Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

Τριφυλία: Τσιγγάνες έκλεψαν το σπίτι του αντιδημάρχου!

Με περισσή θρασύτητα 3 τσιγγάνες χθες το πρωί μπήκαν και ξάφρισαν δύο σπίτια στην Κυπαρισσία αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα. 

Μάλιστα ο ένας από τους παθόντες τις είδε στην είσοδο της πολυκατοικίας του χωρίς όμως να τις ακινητοποιήσει ή να ειδοποιήσει την Αστυνομία, καθώς δεν είχε αντιληφθεί ότι αυτές μόλις είχαν βγει από το σπίτι του, ενώ το δεύτερο που διέρρηξαν είναι του αντιδημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Σαμπαζιώτη.
 

Και τα δύο περιστατικά έγιναν μέσα σε λίγη ώρα στην περιοχή της Αμαθούντας μεταξύ 11-12 το μεσημέρι. Οι 3 τσιγγάνες ηλικίας περίπου 50 ετών

Εργασίες συντήρησης στη σήραγγα Αρτεμισίου

«Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη»
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1.       Τις διατάξεις  του άρθρου 52 παρ. 2 του Ν. 2696/1999 ( Α-57) « Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας»
2.       Τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 4 εδ. α’ και β’ του Ν. 2800/2000 ( Α-41) .
3.       Τις διατάξεις του άρθρου 11 του Π.Δ. 141/91 ( Α-58) « Αρμοδιότητες Οργάνων και Υπηρεσιακές ενέργειες προσώπων Υ.Δ.Τ. σε θέματα οργάνωσης υπηρεσιών».

Φιλιατρά: Αγανάκτηση από την ασυδοσία στη Λαϊκή Αγορά…

Αγανακτισμένοι είναι παραγωγοί της περιοχής των Φιλιατρών από την ασυδοσία που επικρατεί στη Λαϊκή Αγορά της πόλης κάθε Σάββατο πρωί
Εδώ και ένα χρόνο, τουλάχιστον, διαμαρτύρονται έντονα στο Δήμο Τριφυλίας για την κατάσταση που βιώνουν, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να βρουν ανταπόκριση και να δουν απτά αποτελέσματα.
 

Οι ίδιοι οι παραγωγοί των Φιλιατρών είναι καθ’ όλα νόμιμοι, με ταμειακές μηχανές και αποδείξεις, με θέσεις στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς και με τοπικά ποιοτικά προϊόντα, αλλά έχουν να «αντιμετωπίσουν» πολλούς άλλους παρανόμους, που με το έτσι θέλω πηγαίνουν και στήνουν πάγκους στο χώρο της Λαϊκής, χωρίς καμία απολύτως άδεια, και πωλούν διάφορα προϊόντα.

«Κλειστές» οι εφορίες 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου

ΣΕ τριήμερη απεργία προχωρούν οι εφοριακοί και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, συγκροτώντας κοινό μέτωπο με τους τελωνειακούς. Έτσι οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστές

Το αθλητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα από 22/9 ως 29/9


Το αθλητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα από 22/9 ως 29/9


ΣΑΒΒΑΤΟ 22/9
Σεντάι - Κόμπε, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ιαπωνίας), 13.00, EuroSport 2
Σουόνσι - Εβερτον, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 14.45, nova 1

Σενάρια συγχώνευσης Πανεπιστημίου - ΤΕΙ με τις σχολές σε Καλαμάτα και Τρίπολη

Τρεις προτάσεις για τη διοικητική και οικονομική... διάσωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν πέσει στο τραπέζι του διαλόγου στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ανώτατης παιδείας στη χώρα (πρόγραμμα "Αθηνά"). Καθεμία από αυτές εμπεριέχει διαφορετική ...διαδρομή με στόχο την εξυγίανση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που με τις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, αν δεν αλλάξει κάτι, οδεύουν στο άγνωστο. Στις δύο από τις τρεις προτάσεις προβλέπεται συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Καλαμάτας, ενώ μόνο μία προβλέπει διατήρηση της αυτονομίας των δύο ιδρυμάτων. Ολες οι  προτάσεις προβλέπουν κατάργηση ή συγχώνευση τμημάτων και σχολών. Οσον αφορά τη χωροταξική

Σφυρίζει ξανά το τρένο σε Κυπαρισσία και Καλαμάτα!

