Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Η ιστορία της πλατείας ομονοίαςΗ πιο παλιά πλατεία της Αθήνας, από την οποία ξεκινούν ακτινωτά οι βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης, Σταδίου, Αθηνάς, Πανεπιστημίου, 3ης Σεπτεμβρίου , Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και οι οδοί Κοτοπούλη και Δώρου, που έχουν πεζοδρομηθεί.Σύμφωνα με το αρχικό πολεοδομικό σχέδιο της Αθήνας των Κλεάθη και Ζάουμπερτ (1834), ο χώρος προοριζόταν για την ανέγερση των Ανακτόρων. Στη συνέχεια αποφασίστηκε η ανέγερση του Ναού του Σωτήρος, προκειμένου το έθνος να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς το Θείο για την απελευθέρωση.

Οθόνες αφής παντού, αλλά και στο δέρμα

Ερευνητές της Microsoft προωθούν μια νέα τεχνολογία, που μετατρέπει σε οθόνη αφής το κάθε τι, από μια περιοχή του δέρματος έως τα ρούχα και τους τοίχους.
Η νέα διεπαφή με την ονομασία OmniTouch συνδυάζει ένα μικροσκοπικό προβολέα λέιζερ και μια φορητή βιντεοκάμερα, ανάλογη με αυτή που χρησιμοποιείται στους αισθητήρες Kinnect. Η συσκευή στερεώνεται οπουδήποτε, π.χ. στον ώμο του χρήστη, και μπορεί να προβάλει μια οθόνη αφής κατά βούληση σε οποιαδήποτε σχετικά επίπεδη επιφάνεια, όπως ένα τοίχο, ένα αυτοκίνητο, ένα έπιπλο, ένα ρούχο, στο μπράτσο ή στην παλάμη. Το μέγεθος της οθόνης προσαρμόζεται ανάλογα με την επιθυμία του χρήστη.

Φιλιατρά


Τα Φιλιατρά είναι η έδρα του ομώνυμου Δήμου και είναι μια από τις νεότερες και ομορφότερες πόλεις της Δυτικής Μεσσηνίας. Η ζωή της ως πόλεως χρονολογείται από το 16ο αιώνα, αλλά οι ρίζες της φαίνεται να ξεκινούν από πολύ μακριά, αφού σαν προμάμμη της φέρεται η αρχαία Εράνα, η οποία τοποθετείται στην περιοχή της Αγίας Κυριακής.
Την ονομασία της η πόλη, σύμφωνα με μία από τις εκδοχές που έχουν διατυπωθεί, οφείλει στα πολλά πηγάδια που υπήρχαν, δηλ. από την εξέλιξη της λέξεως φρέαρ φρήαρ - φρηρ - φλητρόν - φλεατρόν - φιλιατρόν. Και στον πληθυντικό Φιλιατρά.
Μετά την απελευθέρωση και αποκατάσταση του μικρού βασιλείου της Ελλάδος,το 1833, ο Δήμος Εράνης, δηλ. ο σημερνός Δήμος Φιλιατρών και ως το 1886, που μέγας σεισμός κατέστρεψε την πόλη, είχε γνωρίσει μεγάλη οικονομική και κοινωνική ακμή.
Μετά το σεισμό η πόλη ανοικοδομήθηκε εκ βάθρων.
Η κεντρική πλατεία της πόλης, η πλατεία Καποδιστρίου, με το υπέροχο Βενετσιάνικο σιντριβάνι, τους ευκαλύπτους και το γνωστό και ιστορικό ρολόι, χαρακτηριστικό γνώρισμα της πόλης, αποτελεί το κέντρο συνάντησης των Φιλιατρινών κάθε ηλικίας.

Φιλιατρά:Μπαράζ διαρρήξεων στη Μώραινα, σε απόγνωση οι πολίτες...


Μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στη Μώραινα Φιλιατρών, με τους κακοποιούς να μην αφήνουν τίποτα όρθιο…
Σύμφωνα με όσα μας είπαν χθες το μεσημέρι κάτοικοι και ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής, άγνωστοι τη νύχτα της Πέμπτης – ξημερώματα Παρασκευής «μπουκάρισαν» σε πέντε τουλάχιστον εξοχικές κατοικίες και αγροικίες στη Μώραινα, αρπάζοντας από μικροαντικείμενα (αγροτικά εργαλεία και μικρά μηχανήματα) μέχρι και ολόκληρες οικιακές συσκευές. Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που «χτύπησαν» μέχρι και το απόγευμα ήταν άγνωστος, καθώς ορισμένοι ιδιοκτήτες διαμένουν εκτός Φιλιατρών και τα οικόπεδα – αγροκτήματα είναι περιφραγμένα και δεν μπορούσαν, ως εκ τούτου, οι γείτονες να δουν από μακριά εάν έχουν παραβιαστεί.

