Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Φιλιατρά: Πάνω από 20 παραβιάσεις και απόπειρες διαρρήξεων αυτό το μήνα!

«Πάρτυ» σε αγροικίες κάνουν οι κακοποιοί
Ανενόχλητοι, όπως φαίνεται, δρουν στην Τριφυλία κακοποιοί, που μέρα – νύχτα κάνουν «πάρτυ» μπουκάροντας σε αγροικίες και ξώσπιτα και αρπάζοντας ό,τι θεωρούν πως έχει κάποια αξία και τους είναι χρήσιμο!
 

Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα στην περιοχή των Φιλιατρών, όπου τα χτυπήματα κακοποιών είναι καθημερινά, με τις απόπειρες διαρρήξεων, τις παραβιάσεις και τις κλοπές αυτό το μήνα να ξεπερνούν τις 20!
 

Οι κακοποιοί δείχνουν να έχουν αποθρασυνθεί τελείως, από την αδυναμία που παρουσιάζουν οι αστυνομικές αρχές, παρά τα εκατοντάδες (δεν είναι υπερβολή) κρούσματα από την αρχή του

Κώστας Κόλλιας: Τι δήλωσε για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Νοσοκομείο και Εφορίες!

Το θέμα της ίδρυσης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το βράδυ της Παρασκευής. 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, για το θέμα τόνισε ότι "υπήρχε παλιότερα απόφαση στο Δ.Σ Κυπαρισσίας για δημιουργία λιμενικού ταμείου, ωστόσο εκείνη την εποχή λόγω απουσίας νομικού πλαισίου το θέμα αδράνησε, ωστόσο τώρα με έγγραφό μας στην αρμόδια υπηρεσία ζητήσαμε να μην ενοποιηθεί το λιμάνι της Κυπαρισσίας στο λιμενικό ταμείο Πύλου καθώς θέλουμε να ιδρυθεί αυτόνομο λιμενικού ταμείο καθώς εκτός από το λιμάνι με την χερσαία ζώνη που θα επιφέρει έσοδα, υπάρχει το λιμάνι της Μαράθου που θα ενταχθεί σε ευρωπαικό πρόγραμμα, ενώ

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Οριστικό λουκέτο για τις Εφορίες Μεσσήνης, Κυπαρισσίας, Πύλου τον Νοέμβριο

ΗΤΑΝ θέμα χρόνου να γίνουν νέα λουκέτα. Αυτή την φορά  μαζικά στις Εφορίες Κυπαρισσίας, Πύλου αλλά και Μεσσήνης μετά την περσινή τους συγχώνευση με ότι αυτό συνεπάγεται για φορολογουμένους και κυρίως το προσωπικό τους.
Γιγαντιαίες πρόκειται να είναι οι αλλαγές που θα γίνουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου καθώς, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα πρόκειται να ανασταλούν ή να συγχωνευθούν τουλάχιστον 200 εφορίες. Στην Μεσσηνία κλείνουν οι εφορίες Πύλου , Κυπαρισσίας και Μεσσηνης. Ο Νομός θα εξυπηρετείται από την ΔΟΥ Καλαμάτας Την ώρα που η φοροδιαφυγή «καλπάζει» και οι εντεταμένοι φορολογικοί έλεγχοι θεωρούνται μονόδρομος προκειμένου να

Φιλιατρά: Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε αλλοδαπός!

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε εχθές το βράδυ στις 12, αλλοδαπός στα Φιλιατρά κοντά στη σφαίρα του Γυμνασίου. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μία ομάδα νεαρών, κοντά στα δέκα άτομα, επιτέθηκε και τραυμάτισε

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 27 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, του Ιαματικού, ας πούμε λίγα λόγια;

Ο Άγιος Παντελεήμων (Παντελέων το πρότερον όνομα) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.). Πατέρας του ήταν ο Ευστόργιος, ο οποίος ήταν εθνικός και μετά τις νουθεσίες του γιου του έγινε χριστιανός.

