Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Φιλιατρά: Παρέταξαν τα τρακτέρ τους οι Αγρότες στην είσοδο της πόλης

Με μαύρες σημαίες σημαίες στα τρακτέρ τους οι αγρότες των Φιλιατρών παράταξαν τα μηχανήματα τους αριστερά και δεξιά του Δρόμου στην βόρεια είσοδο της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την διαρκή συρρίκνωση των εισοδημάτων τους.

Από τις 9 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν στην είσοδο των Φιλιατρών τα πρώτα τρακτέρ και πολύ γρήγορα ο αριθμός του πολλαπλασιάστηκε στα περίπου 30 τρακτέρ.

Την κινητοποίηση των Αγροτών επισκέφθηκαν τόσο ο........

Ανέκδοτο

                                                                        Το πρόβατο

Ένας ßοσκός, ενώ έßοσκε τα πρόßατά του σε µια απόµερη τοποθεσία,
ßλέπει από µακριά να πλησιάζει µια αστραφτερή ΒΜW.
Ο οδηγός, ένας νεαρός ντυµένος µε κοστούµι Versace, παπούτσια Gucci,
γυαλιά ηλίου Ray Ban και Yves Saint Laurent γραßάτα, σταµατάει δίπλα

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης

                                                               Ονομασία του μήνα Φεβρουαρίου

Ετυμολογία μήνα: Ο Φεβρουάριος παράγεται από το λατινικό ρήμα februare, που σημαίνει καθαίρω, αγνίζω, αποβάλλω τα καθάρματα.
Ο Φεβρουάριος προστέθηκε στο Ρωμαϊκό έτος σαν ο τελευταίος μήνας από τον Πομπίλιο Νουμά. Είναι μήνας διαβατήριος και αποκαθαρκτικός. Το 153 π,χ. μεταφέρθηκε στη θέση που έχει σήμερα (δεύτερος μήνας του έτους), και σε αυτή τη θέση διατηρήθηκε και στο Γρηγοριανό ημερολόγιο. Στη διάρκειά του οι Ρωμαίοι διοργάνωναν τελετές καθαρμών και εξαγνισμών.
Η λατινική λέξη februa σημαίνει καθάρσιος-καθαρκτικός και το ουδέτερο πληθυντικού februa, σήμαινε όχι μόνο καθαρτήριος, αλλά και συγκεκριμένα ειδική γιορτή που γίνονταν τον μήνα Φεβρουάριο.
Ο μήνας λοιπόν που περιλάμβανε τους καθαρμούς ονομάστηκε Februarious mensis και μετά από

Παροιμίες για το μήνα Φεβρουάριο

Χιόνια του Φλεβαριού, χρυσάφι του καλοκαιριού.
Γενάρη γέννα το παιδί, Φλεβάρη, φλέβισέ το.

Ο Φλεβάρης με νερό, κουτσός μπαίνει στο χορό.

Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Αγιο Χαράλαμπο

Τον πολιούχο τους Αγιο Χαράλαμπο γιορτάζουν τα Φιλιατρά με εκδηλώσεις που ξεκινούν σήμερα Σάββατο και κορυφώνονται αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας σήμερα στις 6 το απόγευμα θα γίνει η άφιξη και υποδοχή των μητροπολιτών στον ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου εκτός από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν οι μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και Κορίνθου κ. Διονύσιος και θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός. 

Βγαίνουν στο δρόμο τα τρακτέρ των αγροτών στα Φιλιατρά

Να βγάλουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους αποφάσισαν οι αγρότες των Φιλιατρών σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο. Οι αγρότες, αφού συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο και τα οποία χαρακτηρίστηκαν «αστεία», αλλά και για το γενικότερο κλίμα των κινητοποιήσεων που υπάρχει σε όλη την χώρα από συναδέλφους τους.
Αποφάσισαν λοιπόν από το πρωί του Σαββάτου στις 9 η ώρα να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους και να τα παρατάξουν στα πλαϊνά του δρόμου στη βόρεια είσοδο της πόλης, ξεκαθάρισαν ότι

Άλκης Ξύγκας: "Ο Βιολογικός των Φιλιατρών είναι ο καλύτερος της Πελοποννήσου"

Πρώτη δημισίευση Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013 | 13:00

Ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, μίλησε σήμερα στον Παναγιώτη Χριστοδούλου και την εκπομπή "Χωρίς Μάσκες", για τα όσα ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης μας.

