπορούσαν να νομιμοποιηθούν τα μέχρι τώρα έργα στο λιμάνι και κατά συνέπεια να διεκδικηθεί χρηματοδότηση για τα περαιτέρω έργα που απαιτούνται και για τα οποία έχουν συνταχθεί και σχετικές μελέτες.
Μάλιστα όπως μας επισήμανε ο κ. Κατσούλας η αδειοδότηση αυτή είχε δοθεί από το 1993 και «αγνοείτο» μέχρι τώρα. Τόνισε ότι ήδη ο προϊστάμενος της Κτηματικής Εταιρείας Γιώργος Βλάχος με αναφορά του προς το υπουργείο Οικονομικών διαβιβάζει τα σχετικά έγγραφα και ζητά την έγκριση της αδειοδότησης του έργου, η οποία εφόσον δοθεί -όπως αναμένεται άλλωστε- θα συμπληρώσει το φάκελο του έργου. Μαζί με κάποιες άλλες προσθήκες που χρειάζονται και οι οποίες θα γίνουν με τη συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ο κ. Κατσούλας εκτίμησε ότι ο φάκελος μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμος προκειμένου να κατατεθεί για ένταξη και χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ. Μάλιστα εκτίμησε ότι εφόσον το έργο ενταχθεί στο ΕΣΠΑ δεν αποκλείεται το επόμενο καλοκαίρι να έχει ξεκινήσει και η υλοποίησή του. Με την ένταξη στο ΕΣΠΑ θα πρέπει να υπογραφεί και προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και Λιμενικού Ταμείου.
Είναι ένα έργο σημαντικό, μας είπε ο κ. Κατσούλας, καθώς προβλέπει συνολική παρέμβαση στο λιμάνι του Μαράθου με μετακίνηση του δυτικού μόλου κατά 50 μέτρα, γεγονός που θα μεγαλώσει το χώρο του λιμανιού - στο οποίο επίσης θα γίνει εκβάθυνση, αλλά και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου δεξιά και αριστερά του λιμανιού σε αρκετά μεγάλη ζώνη.
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ - ΒΑΛΤΑ
Στην ίδια σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη συζητήθηκε επίσης το θέμα του δρόμου Γαργαλιάνοι - Βάλτα το οποίο έχει κολλήσει καθώς δεν έχουν εξασφαλιστεί χρήματα για τις απαλλοτριώσεις των ιδιοκτησιών που απαιτείται να γίνουν. Αν και επί εποχής Νομαρχίας είχε γίνει μια προσπάθεια να βρεθεί φόρμουλα χρηματοδότησης μέσω συνεργασίας Δήμου Γαργαλιάνων και Νομαρχίας, αυτό δεν προχώρησε και έτσι στην ουσία το έργο έχει μπλοκαριστεί - ενώ και από τη χθεσινή σύσκεψη δεν διαφάνηκε προς το παρόν να υπάρχει κάποια λύση.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟΝ kyparissiotis 

Σε αδιέξοδο το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων. Κραυγή αγωνίας από τον Πύργο Τριφυλίας

Oλόκληρο το ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Τριφυλία

Σε αδιέξοδο έχουν βρεθεί οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων καθώς όσοι από αυτούς φεύγουν δεν αντικαθίστανται.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να λειτουργεί το κέντρο υγείας με συνεχείς εφημερίες και αν συμβούν εξωτερικά περιστατικά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όσοι πηγαίνουν σε αυτό για κάποιο έκτακτο περιστατικό και όχι μόνο.

Οι κάτοικοι της περιοχής μας έχουν ..........

αγανακτήσει από αυτή την κατάσταση και τα χωριά που περιμένουν τον Αγροτικό Ιατρό να επισκεφθεί το ιατρείο του χωριού τους τις ημέρες που έχουν καθορισθεί να μην τον βλέπουν ποτέ. Οι ηλικιωμένοι που θέλουν να γράψουν τα φάρμακά τους αναγκάζονται να μεταβούν στους Γαργαλιάνους και μετά από ταλαιπωρία και πολύ ώρα αναμονής να εξυπηρετηθούν.

Σε συζητήσεις μεταξύ των κατοίκων της περιοχής μας η αγανάκτηση έχει φτάσει στα όριά της. Οι σκέψεις για δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες πιθανόν να πάρουν σάρκα και οστά.

Απ ότι γνωρίζουμε ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση στο πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα είναι ο διοικητής του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας ο οποίος έχει την ευθύνη για την διάθεση των γιατρών στα Κέντρα Υγείας।
ΑΠΟ ΤΟ FILIATRANEWS

10 μεταμορφώσεις διάσημων σταρ

Σας παρουσιαζουμε τις πιο... ακραίες μεταμορφώσεις που έκαναν δέκα διάσημοι σταρ για τις ανάγκες της ταινίας στην οποία συμμετείχαν.