Μητέρα του ήταν η Ευβούλη, η οποία προερχόταν από χριστιανική οικογένεια. Εκπαιδεύτηκε στην ιατρική από τον Ευφρόσυνο και κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη και βαπτίσθηκε από τον πρεσβύτερο Ερμόλαο που ήταν ιερέας της Εκκλησίας της Νικομήδειας.

Κάποια στιγμή όταν οχιά δάγκωσε έναν νεαρό και ουσιαστικά τον θανάτωσε ο Άγιος Παντελεήμονας

ΠΛΑΤΗ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Αναβίωση του Αργαλιού από την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Στις 29 Ιουλίου Ημέρα Κυριακή και ώρα 19:30μ.μ στην τοποθεσία Πισωλιούρια δίπλα στο ποτάμι και την πέτρινη Βρυσούλα η Ένωση Φιλιατρινών γυναικών θα αναβιώσει τον Αργαλιό.

Τριφυλία: Θα πληρωθούν αύριο οι συμβασιούχοι;

27 έχει αύριο ο μήνας και οι 91 απολυμένοι και απλήρωτοι (εδώ και ένα χρόνο) συμβασιούχοι του Δήμου Τριφυλίας περιμένουν πώς και πώς να ξημερώσει, για να πάνε στην τράπεζα να δουν αν, όντως, μπήκαν τα οφειλόμενα των δεδουλευμένων τους δύο μηνών (Μαΐου και Ιουνίου 2011), όπως τους έχει υποσχεθεί ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας και εγγράφως έχει δεσμευθεί ο

Τι θα σας κοστίσει αν δεν υποβάλλετε εμπρόθεσμα τη φορολογική σας δήλωση

Πάνω από 1.000.000 συμπολίτες μας δεν έχουν υποβάλλει μέχρι στιγμής την φορολογική τους δήλωση, λίγες μέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής που λήγει 31 Ιουλίου. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, έχουν υποβληθεί και επεξεργαστεί συνολικά 3.096.571 δηλώσεις Ε1, ενώ 1.600.000 περίπου βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας στις ΔΟΥ και στο taxis net. Στο σύνολο ο αριθμός των φορολογουμένων ανέρχεται σε 5.7 εκατομμύρια
Ποιες όμως θα είναι οι συνέπειες για αυτούς που δεν θα υποβάλλουν δήλωση εντός της προθεσμίας;

Εποχή Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Τα γραφειοκρατικά ζητήματα που είχαν καθυστερήσει το τυπικό σκέλος της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ξεπεράστηκαν και πλέον η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γυρίζει σελίδα και προχωρά στη νέα

Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις για 400 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Μεσσηνία μέχρι τις 3 Αυγούστου

Ξεκίνησαν χθες να υποβάλλονται στο Διοικητήριο Μεσσηνίας οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας της Περιφέρειας: ένα πρόγραμμα 5μηνης διάρκειας που προβλέπει 400 θέσεις για τη Μεσσηνία με αμοιβή 625 ευρώ το μήνα έκαστη.
Η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων είναι μέχρι τις 3 Αυγούστου

Πληροφορίες και αιτήσεις δίνονται στον 4ο όροφο (γραφείο 422) από τις 8.30 το πρωί, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2721361422.
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Π. Αλευράς ενημέρωσε πως φορέας υλοποίηση του προγράμματος είναι η

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Τέλος στην Προεδρία Δ. Αδαμόπουλου!

Τίτλοι τέλους για τους Δημήτρη Αδαμόπουλο και Παναγιώτη Τζανετέα μετά την αποψινή νέα αποκαλυπτική συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
Η πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί από την πλευρά του συνδυασμού του Γιώργου Καραμπάτου, πέρασε με 19-2 (χρειάζονταν 17 για να ''πέσουν'' από το αξίωμα του Προέδρου και του Επόπτη αντίστοιχα) κι έτσι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, γυρνά σελίδα. 
Τους τελευταίους μήνες που ο θεσμός πέρασε από χίλια μύρια κύματα απαξίωσης και απαισιοδοξίας, παρά το γεγονός ότι από τους χιλιάδες επαγγελματίες που έδωσαν στις εκλογές, το

Φιλιατρά: Ένας Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος γεννήθηκε!