Ο Βιολογικός των Φιλιατρών τόνισε ότι δεν συντηρήθηκε από τον σημερινό Δήμο Τριφυλίας και σε συνδυασμό με τον υπερβολικό όγκο των υδάτων παρουσίασε προβλήματα με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το αντλιοστάσιο, διότι όπως κάθε εργοστάσιο έτσι και αυτό χρειάζεται συντήρηση.

Καλεί όλους τους Φιλιατρινούς να επισκεφθούν τον Βιολογικό των Φιλιατρών και να ενημερωθούν

Επικίνδυνα Κινέζικα υλικά στα νοσοκομεία! Σπασμένοι καθετήρες και ράμματα που κόβονται!

Για τα καλά έχουν εισβάλει τα κινέζικα αμφιβόλου ποιότητας υγειονομικά υλικά στα δημόσια νοσοκομεία λόγω κρίσης, με αποτέλεσμα ασθενείς να κυκλοφορούν με σπασμένους καθετήρες στους διαδρόμους και οι γιατροί να μην μπορούν να ολοκληρώσουν με την ησυχία τους ακόμη και χειρουργικές επεμβάσεις επειδή τα υλικά είναι σκάρτα. 
Δείτε τα τραγικά περιστατικά που καταγράφονται στο ΕΣΥ λόγω περικοπών στα

Πρόσκληση ΝΗΛΕΑ σε ελαιουργικές επιχειρήσεις

Ως ομάδα παραγωγών, ύστερα απο έναν μακρύ κύκλο εσωτερικής διαβούλευσης, παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε ελαιουργικές επιχειρήσεις, συνεταιριστικές αλλά και ιδιωτικές της Δυτικής Μεσσηνίας, προκειμένου να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τη δημιουργία ενός φορέα ο οποίος λόγω οικονομίας κλίμακας θα μπορεί να διαχειριστεί ποιο αποτελεσματικά τις τύχες μας απ΄ότι μπορεί ο καθένας μας μόνος του.
Εκτίμησή μας είναι ότι οι συνθήκες επιβάλλουν ο καθένας μας

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Στο Κυπαρισσιακό κόλπο το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013 | Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2013

Στην θαλάσσια περιοχή των Φιλιατρών και του Κυπαρισσιακού Κόλπου βρέθηκε το τελευταίο 24ωρο το Νορβηγικό Ερευνητικό Σκάφος "Nordic Explorer" της εταιρείας PGS, προκειμένου να συνεχίσει τις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στην περιοχή. Το σκάφος, κινήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε μία απόσταση περίπου τριών μιλίων από την ακτή, στην περιοχή μεταξύ της Νήσου Πρώτης και των Φιλιατρών, συνοδευόμενο από 2 μικρότερα βοηθητικά σκάφη. Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν λίγες ημέρες, οι έρευνες στην περιοχή του Ιονίου θα ολοκληρωθούν στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα επεκταθούν στα 12.000 τ.χλμ από τα αρχικά προγραμματισμένα των 8.500 τ.χλμ. Δεν είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται έρευνες στην περιοχή μας, καθώς και παλιότερα όπως είπαν στο filiatranet κάτοικοι της περιοχής, έχουν παρατηρήσει τέτοιου είδους σκάφη στον θαλάσσιο χώρο.
 Η επίσκεψη του Nordic Explorer οφείλεται στην αλλαγή των καλωδίων μήκους 10 χλμ. που σέρνει πίσω του και τα οποία φέρουν τα ηχοβολιστικά μηχανήματα που απαιτούνται, προκειμένου να ρυθμιστούν τα νυν ή να τοποθετηθούν νέα μηχανήματα ικανά να "κτυπηθούν" σε μεγάλο βάθος οι περιοχές στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου που έχει ζητήσει η Total. Τα κρουστικά κύματα που εκτοξεύονται από τα ηχοβολιστικά μηχανήματα διαπερνούν τον πυθμένα και αναζητούν το κοίτασμα στα στρώματα των πετρωμάτων κάτω από την επιφάνεια του βυθού.