Αγορά Ελαιόλαδου: Παγωμένη παρά τους καύσωνες,

 

Παγωμένη, παρά ....τους καύσωνες του Αυγούστου, παραμένει η αγορά ελαιολάδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι αγοραπωλησίες που έγιναν τον Αύγουστο στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα  ήταν  πολύ περιορισμένες, ενώ  στην Ισπανία  οι  ποσότητες που εμπορευματοποιήθηκαν τον Αύγουστο ήταν περίπου στο 10% εκείνων του Ιουλίου . Το φαινόμενο βέβαια δεν είναι ασυνήθιστο αφού κάθε χρόνο  τον Αύγουστο και οι Βιομηχανίες κάνουν τις ....... διακοπές τους και έτσι τώρα αναμένεται η περίοδος των αρχών του Φθινοπώρου οπότε συνήθως παρουσιάζεται κάποια κινητικότητα, επηρεασμένη όμως πάντοτε από την αναμενομένη νέα σοδειά που ως φαίνεται, θα αρχίσει να εμφανίζεται στα τέλη του Νοέμβρη.

Απίστευτα Ρεκόρ

1 ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΛΜΠΟΥΜ

Το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, είναι το άλμπουμ Thriller του Μάικλ Τζάκσον (ΗΠΑ), το οποίο είχε έγκυρες παγκόσμιες πωλήσεις άνω των 51 εκατομμυρίων αντιτύπων από το 1982 μέχρι και σήμερα.
Παραπάνω διαβάσατε ένα από τα πιο απίστευτα ρεκόρ μοντέρνου κόσμου που παρουσιάζονται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records).

Οι ελιές Καλαμών και η Μεσσηνία σε πρώτο πλάνο στη Γαλλία


Οι ελιές Καλαμών και η Μεσσηνία σε πρώτο πλάνο στη Γαλλία, στο μεγάλης κυκλοφορίας γαλλικό περιοδικό “L’Express” στο οποίο δημοσιεύτηκε πρόσφατα άρθρο με θέμα: LE COMPTOIR DE MESSENIE («Ο Πάγκος της Μεσσηνίας») και την άξια εκπρόσωπο μας στη Γαλλία κ. Maud Marshal. Αυτό αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, - αναφέρει επίσης το Επιμελητήριο Μεσσηνίας - η κ. Maud Marshal με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και τον θαυμασμό όλων μας για την μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητά της, προβάλλει τη Μεσσηνία και προωθεί τα προϊόντα της σε ολόκληρη την ανατολική Γαλλία αθόρυβα και ουσιαστικά. Είναι μια ακούραστη πρέσβειρα του τόπου μας η οποία συμμετείχε προ ετών στο Πρόγραμμα εκπαίδευσης ξένων εθελοντών "Discover Messinia" του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Γ.Γ. Νέας Γενιάς το οποίο ήταν η αφορμή για την επιτυχημένη αυτή επιχειρηματική δραστηριότητα ανακάλυψης της Μεσσηνίας μέσω των παραδοσιακών της προϊόντων και γαστρονομικών προτάσεων.

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πάρτε τις... εγγυήσεις μας!


Οι Φινλανδοί ζητούν εγγυήσεις για να πουν το ΟΚ στην δανειοδότηση της Ελλάδας και ο Μπουρούσης με την παρέα του, έδωσαν τις καλύτερες με το 81-61 και... το «2 στα 2» της εθνικής στο Ευρωμπάσκετ! Ρεπό την Παρασκευή, με Σκόπια το Σάββατο!
Οι διεθνείς γνώριζαν πως οι Φινλανδοί θα ήταν ανταγωνιστικοί. Το ξεκίνημα για τη "γαλανόλευκη" ήταν καλό. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου προηγήθηκε με 6-0, οι Φινλανδοί απάντησαν με δικό τους σερί 6-0 για το 6-6, αλλά με Μπουρούση, Φώτση και Καλάθη, η Εθνική μας έκανε το 12-6. Η Εθνική μας έδειχνε πως μέσω της άμυνας της, άρχισε να βάζει τους...νόμους της στο παρκέ και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 20-14 υπέρ μας.
Κόπονεν, Λι και Χαφ έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά από κάθε άλλων στην Εθνική μας και έτσι οι Φινλανδοί μείωσαν με τρίποντο και φάουλ του Χαφ σε 24-22, έξι λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Ντέτμαν συνέχισαν να είναι σε απόσταση βολής (32-28) μέχρι τη στιγμή που αποφάσιαν οι διεθνείς μας να... τελειώσουν το ματς. Με επιμέρους σκορ 9-1, η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +12 (41-29), αλλά το ημίχρονο έκλεισε με το χειρότερο τρόπο με την Εθνική να δέχεται ένα χαζό τρίποντο για το 41-32.
Οι Φινλανδοί προσπάθησαν αρκετά στο τρίτο δεκάλεπτο να μπουν και πάλι στο ματς, αλλά πότε ο Μπουρούσης, πότε ο Φώτσης και πότε ο Ζήσης, τους έκοβαν την όρεξη. Οι διεθνείς μας δεν ήταν τόσο καλοί στην επίθεση, αλλά στην άμυνα ήταν εξαιρετικοί. Έτσι η διαφορά ανέβαινα λίγο-λίγο αλλά σταθερά. Μάλιστα στο 27' έφτασε ακόμη και στο +15 (51-36) και τότε ήταν που οι Φινλανδοί κατάλαβαν πως δεν έχουν καμιά τύχη και έριξαν λευκή πετσέτα.
Το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα μιας και η διαφορά ολοένα και ανέβαινε. Ο Μπουρούσης έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Φινλανδών, Ζήσης, Μπράμος και Κουφός ακολούθησαν σε απόδοση τον σέντερ της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο και έτσι η διαφορά έφτασε στο +21 (73-52), τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς.
Δεκάλεπτα: 14-20, 32-41, 44-57, 61-81
Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος (4ριμπ, 5ασ), Μπουρούσης 19 (9ριμπ), Ζήσης 14 (4ριμπ, 3ασ), Βασιλειάδης 5 (1ριμπ, 2ασ), Καλάθης 6 (2ριμπ, 4ασ), Φώτσης 9 (7ρομπ, 1ασ), Παπανικολάου 2 (2ριμπ, 1ασ), Μαυροειδής 2, Μπράμος 9 (1ριμπ), Κουφός 7 (2ριμπ), Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 6 (3ριμπ).
Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο, Νίκιλα 1, Μουουρίνεν 2, Χαφ 5, Λι 13, Σαλίν 6, Κοτί 1, Κόπονεν 21, Μακαλαϊνεν, Μότολα 5, Βιρτάνεν 6, Ράνικο 1.