 
Μέλη του Νέου Συλλόγου μίλησαν στο filiatranet.gr και μας αποκαλύπτουν στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω λεπτομέρειες για το νέο αυτό ξεκίνημα...

Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού
Μέσα σε ένα κλίμα ασφυκτικής οικονομικής κρίσης, με μια ελληνική κοινωνία να βαδίζει προς τη χρεοκοπία, οικονομική αλλά και πολιτιστική συγχρόνως, η ιδέα να δημιουργηθεί ένας ακόμα Πολιτιστικός

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

To MySpace ανακαινίζεται

Δεδομένου ότι έχασε εδώ και πάρα πολύ καιρό τη μάχη με το Facebook, το πάλαι ποτέ κραταιό δίκτυο social media έχει πλέον αλλάξει πορεία. Αναφερόμαστε φυσικά στο MySpace το οποίο σύντομα

Εκτός Ολυμπιακών η Παπαχρήστου


Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακάλεσε τη συμμετοχή της Βούλας Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Αφορμή στάθηκε ο σάλος που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το ρατσιστικού περιεχομένου tweet που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.
Την είδηση επιβεβαίωσε με σχετική δήλωσή του στο Pamesports.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος.
"Ανακαλέσαμε τη συμμετοχή της Βούλας Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:
"Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.
Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου.
Το Αρχηγείο της ελληνικής Αποστολής στο Λονδίνο, ενημερώσει τους αθλητές της ολυμπιακής μας ομάδας ότι δεν επιτρέπεται να προβαίνουν σε δηλώσεις, σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που δεν αφορούν αθλητικά θέματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.".
Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου.
Με απόφασή του, στην σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.
Για την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει».

ΑΠΟ http://www.pamesports.gr

Γάτες που φωτογραφήθηκαν την κατάλληλη στιγμή

Οι νέες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις εμφανίσεις του για τη σεζόν 2012-13. Στην παρουσίαση βρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, οι αντιπρόεδροι Βασίλης Κωνσταντίνου και Στράτος Σωπήλης, ο Αριστείδης Καμάρας, ο προπονητής Ζεσουάλδο Φερέιρα και ο διευθυντής της Green Team, Βασίλης Παρθενόπουλος.

Το «τριφύλλι» παρουσίασε μαύρες φανέλες, τις οποίες φορούσαν οι Μαρίνος, Βύντρα, Βιτόλο, Βελάσκες, Φορναρόλι, Χουχούμης, Δώνης, Πετρόπουλος και Μπουμσόνγκ. Με λευκές παρουσιάστηκαν οι Ζέκα, Λαγός, Σεϊταρίδης, Κουσίδης, Μαρινάκης, Σο, Κάσας και

Προτάσεις των ΣΕΔΗΚ για το σχέδιο σχετικά με την ελαιοκομία

Σειρά προτάσεων για το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον τομέα του ελαιολάδου, εγκρίθηκαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ). Οι προτάσεις που γνωστοποιήθηκαν με επιστολή του προέδρου του Συνδέσμου Γ. Μαρινάκη προς πολιτικούς και συνεταιριστικούς παράγοντες, αναφέρονται στα σημεία που έχει δημοσιοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από την ποιοτική κατάταξη και τον έλεγχο ποιότητας μέχρι την αναδιάρθρωση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου. Στη συνέχεια παραθέτουμε το κείμενο θέσεων που δημοσιοποιήθηκε:

Άγνωστη παριστάνοντας την εφοριακό απέσπασε 3.000 ευρώ από 79χρονη

Τρεις χιλιάδες ευρώ απέσπασε άγνωστη, χθες το πρωί στην Κυπαρισσία, από 79χρονη, παριστάνοντας την εφοριακό! Η άγνωστη γυναίκα, ψηλή στο ανάστημα, με ξανθιά μαλλιά και όμορφο πρόσωπο, μιλούσε πολύ καλά ελληνικά και δεν έδινε, όπως πληροφορηθήκαμε από συγγενικό πρόσωπο του θύματος, την εντύπωση της απατεώνισσας.
Γύρω στις 11.00 το πρωί η άτυχη 79χρονη επέστρεφε στο σπίτι της από την τράπεζα στην οποία είχε πάει για τη σύνταξή της. Λίγα μέτρα πριν φτάσει στην οικία της, όπου διαμένει με το σύζυγο και το γιο της, τη φώναξε με το μικρό της όνομα και την πλησίασε η άγνωστη γυναίκα, λέγοντάς της πως είναι υπάλληλος της

Ήρθαν να εγκαινιάσουν τα διόδια και έφυγαν με υποσχέσεις-Μέχρι 2,70 το χαράτσι

Με την παράδοση σε λειτουργία του νέου τμήματος Τσακώνα - Θουρία (μήκους περίπου 22 χλμ.), η οδική μετακίνηση από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα γίνεται κατά τουλάχιστον 15 λεπτά ταχύτερα, και συγχρόνως ασφαλέστερα και φιλικότερα στο περιβάλλον.

Μεσσηνία: Μειωμένη η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.!

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας λειτουργεί με 130 αστυνομικούς λιγότερους από την οργανική της δύναμη. Αυτό τονίζει ο Αντώνης Λιακόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, στο

Φιλιατρινό φράγμα: Υπεγράφη η απόφαση για τις αποζημιώσεις

Την καταβολή των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στο Φιλιατρινό φράγμα υπέγραψε ο

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Φιλιατρά: Είχε Άγιο!

Μια γυναίκα τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά λίγο έξω από τα Φιλιατρά, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ξέφυγε της πορείας του και αναποδογύρισε.

Το τροχαίο συνέβη σήμερα το μεσημέρι, όταν η Ρουμάνα οδηγός έχασε τον έλεγχο κινούμενη προς την Κυπαρισσία (στο ύψος της επιχείρησης του κ. Αλεξόπουλου), με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί και να σταματήσει σε περίφραξη.

Με βασική αιτία την υπερβολική ταχύτητα έχουν σημειωθεί το

ΒΑΛΤΑ: 24 Ιουλίου 2012: 3η γιορτή μαγειρικής ''μαγειρεύοντας με λάδι και σταφίδα''

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε τις προηγούμενες χρονιές ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάλτας θα διοργανώσει φέτος την 3η γιορτή μαγειρικής: μαγειρεύοντας με λάδι και σταφίδα, την Τρίτη 24 Ιουλίου 2012 μετά τις 20:00. Στην εκδήλωση οι γυναίκες του χωριού - και όσοι άνδρες επιθυμούν - θα παρουσιάσουν διάφορα φαγητά και γλυκά που θα έχουν μαγειρέψει, με βάση τα δύο αυτά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας. Η παρουσίαση θα γίνει σε έναν μπουφέ στην πλατεία του χωριού, όπου ο κόσμος θα μπορεί παράλληλα να τα γευτεί. Προσκεκλημένος στην γιορτή θα είναι ο

Οι τιμές στα διόδια της Καλαμάτας

Οι τιμές στα διόδια της Καλαμάτας που θα ισχύσουν από απόψε τα μεσάνυχτα (Δευτέρα 23 Ιουλίου

Αρχές του Σεπτέμβρη όλος ο αυτοκινητόδρομος

Παραδόθηκε χθες στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία, από το νέο κόμβο της Αλλαγής έως τον κόμβο της Θουρίας, μήκους 22 χιλιομέτρων. Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να παραδοθεί το Παραδείσια - Τσακώνα και έως το Δεκαπενταύγουστο ο δρόμος που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με το δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης. Αυτά ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης που με τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη παρέστησαν στην παράδοση του δρόμου. Νωρίτερα, ερχόμενοι προς Μεσσηνία επιθεώρησαν κι ενημερώθηκαν για τις εργασίες στο Παραδείσια - Τσακώνα, ενώ μετά την τελετή της παράδοσης στο ΣΕΑ Αρφαρών, βρέθηκαν στην

Αγροτικές επιδοτήσεις μέχρι το..2020!