Για δεύτερη φορά ο σιδηρόδρομος μετά από 2 χρόνια βάζει στο επίκεντρο τον εκδρομικό τουρισμό καθώς το σφύριγμα του τρένου θα ξανακουστεί στην Καλαμάτα και στην Κυπαρισσία! 

Στις 29 Σεπτέμβρη Θα φτάσει στην πόλη τρένο, έστω και αν αυτό θα είναι εκδρομικό, ναυλωμένο από το Σύλλογο Φίλων του Σιδηρόδρομου Αθηνών. Για να πραγματοποιηθεί πάντως, ο Δήμος ξεκίνησε την αποξήλωση τις πίσσας και του τσιμέντου από τις ράγες στα πασάγια, τις διαβάσεις του σιδηρόδρομου.
 

Στο τρένο θα επιβαίνουν περίπου 60 φίλοι του σιδηρόδρομου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι και θα διανυκτερεύσουν στην Καλαμάτα. Θα κάνουν εκδρομή στο

Σεισμική Δόνηση βόρεια του Κιάτου!

Σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε στις 06:52 23χλμ. βορειοδυτικά της Κορίνθου και 4χλμ. βόρεια του Κιάτου.

Καλαμάτα: Παραλίγο τραγωδία με σούπερ Πούμα!

Άλλη μια δύσκολη βραδιά για τους άνδρες και γυναίκες της ομάδας επείγουσας αεροδιακομιδής ήταν η χθεσινή!
Οι κατά την “Παγκάλειο ρήση” αντιπαραγωγικοί «δημόσιοι υπάλληλοι» έθεσαν για άλλη μια φορά σε κίνδυνο της ζωή τους, αφού η δήθεν οικονομική κρίση που διανύουμε, έχει αρχίσει να τρώει τις σάρκες ακόμη και του Στρατού!

Στις 21:30 περίπου, το βράδυ της Παρασκευής, το κέντρο επιχειρήσεων δέχτηκε επείγουσα κλήση από πλοίο που έπλεε νότια της Καλαμάτας, για την αεροδιακομιδή ενός ναυτικού που παρουσίασε καρδιακό επεισόδιο. Σε χρόνο ρεκόρ, ο διασώστης ήταν στο ελικόπτερο

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΠΗ Φιλιατρών: Προγράμματα και δράσεις από το προσωπικό κοινωφελούς εργασίας

Προγράμματα και δράσεις, προσφέροντας πολύτιμες κοινωνικές υπηρεσίες, υλοποιεί το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Φιλιατρών μετά την ενίσχυσή του με προσωπικό από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας!
Με το προσωπικό αυτό και συγκεκριμένα με: ..........

κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, φυσικοθεραπεύτρια, γυμναστή, νοσηλεύτρια και οικογενειακούς βοηθούς, ειδικότητες που ήταν

Προθεσμία έως τις 31 Οκτωβρίου για όσους «ξέχασαν» τη φορολογική δήλωση

Ηλεκτρονικά και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση όσοι δεν το έκαναν εντός της αρχικής προθεσμίας που είχε ορίσει το υπουργείο

Στις 24 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για φοιτητικό πάσο

Ξεκινά στις 24 Σεπτεμβρίου η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την δωρεάν έκδοση της νέας φοιτητικής ταυτότητας.

Με ένα νέο, ηλεκτρονικό και ασφαλές σύστημα που αρχίζει να λειτουργεί από τις 24/9/2012 (8π.μ), οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για έκδοση νέας φοιτητικής ταυτότητας, από τη διεύθυνση: http://academicid.minedu.gov.gr.