http://www.gazzetta.gr

Δείτε πως θα ήταν οι celebrities ως σεσημασμένοι!!!


Δεν υπάρχει περίπτωση να τους δούμε ποτέ σε αυτή την κατάσταση…


Ειδικά τον Μπαράκ Ομπάμα και τη βασίλισσα Ελισάβετ. Γι’αυτό κάποιος που μισεί το γεγονός ότι μια ζωή θα ζουν στο απυρόβλητο ότι κι αν πράξουν, πήρε την απόφαση να τους μετατρέψει σε σεσημασμένους και να τους περάσει κι από ένα ωραιότατο photoshopγια να δείχνουν σε «μαύρο» χάλι. Δεν μπορούμε να πούμε, το εγχείρημα έχει πλάκαΟι καλύτερες Ελληνικές μπίρες μας συστήνονται... Στηρίζουμε τα Ελληνικά προιόντα.


Τι μπίρα βγάζει η Εύβοια; Ποια είναι η παλιότερη...
ελληνική ζυθοποιία και τι χρώμα έχει η κερκυραϊκή μπίρα;
Εσείς πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα για τις ελληνικές μπίρες;

Αν νομίζετε ότι καλή και γευστική μπίρα μπορείτε να πιείτε μόνο εισαγόμενη από την Τσεχία ή τη Γερμανία, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσετε τις απόψεις σας. Η Ελλάδα προσφέρει εδώ και μερικά χρόνια, αρκετές επιλογές μπίρας από τοπικές ζυθοποιίες, με ωραία αρώματα και εξαιρετική γεύση, ισάξιες των ξένων. Για αυτό, με οδηγό την παράφραση του γνωστού ρητού «παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι και μπαλωμένο…», εμείς σας λέμε «Μπίρα από τον τόπο σου…» και σας προτείνουμε να τολμήσετε μια δοκιμή για να πειστείτε, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί. Ιδού μερικοί λόγοι για να το τολμήσετε άμεσα…

Νίκη Πλάτης: Επίσημη πρώτη και αγιασμός με πλούσιο ρόστερ


Η επίσημη «πρώτη» και ο αγιασμός (τον τέλεσε ο πάτερ Γεώργιος Καλύβας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου) της Νίκης Πλάτης πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών.

Το «παρών» έδωσε η καινούργια.............

διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Αραούζο, ο Κώστας Λυμπερόπουλος, που είναι από τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το φιλιατρινό ποδόσφαιρο και επέστρεψε σε ρόλο παίκτη-προπονητή και δεκάδες νεαροί, αλλά και πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές στους οποίους θα στηριχθεί η Νίκη στο προσεχές πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής.

Το αγωνιστικό ξεκίνημα έγινε πάντως το περασμένο Σάββατο και δεν ήταν το αναμενόμενο, αφού το τριφυλιακό συγκρότημα παραχώρησε ισοπαλία στον Αστέρα Βαλύρας και η πρόκριση θα κριθεί την προσεχή Κυριακή στην έδρα των «κιτρινόμαυρων». Το 1-1 δεν χάλασε πάντως καθόλου το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στο «στρατόπεδο» της Νίκης Πλάτης και όλοι είναι έτοιμοι να δουλέψουν μέσα στο γήπεδο με τον διπλό στόχο της ανάδειξης νέων παικτών και της καλής πορείας στο πρωτάθλημα.

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

41 προσλήψεις στον Δήμο Τριφυλίας


Σαράντα μία νέες προσλήψεις θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Τριφυλίας για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών του σε προσωπικό Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
Οι επιτυχόντες θα στελεχώσουν οκτώ ειδικότητες, εκ των οποίων την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνουν οι ακόλουθες:

 • ΥΕ Εργατών Καθαριότητας - Γενικών Καθηκόντων, 28 θέσεις,
 • ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων, τρεις θέσεις, από τις οποίες δύο με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου,
 • ΔΕ Ηλεκτρολόγων, δύο θέσεις,
 • ΔΕ Χειριστών Εκσκαφέα Φορτωτή Ομάδας Β΄ Τάξης Γ΄, δύο θέσεις,
 • ΔΕ Χειριστών Ισοπεδωτή Γαιών Ομάδας Ζ΄ Τάξης Γ΄, δύο θέσεις, και
 • ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίων, δύο θέσεις.
Επίσης, θα προσληφθούν ένας Υδραυλικός Δευτεροβάθμιας και ένας Εργάτης Yδρευσης Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών.
Oσο για τις ιδιότητες που θα προσφέρουν επιπλέον μόρια στους υποψηφίους, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η εντοπιότητα, καθώς θα προηγηθούν οι δημότες του Δήμου Τριφυλίας (α΄ βαθμός εντοπιότητας), ενώ ακολουθούν οι δημότες των υπόλοιπων Δήμων του Νομού Μεσσηνίας και, στη συνέχεια -και εφόσον δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις-, θα αναζητηθούν υποψήφιοι από άλλους Νομούς (β΄ και γ΄ βαθμός εντοπιότητας, αντίστοιχα).
Στη μοριοδότηση των υποψηφίων θα «μετρήσουν», επίσης, ο γενικός βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών, η προϋπηρεσία τους σε αντίστοιχα καθήκοντα και ο χρόνος ανεργίας.
Επιπλέον, θα συνεκτιμηθεί και η οικογενειακή κατάσταση του ενδιαφερόμενου και, συγκεκριμένα, οι περιπτώσεις πολυτεκνίας ή τριτεκνίας, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, αλλά και το εάν είναι γονέας ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, αλλά και ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση: Δημαρχείου 2, Τ.Κ. 245 00, Κυπαρισσία. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 27613 60700.

www.imerisia.gr

ΔΕΙΤΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΤΟΠΙΟ


Θεωρείται ως μια από τις διασημότερες φωτογραφίες του 20ου αιώνα... Πρόκειται για το πασίγνωστο wallpaper των Windows XP. Λίγος κόσμος γνωρίζει ότι πρόκειται για αληθινή φωτογραφία, η οποία...

όπως έχει δηλώσει και ο φωτογράφος Charles O'Rear, δεν ...

έχει υποστεί καμία επεξεργασία.

Η φωτογραφία τραβήχθηκε το 1996 στη Sonoma της Καλιφόρνια και έκανε πάμπλουτο τον φωτογραφο

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.!Το 1600 στην Ολλανδία ο ΣΕΜΝΩΝ ΣΤΗΒΕΝΣ κατασκεύασε άμαξα κινούμενη με ιστία.
Τον 18ο αιώνα μηχανικός της Νυρεμβέργης, ονομαζόμενος ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΟΥΤΣ κατασκεύασε άμαξα κινούμενη με ελατήρια, η οποία κινήθηκε για μια ώρα και διήνυσε απόσταση 2.000 βημάτων. Η άμαξα αυτή κινούνταν μπροστά ή πίσω με την βοήθεια χειροσροφάλων, τους οποίους κινούσαν δύο άτομα ευρισκόμενα εντός της άμαξας.
Το 1770 στην Γαλλία ο ΖΟΖΕΦ ΚΙΝΙΟΝ κατασκεύασε το πρώτο αυτοκίνητο όχημα, το οποίο θεωρείται το πρώτο αυτοκίνητο του κόσμου και φυλάσσεται στο μουσείο τεχνών στο Παρίσι. Ο εφευρέτης όμως του πρώτου αυτοκινήτου φυλακίσθηκε, γιατί η εφεύρεσή του θεωρήθηκε ως απειλή κατά της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και απαγορεύθηκε νέα δοκιμή της μηχανής.
Το 1794 επινοείται η έκρηξη (σπινθήρας) ως πηγή κινητήριας δύναμης.
Το 1800 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο λοχαγός ΤΡΕΒΕΘΙΚ κατασκεύασε ατμομηχανή η οποία μπορούσε να μεταφέρει φορτίο πλέον των δέκα (10) τόνων.
Το 1805 ο Γαλλοαμερικάνος ΦΑΡΝΕΣ κατασκεύασε ατμοκίνητο αυτοκίνητο, αλλά σκοτώθηκε όμως ο ίδιος και οι τρεις βοηθοί του λόγω έκρηξης του ατμολέβητα κατά την σύνδεση ατού μετά του κυρίου σώματος.
Το 1868 ο ΠΙΕΡ ΡΑΒΕΥ κατασκεύασε το πρώτο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο.
Το 1876 ο ΟΤΤΟ ανακάλυψε την αρχή του κύκλου στους 4 χρόνους της μηχανής και χρησιμοποίησε ως καύσιμο, μίγμα φωταερίου με αέρα.
Το έτος 1890 θεωρείται ως έτος άρσης των περιορισμών, οι οποίοι είχαν τεθεί σ' όλα τα κράτη κατά της παραγωγής και εξέλιξης του αυτοκινήτου.
Το 1893 η εταιρεία ΝΤΕ ΝΤΙΟΝ ΜΠΟΥΤΟΝ προσάρμοσε για πρώτη φορά βενζινοκινητήρα επί αυτοκινήτου οχήματοs।

Μούχλα/υγρασία και υγεία: Πώς να μειώσετε τους κινδύνους στο σπίτι (2

Διαβάστε επίσης:


2ο μέρος


2. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΑΤΜΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


Πώς γίνεται από δύο πανομοιότυπα διαμερίσματα του ίδιου προσανατολισμού το ένα να έχει προβλήματα υγρασίας και μούχλας και το άλλο όχι;

Γίνεται πολύ απλά διότι οι συνθήκες σε δύο διαμερίσματα δεν είναι ποτέ ίδιες.