«Οι επιδοτήσεις θα συνεχιστούν και μετά το 2013, σίγουρα μέχρι το 2020, με προοπτική αυτές να τις καρπώνονται οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» ανέφερε την Δευτέρα 22 Ιουνίου ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, από την αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΑΣ Λάρισας, στα πλαίσια των περιοδειών του στις περιφέρειες της χώρας, πραγματοποιώντας διαβουλεύσεις με τους αγρότες εν όψει των Εθνικών Επιλογών της χώρας για την νέα ΚΑΠ.Αναλυτικότερα, το απόγευμα της Δευτέρας στις 19.00, στην αίθουσα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας - Τυρνάβου - Αγιάς είχαν

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΙ!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ & ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΑΓΙΑ ΕΝΔΟΞΟΥ
ΟΣΙΟΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μεσσηνία: Πρόστιμα έως 90.000 σε πρατηριούχους !

Ειδοποιητήρια για να πληρώσουν πρόστιμα που φτάνουν και τα 90.000 ευρώ για εκπρόθεσμες δηλώσεις παραστατικών πώλησης πετρελαίου θέρμανσης, στέλνει το Τελωνείο σε βενζινοπώλες της Μεσσηνίας. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ε", πρόστιμα καλείται να πληρώσει περίπου το 60% των πρατηριούχων στο νομό, για ένα λάθος καταχώρισης στο σύστημα "Ηφαιστος", που όπως τονίζει ο πρόεδρος του κλάδου στο νομό Γιώργος Καπερώνης, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια τυπική παράβαση. 
«Το Τελωνείο καταλογίζει πρόστιμα και στέλνει ειδοποιήσεις για την πληρωμή τους εντός 60 ημερών, για ένα λάθος το οποίο δεν είναι

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Σε 9 λεπτά και με Χατζηδάκη, Καλογιάννη, Αλλαγή – Σπερχογεία

Εννέα λεπτά μόλις χρειάζεται κάποιος για να περάσει από το νέο τμήμα του εθνικού δρόμου. Τα 22 χιλιόμετρα του Αλλαγή – Σπερχογεία δόθηκαν σήμερα το πρωί στην κυκλοφορία, με την σημασία

Επανεκκινούν τα μεγάλα οδικά έργα (και η Ολυμπία Οδός)

Από την κυβέρνηση καταβάλλεται μια αγωνιώδη προσπάθεια για να επανεκκινήσουν τα μεγάλα οδικά έργα. Αναμέσά τους και η Ολυμπία Οδός. Συζητήσεις εξελίσσονταν όλο αυτό το διάστημα όπως

Η Ελλάδα σε φωτογραφίες του 1920

Ποιά νοσοκομεία ενοποιούνται στην Πελοπόννησο;

Το σχέδιο για ενοποίηση νοσοκομειακών μονάδων που εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά πληρότητας βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση ξεκινώντας απο τριάντα Νοσοκομεία της Αττικής και της

Φιλιατρά: Τα νέα κάγκελα στο Λύκειο !

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες τοποθέτησης των νέων κιγκλιδωμάτων στο Λύκειο Φιλιατρών, μετά

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

Το τέλειο καπέλο για κάθε πρόσωπο

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το must αξεσουάρ του καλοκαιριού είναι το καπέλο, το οποίο ως βασικό στόχο του έχει να σας προστατεύσει από τον ήλιο, αλλά παράλληλα σας προσδίδει και ένα ξεχωριστό στυλ. Ποιο είναι όμως το καταλληλότερο για εσάς; Σημαντικό ρόλο στην επιλογή σας παίζει και το σχήμα του προσώπου, αφού ανάλογα με αυτό θα μπορέσετε να διαλέξετε αυτό που θα αναδείξει καλύτερα την προσωπικότητα και την ομορφιά σας.