ΑΠΟ http://kyparissiotis.blogspot.gr

Λαθρανασκαφή (;) στον αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στον αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας και έγινε αντιληπτό πριν από λίγες ημέρες. Κατά μία έννοια υπήρξε λαθρανασκαφή μέσα σε περιοχή
που γίνονται ανασκαφές. Σε μια από τις τομές έρευνας που έχουν κάνει οι αρχαιολόγοι, κάποιοι έσκαψαν και «κατέβηκαν» σε μεγαλύτερο βάθος από το αρχικό της ανασκαφής, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν βρήκαν και πήραν κάτι. Ήδη έχουν ενημερωθεί αρμοδίως τόσο το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και η Αστυνομία για το θέμα.

ΦΙΛΙΑΤΡΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Λαγκούβαρδος: Έγκριση δημοπράτησης του έργου βελτίωσης στο γεφυράκι

Τη δημοπράτηση του έργου βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά - Μάραθος, στη γέφυρα του Λαγκούβαρδου, στο αποκαλούμενο φονικό "S", προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην τελευταία της συνεδρίαση. 

Σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, το έργο αφορά "την αντικατάσταση του υπάρχοντος οχετού στο ρέμα Λαγκούβαρδος, με ταυτόχρονη βελτίωση της οδού, στο αναγκαίο μήκος. Το μήκος των παρεμβάσεων είναι 293,59 μέτρα". 

Αναφέρεται, επίσης, ότι η διατομή της οδού προτείνεται να είναι η δίιχνη με συνολικό εύρος

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Μάχιμοι και οι αγρότες της Μεσσηνίας

Στο δρόμο βγήκαν και οι αγρότες της Μεσσηνίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ, όπου από τις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σουληνάρι και συγκεκριμένα στο 32ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας - Πύλου.

Οι αγρότες της Μεσσηνίας που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε ελαιοσυλλογή, άφησαν τα χωράφια κι έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και λίγα τρακτέρ, δεξιά κι αριστερά της εθνικής οδού, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των διερχόμενων αυτοκινήτων και συζητούν για την οργάνωσή τους και την πορεία των κινητοποιήσεων.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΙΔΟΣ ΑΝΝΑΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 3 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου και της Αγίας Προφήτιδος Άννας.

Ο Συμεών κατοικούσε στην Ιερουσαλήμ. Ήταν δίκαιος, ευλαβής και φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα, που του είχε φανερώσει ότι δε θα πέθαινε πριν δει το Χριστό. Η χαρμόσυνη αυτή πληροφορία τον εμψύχωνε ως τα βαθειά γεράματα του.

Τέλος, ακριβώς σαράντα μέρες μετά τη γέννηση του Ιησού, το Πνεύμα τον πληροφόρησε ότι έπρεπε να πάει στο Ιερό. Ετοιμάστηκε, λοιπόν, με νεανική ζωηρότητα, πήγε εκεί και στάθηκε στην πόρτα, γεμάτος ευχαρίστηση και αγαλλίαση. Μέσα στην προσδοκία αυτή, φάνηκαν

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

(Ματθ. κβ´ 35-46)
Τώ καιρώ εκείνω, νομικός τις προσήλθε τώ ᾿Ιησού πειράζων αυτόν καί λέγων• Διδάσκαλε, ποία εντολή μεγάλη εν τώ νόμω; ῾Ο δέ ᾿Ιησούς έφη αυτώ• «᾿Αγαπήσεις Κύριον τόν Θεόν σου εν όλη τή καρδία σου καί εν όλη τή ψυχή σου καί εν όλη τή διανοία σου». Αύτη εστί πρώτη καί μεγάλη εντολή. Δευτέρα δέ ομοία αυτή• «᾿Αγαπήσεις τόν πλησίον σου ως σεαυτόν».