Η λεία των δραστών εκτιμάται ότι είναι μεγάλη, αφού, από τα σπίτια που διαπιστωμένα παραβίασαν, πήραν σχεδόν ό,τι μπορούσε να μετακινηθεί.

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΠΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΑ


Η φωτογράφηση τοπίων αποτελεί ένα χόμπι για πολλούς ανθρώπους. Μερικοί όμως λατρεύουν να κατασκευάζουν και να φωτογραφίζουν περίεργα τοπία, όπως είναι αυτά που θα δούμε στο συγκεκριμένο φωτογραφικό αφιέρωμα. Πρόκειται για τοπία όχι πραγματικά, αλλά κατασκευασμένα από καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας λαχανικά και φρούτα.

Παράξενα τοπία – Strange landscapesΟ χρωματιστός κόσμος των πτηνών

Γνωρίζατε ότι τα πτηνά είναι ένα από τα λιγοστά είδη ζώων, όπου τα αρσενικά είναι πιο όμορφα από τα θηλυκά; Αυτό συμβαίνει γιατί τα αρσενικά πρέπει να προσελκύσουν τα θηλυκά πουλιά με την ομορφιά τους (αλλά και με το τραγούδι).


Σε ελάχιστα είδη πουλιών, τα θηλυκά είναι αυτά που επιδιώκουν το ζευγάρωμα με τα αρσενικά.

"Κόλλησε" μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κορώνη από γερμανική εταιρεία

Μεγάλη επένδυση που θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακό συγκρότημα με βίλες, διαμερίσματα, μαρίνα και ενδεχομένως γήπεδο γκολφ σχεδιάζουν στην περιοχή της Κορώνης Γερμανοί, αλλά η υπόθεση έχει "κολλήσει" εδώ και ένα χρόνο. Αυτό αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έκανε η ομάδα των Γερμανών επιχειρηματιών που συνόδευε τον υπουργό Οικονομίας της χώρας Φιλ. Ρέσλερ κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα. Σε σχετικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha εμφανίστηκε ο αρχιτέκτονας Ούγκο Πίσκε ο οποίος δήλωσε ότι έχει ένα επενδυτικό όνειρο και έτοιμα σχέδια και τη μελέτη για να το πραγματοποιήσει προκειμένου να γίνει η Κορώνη "η… Καλιφόρνια της Ελλάδας". Το ύψος της επένδυσης σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μαζί με τις υποδομές φθάνει τα 150 εκ. ευρώ αλλά κολλάει στη γραφειοκρατία. Ο ίδιος όμως ο κ. Πίσκε σε γερμανική εφημερίδα, εντοπίζει το πρόβλημα της επένδυσης στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κατάλληλος δρόμος και έτσι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το πλεονέκτημα της ύπαρξης αεροδρομίου.

ΑΣΤΕΙΑ ΧΑΛΑΚΙΑ ΕΞΩΠΟΡΤΑΣΣε καλό δρόμο οι φετινές εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου

Αύξηση της τάξης 16,92% παρουσιάζουν οι φετινές εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγουμένου έτους. Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται από το τμήμα στατιστικής του Ελληνικού Οργανισμού Εξαγωγικού Εμπορίου (ΟΠΕ), κατά την διάρκεια του πρώτου επταμήνου του 2011 έχουν εξαχθεί από την χώρα μας 52.590,33 τόνοι του προϊόντος, αξίας 132.756,9 χιλιάδων ευρώ, έναντι 43.752,52 τόνων παρθένου ελαιολάδου που εξήχθησαν το πρώτο επτάμηνο του 2010 και απέφεραν αξία 113.543, 27 χιλιάδων ευρώ.
Συνολικά, οι εν λόγω εξαγωγές αφορούν 35 χώρες, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και εκτός, οι οποίες είναι απλωμένες σε πέντε ηπείρους, δηλαδή σε Ευρώπη, Ασία, Ωκεανία, Αφρική και Αμερική (Βόρεια και Νότια).
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξαγωγές σε Μάλτα, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ολλανδία και Κίνα, όπου εμφανίζονται με τριψήφια ποσοστά ανόδου, τα οποία αντίστοιχα έχουν ως εξής: 582,82% (110,78 τόνοι το 2011 – 16,22 τόνοι το 2010), 519,14% (178,7 τόνοι το 2011 – 28,86 τόνοι το 2010), 478,33% (1.639,04 τόνοι το 2011 – 283,41 τόνοι το 2010) και 118,23% (2.176,54 τόνοι το 2011 – 97,38 τόνοι το 2010).