  • Στρογγυλό πρόσωπο:
Ένα στρογγυλό πρόσωπο στερείται από γωνίες γι’ αυτό επιλέξτε ένα καπέλο που θα σας δώσει αυτό

ΔΥΟ ΑΝΕΚΔΟΤΑ

1) - Τρελάθηκες Κώστα; λέει η γυναίκα στον άντρα της. Έδωσες στην κοπέλα της γκαρνταρόμπας ολόκληρο χιλιάρικο;

Το παζαρι αντικων και παλιων αντικειμενων στη Παλια Πολη της Κυπαρισσιας.2-7 Αυγουστου στο Μεγαλο Καλντεριμι

Υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες οργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας από το Δήμο Κυπαρισσίας και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας». Για 8η συνεχή χρονιά το Μεγάλο Καλντερίμι θα ζωντανέψει, θυμίζοντας το παλιό Σταυροπάζαρο που υπήρχε εκεί για εκατοντάδες χρόνια.
Το παζάρι λειτουργεί από το 2005 και είναι το
μοναδικό, περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη κυρίως στην Γαλλία και στην Ιταλία,
και ο Δήμος παρέχει όλο το set up και τα facilities που απαιτούνται για τη λειτουργία του. Το «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» παρέχει όλη την οργάνωση και την επικοινωνία και έχει καταστήσει το παζάρι ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Κυπαρισσίας αφού η εμβέλειά του είναι πανελλαδική και όχι τοπική. Ιδιαίτερα τα 2 τελευταία

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνες
5 κουταλιές της σούπας λάδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
3 σκελίδες σκόρδο ξυσμένο
4 ντομάτες ώριμες λειωμένες με τα χέρια
1 κουταλιά της σούπας πελτε αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι καί πιπέρι

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Μτθ. θ´ 27-35
Τω καιρώ εκείνω, παράγοντι τω ᾿Ιησού ηκολούθησαν αυτώ δύο τυφλοί κράζοντες και λέγοντες· ᾿Ελέησον ημάς, υιέ Δαυίδ. ᾿Ελθόντι δε εις την οικίαν προσήλθον αυτώ οι τυφλοί, και λέγει αυτοίς ο ᾿Ιησούς· Πιστεύετε ότι δύναμαι τούτο ποιήσαι; Λέγουσιν αυτώ·

Ναί, Κύριε. Τότε ήψατο των οφθαλμών αυτών λέγων· Κατά την πίστιν υμών γενηθήτω υμίν. Καί ανεώχθησαν αυτών οι οφθαλμοί· και ενεβριμήσατο αυτοίς ο ᾿Ιησούς λέγων· ῾Οράτε μηδείς γινωσκέτω. Οι δε εξελθόντες διεφήμισαν αυτόν εν όλη τη γη εκείνη.

Αυτών δε εξερχομένων ιδού προσήνεγκαν αυτώ άνθρωπον κωφόν δαιμονιζόμενον· και εκβληθέντος του δαιμονίου ελάλησεν ο κωφός, και εθαύμασαν οι όχλοι λέγοντες ότι ουδέποτε εφάνη ούτως εν τω

Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ Η ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΣ

Μας είναι άγνωστο πότε έζησε η Αγία Μαρκέλλα η Παρθενομάρτυς. Στο Λειμωνάριο αναφέρεται ότι ήταν από τη Χίο, αλλά γι' αυτό δεν έχουμε καμία αρχαία μαρτυρία. Η Οσία Μαρκέλλα έγινε γνωστή, από του ότι οι κάτοικοι του νησιού Χίου, πριν από πολλά χρόνια είχαν ναό στ' όνομα της, που έκανε πολλά θαύματα. Μεταξύ των άλλων θαυμάτων διηγούνται και αυτό: ότι στην παραλία, που ήταν ο