Η νέου τύπου ταυτότητα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, καθώς και ασφάλειας

Καλύτερος έλεγχος της ιδιωτικότητας στο Facebook

Το Facebook διέθεσε ένα νέο plugin, το "Shared Activity", το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας απευθείας στα sites που δημοσιεύουν τις ενέργειές τους στις σελίδες του.

Το Shared Activity είναι ένα επιπλέον εργαλείο ρύθμισης της ιδιωτικότητας των post και γενικότερα της δραστηριότητας των χρηστών, και επιτρέπει πλέον να γίνονται στα εκάστοτε websites, οι σχετικές επιλογές δημοσίευσης που υπάρχουν στις ρυθμίσεις εφαρμογών, στο timeline των χρηστών και στο ιστορικό ενεργειών.

(Ξ)εφυγε από την Αθήνα..μαζεύει άγρια χόρτα στη Μεσσηνία και τα πουλά σε μεγάλα εστιατόρια

O Σωτήρης Λυμπερόπουλος έφυγε κάτι χρόνια πριν – ούτε αυτός θυμάται πλέον – από την πρωτεύουσα. Όταν τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο προτίμησε την ζωή στην επαρχία. Ξέφυγε δεν έφυγε από το αγχωτικό κυνήγι επιβίωσης στην Αθήνα. Πήγε στο χωριό του και έγινε συλλέκτης αυτοφυούς τροφής.
Μια ημέρα μπήκε στο γραφείο και μας ανακοίνωσε ότι τα παρατάει και φεύγει. Δεν άντεχε άλλο την ψυχοφθόρα ζωή του πωλητή σε ένα περιοδικό ειδικού τύπου που πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Έκανε αυτό που σκεφτόμασταν όλοι όσοι εργαζόμασταν απλήρωτοι για μήνες. Ξέφυγε απ’ όλη αυτή την αρρωστημένη κατάσταση και πήγε στο

Μεσσηνία: Επιδρομές αγριογούρουνων σε καλλιέργειες!

Επιδρομές από αγριογούρουνα έχουν καταστρέψει τις αγροτικές καλλιέργειες στα Μηνάγια και σε άλλα γειτονικά χωριά της Πυλίας. 

Οι κάτοικοι θεωρούν πως μοναδική λύση είναι να επιτραπεί το κυνήγι όλη τη χρονιά και ήδη συγκεντρώνουν υπογραφές για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση του αιτήματός τους από τους αρμόδιους φορείς.

Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε ο κάτοικος της περιοχής Παύλος Χριστόπουλος, αγριογούρουνα ακόμα και κατά… δεκάδες κάνουν επιδρομές στα χτήματα και στις αυλές καταστρέφοντας τις καλλιέργειες. Στο χωράφι του

Μεσσηνία: Ενισχύεται με 20 Αστυνομικούς !

Η Ένωση Αττικής δημοσιοποίησε στο site της τη λίστα με τις έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικών

Αναδιαρρύθμιση Ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κου Ανδρέα Λυκουρέντζου (Αρ. Πρωτ. ΔΥ8/Β/Γ.Π. 62986/14-9-2012), εγκρίθηκε η σκοπιμότητα του έργου «Αναδιαρρύθμιση Ισογείου του κτηρίου των Εξωτερικών Ιατρείων» του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κυπαρισσίας.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και είναι προϋπολογισμού 1.262.959,00 €.

Θυμίζουμε ότι η Αρχιτεκτονική, Στατική και............

Η/Μ μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί με δωρεά ύψους 70.000,00 € από τον κο Αχιλλέα

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΚΙΤΣΑ

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Στις 30/9 λήγει η προθεσμία απογραφής συνταξιούχων

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ με σκοπό την αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης συντάξεων από μη δικαιούχους. Όσοι δεν απογραφούν έως το τέλος του μήνα, δεν θα μπορούν να λάβουν τη σύνταξη.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπενθυμίζει ότι οι συνταξιούχοι οφείλουν να προσέλθουν αυτοπροσώπως στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων.

