ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Αχαία: Σαφάρι κυκλωμάυτων για κλοπές χαλκού

Πυκνώνουν τα περιστατικά διαρρήξεων με απώτερο σκοπό την κλοπή χαλκού στην Δυτική Αχαία. Τιςτελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί πάνω από οκτώ περιπτλώσεις, που άγνωστοι έχουν "χτυπήσει" κυρίως σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ από την περιοχή του Γομοστού έως το Βουπράσιο, ξηλώνοντας τμήματα που περιέχουν χαλκό με απώτερο σκοπό να τον πουλήσουν.
Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας προβληματίζονται από τα συνεχόμενα περιστατικά και σε συνδυασμό με την μεγάλη κλοπή υδρομέτρων από κοντέινερ της ΔΕΥΑΠ που όπως όλα δείχνουν κατέληξαν σε χυτήρια για χαλκό,

Προσχέδιο Προϋπολογισμού Καλαμάτας για το 2012

Δόθηκε στη δημοσιότητα τελικά το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου Καλαμάτας έτους 2012 με τα παρακάτω βασικά μεγέθη:
ΕΣΟΔΑ:
Α) ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ 35.528.092,55€
Β)ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΣΟΔΑ 13.860.275,24€
Γ) ΕΣΟΔΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΟΙΚ . ΕΤΩΝ 2.744.147,62€
Δ) ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ & ΑΠΑΙΤ. Π.Ο.Ε . 9.102.241,68€
Ε) ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΤΡΙΤΩΝ 4.810.500,00€
ΣΤ) ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΟΙΚ, ΕΤΟΥΣ 2011 5.377.110,52€ ---------------------------- ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ 71.422.367,61€
ΕΞΟΔΑ:
Α) ΕΞΟΔΑ ΧΡΗΣΗΣ 38.203.661,73€

Σημαντικές παρεμβάσεις σε Μάνη, Ακρογιάλι, Κορώνη

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ

 Π. Αλευράς: «Έργα - ανάσα για τους κατοίκους των περιοχών

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου περιλαμβάνονταν προς συζήτηση και απόφαση τέσσερα σημαντικά έργα της Περιφερειακής

Αρχαία Μεσσήνη


Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια από τις σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας, που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει. Δεν διαθέτει μόνον ιερά και δημόσια οικοδομήματα, αλλά και οχυρώσεις επιβλητικές και κατοικίες και ταφικά μνημεία. Διαθέτει, εκτός των άλλων, το σπάνιο προνόμιο να μην έχει καταστραφεί ή καλυφθεί από νεότερους οικισμούς και να βρίσκεται σε ένα κατ´ εξοχήν μεσογειακό αλώβητο φυσικό περιβάλλον. Το φυσικό αυτό περιβάλλον συνδυάζει την ορεινή μεγαλοπρέπεια των Δελφών και τη χαμηλή παραποτάμια γαλήνη της Ολυμπίας, με τον δεσπόζοντα γυμνό ασβεστολιθικό όγκο της Ιθώμης, όπου η ακρόπολη, και την χαμηλή εύφορη κοιλάδα γύρω από την αρχαία πόλη. Φτάνει κανεις εκει οδικώς απο Αθήνα ακολουθώντας την οδική αρτηρία Κορίνθου - Τριπόλεως - Μεγαλοπόλεως - Καλαμάτας ή την οδική αρτηρία Κορίνθου - Πάτρα - Πύργος - Κυπαρισσία -

Τρεις Έλληνες μεταξύ των επιβατών του Costa Concordia

                                                                         Είναι καλά στην υγεία τους

Σε ύφαλο που δεν υπάρχει στους χάρτες απέδωσε με δηλώσεις του στον Τύπο ο κυβερνήτης του πλοίου Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο, την προσάραξη του ανοικτά του νησιού Τζίλιο, προσθέτοντας ότι δεν είναι αλήθεια ότι το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν εκτός πορείας πλεύσης του.

Ο Ιταλός κυβερνήτης πρόσθεσε ότι ουδείς μπορούσε να προβλέψει το τραγικό αυτό συμβάν, ούτε και το ότι το πλοίο θα έγερνε τόσο γρήγορα προς την δεξιά του πλευρά.

Σελλά: Κάηκαν 30 στρέμματα

Χειμωνιάτικα έπιασε φωτιά στο Σελλά, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν γύρω στα 30 στρέμματα δασικής έκτασης. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 4 χθες το μεσημέρι μεταξύ Σελλά

Νέο είδος οχιάς ανακαλύφθηκε στην Τανζανία

Ένα νέο είδος οχιάς ανακαλύφθηκε στην Τανζανία. Το εντυπωσιακό κιτρινόμαυρο φίδι, μήκους 60 εκατοστών, έχει εξογκώματα πάνω από τα μάτια του που μοιάζουν με κέρατα.
Το νέο είδος οχιάς ονομάστηκε  «κερασφόρος έχιδνα της Ματίλντα» και η ανακάλυψή του ανακοινώθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση  Zootaxa.
Η ακριβής τοποθεσία όπου εντοπίστηκε η εντυπωσιακή οχιά παραμένει κρυφή, καθώς υπάρχει φόβος για επιδρομή λαθροθήρων.
Όπως ανακοίνωσε πάντως η ΜΚΟ «Κοινωνία για τη Διατήρηση της Άγριας Ζωής», ο οικότοπος της κιτρινόμαυρης οχιάς περιορίζεται σε μια έκταση λίγων τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει ήδη

Ένα νέο ηλιακό σύστημα ανακάλυψαν αστρονόμοι

Τρεις νέους πλανήτες, οι δυο από τους οποίους μοιάζουν στη Γη και έναν ακόμα ίδιου μεγέθους με τον  Άρη ανακάλυψαν Αμερικανοί αστρονόμοι.
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech) χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler και το Παρατηρητήριο Keck στη Χαβάη ανακάλυψαν το νέο πλανητικό σύστημα στον αστερισμό του Κύκνου σε απόσταση 130 ετών φωτών από τη Γη.
Το άστρο του συστήματος κωδικοποιήθηκε ΚΟΙ-961 και είναι ένας κόκκινος νάνος με μάζα έξι φορές μικρότερη από αυτή του Ήλιου. Το KOI-961 είναι λιγότερο ζεστό από τον Ήλιο και το φως

Έρχεται τσουχτερό κρύο

Από το απόγευμα του Σαββάτου η κακοκαιρία αναμένεται να κάνει και πάλι την εμφάνισή της. Κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας όπου οι θερμοκρασίες θα πέσουν ενώ θα σημειωθούν τοπικά βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από τις απογευματινές ώρες, με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν τοπικές μόνο νεφώσεις. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη περιοχή του Αιγαίου.

Προειδοποίηση για παραπλανητικά email με δήθεν αποστολέα τη Microsoft

Αθήνα
Η Microsoft Ελλάς εφιστά την προσοχή των χρηστών για τη διακίνηση spam email τα οποία ζητούν από τους παραλήπτες να αποκαλύψουν προσωπικά στοιχεία τους με πρόσχημα ότι έχουν «ανταμειφτεί» με κάποιο χρηματικό ποσό από την εταιρεία.

«Στόχος των συγκεκριμένων μηνυμάτων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων και όσα υποστηρίζονται στο περιεχόμενο αυτών σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» προειδοποιεί.
«Ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου πλαστού μηνύματος αποτελεί email, το οποίο αναφέρει

Εξαφανίστηκε μετά από επίσκεψη σε φίλους που γνώρισε στο Facebook

Έκκληση σε όποιον γνωρίζει τι απέγινε η κόρη της κάνει η Lisa Schoonover, μητέρα μιας 32χρονης Αμερικανίδας που εξαφανίστηκε μετά από επίσκεψη σε φίλους που είχε κάνει μέσω Facebook.
Η 32χρονη Kathryn Barnes, ταξίδεψε στις 8 Νοεμβρίου του 2011 για την Βρετανία, με σκοπό να επισκεφτεί φίλους που είχε γνωρίσει μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.
«Η τελευταία μας επικοινωνία με την Kate ήταν στις 4 Δεκεμβρίου. Από τότε όλες τις οι πληροφορίες έχουν διαγραφεί από το facebook και δεν γνωρίζουμε που βρίσκεται ή αν είναι καλά», λέει η ανήσυχη μητέρα της.
Οι φίλοι που επισκέφτηκε στην Βρετανία έσπευσαν να συνεργαστούν με τις αρχές, χωρίς όμως να

Εφορία Κυπαρισσίας

Της… πινακίδας και του σήματος έγινε χθες

«Τίγκα» στον κόσμο από όλη την Τριφυλία ήταν χθες το κατάστημα της ΔΟΥ Κυπαρισσίας, προκειμένου να προμηθευτούν τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας αλλά και να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους.
Τελευταία μέρα χθες για εμπρόθεσμη προμήθεια των σημάτων (σ.σ. στη διάρκεια της μέρας δόθηκε παράταση μέχρι τη Δευτέρα 16/1) και από το πρωί έγινε «χαμός», με την αναμονή να ξεπερνά ακόμη και τις δύο – δυόμισι ώρες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων να εξυπηρετήσουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν τους πολίτες.

Περίπου 500 πινακίδες κυκλοφορίας κατατέθηκαν, από ιδιοκτήτες οχημάτων, μέχρι και χθες το

Γυμνάσιο Κυπαρισσίας

Σοκάρουν οι παραβατικές συμπεριφορές ανηλίκων

Σοκάρουν την τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας οι παραβατικές συμπεριφορές ανηλίκων, μαθητών Γυμνασίου μάλιστα, που αποκαλύπτονται τον τελευταίο καιρό. Όπως συζητείται έντονα, παιδιά έχουν συστήσει ιδιότυπες συμμορίες και πειράζουν άλλα παιδάκια, συμμαθητές τους, τους επιτίθενται, κλέβουν κινητά τηλέφωνα και άλλα πράγματά τους, ακόμη, δε, προβαίνουν και σε βιαιοπραγίες, απαιτώντας το λιγοστό χαρτζιλίκι τους! Όποιο παιδί τολμήσει να αρνηθεί ή να αντισταθεί, δέχεται το μένος των ανηλίκων της συμμορίας και πολλά χτυπήματα.

Έχοντας, προφανώς, πάρει «μαθήματα» από την τηλεόραση και το διαδίκτυο, φέρεται να γνωρίζουν καλά τις συνέπειες των παραβατικών τους συμπεριφορών και γι’ αυτό εκβιάζουν και απειλούν τα θύματά τους να μην πουν τίποτα πουθενά και σε κανέναν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν χειρότερα.

Αναζητείται οριστική λύση για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε χθες , στην Αθήνα, η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου και αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Πελοποννήσου την οποία αποτελούσαν …
οι κ.κ.: Νίκας Παναγιώτης Πρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Καλαμάτας, Καμπόσος Δημήτριος, Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Άργους –Μυκηνών, Σμυρνιώτης Ιωάννης, Γραμματέας της ΠΕΔ, Δήμαρχος Τρίπολης, Αργειτάκος Σταύρος, Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ, Δήμαρχος Σπάρτης, Πνευματικός Αλέξανδρος, Δήμαρχος Κορινθίων και Καμιζής Δημήτριος Δήμαρχος Ερμιονίδας.

Η CIA μελετά τις προφητείες του Παΐσιου

Έχει ιδρυθεί απόρρητο τμήμα αναλυτών που ασχολούνται με τις προφητείες

Η CIA έχει ιδρύσει πριν από δώδεκα χρόνια ένα απόρρητο τμήμα αναλυτών που ασχολούνται με τις προφητείες από διάφορες θρησκείες και σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στη λίστα τους μάλιστα είναι και ο Γέροντας Παΐσιος.

Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει ολόκληρο αναλυτικό τμήμα της μυστικής υπηρεσίας, το οποίο ασχολείται με ό,τι θεωρείται απόκρυφο ή μυστικιστικό, και προσπαθεί να «δέσει» το παζλ διαφόρων προφητικών παραδόσεων, από όλα τα

Το σπίτι που… περπατάει!


Φανταστείτε ότι κάνετε μια βόλτα στους δρόμους της πόλης καθισμένοι αναπαυτικά στο κρεβάτι σας, απολαμβάνοντας ένα καφέ ή το φαγητό σας αλλά και όλες τις ανέσεις μιας κατοικίας!

Κάπως έτσι θα περιγράφαμε αυτό το «παράδοξο» όσο και πρωτοποριακό σπίτι που ονομάζεται «Walking House» (σ.σ. Σπίτι που Περπατάει). Στην ουσία πρόκειται για έναν συνδυασμό σπιτιού και οχήματος, μια κατοικία που μετακινείται… παντού με τα πόδια!

Αμοιβή για την εύρεση των κλεμμένων πινάκων


Μεγάλο χρηματικό ποσό θα δοθεί σε όποιον δώσει στην αστυνομία πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανεύρεση των τριών έργων Τέχνης που εκλάπησαν από την Εθνική Πινακοθήκη την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα».
Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν την εμπλοκή στην κλοπή των πινάκων τριών σεσημασμένων διαρρηκτών για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις συμμετοχής και σε άλλες διαρρήξεις σε κατοικίες ή γκαλερί με στόχους πίνακες μικρότερης αξίας, συνεχίζει η εφημερίδα.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πιστεύουν ότι οι τρεις κλεμμένοι πίνακες των Πικάσο, Μοντριάνκαι

Στην επιφάνεια και πάλι ο λιγνίτης του Χωματερού - Πάει για περιβαλλοντική αδειοδότηση

Θέμα εξόρυξης λιγνίτη στα χωριά της Ανατολικής Πυλίας, που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην περιοχή και σ’ όλη τη Μεσσηνία το 2005 και παλιότερα, επανέρχεται και πάλι. Το σοβαρό αυτό ζήτημα προέκυψε με μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει πάρει τη νόμιμη οδό για αδειοδοτήσεις κι εγκρίσεις και αναμένεται να κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Για την ύπαρξη της συγκεκριμένης μελέτης που δημοσιοποιήθηκε στον τοπικό Τύπο στις 28 Δεκεμβρίου με τίτλο που δεν κέντριζε το ενδιαφέρον, δεν κινούσε υποψίες και πέρασε στα "μουλωχτά", ενημερώθηκαν σύμβουλοι της μείζονος (παράταξη Τσορώνη) και της πρώτης

Συνεχίζεται η «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Μεσσηνία

Με πράξη του Νομοθετικού Περιεχομένου συνεχίζεται ευτυχώς, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι τις 30.6.2012 και με τη χρηματοδότηση ουσιαστικά από τους Ο.Τ.Α.
Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Καλαμάτας και συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εργάζονται 10 υπάλληλοι και εξυπηρετούνται 286 αδύναμοι συμπολίτες μας εκ των οποίων οι 87 είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.
Συγκεκριμένα από το Δήμο Καλαμάτας υλοποιούνται συνολικά τέσσερα προγράμματα, ένα από το Δήμο Καλαμάτας και τρία προγράμματα από τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση ΦΑΡΙΣ.

Εξερευνώντας τις σπηλιές τις Βάλτας...

Λίγο έξω από το χωριό, ακολουθώντας τον δρόμο που οδηγεί στον κεντρικό Γαργαλιάνων - Φιλιατρών, βρίσκονται οι σπηλιές της Βάλτας. Πρόκειται για πάνω από 12 σπήλαια διαφόρων μεγεθών, τα περισσότερα από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν από βοσκούς του χωριού ως στάνες, εξ ου και τα ονόματά τους (σπηλιά του μπάρμπα Μήτσου, Νίκου κτλ). Η πρόσβαση σε αυτές είναι αρκετά εύκολη αφού βρίσκονται παράλληλα με τον δρόμο (δείτε τις κόκκινες κουκκίδες στον χάρτη). Η πιο εντυπωσιακή από αυτές είναι η ''Νεροσπηλιά'' που βρίσκεται

Φιλιατρά: "Πόλεμος" ...συνέχεια για τα σκουπίδια

"Αδιακρίτως" του Ηλία Γιαννόπουλου
από το Θάρρος

«Πόλεμος» για τα σκουπίδια…
Αναγνώστης από τα Φιλιατρά σε επικοινωνία που είχαμε, μου είπε: «Αν διανοηθούν να προτείνουν έστω την εγκατάσταση του μπαλοποιητή στη Μώραινα, θα γίνει “πόλεμος”. Να βρουν αλλού χώρο, με επιστημονική μελέτη και χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον και τους ανθρώπους. Δε θα μας φορτώσουν όλα τα σκουπίδια στη Μώραινα. Δεν τους περνάει, ο κόσμος να χαλάσει»!

Οι αποφάσεις των πρώην Δήμων!
Πολύς λόγος έχει γίνει στην Τριφυλία για την επιλογή χώρου εγκατάστασης του μπαλοποιητή και

Αγρότες: Δικό τους Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης

Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών στον τηλεφωνικό αριθμό -1540- έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο είναι διασυνδεδεμένο με όλα τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει αυτοματοποιημένες απαντήσεις, χωρίς τη μεσολάβηση

Κυπαρισσία: Ηθοποιός δώρισε Ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν το μεγαλείο της ψυχής τους και τις πράξεις τους. Ανάμεσα σε αυτούς και μια Ελληνίδα ηθοποιός, η οποία δεν σκέφτηκε τα χρήματα και αν αυτά της λείψουν, και δώρισε ένα ασθενοφόρο αξίας 90.000 ευρώ στο νοσοκομείο της πόλης απ' όπου κατάγεται. 

Η Κάκια Κοντοπούλου μιλάει αποκλειστικά στην «Espresso» για την ενέργειά της, αλλά και για την μακροχρόνια πορεία της στο θέατρο. Ανοίγει την καρδιά της και μας εξιστορεί άγνωστες ιστορίες για τους μεγάλους πρωταγωνιστές του παλιού ελληνικού θεάτρου, αλλά και για καλλιτέχνες που μεσουρανούσαν πριν από αρκετές δεκαετίες. 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αλλαγές στη χορήγηση των άμεσων ενισχύσεων

Agro-in 25 Απριλίου 2024 | 10:41 Αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άμεσων ενισχύσεων , βάσει του ΟΣΔΕ, για τις αιτήσεις του 2023 όσον αφ...