Παραδείσια – Τσακώνα: Και νέα παράταση παράδοσης του δρόμου;

Σύμφωνα με νέες αποκλειστικές πληροφορίες του pelopsnews, κατά την διάρκεια σύσκεψης για την εναρμόνιση των οδικών χαρακτηριστικών μεταξύ των τμημάτων του Παραδείσια – Τσακώνα, που κατασκευάστηκαν από δημόσιες επενδύσεις και αυτών που κατασκευάστηκαν από την παραχώρηση (ΜΟΡΕΑΣ), οι εκπρόσωποι του παραχωρησιούχου (ΜΟΡΕΑΣ) αρνήθηκαν κατηγορηματικά να παραλάβουν τμήμα του έργου (παράκαμψη της γέφυρας «τ4»), που δεν θα είναι δυνατή η διέλευση της βαριάς κυκλοφορίας!
Αυτό είχε σαν συνέπεια την άμεση παρέμβαση του Γενικού Δ/ντή των Έργων Παραχώρησης, δίνοντας εντολή στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου,

“Ο Μορέας χρησιμοποεί παράνομους μετανάστες”

Δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νεμέας καταγγέλει ότι ο “Μορέας” χρησιμοποιεί για τις εργασίες συντήρησης της Εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως ΡΟΜΑ μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στην χώρα
Με επιστολή του σε ηλεκτρονικές σελίδες μεταξύ άλλων αναφέρει:
“Το μεσημέρι πηγαίνοντας με το αυτοκίνητο του στην Νεμέα μέσω της Εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως ένοιωσα μία οδυνηρή έκπληξη. Σε κάποιο σημείο η εταιρείας “Μορέας” που εκμεταλλεύεται τον νέο αυτοκινητόδρομο έκανε έργα

Εράνη Φιλιατρών: Πρώτη μεταγραφή 20χρονος από τον Μιλτιάδη!

Σεφτέ στις μεταγραφές έκανε χθες η Εράνη που έντυσε στα πράσινα τον Στυλιανό Διαμαντόπουλο. Πρόκειται για 20χρονο μέσο που αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή από τον Μιλτιάδη, στον οποίο ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο και είχε διακριθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
 
Ο Διαμαντόπουλος αγωνίζεται σε αρκετές θέσεις στο χώρο του κέντρου, έχει πολύ καλό αριστερό πόδι και αγωνίζεται φυσικά ως μικρός στο πρωτάθλημα της Δ‘ εθνικής. Μάλιστα είχε λάβει μέρος στην περσινή προετοιμασία της φιλιατρινής ομάδας με τον Νίκο Κακαλέτρη και είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις. Μάλιστα ο καλαματιανός τεχνικός είχε δώσει το ΟΚ για την απόκτηση του, όμως δεν βρέθηκε η χρυσή τομή με τον Μιλτιάδη.
 
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο Διαμαντόπουλος κουβαλά στις πλάτες του τέσσερις γεμάτες

Καλαμάτα Πήγε χασίς στον κρατούμενο σύζυγό της!

Για να επισκεφτεί τον κρατούμενο σύζυγό της πήγε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Καλαμάτας μια νεαρή γυναίκα, αλλά έμεινε… περισσότερο από όσο υπολόγιζε! Οι αστυνομικοί την έβαλαν στο διπλανό κελί, όταν διαπίστωσαν ότι του είχε φέρει ναρκωτικά!

Η 24χρονη τσιγγάνα δεν φρόντισε καν να.........

κρύψει την μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που σκόπευε να δώσει στον άντρα της, ο οποίος είχε συλληφθεί λίγες ώρες νωρίτερα και κατηγορείται για κλοπή! Έβαλε απλώς τα ναρκωτικά στην τσέπη