Ατάκες γάμου που έγραψαν ιστορία

Γνωριμία
    Η γυναίκα μου κι εγώ ζούσαμε ευτυχισμένοι για 25 ολόκληρα χρόνια.
    Μετά γνωριστήκαμε…
Χαραγμένο στο μνημείο του αγνώστου Συζύγου.
Απιστία
    Όταν ένας άνδρας σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το να τον αφήσεις να την κρατήσει
Σάσα Γκιστρί, Γάλλος ηθοποιός που είπε επίσης ότι
    η γυναίκα που το σκάει με τον εραστή της δεν εγκαταλείπει τον άνδρα της, τον απαλλάσσει από

Ανάμεσα σε 4 περιοχές του Δήμου Καλαμάτας: Η Αμφεια γοήτευσε το κλιμάκιο γα τις φυλακές

Διερευνητική αυτοψία σε 4 περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, στις οποίες έχει προταθεί -από το δήμο αλλά και τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο- να ανεγερθούν φυλακές, διενήργησε χθες πολυμελές κλιμάκιο μηχανικών και άλλων παραγόντων του υπουργείου Δικαιοσύνης και της «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε».
Ειδικότερα, όπως δήλωσε αργά χθες το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος που συνόδευσε το κλιμάκιο -το οποίο νωρίτερα βρέθηκε στην Αρκαδία- έγιναν αυτοψίες στο Γαρδίκι, στο Πλατύ, στην περιοχή μεταξύ Αρι και Ασπροπουλιάς καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Αριοχωρίου. Μέσα σε έναν με δύο μήνες θα γνωστοποιηθεί η προσωρινή χωροθέτηση.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η περιοχή του Δήμου Καλαμάτας που ικανοποίησε περισσότερο το

Από 2,35 αγοράζει η ΕΑΣ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Με 2,35 ευρώ το κιλό αγοράζει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο η ΕΑΣ Μεσσηνίας αυτό το διάστημα, ενώ, όπως σημειώνει στο «Θ» ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της, Νίκος Σαρδέλης, εάν η ποσότητα είναι μεγάλη, δίνει και πιο υψηλή τιμή. Πρόκειται για ελαιόλαδο το οποίο πηγαίνει στην Ένωση αποκλειστικά για τυποποίηση, καθώς η ζήτηση στην αγορά έχει αυξηθεί. Πτώση 50% στη νέα παραγωγή της Ισπανίας
Εν τω μεταξύ, η άνοδος στην τιμή παραγωγού, όχι μόνο σε Ελλάδα, αλλά και σε Ιταλία και Ισπανία,

Εράνη Φιλιατρών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις Ακαδημίες!

Ξεκίνησαν από σήμερα Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τις Ακαδημίες της Εράνης.

Κλείδωσε το επίδομα θέρμανσης – Δείτε τα τελικά ποσά

Στα 300 ευρώ θα φτάσει η επιστροφή φόρου για τους καταναλωτές της Αττικής που θερμαίνονται αποκλειστικά με πετρέλαιο θέρμανσης. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι να αγοράσουν τουλάχιστον 1,2 τόνους πετρέλαιο, να μην έχουν εισόδημα άνω των 15000-30.000 ευρώ και η αξία της ακίνητης περιουσίας τους να μην υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Δείτε το επίδομα για όλες τις περιοχές της χώρας

Για να πάρει επιστροφή φόρου, ο αγοραστής του ...........

πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας που

Αφορολόγητο €7.000 για μισθωτούς, ενιαίος συντελεστής για ελεύθερους επαγγελματίες

Στους ελεύθερους επαγγελματίες στρέφει το βλέμμα η κυβέρνηση, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Όπως προκύπτει από έρευνες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι εκείνοι που φοροδιαφεύγουν περισσότερο μεταξύ των φορολογούμενων. Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να σχεδιάζει την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και την αυτοτελή φορολόγηση για το σύνολο του εισοδήματος από το πρώτο ευρώ με συντελεστή που μπορεί να φθάσει ακόμα και το 30%, καθώς και αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους μισθωτούς και τους ..........