Απ’ όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν τα φαινόμενα της συμπύκνωσης και της μούχλας στα σπίτια η πιο κρίσιμη είναι η ποσότητα των υδρατμών που παράγεται μέσα σ’ αυτά λόγω των απλών, καθημερινών δραστηριοτήτων των ενοίκων.

Τέτοιες δραστηριότητες είναι π.χ.:

- το μπάνιο ή το ντουζ. Πάντα να αερίζετε το μπάνιο αμέσως μετά.
- το μαγείρεμα. Να χρησιμοποιείτε πάντα καπάκι και απορροφητήρα.
- το στέγνωμα των ρούχων. Αντενδείκνυται και αν έχετε πρόβλημα, πρέπει να το σταματήσετε.
- το πλύσιμο των πατωμάτων. Μην το παρακάνετε με το παρκέ.

Πολλή υγρασία μέσα στο σπίτι παράγουν:

- τα ανοικτά ενυδρεία
- τα τζακούζι
- τα πολλά φυτά
- η χρήση θερμαντικού υγραερίου ή προπανίου
- τα ξύλα που προορίζονται να καούν στο τζάκι.

Βέβαια η μεγαλύτερη παραγωγή υδρατμών γίνεται από την αναπνοή των ενοίκων, γι’ αυτό όσο λιγότερα m2 αντιστοιχούν σε κάθε ένοικο, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα για μεγαλύτερες υγρασίες.

Προσπαθήστε να κόψτε κάποιες από τις συνήθειες που δημιουργούν πολλούς υδρατμούς.
Δεν μπορείτε να σταματήσετε να αναπνέετε ή να δώσετε τη γιαγιά για απόσυρση, αλλά μπορείτε να αποφύγετε τα πολλά φυτά, τα τζακούζι, το στέγνωμα των ρούχων κλπ.

Αν η υγρασία δεν ελέγχεται, ψάξτε για πιθανές εισόδους από ταράτσες, τοίχους και υπόγεια και αποκλείστε το ενδεχόμενο διαρροών από σωλήνες του υδραυλικού δικτύου.

Στα νέα σπίτια πρέπει να αναμένετε υψηλά ποσοστά υγρασίας για 12-18 μήνες μετά την αποπεράτωσή τους.


ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ


1. ΔΕΥΤΕΡΑ:
Άρχιζε το πλύσιμο της προίκας.
Οι γονείς που είχαν 3 έως 4 κορίτσια, δεν μπορούσαν να γλιτώσουν από τις προίκες. Οι πλούσιοι έπαιρναν μεγάλη προίκα με ακριβά πράγματα και ωραία, αλλά έπαιρναν και λίρες. Και οι φτωχοί έπρεπε να τα έχουν όλα τα απαραίτητα και για το σπίτι, αλλά και για τα ατομικά της νύφης.
2. ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ:
Σιδέρωμα και στόλισμα στο σπίτι της νύφης.
Όταν έμπαινε η κοπέλα στο μήνα για το γάμο άρχιζαν οι ετοιμασίες. Μαζευόντουσαν οι φίλες, αδελφές, θείες, ξαδέρφες και βοηθούσαν όλοι. Όλα έπρεπε να πλυθούν, να σιδερωθούν να τα κάνουν όλα ωραία. Όλα κεντημένα και πλεγμένα.
3. ΒΡΑΔΥ ΤΕΤΑΡΤΗΣ:

Τρία μικρά παιδιά που να έχουν γονείς, ζυμώνανε το προζύμι για το τσουρέκι του γάμου. Και όπως ήταν μαζεμένοι οι συγγενείς στο σπίτι ξενοιάζανε (δωρίζανε).
Όταν έμπαινε η τελευταία εβδομάδα καλούσαν στο γάμο τους συγγενείς και φίλους με μήλο, και πάνω στο μήλο έβαζαν γαρύφαλλο. Το γαρύφαλλο συμβολίζει «Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα». Τους υπόλοιπους τους καλούσαν με κουφέτα μέσα στις μπουμπουνιέρες.

Η ΠΛΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΤζάμπολ στη Λιθουανία!

