Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

Τραγωδία! Νιόπαντροι σκοτώθηκαν σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ τους!

Η τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε στο Τέξας. Το νιόπαντρο ζευγάρι, ο Νίκολας Κρούζ και η Κριστίνα Μουνιούζ δεν φαντάζονταν ότι θα έχαναν την ζωή τους σε τροχαίο που θα προκαλούσαν οι ίδιοι!

Η θλιβερή ιστορία τους κάνει τον γύρο του κόσμου. Η 26χρονη Κριστίνα και ο 31 ετών Νίκολας είχαν πάρει και τα δυο αυτοκίνητα της οικογένειας γιατί είχαν διαφορετικό ωράριο εργασίας.
Όπως γράφει η εφημερίδα Times Record, ο ένας σχολούσε από την δουλειά και ο άλλος πήγαινε.

Ελληνικό λύκειο νίκησε σε διαγωνισμό του CERN και θα κάνουν πείραμα στον επιταχυντή

Το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής της Αθήνας είναι το ένα από τα δύο σχολεία, μαζί με το ολλανδικό Κολλέγιο Ντομίνικους, που κέρδισε στον διεθνή σχολικό διαγωνισμό «A beamline for School» τον οποίο είχε διοργανώσει το CERN.

Σχεδόν 300 ομάδες μαθητών λυκείου, μεταξύ των οποίων 19 από την Ελλάδα, πρότειναν ένα συγκεκριμένο πείραμα και οι δύο νικήτριες ομάδες που επιλέχθηκαν θα φιλοξενηθούν μετά το καλοκαίρι στο CERN, όπου θα έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν το πείραμά τους στον βοηθητικό επιταχυντή SPS (Super Proton Synchrotron),

Αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης από το 2015 – "Μπλόκο" στις πρόωρες και νέες παρεμβάσεις στις επικουρικές

- Στο τραπέζι η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για όσους δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα
- Εξετάζεται και η αύξηση των ενδιάμεσων ορίων κατά 1 ή 2 χρόνια
- Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων
- Δείτε όλες τις αλλαγές που θα φέρει η μεταρρύθμιση στα ταμεία

Το μοντέλο των επικουρικών συντάξεων θα ακολουθήσουν τα ταμεία κύριας σύνταξης, για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά, καθώς η εγγύηση του κράτους δεν θα

Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής

Το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής, λέγεται «Σάββατο των Ψυχών» η Ψυχοσάββατο. Είναι το δεύτερο από τα δύο Ψυχοσάββατα του έτους (το πρώτο επιτελείται το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκριας).
Ο λόγος που το καθιέρωσε η Εκκλησία μας, παρ' ότι κάθε Σάββατο είναι αφιερωμένο στους κεκοιμημένους, είναι ο εξής:
Επειδή πολλοί κατά καιρούς πέθαναν μικροί η στην ξενιτιά η στη θάλασσα η στα όρη και τους κρημνούς η και μερικοί, λόγω φτώχειας, δεν μπόρεσαν να έχουν τα καθιερωμένα μνημόσυνα, οι Πατέρες της Εκκλησίας μας θέσπισαν το

Ποιους πιάνει το μάτι; Επιτρέπεται το ξεμάτιασμα;

Ο φθονερός, όταν βλέπει κάτι το καλό στον άλλο, υποφέρει. Το ίδιο παθαίνει και ο πανούργος διάβολος. Διάβολος και φθονερός φθονούν το καλό του άλλου.
Έχουν μεταξύ τους το κοινό αυτό σημείο. Κι ο διάβολος το «εκμεταλλεύεται». Περνά μέσα απ’ αυτό, (=φθόνο) την κακία του σ’ ανθρώπους.
Ο φθόνος δηλ. του φθονερού ανθρώπου είναι αγωγός, απ’ όπου διοχετεύεται στις ανθρώπινες ψυχές το δηλητήριο (=βασκανία) του διαβόλου. «Η βασκανία είναι μία δαιμονική ενέργεια, που γίνεται μέσω των φθονερών ανθρώπων» (Μ. Βασίλειος περί φθόνου, 4), «…απέλασον πάσαν διαβολικήν ενέργειαν, πάσαν σατανικήν έφοδον» (Ευχή εις βασκανίαν).