Προς κατάργηση τα πανηγύρια

«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα από δημάρχους και εμπορικούς συλλόγους προς το υπουργείο Ανάπτυξης να καταργηθούν οι θρησκευτικές εμποροπανήγυρεις. «Το συζητάμε δεν έχουμε καταλήξει ακόμα» δήλωσε στο Real.gr o υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Οι έμποροι υποστηρίζουν πως κυρίως στις εορτές των ιερών ναών το παρεμπόριο οργιάζει, με αποτέλεσμα να υπάρχει πτώση του τζίρου στα καταστήματα που βρίσκονται γύρω από τις εκκλησίες.
Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους τονίζουν ............

Βουνό από χασισόδεντρα στους Γαργαλιάνους

Εντοπίστηκε φυτεία -992- δενδρυλλίων κάνναβης σε δασώδη περιοχή της Μεσσηνίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών. Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε, σε δασώδη περιοχή σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, φυτεία αποτελούμενη από εννιακόσια ενενήντα δύο -992- δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακαλύψτε τις συντομεύσεις

Οι συντομεύσεις είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος να δουλεύετε: και οι περιττές κινήσεις θα περιοριστούν και τα χέρια σας θα το εκτιμήσουν δεόντως…


Windows Shortcuts

Εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών. Όταν έχουμε πολλές εφαρμογές ανοιχτές, για να μεταβαίνουμε γρήγορα από τη μία στην άλλη, κρατάμε πατημένο το Alt και πατάμε επανειλημμένα το Tab μέχρι να βρούμε το ανοιχτό παράθυρο που ψάχνουμε∙ αφήνουμε τότε και τα δύο πλήκτρα. Παρατηρήστε ότι ένα γρήγορο Alt-Tab σας πηγαίνει

Τα υπέροχα τοπία του Kim Keever

Πίνακες ζωγραφικής ή φωτογραφίες όμορφων τοπίων; Μην βιαστείτε να απαντήσετε! Οι εικόνες που θα δείτε στην συνέχεια δεν είναι τίποτα ακριβώς από τα δύο αλλά ταυτόχρονα είναι και τα δυο.


Ο Kim Keever, από την Νέα Υόρκη, δημιουργεί μεγάλης κλίμακας φωτογραφίες που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν τοπία. Ο Keever δημιουργεί μικρογραφίες τοπίων σε μια δεξαμενή που περιέχει 200

Μεσσηνία: Δεν δίνουν φάρμακα με πίστωση οι φαρμακοποιοί!

ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Να συνεχίσουν να μη δίνουν φάρμακα με πίστωση, αποφάσισαν χθες το βράδυ οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας. 

Σε μια εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση για να επανεξετάσουν την κατάσταση και να αλλάξουν ενδεχομένως την απόφασή τους.

 
Οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας, όπως και άλλοι συνάδελφοί τους από πολλούς Νομούς της χώρας, δεν έχουν πεισθεί από τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι στο εξής θα πληρώνονται βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. 

Το γεγονός ότι δεν έχει λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δεν τους επιτρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις της

Εράνη Φιλιατρών: Καλός ο Ζώης!

Καλά στοιχεία έδειξε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Εράνης, ο Νίκος Ζώης. 

Η «γαλαρία» στα αεροπλάνα πιο ασφαλής θέση, αποκαλύπτει βίντεο συντριβής


 
 
 Πόλη του Μεξικού
 
Κακά μαντάτα για τους επιβάτες της πρώτης θέσης στα αεροπλάνα. Μια δοκιμή που έγινε στην έρημο Σονόρα στο Μεξικό έδειξε ότι σε περίπτωση συντριβής ενός μεγάλου επιβατηγού αεροσκάφους το

Ικανοποιημένοι επτά στους δέκα από τις ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες

Θετική είναι σε γενικές γραμμές η αξιολόγηση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που προσφέρουν οι δημόσιες υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα μελέτη που έκανε το Παρατηρητήριο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ).
Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, δήλωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του Δημοσίου που παρέχονται ηλεκτρονικά. Τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης αυτών των υπηρεσιών σημειώνονται στις ηλικίες 35-54 ετών.

