Η ήττα από τη Ρωσία «κλείδωσε» την Ελλάδα στην 3η θέση του ΣΤ' ομίλου κι αντίπαλός της στους «8» θα είναι ο ηττημένος του Γαλλία-Ισπανία το απόγευμα της Κυριακής. Έξι ομάδες για τρεις θέσεις!
Η «γαλανόλευκη» θα μπορούσε να τερματίσει και ψηλότερα, αλλά η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ φρόντισε να την περιορίσει στην 3η θέση, η οποία δεν χάνεται σε διπλή ισοβαθμία ούτε από Σλοβενία ούτε από Φινλανδία. Επομένως αντίπαλός της στα προημιτελικά το απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης (15/9) στο Κάουνας θα είναι ο δεύτερος του Ε' ομίλου, ο οποίος θα καθοριστεί από τη μάχη κορυφής ανάμεσα σε Γαλλία κι Ισπανία, με τον ηττημένο να αντιμετωπίζει την ομάδα του Ηλία Ζούρου. Η Γαλλία έχει το απόλυτο, αλλά η πιθανή πρώτη ήττα της θα είναι αρκετή να τη ρίξει στη δεύτερη θέση, αφού στην περίπτωση αυτή θα είναι από την ισόβαθμη Ισπανία. Οι αναμετρήσεις με τους «Les Blues» ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις, σε αντίθεση με με τους κατόχους του τίτλου «φούριας ρόχας», οι οποίοι είναι κακός μπελάς την τελευταία πενταετία.
Γαλλία, Ισπανία από τον Ε' και Ρωσία, Σκόπια από τον ΣΤ' όμιλο έχουν πάρει την πρόκριση, με Λιθουανία, Τουρκία, Σερβία, Γερμανία από τον Ε' και Φινλανδία, Σλοβενία αντιστοίχως να παλεύουν για τη ζωή τους.
Ο δρόμος προς το προ-ολυμπιακό Τουρνουά