Με τιμή εκκίνησης τα 0,92 ευρώ ξεκινά σήμερα η διάθεση ντίζελ θέρμανσης

APXIZEI από σήμερα, με μία εβδομάδα καθυστέρηση λόγω των απεργιών, η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης.
Τις τελευταίες ημέρες, και λόγω των ανοδικών διεθνών τάσεων, τόσο εξαιτίας του καιρού όσο και της ζήτησης καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν, οι τιμές είναι υψηλές. Eτσι, και ενώ μέχρι και τη Δευτέρα, το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΚΟ έδινε ως τιμή εκκίνησης τα 89 λεπτά, χθες η τιμή ήταν στα 91,9 λεπτά.
Πάντως εκτιμάται ότι οι τιμές διάθεσης του πετρελαίου θα ξεκινήσουν από τα 91 λεπτά το λίτρο για να φτάσουν το πολύ στα 93-94 λεπτά σε Αττική και Θεσσαλονίκη για ποσότητες 1.000 λίτρων και άνω (αύξηση γύρω στο 30% σε σχέση με πέρυσι), ενώ για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και για μικρότερες ποσότητες θα πλησιάσουν τα 95-96 λεπτά.
Την ίδια στιγμή, και λόγω του απεργιακού κύματος των τελευταίων ημερών, έχουν συγκεντρωθεί ανεκτέλεστες παραγγελίες σε εταιρίες και διανομείς, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς φτάνουν και τα 60.000 κυβικά (60 εκατ. λίτρα), γεγονός που μεταφράζεται σε πιθανές καθυστερήσεις όταν θα ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις.
http://newsmessinia.blogspot.com

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Μάνος Λοΐζος 1937 – 1982

Κυπριακής καταγωγής μουσικοσυνθέτης, με σπουδαία προσφορά στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι.
Ο Εμμανουήλ Λοΐζος γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1937 στο χωριό Άγιοι Βαβατσινιάς της επαρχίας Λάρνακας. Ήταν το μοναδικό παιδί του Ανδρέα Λοΐζου και της Δέσποινας Μανάκη, κόρης γεωπόνου από τη Ρόδο. Η οικογένειά του μετακόμισε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, όταν ο Μάνος ήταν επτά ετών.
Με τη μουσική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια. Γράφτηκε σε τοπικό Ωδείο και άρχισε να μαθαίνει βιολί, αλλά κατέληξε στην κιθάρα. Μετά την αποφοίτησή του από το Αβερώφειο Γυμνάσιο της Αλεξάνδρειας το 1955 ήλθε στην Αθήνα και γράφτηκε αρχικά στη Φαρμακευτική Σχολή και στη συνέχεια στην ΑΣΟΕΕ. Στις αρχές του 1960 ήλθε η μεγάλη στροφή στη ζωή του, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη μουσική.
Για να επιβιώσει κάνει διάφορες δουλειές, από γκαρσόνι σε ταβέρνα μέχρι γραφίστας και διακοσμητής. Το 1962 έρχεται σε επαφή με τον Μίμη Πλέσσα, ο οποίος μεσολαβεί στη «Φίλιπς» για την ηχογράφηση του πρώτου του τραγουδιού. Είναι το «Τραγούδι του δρόμου», ελληνική απόδοση του Νίκου Γκάτσου σ' ένα ποίημα του Λόρκα με ερμηνευτή τον Γιώργο Μούτσιο.