«Πλιάτσικο» διαρκείας στα δάση της Μεσσηνίας για καυσόξυλα!

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι δασικές υπηρεσίες και τα δασαρχεία σχεδόν σε όλη τη χώρα, καθώς τα πρώτα περιστατικά παράνομης υλοτομίας έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Η βόρεια Ελλάδα, σχεδόν στο σύνολό της, η Θεσσαλία, περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και της δυτικής Ελλάδας είναι οι κυριότερες περιοχές όπου καταγράφονται αυτό το διάστημα τα μεγαλύτερα προβλήματα. Οι αρμόδιοι φορείς επισημαίνουν πως το φαινόμενο θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, λόγω της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί βλέπουν πλέον την παράνομη ξύλευση ως ένα ευκαιριακό επάγγελμα

«Τα κρούσματα που έχουμε καταγράψει αυτή την περίοδο είναι σαφώς αυξημένα συγκριτικά με το

Νεκρός σε πηγάδι στην Καλογερόρραχη Μεσσηνίας

Νεκρό ανέσυρε χθες το απόγευμα η ειδική ομάδα διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας τον 66χρονο Σωτήρη Παπαγεωργίου από ένα παλιό πηγάδι στην Καλογερόραχη.

Σε όσους δηλώνουν εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ το επίδομα πετρελαίου

Με εισοδηματικό κριτήριο στα 30.000 ευρώ σχεδιάζεται να δοθεί το επίδομα πετρελαίου για φέτος, αν και όποτε εξασφαλιστούν και τα αναγκαία κονδύλια. Το σχέδιο πάσχει όμως εξ ορισμού, αφού πάμπολλοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν «προσαρμόσει» τα εισοδήματά τους σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ οι μισθωτοί που δεν μπορούν να τα κρύψουν, κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο............

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Κύπελλο Μεσσηνίας: Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι επόμενοι αγώνες!

Η Εράνη Φιλιατρών κέρδισε εκτός έδρας, 1-2 την Ομόνοια Καλαμάτας, και πέρασε στο 4ο Γύρο του Κυπέλλου Μεσσηνίας, όπως είχατε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε στο LIVE του

Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας ταξιδεύουν στην Αθήνα

Σκελετοί και πιστά προπλάσματα από τους δεινοσαύρους και άλλα προϊστορικά ζώα της Παταγονίας θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή της Αθήνας από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το μεγαλύτερο σαρκοφάγο δεινόσαυρο που έζησε ποτέ μαζί με το μικρότερο, τους παλαιότερους αλλά και τους νεότερους δεινόσαυρους, πτηνά του Κρητιδικού που δεν μπορούσαν να πετάξουν, όπως και δεινόσαυρους που θα μάθαιναν να πετούν, ιχθυόσαυρους, διαδραστικά εκθέματα, 3-D απεικονίσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Παράλληλα, στην αίθουσα προβολής της έκθεσης θα προβάλλεται κάθε μία ώρα ένα 40λεπτο

Μπρόκολο: πληροφορίες για την καλλιέργεια

Το μπρόκολο (Brassica oleracea), ανήκει στην ίδια οικογένεια με το λάχανο. Καλλιεργείται για την ταξιανθία του η οποία όσο είναι ανώριμη είναι φαγώσιμη και πλούσια σε ωφέλιμα συστατικά. Η ταξιανθία έχει σκούρο πράσινο ή μελιτζανί χρώμα και είναι ελαφρώς αραιή.
Το μπρόκολο είναι στενός συγγενής με το κουνουπίδι. Στο κουνουπίδι, η ταξιανθία έχει λευκό χρώμα και είναι πιο πυκνή.
Το όνομα broccoli, προέρχεται από τον πληθυντικό της Ιταλικής λέξης broccolo, που σημαίνει “η ανθισμένη κορυφή ενός λάχανου”.
Το μπρόκολο προήλθε από φυτό άγριου λάχανου και αναπτύχθηκε στην Ευρώπη. Υπάρχουν ενδείξεις