᾿Εν ταύταις ταίς δυσίν εντολαίς όλος ο νόμος καί οι προφήται κρέμανται. Συνηγμένων δέ τών Φαρισαίων επηρώτησεν αυτούς ο ᾿Ιησούς λέγων• Τί υμίν δοκεί περί τού Χριστού; τίνος υιός εστι; Λέγουσιν αυτώ• Τού Δαυΐδ. Λέγει αυτοίς• Πώς ούν Δαυΐδ εν Πνεύματι Κύριον αυτόν καλεί λέγων, «Είπεν ο Κύριος τώ Κυρίω

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΩΣ ΤΟ 2020

Για να εξασφαλιστεί ότι οι άμεσες πληρωμές πηγαίνουν μόνο σε «ενεργούς» γεωργούς, η Επιτροπή Γεωργίας καταγράφει σε ειδική λίστα οργανισμούς (όπως αεροδρόμια και αθλητικά σωματεία), που θα πρέπει να αποκλείονται αυτομάτως από την κοινοτική χρηματοδότηση, εκτός αν αποδείξουν ότι η γεωργία συμβάλλει κατά ένα σημαντικό μέρος στο εισόδήμά τους.
 Τα κράτη μέλη θα μπορούν να επεκτείνουν ή να προσαρμόσουν ανάλογα αυτή την λίστα. 
Οι ευρωβουλευτές τονίζουν ακόμη ότι οι διαφορές των αγροτικών ενισχύσεων που υπάρχουν μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, θα πρέπει να μειωθούν σε συντομότερο χρονικό διάστημα από

Και η Ζαχάρω ...στα πρώτα φιλέτα που βγαίνουν στο σφυρί!

Παραθαλάσσια οικόπεδα, στρατόπεδα, αστικά ακίνητα, αλλά και ολόκληροι οικισμοί, περιλαμβάνονται στη λίστα με περισσότερα από 3.000 ακίνητα, που θα εκποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
 

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” μετά απο περίπου δύο χρόνια, η γενική γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη διαδικασία απογραφής των ακινήτων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.
 

Στόχος είναι να εισπραχθούν τουλάχιστον 342 εκατ. ευρώ φέτος και συνολικά 2,92 δισ. ευρώ μέχρι το 2016.
 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επόμενο βήμα είναι -κατόπιν απαιτήσεων των δανειστών- η

Και ο Νίκος Καλογερόπουλος στην Καλαμάτα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Προσκυνητές για τη γιορτή της Υπαπαντής, για την εικόνα της Παναγίας, από την Ηλεία και τη Μεσσηνία έφερε σήμερα το πρωί το τρένο που ήρθε στην Καλαμάτα από τον Πύργο. 

Στην εκδρομή που οργάνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού στο υπό αναστολή σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, μετείχαν άτομα από τον Πύργο, τη Ζαχάρω, το Καλό Νερό και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας όπου το ρέιλ μπας πραγματοποίησε στάσεις. 

Μεταξύ των επιβατών ήταν ο φιλιατρινός στην καταγωγή ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος, ο

Δήμος Τριφυλίας: Δεύτερος σε πρόστιμα για σκουπίδια

Μια... αρνητική πρωτιά καταγράφει ο Δήμος Τριφυλίας για τα σκουπίδια, καθώς το χαράτσι των 383.500 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι Δήμοι της Πελοποννήσου με πρόστιμα που επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως αναλύθηκαν σε πίνκακα που έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παν. Νίκας.

Στην λίστα φιγουράρει αρχικά ο Δήμος Κορινθίων με 143.000 ευρώ και 5 πρόστιμα. Στην δεύτερη θέση είναι ο Δήμος Τριφυλίας με 80.000 και 2 πρόστιμα για τις χωματερές στα Φιλιατρά και Κυπαρισσία, Γορτυνίας με 58.000 και 8 πρόστιμα, Τρίπολης με 35.000 και 3 πρόστιμα, Καλαμάτας με 23.500 ευρώ και 3 πρόστιμα, Ερμιονίδας με

Χωρίς τρόφιμα και μάγειρες οι παιδικοί σταθμοί του Δ. Τριφυλίας

Χωρίς τρόφιμα για το μεσημεριανό φαγητό έχουν μείνει οι 3 από τους 4 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τριφυλίας και σύντομα αναμένεται αυτό να συμβεί και στον τέταρτο παιδικό, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τους μάγειρες, που… απουσιάζουν εντελώς από δύο σταθμούς.

Πρόβλημα με το.........

φαγητό -με αποτέλεσμα οι γονείς να αναγκάζονται να δίνουν οι ίδιοι στα παιδιά τους φαγητό σε καθημερινή βάση- αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί σε Φιλιατρά και