"Βόμβες" για το περιβάλλον οι χωματερές στη Μεσσηνία

"Βόμβες" για το περιβάλλον συνεχίζουν να αποτελούν οι χωματερές της Μεσσηνίας, οι περισσότερες από τις οποίες δεν πληρούν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας κατά την αντιπυρική περίοδο, όπως προκύπτει από το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου.
Η πρόσφατη πυρκαγιά στην Πύλο αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει μια εστία σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων. Ο εν λόγω χώρος όμως δεν περιλαμβάνεται στη σχετική έκθεση της επιτροπής, καθώς έχει αναφερθεί στις αρμόδιες αρχές πως υποδέχεται δεματοποιημένα απορρίμματα. 
Οσον αφορά στους ΧΑΔΑ που περιλαμβάνονται στην αρμοδιότητα της επιτροπής, στη συντριπτική

"Λευκή νύχτα" στην Κυπαρισσία

Με κεντρικό σύνθημα "Η Κυπαρισσία γιορτάζει και φωτίζεται" η πρωτεύουσα της Τριφυλίας

ΠΛΑΤΗ: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΡΓΩΝ (ΦΩΤΟ)Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την βελτίωση του χωριού μας,  κάναμε ακόμα τρία μικρά αλλά σημαντικά έργα 1) Περάσαμε με ασβέστη την μικρή μάντρα πίσω από την παιδική χαρά. 2) Πλύσιμο της παιδικής χαράς από την σκόνη της Αφρικής. 3) Ασβεστώσαμε τις τσιμεντόλιθους στο νεκροταφείο στον Αγ. Αθανάσιο. Σε αυτή μας την προσπάθεια προστέθηκαν ακόμα δύο εθελοντές που αναλάβανε όλο το έργο. Μέσα από το blog του χωριού μας θέλω να τους

Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Εκτόξευση κοινού δορυφόρου μέσα στο 2016

Η Hellas Sat και ο Inmarsat υπέγραψαν συμφωνία για την εκτόξευση κοινού δορυφόρου, ο οποίος θα φέρει εξοπλισμό που θα αφορά δύο ξεχωριστές χρήσεις.


Η πρώτη χρήση θα αφορά τις κινητές δορυφορικές υπηρεσίες S Band της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την επονομασία EuropaSat, οι οποίες αναπτύσσονται μετά την αδειοδότηση του Inmarsat από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάιο του 2009, με σκοπό την παροχή δορυφορικών υπηρεσιών διασύνδεσης αεροπορικών επιβατών σε Πανευρωπαϊκή κάλυψη.

Η δεύτερη χρήση θα σχετίζεται με την εγκατάσταση συνολικά 44 αναμεταδοτών, με την επονομασία Hellas Sat 3, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αντικατάσταση του υφιστάμενου δορυφόρου Hellas Sat 2 και για την περαιτέρω ανάπτυξη των

Τα Φιλιατρά στο Google Street View!

Η διαδραστική υπηρεσία Street View, που εμπλουτίζει τους ψηφιακούς χάρτες

Αποθέωση από το Bloomberg: Ο κύριος Folli Follie, ένας κρυμμένος Ελληνας δισεκατομμυριούχος που κάνει θαύματα

Δύσκολα θα τον δει κανείς σε γκαλά και κοσμικές συγκεντρώσεις. Μια αναζήτηση θα πείσει και πλέον δύσπιστο: ο πρόεδρος της ιδρυτής της γνωστής εταιρείας Folli Follie, Δημήτριος Κουτσολιούτσος έχει να... υπερηφανεύεται για τις ελάχιστες φωτογραφίες του που υπάρχουν στο google.
Είναι άγνωστος της αγοράς και όχι των σαλονιών. Για το Bloomberg είναι ο κρυμμένος