Η μασκώτ του Μουντιάλ 2014

Η μασκότ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 αποκαλύφθηκε. Πρόκειται για ένα αρμαντίλο, σύμβολο για την πανίδα της Βραζιλίας, το οποίο κρατά μία σημαία της διοργανώτριας χώρας.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ρονάλντο και απομένει απλά «βαπτιστεί», κάτι που θα γίνει μέσω ψηφοφορίας των φιλάθλων μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Η επιλογή του αρμαντίλο ως μασκότ προφανώς .............

έχει οικολογικό και περιβαλλοντικό μήνυμα, κάτι που επισήμανε και ο Ρονάλντο: «Μια από τις

Βαρύς Χειμώνας για τους καταναλωτές: Εξισώνεται ο φόρος κίνησης και πετρελαίου

Ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση του βαθμού, στον οποίο θα εξισωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκεται η κυβέρνηση, ενώ η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα', στην ίδια σύσκεψη θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το εάν και πώς θα δοθεί επίδομα θέρμανσης ή εάν η κυβέρνηση στραφεί στην εναλλακτική της κλιμακωτής επιστροφής φόρου για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης με συνυπολογισμό εισοδηματικών, κλιματικών και

Εξετάζουν μείωση 30% των δόσεων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων

Ακόμα και μείωση κατά 30% στις υφιστάμενες δόσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων εξετάζουν οι τράπεζες, που σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζονται διάφορες προτάσεις προκειμένου να καταλήξουν στο πλαίσιο εκείνο, που θα βοηθήσει τα νοικοκυριά να αποπληρώνουν χωρίς καθυστερήσεις τις υποχρεώσεις τους.
Μέχρι το τέλος του μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ημερησίας", εκτιμάται ότι η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το υπουργείο Ανάπτυξης θα έχουν καταλήξει σε δέσμη προτάσεων, που θα αφορά τόσο τις ρυθμίσεις στις οποίες

Λουκέτο σε 1.181 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

Στη δαγκάνα της κρίσης έχει πιαστεί ένας από τους πιο πετυχημένους θεσμούς του κράτους. Η αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού, η έλλειψη πόρων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και η αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας οδηγούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στο οριστικό λουκέτο.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αδέσμευτος Τύπος", η μοναδική ελληνική υπηρεσία που έχει βραβευτεί επανειλημμένως σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό κινδυνεύει άμεσα με συρρίκνωση και απόλυτο

Ανακηρύσσεται το Σάββατο: Επίτιμη δημότισσα Μεσσήνης η ποιήτρια Κική Δημουλά

Στο Δημαρχείο θα γίνει αν βρέχει η τελετή ανακήρυξης ως επίτιμου δημότισσα  Μεσσήνης της ποιήτριας Κικής Δημουλά, αντί της Αρχαίας Μεσσήνης όπως είναι προγραμματισμένη. Πάντως αν όλα πάνε καλά καιρικά, η ανακήρυξη της καταγόμενης από τη Μεσσήνη Κικής Δημουλά σε επίτιμη δημότη της πόλης, θα γίνει αυτό το Σάββατο και ώρα 7.30 το απόγευμα, στο Εκκλησιαστήριο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης.
Ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στη σημαίνουσα προσωπικότητα της Κικής Δημουλά. “Το Δημοτικό Συμβούλιο αναγνωρίζοντας την

Δημοπρατούνται τα πρώτα 7,5 χιλιόμετρα για το Ριζόμυλος-Κορώνη

Τι γίνεται με το συνολο του δρόμου Ριζόμυλου- Κορώνη ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Θανάσης Πετράκος καθώς στις 25 Σεπτέμβρη δημοπρατείται το κομμάτι Ριζόμυλός- Καλαμάκι. Αναλυτικά αναφέρει: «Συνεχίζεται η απαράδεκτη καθυστέρηση δεκαετιών για την έγκριση της πίστωσης για την μελέτη τμήματος 2 & 3 του δρόμου Ριζόμυλος-Κορώνη και για την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου»

Με δεδομένο ότι παρά την από 1/6/2011 ερώτηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η οποία τόνιζε ότι «

Καλαμάτα: Κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο!

Θύμα της βίαιης καταιγίδας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, το Σάββατο το μεσημέρι, έπεσε το αεροπλάνο της Skandinavian Airlines το οποίο, προερχόμενο από το Οσλο, χτυπήθηκε από κεραυνούς στη φάση της προσέγγισής του στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Η προσγείωση έγινε κανονικά, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα για τους περίπου 100 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους, το οποίο ωστόσο παρέμενε μέχρι και χθες αργά το απόγευμα στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου προκειμένου να επιθεωρηθεί και να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές -αν κάτι τέτοιο κρινόταν απαραίτητο.
Οι επιβάτες που ανέμεναν να επιστρέψουν με το συγκεκριμένο αεροσκάφος χρειάστηκε να

Δείτε πόσο φόρο θα πληρώσετε για τα κάθε είδους ακίνητά σας [πίνακας]

Με στόχο την είσπραξη περίπου 2,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την τελική ρύθμιση για τη φορολόγηση των ακινήτων με νέο τρόπο. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο φόρος θα είναι ένας και μοναδικός, αλλά για πρώτη φορά θα συμπεριλαμβάνονται κάθε είδους ακίνητα και οικόπεδα, εκτός από τις εκτάσεις που καλλιεργούνται από επαγγελματίες αγρότες.

Ετσι, κάθε είδους κατοικίες, καταστήματα,............

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ερωτο-απαντήσεις 2

Οι εγχειρήσεις της καρδιάς λέγονται μπάϊ πας;
          -Διότι άμα δεν πετύχει τότε bye. Πας....

Τι είναι μαύρο και σε ακολουθεί παντού;
          -Το μαύρο σου το χάλι....

  Τι κοινό έχουν μια χελώνα που έχει ένα ρολόι δεμένο στην πλάτη με μια παρθένα;

Απίστευτο φινάλε με τρίποντα στο Ουνικάχα Μάλαγα-Ρεάλ

ΑΠΟ http://www.youtube.com

Προπόνηση μετά τις διακοπές

Η άσκηση μετά από καιρό δεν είναι μια απλή υπόθεση. Το διάστημα προσαρμογής κρύβει μεγάλους κινδύνους, ενώ η επιθυμία για προπόνηση βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.

Παρακάτω θα βρείτε χαρακτηριστικά της προπόνησης προσαρμογής για γρήγορη και ασφαλή επάνοδο.

Προθέρμανση

Η προθέρμανση διακρίνεται στο γενικό και στο ειδικό μέρος. Το γενικό αφορά τη συνολική άνοδο της

Η γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας

Η καταγραφή μιας μεγάλης Γενοκτονίας στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων, βρίσκει την έκφρασή της με την επίσημη ανακήρυξη της 14ης Σεπτεμβρίου -ημέρα που η Σμύρνη πυρπολήθηκε από τα κεμαλικά στρατεύματα- ως Ημέρας εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

Τι θα ισχύσει για τις αποδείξεις

Στο φορολογικό «παιχνίδι» σχεδιάζει να ξαναβάλει τις αποδείξεις το υπουργείο Οικονομικών ως αντιστάθμισμα στην περίπτωση που καταργηθεί πλήρως το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που εξετάζεται αυτή τη στιγμή προβλέπει ότι θα εκπίπτουν κατά ποσοστό 100% από το εισόδημα των φορολογούμενων, δαπάνες με αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που βρίσκονται ψηλά στην λίστα της