Αυτός είναι ο πρώτος υπολογιστής με Windows 8

Στο πλαίσιο της συνόδου BUILD που διοργανώνει αυτές τις ημέρες η Microsoft στο Anaheim της California, η εταιρεία διένειμε στους παρευρισκόμενους τον πρώτο υπολογιστή με την επόμενη έκδοση των Windows. Να ξεκαθαρίσουμε, πάντως, ότι μιλάμε για μια πρώιμη έκδοση των Windows 8.
Το Samsung Windows 8 Developer Preview PC είναι ουσιαστικά ένα υβρίδιο υπολογιστή και tablet. Η κεντρική μονάδα είναι ένα tablet με οθόνη 11,6 ιντσών και ανάλυση 1366x768. Ο επεξεργαστής είναι Intel Core i5 και συνοδεύεται από 4GB μνήμης DDR3. Το SSD έχει χωρητικότητα 64GB, ενώ το UEFI BIOS υπόσχεται έναρξη σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
ΑΠΟ http://techtips.gr/category/texnologika-nea

Στις 27 Οκτωβρίου το 50% της επιδότησης

Στις 27 Οκτωβρίου θα δοθεί στους παραγωγούς το 50% της επιδότησης, και το άλλο 50% θα δοθεί το Δεκέμβριο. Αυτό επεσήμανε στην "Ε" ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας και γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ, Β. Κοζομπόλης, σύμφωνα με ενημέρωση από τη συνομοσπονδία.
http://www.eleftheriaonline.gr

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ

Δωρεάν την εξέταση του τεστ ΠΑΠ θα μπορούν να κάνουν πλέον οι γυναίκες της Μεσσηνίας, όχι μόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά και στα κέντρα υγείας του νομού.
Για το "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο 2011-2015" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι γυναίκες της Καλαμάτας ενημερώθηκαν χθες από τα στελέχη που συνόδευαν το ειδικό βαν το οποίο βρέθηκε στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.
Το βανάκι προχθές επισκέφθηκε το ΤΕΙ Καλαμάτας.
http://www.eleftheriaonline.gr

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Ατάκες χαροκαμένων παντρεμένων αντρών: Θα πεθάνετε από το γέλιο!!!

Δεν έχω μιλήσει στην γυναίκα μου τους τελευταίους 18 μήνες.Δεν θέλω να την διακόψω…
Ο τελευταίος καυγάς με την γυναίκα μου ήταν δικό μου λάθος. Με ρώτησε «Τι έχει η τηλεόραση»; Και εγώ απάντησα «Σκόνη»
Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τη Γη και μετά αναπαύτηκε. Κατόπιν δημιούργησε τον άντρα και μετά αναπαύτηκε. Στο τέλος ο Θεός δημιούργησε τη γυναίκα. Από τότε ούτε ο Θεός ούτεο άντρας αναπαύτηκαν ξανά.
Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες τους;
Επειδή το θέλουν.

Ένας ζητιάνος πλησίασε μία καλοντυμένη κυρία που έκανε τα ψώνια της στο Κολωνάκι και της είπε: – «Δεν έχω φάει τίποτα εδώ καιτέσσερις ημέρες»
Και εκείνη απάντησε: -«Χριστέ μου μακάρι να είχα τη δύναμη να το κάνω και εγώ»

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 20 ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ !


1. Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ

2. ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΝΙΟ

3. ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΖΟΜΠΙ

4. GAME OVER

5. ΣΒΕΛΤΟ ΦΤΥΑΡΙ

6. ALU DEATH PARK, ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ..

7. ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ

8. ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

9. ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ

10. ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πρότυπη μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας κηπευτικών, από τον Συνεταιρισμό Φιλιατρών

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη, εγκρίθηκε το αίτημα του Αγροτικού – Κηπευτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών για υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 επένδυσης, που αναφέρεται σε κατασκευή πρότυπης θερμοκηπιακής μονάδας υδροπονικής καλλιέργειας κηπευτικών. Η κατασκευή της μονάδας θα γίνει στο 7° χιλ. της Ε.Ο. Φιλιατρών−Μάραθου, στο Νομό Μεσσηνίας, και είναι συνολικής δαπάνης 1.993.372,44€, με επιχορήγηση ποσού 797.348,98€, ήτοι ποσοστό 40% επί του συνολικού κόστους της επένδυσης.
Η ίδια συμμετοχή του συνεταιρισμού ανέρχεται στο ποσό του 1.196.023,46€, δηλαδή ποσοστό 60 % επί του συνολικού κόστους της επένδυσης.
Για το πλήρες κείμενο της απόφασης, σε pdf μορφή, πιέστε εδώ:
http://www.paseges.gr

Μειωμένη κατά 100.000 τόνους η παραγωγή κρασιού

Μειωμένη κατά 100.000 τόνους θα είναι η παραγωγή φέτος ελληνικών κρασιών. Από τους 310.000 τόνους του 2010, υπολογίζεται ότι η παραγωγή θα πέσει στους 230.000, κυρίως λόγω του περονόσπορου που χτύπησε σε αρκετές περιοχές της χώρας τα σταφύλια. Θέμα ποιότητας, ωστόσο, δεν τίθεται. Ο ελληνικός οίνος θα είναι για μία ακόμα χρονιά εξαιρετικός!». Οι περισσότεροι οινοπαραγωγοί τρυγούν τις μέρες, με καθυστέρηση 10 περίπου ημερών σε σχέση με πέρυσι, τα αμπέλια τους. Σε αρκετές περιοχές της επικράτειας, ο περονόσπορος φέτος έβλαψε καθοριστικά τα αμπέλια. Αμπελουργοί εξηγούν: «Οι περισσότεροι δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τον περονόσπορο με τους συνήθεις ψεκασμούς. Ο καιρός βοήθησε ώστε ο μύκητας αυτός να γίνει ανθεκτικός στα φυτοφάρμακα. Τα προσβεβλημένα αυτά σταφύλια δεν τρυγιούνται, που σημαίνει και μικρότερη παραγωγή κρασιού".

Γιώργος Δεληκάρης


Ο Γιώργος Δεληκάρης (γεν. στις 22 Ιουλίου 1951) είναι παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής που μεσουράνησε τη δεκαετία του '70. Αγωνίστηκε κατά κύριο λόγο στον Ολυμπιακό Πειραιά και στο τέλος της καριέρας του στον Παναθηναϊκό. Βιρτουόζος της μπάλας, με εκπληκτική τρίπλα, έδινε την εντύπωση ότι προσπερνούσε ακίνητους τους αντιπάλους του. Ήταν αριστεροπόδαρος με πολύ καλή πάσα, που δεν παρέλειπε να σκοράρει.
Η μεταπήδηση του Γιώργου Δεληκάρη από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίστηκε ως «Η μεταγραφή της δεκαετίας».
Ο Γιώργος Δεληκάρης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1951. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ομάδα του Αργοναύτη, η οποία τότε αγωνιζόταν στη Β΄ Εθνική. Το 1969 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό με πριμ 150.000 δρχ., ενώ ο σύλλογός του έλαβε 1.050.000 δρχ.
Ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του θρύλου, που δημιούργησε ο πρόεδρος Νίκος Γουλανδρής, με την οποία κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα: 1972-73, 1973-74 και 1974-75 και τρία Κύπελλα Ελλάδος: 1971, 1973, 1975.

Γιορτάζεται η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου στην Πύλο !

Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της ναυμαχίας του Ναβαρίνου στις 20 Οκτωβρίου του 1827, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στην Πύλο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 9:30 το πρωί θα γίνει στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων έπαρση των σημαιών της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, χώρες των οποίων ναυτικές δυνάμεις μετείχαν στη νικηφόρο ναυμαχία κατά του ναυτικού του Ιμπραήμ.
Στις 10:15 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στο μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Τριών Ναυάρχων και κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον λέκτορα της Σχολής Ευελπίδων Δημήτρη

Αναστάτωση στο Κοπανάκι για το κλείσιμο της Αγροτικής

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των κατοίκων του Κοπανακίου και της ευρύτερης περιοχής καθώς, όπως έχουν πληροφορηθεί, κλείνει το τοπικό υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας.
Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για μια πρωτοφανή αποψίλωση της περιοχής τους από υπηρεσίες, αλλά και για μια νέα ταλαιπωρία που τους περιμένει. Λένε ότι η περιοχή είναι καθαρά αγροτική και κτηνοτροφική και εξυπηρετούνταν από τη συγκεκριμένη τράπεζα που είναι και η μοναδική - ενώ πέραν των άλλων ταλαιπωρία περιμένει και τους συνταξιούχους, καθώς για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει πλέον να μετακινούνται σε άλλη περιοχή.
http://www.eleftheriaonline.gr/

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ


Μίμης Δομάζος, ο στρατηγός του Γουέμπλεϊ

Σημάδεψε δύο ποδοσφαιρικές δεκαετίες. Ο κατά πολλούς μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους και πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Πρώτη του ομάδα η τοπική Αμυνα. Το 1958 πήγε να δοκιμαστεί στον Ολυμπιακό, αλλά δεν του έδωσαν σημασία. Λίγους μήνες μετά ο Παναθηναϊκός τον χρησιμοποίησε στους αγώνες του Κυπέλλου Χριστουγέννων και το καλοκαίρι του 1959 τις παραμονές της καθιέρωσης της Α’ εθνικής υπέγραψε συμβόλαιο με τους «πράσινους» που έμελε να γίνει συμβόλαιο ζωής.
Ο Ηγέτης
Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης. Οι μεταβιβάσεις του έγραψαν ιστορία. Μπορούσε να βρίσκει οποιοδήποτε παίκτη και να του χαρίζει έτοιμα γκολ. Αποτέλεσε φοβερό δίδυμο με τον κολλητό του Αντώνη Αντωνιάδη και μαζί γεύτηκαν μεγάλες στιγμές.
Πρωταγωνίστησε στη προσπάθεια του Μπόμπεκ το 1963 να ανανεώσει το αγωνιστικό στιλ του Παναθηναϊκού που έφερε και αλλαγές προσώπων. Το 1978 η κόντρα με τον ισχυρό διοικητικό παράγοντα Αντώνη Μαντζαβελάκη επανήλθε στο προσκήνιο κι ο Δομάζος πήγε για ενάμιση χρόνο στην ΑΕΚ. Μαζί της μάλιστα κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης τον αποκατέστησε παίρνοντάς τον πίσω στην ομάδα για να κλείσει την καριέρα του.

Πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο με αυξημένα τιμολόγια

Επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, οι προβλέψεις που θέλουν το πετρέλαιο να ακριβαίνει κατά 30-35% ετησίως, αγγίζοντας τα 90 λεπτά ανά λίτρο στις πόλεις ή ακόμη και το ένα ευρώ ανά λίτρο σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

Η υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος οφείλεται κυρίως στην εξίσωση του ειδικού φόρου με το πετρέλαιο κίνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, .......

ο ΕΦΚ θα κυμανθεί από τα 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, σε 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, κάτι που σημαίνει ότι για ένα σπίτι 100 τ.μ. χρειάζονται φέτος 2.000 ευρώ για την αγορά 2.000 λίτρων, ενώ πέρυσι χρειάζονταν 1.400 ευρώ.

Απεργιακό μέτωπο από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας- Μετέχουν και οι εμπορικοί Φιλιατρών και Γαργαλιάνων

Το Διοκητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας καλεί τους συναδέλφους εμπόρους, επαγγελματίες, βιοτέχνες καθώς και όλους τούς αυτοαπασχολουμένους να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου 2011, κλείνοντας τα καταστήματά τους.
Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη κεντρική πλατεία.
Αυτό εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τους μικρομεσαίους σε οικονομική καταστροφή με ότι αυτό συνεπάγεται.
Λέμε ΟΧΙ: • στην πτώχευση των Ελλήνων και την δήμευση της περιουσίας τους. • Στην υπερφορολόγηση και την ευκολία με την οποία κάθε Κυριακή
ανακοινώνουν τα νέα φορολογικά μέτρα της εβδομάδας, μάλιστα με μεγάλη ευκολία και χωρίς να τους ενδιαφέρει πως θα επιβιώσει η μικρή Ελλήνική επιχείρηση.

Σκαλισμένες κολοκύθες από τον Ray Villafeyna


Αν και θα παρατηρήσετε πως τα περισσότερα είναι τρομαχτικά σίγουρα θα παραδεχθείτε το ταλέντο του καλλιτέχηΔευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Β΄ Κατηγορία : 1ος Όμιλος βαθμολογια. Επόμενη αγωνιστικη

ΣύνολοΓηπεδούχοςΦιλοξενούμενη
ΟμάδαΑγ  .Β  .Ν  .Ι  .Η  .Γκολ  Αγ  .Β  .Ν  .Ι  .Η  .Γκολ  Αγ  .Β  .Ν  .Ι  .Η  .Γκολ
1ΑΟ Δωρίου41031011-2262006-0241105-2
2Ατρόμητος Πλατύ41031012-6110102-23930010-4
3ΑΟ Διαβολιτσίου4103108-4262004-1241104-3
4Πανιώνιος Καλαμάτας493018-5262006-2231012-3
5Νίκη Πλάτης482205-2372104-1110101-1
6Αστέρας Μικρομάνης472117-5231014-4241103-1
7ΑΣ Μανέσι462024-8262004-2200020-6
8Α.Ε. Κυπαρίς- Ηρακλής431036-8231013-3200023-5
9ΑΟ Πάτιστα431036-7231014-3200022-4
10ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας430314-5220202-2210112-3
11ΑΣ Ανδρούσας331023-4131002-0200021-4
12ΑΠΣ Αρις410133-9210112-3200021-6
13Αστέρας Βαλύρας410132-9310122-7100010-2
14ΠΑΟ Καλού Νερού310122-7100011-5210111-2


Επόμενη Αγωνιστική (5η)Ημ/νίαΏρα

ΑΣ Ανδρούσας-
ΑΟ Πάτιστα23/1015:30

ΠΑΟ Καλού Νερού-
Πανιώνιος Καλαμάτας23/1015:30

Ατρόμητος Πλατύ-
Νίκη Πλάτης23/1015:30

Αστέρας Μικρομάνης-
ΑΟ Διαβολιτσίου23/1015:30

ΑΣ Μανέσι-
Αστέρας Βαλύρας23/1010:30

ΑΟ Δωρίου-
ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας23/1015:30

ΑΠΣ Αρις-
Α.Ε. Κυπαρίς- Ηρακλής23/1015:30

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Βιογραφία

Στις αρχές του καλοκαιριού του 1950 (21 Ιουνίου θα 'τανε) σε ένα χωριό της Αρκαδίας κοντά στη Μεγαλόπολη που το λέγανε Βάστα γεννήθηκε ένα μωράκι που αργότερα το ονόμασαν Βασίλη και έμελλε να γίνει το ίνδαλμα για πολλούς Έλληνες. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε εκεί (έως τα 7 του) και μερικές εμπειρίες του απ΄ αυτά τις έκανε τραγούδια, όπως τη "Σφεντόνα".
Στα 12 του χρόνια πήρε την πρώτη του κιθάρα. Αργότερα επειδή του άρεσε η μουσική συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα της εποχής όπου έκανε και τα πρώτα του μουσικά βήματα. Το πρώτο του συγκρότημα το ονόμασε CROSSWORDS όπου τραγουδούσαν σε Ιταλικό στίχο σε διάφορα clubs.

"Απίστευτες φωτογραφίες με ζώα...σε περίεργες πραγματικά φάσεις!"


Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

Πραγματικό όνομα Διονύσης Παπαγιαννόπουλος
Γέννηση 12 Ιουλίου 1912 Διακοφτό, Αχαΐα, Ελλάδα
Θάνατος 13 Απριλίου 1984 (71 ετών) Αθήνα, Ελλάδα
Εθνικότητα Ελληνική
Υπηκοότητα Ελληνική
Είδος Τέχνης Ηθοποιός
Καλλιτεχνικά ρεύματα Κωμωδία
Σημαντικά έργα Ένας ιππότης για την Βασούλα, Η βίλα των οργίων,Ο Κύριος Πτέραρχος ,Λούνα-Παρκ
Βραβεύσεις Ειδική μνεία Β' ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1968 για την ταινία Το κανόνι και τ` αηδόνι.

Β΄ Κατηγορία : 1ος Όμιλος 4 αγωνιστικη αποτελεσματα
(4η αγωνιστική)

ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο15/10/1116:30ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΠΑΛΑΔΙΝΟΣ Σ., ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ Ν.2-3
2.ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ - Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (ΝΕΟ)Σάββατο15/10/1116:30ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι.2-0
3.ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΣάββατο15/10/1116:30ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΛΑΜΠΙΡΗΣ Γ., ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ Δ.1-2
4.ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ ΒΑΛΥΡΑΣΚυριακή16/10/1110:30ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χ., ΜΑΚΡΗΣ Ε., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.1-3
5.Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣΔΩΡΙΟΥΚυριακή16/10/1116:30ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ.2-0
6.ΑΟΕΣΩΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΚυριακή16/10/1116:30ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΠΑΛΑΔΙΝΟΣ Σ., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν.0-0
7.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΑΠΣ ΑΡΙΣΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή16/10/1116:30ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.4-1

ΑΝΕΚΔΟΤΑ

1. Το παντρεμένο ζεύγος κάθεται στην παράλια. Περνάει ένας τύπος με ένα μικροσκοπικό μαγιό. Γυρίζει ο άνδρας και λέει στην γυναίκα του:
– Τι λες; Να φορέσω κι εγώ ένα τέτοιο;
– Όχι, απαντάει αυτή.
– Και γιατί όχι; ρωτάει πειραγμένος ο άνδρας. Δεν έχω τίποτα να κρύψω!
Και η σύζυγος:
– Αυτό είναι το πρόβλημα!

Τα πιο ασυνήθιστα τροχόσπιτα

Τροχοσπιτα και τρειλερ υπαρχουν πολλα..Σαν αυτα που θα σας δειξουμε ομως οχι και τοσαΝικος Καλογεροπουλος: Ενας ευαίσθητος «Kυνικός»

Απρόβλεπτος και ανατρεπτικός, χαρισματικός, με αστείρευτο ταλέντο, αυθεντικότητα και πολιτική σκέψη. Συναρπάζει με τον τρόπο που σκέφτεται και γοητεύει με τον τρόπο και τις επιλογές της ζωής του. Η συνάντηση με τον Νίκο Καλογερόπουλο στην πάτρια γη του ξετυλίγει όλες τις πτυχές της πολύπλευρης προσωπικότητας του.


Φύση. Ο ηθοποιός ανάμεσα στις πορτοκαλιές.

Eίναι πέρα για πέρα αληθινός και αυθόρμητος. Αυτός είναι ο "Καλόγερας", όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του. Ανατρεπτικός, πηγαίος, μερακλής, ονειροπόλος, αυθεντικός, συνεπής, αμετανόητος για τη στάση ζωής του, Eλληνας. Τον συναντήσαμε στη Μεσσηνία, στον τόπο καταγωγής του, λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για την Αυστραλία, όπου θα ταξιδέψει για το φεστιβάλ μαζί με την τελευταία του ταινία "Οι ιππείς της Πύλου", που προβλήθηκε στις αθηναϊκές αίθουσες τον περασμένο Μάρτιο. "Γουστάρω τους Ελληνες της διασποράς, γεύομαι την αγάπη τους σαν να είμαι στο χωριό μου. Γι' αυτό και μένω πιστός στις επιλογές και τη στάση ζωής μου. Και να ήθελα να χαμηλώσω τον πήχη, δεν μπορώ πια. Πώς να προδώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται;", λέει ο ίδιος, σχολιάζοντας την επικαιρότητα.

ΝΕΑ ΠΛΑΤΗΣ: 1)ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, 2) ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


 1) ΔΥΝΑΤΗ ΒΡΟΧΗ ΕΙΧΑΜΕ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. Η ΒΡΟΧΗ ΑΡΧΙΣΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΜΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΗΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΠΕΣ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΗΛΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣΤΙΚΕ  ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΠΡΩΪΝΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 6:00π.μ. Η ΒΛΑΒΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 10:00π.μ. ΠΕΡΙΠΟΥ.

 2) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΙΣ 1:00 π.μ. ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 4 R ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΖΗΜΙΑ

Εκνευριστικές Ερωτήσεις!!!


Ανάβεις το θερμοσίφωνο :
- Θα κάνεις μπάνιο;
(Όχι το άναψα για να καίει ρεύμα!)
Ντύνεσαι και ετοιμάζεσαι να φύγεις, οπότε ακούς :
- θα βγεις;
( Όχι, προβάρω ρούχα!)
Τρως το φαΐ, ζητάς δεύτερο πιάτο και σου λένε :
- Σ’ άρεσε;
(Όχι, αλλά μη σε προσβάλω!)
Λες στον άλλο ότι βρήκες κοπέλα και σου λέει :
- Καλή είναι;
(Όχι αλλά μια ψυχή που είναι να βγει…)
Έρχεται ο υδραυλικός σπίτι και ο ιδιοκτήτης τον ρωτάει :
- Ήρθατε για τη βρύση;
(Όχι! Ν’ αλλάξω μια λάμπα & να κρεμάσω και τις κουρτίνες!)
Δώδεκα τη νύχτα, βάζεις πιτζάμες, λες καληνύχτα και πας στο δωμάτιό σου οπότε σε ρωτάνε :
- Πας για ύπνο;
(Όχι πάω να ρίξω μπετά σε μια οικοδομή!)