Αλλαγές στους κανόνες των κυλικείων στις οργανωμένες πλαζ -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Αλλαγές στους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙΕΠΠΥ) ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με Αγορανομική Διάταξη που υπέγραψε ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς.
Σε αυτές περιλαμβάνεται και η επέκταση των ανώτατων τιμών για εμφιαλωμένο νερό, καφέδες, τοστ κ.λπ. στις οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο εισόδου (ανώτατες τιμές ισχύουν ήδη σε αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικούς

Τι σημαίνουν για τις τράπεζες, την οικονομία αλλά και την τσέπη μας η μείωση των επιτοκίων και τα μέτρα της ΕΚΤ

Με την ελπίδα η οικονομική μηχανή της Ευρώπης να πάρει μπρος και να ανεβάσει «στροφές» ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε χθες την μείωση των επιτοκίων αλλά και μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού και της χαμηλής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.
Πάντως επιτελικά στελέχη Ελληνικών τραπεζών κρατούν μικρό καλάθι καθώς όπως εκτιμούν δεν αναμένονται άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την τόνωση της ρευστότητας στην Ελλάδα.

Αυτοπυρπολήθηκε 57χρονος στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 23:11 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/38883-aftopyprolisi-kalamata


Ενας 57χρονος αυτοπυρπολήθηκε σήμερα αργά το απόγευμα στη Δυτική Παραλία της πόλης και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο.

Το περιστατικό έγινε στην παραλία κάτω από την ταβέρνα του Δρούγα. Ενας περίοικος παρακινημένος από τα γαβγίσματα του σκύλου του κοίταξε προς τη θάλασσα, και τότε πρόσεξε μέσα στο νερό έναν άνθρωπο ημίγυμνο να του φωνάζει. Οταν πήγε κοντά του, εκείνος του είπε: "Επειδή είμαι δειλός και θέλω να πεθάνω, αλλά δεν

Γαργαλιάνοι: Έκκληση του Δήμου και της Φιλοζωϊκής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας για την δηλητηρίαση των ζώων

Δημοσιεύθηκε από filiatranet.gr on Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014 | 5.6.14

 
Η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας και ο Δήμος Τριφυλίας προσκαλούν όποιον δημότη έχει πληροφορίες ως αυτύκοος ή αυτόπτης μάρτυς, ονομαστικές ή μη, για τον υπεύθυνο - υπεύθυνους δηλητηρίασης κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων στην περιοχή της παιδικής χαράς κοντά στα δημοτικά σχολεία στους Γαργαλιάνους, να επικοινωνήσουν με την Ομάδα ή την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και

Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Γιγάντια σούπερ-Γη με πιθανότητα ζωής ανακάλυψαν ερευνητές του Χάρβαρντ

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε για το πώς σχηματίζονται τα ηλιακά συστήματα, οι ερευνητές πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει γιγάντιος βραχώδης πλανήτης. Ωστόσο η πρόσφατη ανακάλυψη τους διέψευσε.
Σύμφωνα με σχετικό άρθρο στο Business Insider, οι ερευνητές από το Κέντρο Αστροφυσικής Χάρβαρντ Σμιθσόνιαν, βρήκαν έναν βραχώδη πλανήτη που έχει 17 φορές τη μάζα της Γης.
Ο νέος πλανήτης μπορεί να έχει «προφανείς συνέπειες στην αναζήτηση ζωής» σε εξωηλιακούς