Η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ χτυπάει από σήμερα (31/08) στη Λιθουανία, όπου κάνει πρεμιέρα το 37ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Στη φετινή διοργάνωση έχει αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής, καθώς πλέον παίρνουν μέρος συνολικά 24 ομάδες, οι οποίες έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ. Αρχικός στόχος τους είναι να περάσουν στην επόμενη φάση (οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου), όπου θα δημιουργηθούν δύο νέα γκρουπ, των έξι ομάδων. Στο τρίτο γύρο οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε γκρουπ θα διασταυρωθούν μεταξύ τους σε χιαστί νοκ άουτ αναμετρήσεις. Noκ άουτ θα είναι οι αγώνες μέχρι και τον τελικό. Κάτοχος του τίτλου είναι η Ισπανία. Οι αγώνες του Α’ Ομίλου θα φιλοξενηθούν στο «Cido Arena» του Πανεβέζις, του Β’ Ομίλου στο «Siaulai Arena» του Σιαουλάι, του Γ’ Ομίλου στο «Alytus Arena» του Αλίτους και του Δ’ Ομίλου στο «Svyturio Arena» του Κλαϊπέντα.
Την οικοδέσποινα του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ, Πολωνία, αντιμετωπίζουν οι πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανοί, που θέλουν να επαναλάβουν την επιτυχία του 2009, φθάνοντας για δεύτερη διαδοχική φορά στην κορυφή. Η δευτεραθλήτρια κόσμου Τουρκία παίζει με την Πορτογαλία, που εξασφάλισε την πρόκρισή της από τον προκριματικό όμιλο, ενώ οι διοργανωτές Λιθουανοί θα τεθούν αντιμέτωποι με τη Μεγάλη Βρετανία, που αντιμετωπίζει το φετινό Ευρωπαϊκό ως… προετοιμασία για τους Oλυμπιακους του Λονδίνου.
Το πιο ενδιαφέρον ματς της σημερινής (31/08) ημέρας είναι το Σερβία - Λιθουανία, για την 1η αγωνιστική του Β’ Ομίλου. Η Γαλλία θα παίξει με τη Λετονία και η Γερμανία με το πάντα μαχητικό, αλλά εκ των αουτσάιντερ Ισραήλ. Για το Δ’ Όμιλο, η Ρωσία έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην Ουκρανία. Με νίκη θέλει να ξεκινήσει η Σλοβενία, αλλά η Βουλγαρία έχει έρθει στο φετινό Ευρωμπάσκετ με στόχο να κάνει την έκπληξη. Βέλγιο και Γεωργία ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία, καθώς ο νικητής θα έχει καταφέρει να κατακτήσει το «παρθενικό» ροζ φύλλο του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Το σημερινό (31/08) πρόγραμμα:
Α’ Όμιλος
15.15 Ισπανία - Πολωνία
17.45 Τουρκία - Πορτογαλία
21.00 Λιθουανία - Μ. Βρετανία
Β’ Όμιλος
15.15 Σερβία - Ιταλία
17.45 Γαλλία - Λετονία
21.00 Γερμανία - Ισραήλ
Γ’ Όμιλος
15.30 Μαυροβούνιο - ΠΓΔΜ
18.00 Ελλαδα-Βοσνια
21.00 Κροατία - Φινλανδία
Δ’ Όμιλος
15.30 Βέλγιο - Γεωργία
18.00 Σλοβενία - Βουλγαρία
21.00 Ρωσία - Ουκρανία

http://www.onsports.gr

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Οταν δεν είχαμε PS3 και XBOX τι κάναμε;

Παλιά παιχνίδια

Πόσα παιχνίδια σκαρώναμε με την παρέα στο διάλειμμα του σχολείου ή σε κάποιο πάρκο στον «ελεύθερο χρόνο» μας.......
 • Ας θυμηθούμε μερικά....
 •  
 • Κρυφτό
«Πέντε, δέκα-δεκαπέντε…» Μία από τις λίγες εκδοχές των μαθηματικών που έχουν εντυπωθεί ευχάριστα στη μνήμη μας είναι αυτή του μετρήματος στο δέντρο, για τον άτυχο που «τα φυλούσε» στο κρυφτό. Ακόμη πιο ευχάριστο γινόταν όταν κατέληγε στο «φτου ξελευθερία», οπότε όλοι ανανέωναν το ραντεβού τους με τις κρυψώνες τους και ο… άτυχος το ραντεβού του με το μέτρημα και το δέντρο.
 • Μακριά γαϊδούρα
Από τα πιο αστεία παιχνίδια της αυλής, η μακριά γαϊδούρα στήνει τους μισούς συμμετέχοντες σκυφτούς τον έναν μετά τον άλλον, όσο οι υπόλοιποι παίρνουν φόρα και τους… καβαλάνε για να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν. Όποιος πέσει, χάνει. Όποιος παίζει, γελάει.
 • Τα βαρελάκια
Ανάλογης φιλοσοφίας παιχνίδι, τα βαρελάκια τοποθετούν τα παιδιά σε απόσταση και κάποιος προσπαθεί να περάσει από πάνω τους, προσπαθώντας να μην τους ακουμπήσει καθόλου, παρά μόνο με τα χέρια.
 • Σπασμένο τηλέφωνο
Λιγότερο δραστήριο παιχνίδι, αλλά ιδανικό για τα… πρώτα πάρτι της ζωής μας, το σπασμένο τηλέφωνο περιλαμβάνει την «αυτί με αυτί» σκυταλοδρομία μιας λέξης ή φράσης. Ο τελευταίος πρέπει να βρει την λέξη, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο, μιας και όλοι φροντίζουν με ηχητικά εφέ και αυτοσχεδιασμούς παρασίτων να αλλοιώσουν την… πρωτόγονη αυτή μορφή τηλεπικοινωνίας.

Προσεχείς Αγώνες Κυπελλου


(2η φάση)

ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΣάββατο03/09/1117:00

2.ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΒΑΛΥΡΑΣΣάββατο03/09/1117:00

3.Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο03/09/1117:00

4.Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΩΡΙΟΥΣάββατο03/09/1117:00

5.ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Επαναληπτικός αγώνας)ΜΕΘΩΝΗΣΣάββατο03/09/1117:00

6.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Σάββατο03/09/1117:00

7.Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο03/09/1119:30

8.Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή04/09/1117:00

9.ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή04/09/1117:00

10.ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝΚυριακή04/09/1117:00

11.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΜΕΣΣΗΝΗΣΚυριακή04/09/1117:00

12.ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΩΡΙΟΥΚυριακή04/09/1117:00

13.ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Επαναληπτικός αγώνας)ΚΟΡΩΝΗΣΚυριακή04/09/1117:00

14.Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (Επαναληπτικός αγώνας)ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΚυριακή04/09/1117:00

15.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. (Επαναληπτικός αγώνας)ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥΚυριακή04/09/1117:00

16.ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Επαναληπτικός αγώνας)ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή04/09/1119:30

Σημείωση: Η τεχνική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα για κάθε αλλαγή που κρίνεται απαραίτητη.

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Τεστ Προσωπικότητας...

Εικάζεται λοιπόν ότι στον παρακάτω πίνακα υπάρχουν πάνω από 100 παγκόσμιες προσωπικότερες ασχέτου χωροχρόνου... και όποιος μπορεί να αναγνωρίσει πάνω από 25 θεωρείται καλλιεργημένη προσωπικότητα...

Κάντε click στην εικόνα

 ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 

Συμβουλές στους φοιτητές για εύρεση κατοικίας.

Για την εύρεση κατοικίας, υπάρχουν, σε κάθε πόλη, μεσιτικά γραφεία, αγγελίες, ιστοσελίδες, ενοικιαστήρια, ανακοινώσεις κ.λπ. Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε, από τις τοπικές εφημερίδες, να αξιολογήσουμε τις μικρές αγγελίες που υπάρχουν, στους ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων των σχολών, να επισκεφτούμε μεσιτικά γραφεία, να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ψάχνοντας, για σπίτι, πρέπει να γνωρίζουμε:
 • Τα σπίτια, στο κέντρο των πόλεων, είναι κατά κανόνα παλαιότερα και πιο ακριβά, σε σχέση, με αυτά, που βρίσκονται, εκτός κέντρου.
 • Ελέγχουμε την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι μας παρέχει αυτή (supermarket, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη κ.λπ.).
 • Ελέγχουμε, καλά, το σπίτι, για να διαπιστώσουμε τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουμε, στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει, πριν αρχίσουμε να κατοικούμε, στο σπίτι.
 • Μεγάλη προσοχή χρειάζεται, όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, με τον ιδιοκτήτη, για την ενοικίαση του σπιτιού.
Πρέπει να γνωρίζουμε:

Το «Πήδημα του Αγγέλου», ο υψηλότερος καταρράκτης του κόσμουΈνα μοναδικό φυσικό τοπίο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Cainama στη Βενεζουέλα. Πρόκειται για τον ψηλότερο καταρράκτη του κόσμου, ύψους 979 μέτρων (18 φορές ψηλότερος από τους καταρράκτες του Νιαγάρα), ο οποίος ονομάζεται «Salto Angel» («Το Πήδημα του Αγγέλου»).

Η ονομασία του είναι πιο κυριολεκτική απ’ όσο θα νόμιζε κανείς καθώς αναφέρεται στον Αμερικανό πιλότο Jimmie Angel, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε αυτό το θαύμα της φύσης πετώντας από πάνω του με αεροπλάνο.
Έκτοτε, το «Πήδημα του Αγγέλου» υποδέχεται χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, οι οποίοι διασχίζουν την απομονωμένη ζούγκλα του Cainama ώστε να βρεθούν στη βάση του βουνού Auyantepui και να θαυμάσουν αυτή την απίστευτη ομορφιά.
Το 1994, το Εθνικό Πάρκο της Βενεζουέλας συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς που συντάχθηκε από την UNESCO. Έχει ψηφιστεί επίσης ανάμεσα στα 10 ομορφότερα φυσικά μνημεία του πλανήτη.

Μειωμένη παραγωγή σταφυλιών


Μειωμένη είναι η ελληνική παραγωγή σταφυλιών, κυρίως εξαιτίας του περονόσπορου. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στη νότια και κεντρική Ελλάδα.ΦΛΩΡΙΝΑ: Εξατομικευμένα προβλήματα στο Αμύνταιο. Βασική ποικιλία ξινόμαυρο.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Μειωμένη κατά 30 % η παραγωγή στη Ζίτσα λόγω περονόσπορου.
ΛΕΥΚΑΔΑ: Μειωμένη η παραγωγή περίπου 30 % στις ορεινές περιοχές Καρυές και Εγκλουβή, λόγω περονόσπορου. Μείωση της παραγωγής στην ποικιλία Βερτζαμή, λόγω χαλαζιού.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Μειωμένη παραγωγή σε τοπικό επίπεδο κατά 40 % στην ποικιλία βαρδέα στους Μαχαιράδες Ζακύνθου λόγω περονόσπορου. Προβλήματα και με την καλλιέργεια σταφίδας.
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Ολική καταστροφή στις ποικιλίες τσαούσι, γουστολίδι ώς 100 % ενώ στη βασική ποικιλία ρομπόλα στη ζώνη ΠΟΠ, από 50 % - 60 %. Από τους 580 τόνους ρομπόλας θα συγκομιστούν 240 τόνοι.
ΛΑΡΙΣΑ: Καταστροφή μόνο στην περιοχή Δαμάσι άνω του 60 %, στις υπόλοιπες περιοχές η παραγωγή είναι κανονική. Κύριες ποικιλίες: μοσχάτο Αμβούργου, βικτώρια, Κάρντινα, μερλό, σιράχ.
ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Μειωμένη κατά 40 % η παραγωγή στην ζώνη της ποικλίας μαύρου μεσενικόλα. Αλλες βασικές ποικιλίες: μερλό, σιράχ.
ΑΧΑΪΑ: Εξατομικευμένα προβλήματα στην Αχαϊα. Βασικές ποικιλίες: μοσχάτο, κορινθιακή, μαυροδάφνη, ροδίτης.
ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Μειωμένη η παραγωγή κυρίως στη Νεμέα περίπου 30 %. Ο περονόσπορος έχει πλήξει και την κορινθιακή και τη σουλτανίνα. Η παραγωγή κυμαίνεται σε 7.000 - 8.000 τόνους.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Μειωμένη η παραγωγή άνω του 70 % στην περιοχή της Πυλίας. Η συγκόμιση έχει πέσει στο 50 %. Πολλοί αμπελώνες έχουν εγκαταλειφθεί εξαιτίας της χαμηλής τιμής του σταφυλιού. Βασικές ποικιλίες, που καλλιεργούνται: καμπερνέ, σαρντονέ, μερλό, φωκιανός, ροδίτης.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ


Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες από το 1981 μέχρι σήμερα


Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Αποτελεσματα σημερινων Αγωνων κυπελλου


(2η φάση)
             

Αγώνας


                   Γήπεδο          Ημέρα    Ημ/νία  Ώρα         Διαιτητές     αποτ/τα
8.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1ος αγώνας)ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή28/08/1117:30ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ., ΔΑΛΑΜΑΡΑΣ Ν.0-3
9.Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ (1ος αγώνας)ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΚυριακή28/08/1117:30ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΛΑΜΠΙΡΗΣ Γ., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ.4-4
10.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1ος αγώνας)ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή28/08/1117:30ΚΟΤΣΑΡΗΣ Γ., ΡΟΒΟΛΗΣ Γ., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ.4-0
11.ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (1ος αγώνας)ΜΕΣΣΗΝΗΣΚυριακή28/08/1117:30ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χ., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.2-0
12.ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ (1ος αγώνας)ΑΡΦΑΡΩΝΚυριακή28/08/1117:30ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΠΑΛΑΔΙΝΟΣ Σ., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ.6-0
13.Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ (1ος αγώνας)ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣΚυριακή28/08/1117:30ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΓΙΑΝΝΕΑΣ Β., ΤΣΙΛΙΚΑΣ Ι.2-1
14.Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ (1ος αγώνας)ΔΩΡΙΟΥΚυριακή28/08/1117:30ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΚΑΤΣΑΣ Ν., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.2-2
15.ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ (1ος αγώνας)ΦΙΛΙΑΤΡΩΝΚυριακή28/08/1117:30ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Π., ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ Δ.3-0
16.Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ (1ος αγώνας)ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή28/08/1120:00ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Β., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ.
Σημείωση: Η τεχνική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα για κάθε αλλαγή που κρίνεται απαραίτητη.

Πέντε πόλεις από την Ευρώπη βρίσκονται στις πρώτες θέσεις…με την ακριβότερη ζωή στον πλανήτη


Κάθε τρία χρόνια η ελβετική τράπεζα UBS διεξάγει μια μελέτη για τις τιμές, τους μισθούς και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Για να καταλήξει στην κατάταξη αυτή η UBS υπολογίζει το λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς», που περιλαμβάνει 122 αγαθά και υπηρεσίες (χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα κόστη κατοικίας) σε 73 πόλεις. Στη φετινή έκδοση της λίστας πέντε πόλεις από την Ευρώπη βρίσκονται στις πρώτες θέσεις…
Η κατάταξη των πόλεων γίνεται σε σύγκριση με τις τιμές στην πόλη της Νέας Υόρκης, που στη συγκεκριμένη μελέτη της αποδίδεται η τιμή «100» ως βάση. Το Όσλο της Νορβηγίας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 139,1 μονάδες και έπονται η Ζυρίχη και η Γενεύη στην Ελβετία. Στη θέση νούμερο 4 είναι η Κοπεγχάγη και ακολουθεί η Στοκχόλμη...


Για την ιστορία, η Αθήνα βρίσκεται στην 38η θέση της λίστας. Οι πόλεις με το φθηνότερο κόστος ζωής από τις 73 που εξετάστηκαν είναι το Μουμπάι στην Ινδία, η Μανίλα στις Φιλιππίνες και το Νέο Δελχί στην Ινδία.
Αντίστοιχη κατάταξη γίνεται και στους μέσους μισθούς, όπου η Ζυρίχη βρίσκεται στην κορυφή. Ακολουθούν Γενεύη και Κοπεγχάγη, ενώ το Παρίσι βρίσκεται στην 24η θέση και η Αθήνα στην 33η. Τελευταίες στη λίστα το Ναϊρόμπι, η Μανίλα και το Μουμπάι.

Η πρώτη εικοσάδα των πόλεων με βάση το κόστος ζωής έχει ως εξής:

1. Oslo
2. Zurich
3. Geneva
4. Copenhagen
5. Stockholm
6. Tokyo
7. Sydney
8. Helsinki
9. Toronto
10. Singapore
11. Vienna
12. Paris
13. Luxembourg
14. New York
15. London
16. Munich
17. Montreal
18. Frankfurt
19. Sao Paulo
20. Dublin

το ειδαμε εδω http://anoixti-matia.blogspot.com/