Στο… σφυρί περιοχή από το Κάστρο της Πύλου και της ΒΙΠΕ Καλαμάτας

Κάθε ημέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία για όλο και περισσότερα δημόσια ακίνητα που εντάσσονται στο ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό να αποχαρακτηριστούν και να περάσουν σε χέρια ιδιωτών. Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι μεταβιβάστηκαν, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, 2000,00 τετραγωνικά μέτρα από το φρούριο της Πύλου και 2.140,00 τετραγωνικά μέτρα γης που βρίσκονται στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Θάρρους» τις προηγούμενες ημέρες, στο ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται να έχουν περάσει ήδη: Παραλία στη Γιάλοβα, 535 στρεμμάτων, με αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης για

Τριήμερη εκδρομή με τρένο σε Πελοπόννησο-Κυπαρισσία- Μεσσηνία! ΤΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Τριήμερη εκδρομή με τρένο για την εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Πελοπόννησο διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου από το Σάββατο 7 έως και τη Δευτέρα 9 Ιουνίου! Οι περισσότεροι από 70 φίλοι του σιδηροδρόμου θα περάσουν όμορφα στο ταξίδι τους και θα διανυκτερεύσουν στην Κυπαρισσία. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:  
 ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 07.40 Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Προαστιακού Δουκίσσης Πλακεντίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επιβιβασθεί στον «Προαστιακό Σιδηρόδρομο» σε άλλες ενδιάμεσες στάσεις του «Προαστιακού». 8.01 Επιβίβαση στο συρμό που έρχεται από το αεροδρόμιο και κατευθύνεται στο Κιάτο και

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Αυξάνεται το εισοδηματικό όριο για το κοινωνικό μέρισμα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου εξετάστηκαν οι τρόποι ώστε να μην μείνει αδιάθετο κονδύλι από το κοινωνικό μέρισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην αύξηση του εισοδηματικού ορίου από τις 6.000 ευρώ στα 7.050 ευρώ χωρίς να αλλάξει το ελάχιστο ποσό των 500 ευρώ του μερίσματος.
Παράλληλα παραμένουν οι συντελεστές προσαύξησης κατά 1/3 για τη σύζυγο και κατά 1/6 για κάθε παιδί. Αυτό σημαίνει ότι για οικογένεια με 2 παιδιά, το όριο από τις 10.000 πηγαίνει στις 11.750 ευρώ και για ένα άτεκνο ζευγάρι

Η χρηματοδότηση του στόλου στο επίκεντροΘέματα που αφορούν στην χρηματοδότηση του ελληνόκτητου στόλου και το επενδυτικό πρόγραμμα των ελλήνων πλοιοκτητών συζητήθηκαν την Τρίτη στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος μερικοί από τους σημαντικότερους πλοιοκτήτες:
Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Dryships Inc, Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Navios Maritime Holding, Emanuele A. Lauro, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Scorpio Bulkers, Ευάγγελος Μ. Μαρινάκης , Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Capital Product Partners,

Σημαντική διάκριση της ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε.

Ως μία από τις υγιέστερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα, διακρίθηκε η μεσσηνιακή εταιρεία

Λευκή νύχτα το Σάββατο με σύνθημα "Η Κυπαρισσία γιορτάζει και φωτίζεται"

Για την πρώτη "Λευκή νύχτα" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο ετοιμάζεται η Κυπαρισσία και ο

Τερψιθέα: Νταλίκα έπεσε σε χαντάκι

Δημοσιεύθηκε από filiatranet.gr on Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014 | 3.6.14
 Φορτηγό εξετράπη σήμερα το μεσημέρι της πορείας του, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε χαντάκι στο ύψος της Τερψιθέας στην Εθνική Οδό Φιλιατρών - Κυπαρισσίας.

Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Δεν του επέτρεψαν να ταξιδέψει με το αεροπλάνο γιατί ο γιος του έκανε το διαβατήριο...αγνώριστο

Το...ταλέντο του στη ζωγραφική θέλησε να επιδείξει ένας 4χρονος μπόμπιρας που περίμενε στο

Κλείδωσαν οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια -Ολες οι αλλαγέςΘέμα λίγων ημερών θεωρείται η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία θα πάρει σάρκα και οστά ο Κώδικας Δεοντολογίας, με βάση τον οποίο οι τράπεζες θα ρυθμίζουν τα «κόκκινα» δάνεια από την επόμενη χρονιά, είτε με βραχυπρόθεσμες διευκολύνσεις είτε με οριστική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων. Ήδη η Τράπεζα της Ελλάδας έχει αποστείλει στο υπουργείο Ανάπτυξης όλες τις αλλαγές- τεχνικού

Ξεχάστε τα drones: Το ίντερνετ και η παρακολούθηση των χρηστών θα γίνεται από το διάστημα

Ποια είναι τα πλάνα της Google η οποία ετοιμάζεται να κατασκευάσει 180 δορυφόρους για παγκόσμια πρόσβαση στο Ίντερνετ από το διάστημα
Big Brother: Global Edition; H Google διψάει για νέους χρήστες και σχεδιάζει να ξοδέψει συνολικά 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την εκτόξευση δορυφόρων που θα προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε απομονωμένες περιοχές.

2.195 προσλήψεις στο δημόσιο μέσα στον Ιούνιο

Με γρήγορο ρυθμό θα καλυφθούν οι θέσεις με τους διαγωνισμούς να τρέχουν ήδη σε κάποιες περιπτώσεις. Πρόκειται για προσλήψεις στο δημόσιο και αφορούν σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη 743 μονίμων σε θέσεις του δημοσίου. Αυτές αφορούν σε 110 υπαξιωματικούς του Λιμενικού, 149 τελωνειακούς του υπουργείου Οικονομικών, 25 οπλίτες βραχείας ανακατάταξης, ενώ είναι θέμα ημερών να προκηρυχθούν ακόμη δύο διαγωνισμοί για την πρόσληψη 450 οδηγών στις αστικές

Αύξηση κερδών 72% στον όμιλο Καρέλια το πρώτο τρίμηνο του 2014

Τα κέρδη του ομίλου "Καρέλιας Α.Ε."  στο α΄ τρίμηνο του 2014 ανήλθαν στα 11,2 εκατ. ευρώ από 6,5 εκατ. ευρώ πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας fpress.gr σύμφωνα με το οποίο:
"Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 158,6 εκατ. ευρώ από 159,8 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα EBITDA ανήλθαν στα 16,3 εκατ. ευρώ από 12 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 35,8%. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ανήλθαν στα 230,5 εκατ. ευρώ.

Κοινωνικό μέρισμα σε άλλες 160.000 οικογένειες μέχρι τις 10 Ιουνίου – Ποιοι θα είναι οι νέοι δικαιούχοι για τα 200 εκατ. ευρώ που θα... απομείνουν

- Ο μέσος όρος του επιδόματος αναμένεται να είναι 662 ευρώ
- Μετά το τέλος αυτού του μήνα δεν θα γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις
- Σύσκεψη το μεσημέρι της Τρίτης για τη διεύρυνση των κριτηρίων για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος

Μέχρι τις 10 Ιουνίου άλλες 160.000 οικογένειες που έκαναν αίτηση μέσα στον Μάιο, θα δουν στους λογαριασμούς τους το ποσό του κοινωνικού μερίσματος, από τα 106 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν αυτόν τον μήνα. Από το περασμένο

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών σας ενημερώνει ότι και φέτος θα

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από τον Εμίρη του Κουβέιτ

Ο Εμίρης του Κουβέιτ, Σαμπάχ Αλ Άχμαντ Αλ Σαμπάχ

 
Αγορά ακινήτων και ελληνικός τουρισμός μπαίνουν στη σφαίρα ενδιαφερόντων της επενδυτικής στρατηγικής του Κουβέιτ και, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματούχους, αποτελεί προσωπική επιλογή του εμίρη να εντάξει την Ελλάδα στον στρατηγικό επενδυτικό σχεδιασμό της χώρας του στη Νότια Ευρώπη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, υπό αυτό το πρίσμα, σε δέκα ημέρες επισκέπτεται την Αθήνα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπ. Εξωτερικών του Κουβέιτ, σεΐχης Σαμπάχ Καλίντ Αλ Χαμάντ Αλ Σαμπάχ, συνοδευόμενος από επικεφαλής κρατικών φορέων, μεταξύ αυτών και του οργανισμού επενδύσεων της χώρας (Kuwait Investment Authority),

Μικρότερο ενδιαφέρον για εναλλακτικές καλλιέργειες μετά τον αρχικό ενθουσιασμό

Εχει κατακαθίσει ο πρώτος ενθουσιασμός για τις καλλιέργειες υπερτροφών, καθώς καθοριστικός παράγοντας είναι η διάθεση του προϊόντος. Λιγότερο για τις συγκεκριμένες καλλιέργειες ενδιαφέρονται οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, όπως λένε στην “Ε” γεωπόνοι με δικά τους φυτώρια, καθώς και δύο από τους πρωτοπόρους παραγωγούς στις εναλλακτικές καλλιέργειες.
Οι τελευταίοι μάλιστα αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον μετά από τον πρώτο ενθουσιασμό παραμένει σταθερό, αλλά κυρίως από ανθρώπους που θέλουν ένα συμπλήρωμα στο εισόδημά τους. Συνηθέστερο ως φαινόμενο είναι όπως λένε οι ιδιοκτήτες φυτωρίων κάποιοι ιδιώτες να φυτεύουν στέβια

20 παραγωγοί της Τριφυλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους

Τα πρώτα του βήματα έχει αρχίσει και κάνει εδώ και δύο μήνες περίπου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών «Η Τριφυλία», που ξεκίνησε από 20 παραγωγούς των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, οι οποίοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πορευτούν όλοι μαζί αντιμετωπίζοντας από κοινού τις προκλήσεις των καιρών και των αγορών.
Η σκέψη για την δημιουργία συνεταιρισμού στην περιοχή είχε αρχίσει να καλλιεργείται εδώ και αρκετό καιρό. Είχαν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις, ενημερωτικές ημερίδες και συζητήσεις. Ετσι παραμερίζοντας

ΠΛΑΤΗ: ΦΥΤΕΜΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΑΣ (ΦΩΤΟ)


ΠΛΑΤΗ: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΜΑΣ (ΦΩΤΟ)


Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Έρχονται τα πάνω κάτω στο ασφαλιστικό από τον Νοέμβριο – Ενοποιούνται 60 φορείς – Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ

- Αλλάζει ριζικά το ασφαλιστικό σύστημα
- Ξεκινά η διοικητική και οικονομική ενοποίηση 60 φορέων που χορηγούν κύριες, επικουρικές συντάξεις και προνοιακά επιδόματα
- Στόχος να ψηφιστούν οι αλλαγές μέχρι τον Νοέμβριο
- Διατηρούνται περίπου 90 μητρώα συνταξιούχων και ειδικοί λογαριασμοί

Με τη διοικητική και οικονομική ενοποίηση 60 διαφορετικών φορέων που χορηγούν κύριες,

Δόσεις από 50 ευρώ για χρέη προς τα ταμεία – Άτυπη τακτοποίηση για την αποφυγή κατασχέσεων και την είσπραξη οφειλών

- Απεριόριστες δόσεις με μικρά ποσά για όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ή και λιγότερα στα ασφαλιστικά ταμεία
- Όσοι ανταποκριθούν στην άτυπη ρύθμιση, θα βγουν από το “στόχαστρο” των αναγκαστικών μέτρων
- Τι προβλέπει το νέο μοντέλο τακτοποίησης χρεών - Δείτε παραδείγματα

Απεριόριστες δόσεις με ένα “εύλογο ποσό” έναντι της οφειλής τους θα μπορούν να πληρώνουν όσοι χρωστούν άνω των 5.000 ευρώ ή και μικρότερα ποσά στα ασφαλιστικά Ταμεία και αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να

Εορτή του Αγίου Ιουστίνου, του Φιλοσόφου και Απολογητού

Γιορτάζουμε σήμερα 1 Ιουνίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιουστίνου, του Φιλοσόφου και Απολογητού.
Ο Άγιος Ιουστίνος γεννήθηκε στη Φλαβία Νεάπολη της Παλαιστίνης το 100 μ.X. αι. Οι γονείς του, Έλληνες ειδωλολάτρες (τον πατέρα του έλεγαν Πρίσκο Βάκχιο), φρόντισαν ώστε ο Ιουστίνος να λάβει εξαιρετική θεολογική αλλά και φιλοσοφική μόρφωση, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να δώσει απάντηση στα ερωτήματα που έθετε η ανήσυχη ψυχή του.
Ο Θεός βλέποντας την αγνότητα και την ειλικρινή πρόθεση των αναζητήσεών του, ανταποκρίθηκε θαυμαστά. και κάποια ημέρα πού ο Ιουστίνος βάδιζε κοντά στη θάλασσα, συνάντησε ένα γέροντα, ο οποίος ήταν βαθύτατα καταρτισμένος στις αλήθειες των Θείων Γραφών,

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 1 Ιουνίου

Κατά Ιωάννην ΙΖ' 1-13
Ταύτα ελάλησεν Ιησούς, και επήρε τους οφθαλμούς αυτού εις τον ουρανόν και είπε·
Πάτερ, ελήλυθεν η ώρα· δόξασόν σου τον υιόν, ίνα και ο υιός σου δοξάση σε, καθώς έδωκας αυτώ εξουσίαν πάσης σαρκός, ίνα παν ο δέδωκας αυτώ δώση αυτοίς ζωήν αιώνιον. Αύτη δε εστιν η αιώνιος ζωή, ίνα γινώσκωσιν σε τον μόνον αληθινόν Θεόν και ον απέστειλας Ιησούν Χριστόν.
Εγώ σε εδόξασα επί της γης, το έργον ετελειώσα ο δέδωκάς μοι ίνα ποιήσω· και νυν δόξασόν με συ, πάτερ, παρά σεαυτώ τη δόξη η είχον προ του τον

Πλημμύρισε αρχιτέκτονες η Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας

  Σάββατο, 31 Μαΐου 2014 19:16 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/38578-arxitektones-palia-poli


Πλημμύρισε αρχιτέκτονες χθες η Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας αφού εκεί βρέθηκαν και θα παραμείνουν για ένα τριήμερο 70 φοιτητές και 10 καθηγητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο του μαθήματος "Ειδικά Θέματα Οικοδομικής - Κατασκευαστική ανάλυση και επέμβαση σε παραδοσιακά κτίσματα" του 8ου εξαμήνου.

Καταστροφικό για τους ελαιοπαραγωγούς το σχέδιο της κυβέρνησης

Το σχέ­διο προ­βλέ­πει αν­τί των 1.200 ε­λαι­ο­τρι­βεί­ων, που λει­τουρ­γούν σή­με­ρα την δη­μι­ουρ­γί­α δυ­ο m­e­ga-ε­λαι­ο­τρι­βεί­ων
Την δη­μι­ουρ­γί­α δυ­ο m­e­ga-ε­λαι­ο­τρι­βεί­ων σχε­διά­ζει η κυ­βέρ­νη­ση στα ε­πό­με­να 10 χρό­νια βά­ση του σχε­δί­ου που υ­πέ­βα­λε ο κ. Στουρ­νά­ρας στο E­u­r­o­g­r­o­up το­νί­ζει σε δή­λω­σή του ο βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Θ. Πε­τρά­κοςΣυγ­κε­κρι­μέ­να ο κ. Πε­τρά­κος στην δή­λω­σή του α­να­φέ­ρει: