ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28.000 θησαυρούς βρήκε το μετρό



3.000 τάφοι, 5.000 αγγεία, 1.500 κοσμήματα, τρίκλιτη βασιλική του 5ου αιώνα και η μαρμαρόστρωτη οδός ανάμεσα στα ευρήματα της μεγάλης ανασκαφής που γίνεται σε μια έκταση 28.000 τ.μ.

Cool photos


Καυσόξυλα και τζάκι - αλήθειες και "μυστικά"

του Καθηγητή Δρ. Γεωργίου Μαντάνη Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου, ΤΕΙ Λάρισας.

Οι περισσότερες κατοικίες στις μέρες μας διαθέτουν τζάκι κι έτσι οι οικογένειες απολαμβάνουν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή του. Γνωρίζουμε όμως ότι το είδος του ξύλου που θα επιλέξουμε για το τζάκι μας παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στη λειτουργία όσο και την απόδοσή του; Δεν είναι κατάλληλα όλα τα ξύλα για καύσιμη ύλη. Άλλα είδη είναι κατάλληλα για «προσάναμμα» και άλλα είδη είναι κατάλληλα για την «κυρίως καύση» που θέλουμε να κρατήσει για πολλές πολλές ώρες!
Επιπρόσθετα, η φωτιά στο τζάκι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό κι από το μέγεθος των καυσόξυλων που

Ανήλικοι συνελήφθησαν για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο ανήλικοι, ηλικίας 16 και 14 ετών, στο Αίγιο για κλοπή καλωδίων του Ο.Σ.Ε..
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους,

«Με δική της πολιτική για την ανακύκλωση η Περιφέρεια»


Image
Τη δική της πολιτική για την ανακύκλωση θα ακολουθήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, επισημαίνοντας πως θα την ανακοινώσει ίδιος μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.
Επίσης, χθες συζητήθηκαν τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση θα τεθεί η κατασκευή λιγνιτωρυχείου στη Μεσσηνία, θέμα για το οποίο εξ αρχής εκφράσθηκε αντίθετη άποψη και από τον περιφερειάρχη.
Ελαιόλαδο
Η συνεδρίαση άρχισε με την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου τυχερός βρίσκοντας το φλουρί στάθηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Λάμπρος Μπούκλης.
Κατά την ομιλία του ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης τόνισε ότι, εάν το 2011 ήταν ένας χρόνος εξαιρετικά ανώμαλης προσγείωσης για όλους τους Έλληνες, το 2012 αναμένεται να είναι

Η Αθήνα «έγραφε» & η Καλαμάτα «άκουγε» με καθυστέρηση


Μια εγγενή αδυναμία της δικογραφίας για τη μεγάλη υπόθεση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης, την οποίαν είχε επισημάνει το «Θ» από τις 28 Δεκεμβρίου (όταν σε ρεπορτάζ αναφέραμε ότι στα κεντρικά της Αστυνομίας στην Αθήνα κατέγραφαν τις συνομιλίες των υπόπτων καιρό πριν τελεστεί η διπλή φρικτή ανθρωποκτονία πατέρα και γιου Μεσάι), ανακίνησε με κυριακάτικο δημοσίευμά της η αθηναϊκή εφημερίδα «Καθημερινή».
Στο ρεπορτάζ της «Καθημερινής» παρουσιάζονται στοιχεία της δικογραφίας τα οποία αποδεικνύουν πως πράγματι στους ψηφιακούς δίσκους είχαν καταγραφεί συνομιλίες των μελών της οργάνωσης, από τις οποίες και διαφαινόταν πως κάτι ετοιμαζόταν. Στο ρεπορτάζ της η «Καθημερινή» αναρωτιέται για ποιο λόγο η Αστυνομία δεν απέτρεψε τη διπλή δολοφονία, κατηγορώντας την ως θεατή ενός τόσου στυγνού εγκλήματος.

Στη Μεσσηνία κατέθεσαν πάνω από 2.200 πινακίδες αυτοκινήτων

Πάνω από 1.800 ιδιοκτήτες οχημάτων κατέθεσαν τις πινακίδες τους στη ΔΟΥ Καλαμάτας μέχρι χθες, οπότε έληξε η προθεσμία. Υπενθυμίζουμε ότι στην Τριφυλία είχαν κατατεθεί μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας 400 πινακίδες. Χθες έληξε και η προθεσμία για την προμήθεια του ειδικού σήματος των τελών κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας Φωτεινή Αθανασίου, ο συνολικός αριθμός των πινακίδων αφορά και την περιφέρεια που κάλυπτε η ΔΟΥ Μελιγαλά. Οσον αφορά στη διαδικασία, ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και η υπηρεσία ήταν αρκετά οργανωμένη παρά το γεγονός πως λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων είναι λίγοι οι εργαζόμενοι.

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr

Φιλιατρά: Μίσθωση θέσεων για το πανηγύρι

Ο καθορισμός των όρων διακήρυξης για μίσθωση θέσεων, για την άσκηση υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2012 στο χώρο που διενεργείται η εμποροπανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά ξεχωρίζει μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα. 

Επίσης θα συζητηθεί ο ορισμός δικηγόρου για διάφορα θέματα του δήμου, η ανάθεση του έργου «Συντήρηση Πνευματικού Κέντρου Σπηλιάς», η έγκριση απόφασης του ΤΣ της Δ.Κ. Γαργαλιάνων, σχετικά με τη δωρεάν παραχώρηση καθισμάτων στο Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Γαργαλιάνων»,

Συναντήσεις αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά είχε σήμερα το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Πυροσβεστών Μεσσηνίας.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Μωραγιάννης, ο Γραμματέας Ιωάννης Χριστόπουλος και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Γρηγόρης Σκιαδόπουλος ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τρέχοντα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία όλων των πυροσβεστικών κλιμακίων του Νομού και του εξέθεσαν αναλυτικά τις απόψεις τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι τόσο ο ..............

Δωρεάν Διανομή Τροφίμων σε άπορες οικογένειες μελή του Συλλόγου Τριών Τέκνων Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι το πρόγραμμα <<Δωρεάν Διανομή Τροφίμων σε άπορες οικογένειες μελή του Συλλόγου>> ξεκίνησε για δεύτερη χρονιά.

Τα τρόφιμα αυτά θα διανεμηθούν σε τρίτεκνες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο σύλλογο εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 26.500 ευρώ όταν έχουν και τα τρία τέκνα προστατευόμενα .
Στις περιπτώσεις που οι γονείς έχουν 2 ή 1 προστατευόμενα τέκνα το εισόδημα δεν ξεπερνά τις 16.000 ευρώ.
Δικαιούχοι των τροφίμων είναι και οι τρίτεκνοι που είναι ............

Κυπαρισσία: Ξέχασε τα κλειδιά στο αυτοκίνητο και το... έκλεψαν

Ακριβά πλήρωσε κάτοικος της Κυπαρισσίας την απερισκεψία του να ξεχάσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου μέσα σε αυτό, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα να κλαπεί. 

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Τσουχτερό κρύο σήμερα και αύριο


Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα και αύριο. Το κλίμα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, προβλέπεται πολικό, αφού σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως στη Δυτική Μακεδονία, ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει ακόμη και 22 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις βόρειες περιοχές της Αττικής
Παράλληλα, ισχυρός παγετός -ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός- θα σημειωθεί τις πρωινές

ΣΙΒΗΡΙΑ Η ΦΛΩΡΙΝΑ

  Η ζωή στους -24 C

Για πρωτόγνωρες καταστάσεις κάνουν λόγο οι κάτοικοι. Ενα παχύ στρώμα πάγου κάλυψε τον ποταμό Σακουλέβα που περνά από την πόλη. Σε αρκετά σημεία της περιοχής το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 75 εκατοστά. Κλειστά και σήμερα τα σχολεία

Με συνεχή δρομολόγια τα εκχιονιστικά μηχανήματα κρατούν ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τις βασικές οδικές αρτηρίες. Ανοιχτός είναι και ο δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι
Πάγωσε η Φλώρινα στους -24,5 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία-ρεκόρ των τελευταίων 55 χρόνων, παρότι κάποιοι θυμήθηκαν χθες ότι του Αϊ-Γιάννη το 1990 το θερμόμετρο έδειξε 31 βαθμούς κάτω

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 17 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου και Μεγάλου Αντωνίου, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Αντώνιος γεννήθηκε το 251 μ.Χ. στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς, τους οποίους δυστυχώς έχασε σε ηλικία 20 ετών, αφήνοντας ορφανούς αυτόν και την μικρότερη αδερφή του. Ο Άγιος Αντώνιος, τότε, ανέλαβε την επιμέλεια της αδερφής του χωρίς όμως να σταματήσει στιγμή να ασχολείται με την Αγία Γραφή και τον Θεό. Όταν διάβασε όμως το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα του Ματθαίου: «Ει θέλεις τέλειος είναι, ύπαγε πώλησόν σου τα υπάρχοντα και δος πτωχοίς, και έξεις θησαυρόν εν ουρανώ, και δεύρο ακολούθει μοι» (Ματθ. 19:21), το έκανε αμέσως πράξη.
Μοίρασε όλα του τα υπάρχοντα και την κληρονομιά από τους γονείς του, στους φτωχούς, εγκατέλειψε τα εγκόσμια και πήγε στην έρημο έχοντας αφήσει την αδερφή του στις φροντίδες ενός ιδρύματος.
Επί είκοσι χρόνια ερχόταν αντιμέτωπος με απίστευτους πειρασμούς. Νύχτα και μέρα έκανε ασκητικούς αγώνες με τους οποίους νέκρωσε τα πάθη του, και έφτασε στον βαθμό της απάθειας, υπερβαίνοντας τα όρια της ανθρώπινης φύσης. Οι ενάρετες πράξεις του έγιναν γνωστές και έφεραν

Το Hubble λύνει ένα ακόμα κοσμικό γρίφο

Οι εικόνες και τα στοιχεία που έστειλε το διαστημικό τηλεσκόπιο βοήθησαν στην επίλυση ενός γρίφου που απασχολούσε τα τελευταία χρόνια τους επιστήμονες. Η μυστηριώδης γιγάντια φυσαλίδα που βρίσκεται στο Μεγάλο Μαγγελανικό Νέφος είναι τα «απομεινάρια» ενός σπάνιου φαινομένου. Δημιουργήθηκε από την σύγκρουση δύο λευκών νάνων.

Η φυσαλίδα

Η φυσαλίδα που βρίσκεται σε απόσταση 170 χιλιάδων ετών από εμάς, έλαβε την ονομασία SNR

Ολοκαύτωμα παράγκα-Από θαύμα γλύτωσαν τα παιδιά


Στο δρόμο έμεινε από χθες μία πολυμελής οικογένεια αθιγγάνων στη συνοικία Παπακαυκά στην Αμαλιάδα, αφού η παράγκα στην οποία διέμενε καταστράφηκε ολοσχερώς χθες το μεσημέρι από πυρκαγιά.
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 2:20 χθες το μεσημέρι, όταν στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν τα μέλη της οικογένειας της 67χρονης Ειρήνης Μυτακίδη, άναψαν τη σόμπα πετρελαίου που είχαν μέσα στην παράγκα. Κανείς

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει από πάγο

17/01/2012
[08:36]


Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων εξαιτίας των χιονοπτώσεων
αλλά και του παγετού. Διαβάστε αναλυτικά που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες αλλά και που έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ

Ολονύχτιος 'πόλεμος' των πατατοπαραγωγών με τον πάγο

Από τις προηγούμενες ημέρες και βάσει των προγνώσεων οι πατατοπαραγωγοί στην περιοχή Καλαμάτας –Μεσσήνης γνώριζαν την πιθανότητα παγετού αλλά δεν πίστευαν ότι θα ήταν τόσο ισχυρός. Συγκεκριμένα από τις 20:00 το βράδυ η θερμοκρασία είχε φτάσει κοντά στους +0,5 C και στις 21:45 έπεσε στους -0,8 C.
Άμεσα έβαλαν σε λειτουργία τα συστήματα αντιπαγετικής προστασίας και πότιζαν μέχρι το πρωί 09:00 περίπου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η θερμοκρασία ήταν σταθερή μέχρι τις 03:00 στους -1,5 C ενώ μετά υποχωρούσε σταδιακά όπου τελικά στις 04:50 έφτασε στους -4,3 C!!
Ζημιές μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν αλλά μέχρι την Πέμπτη που το κύμα αυτό θα είναι στην περιοχή μας ελπίζουμε να μην γίνουν.
Επίσης σημαντικό είναι ότι ευτυχώς που η καλλιέργεια βρίσκεται στο αρχικό στάδιο, αυτό της βλάστησης-φυτρώματος και τα φυτά δεν είναι μεγάλα.

Αρνητικό στην εξόρυξη λιγνίτη το Δ.Σ. Πύλου - Νέστορος - Σύσταση Επιτροπής Αγώνα

Ομόφωνα αρνητικό στην εξόρυξη λιγνίτη από εταιρεία αγνώστων συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης και συγκεκριμένα κοντά στα χωριά Φαλάνθη και Χωματερό, τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση. Ηταν ένα θέμα που ανέδειξε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιαλελής, ο οποίος έκανε και την εισήγηση λέγοντας πως μέχρι τις 31 Ιανουαρίου πρέπει να υποβληθούν ενστάσεις για την μελέτη περιβαλλοντικών όρων που έχει κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η εξόρυξη λιγνίτη θα τροφοδοτούσε την ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, με σκοπό να εξορυχθούν 5 εκατομμύρια τόνοι σε βάθος 20ετίας.

Χασίς σε σπιρτόκουτα πωλούσαν αλλοδαποί στα Φιλιατρά

Σε χώρο διακίνησης ναρκωτικών είχε μετατραπεί από τρεις αλλοδαπούς το Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών όπου διέμεναν μαζί με άλλους, οι οποίοι και συνελήφθησαν να έχουν στην κατοχή τους 7 σπιρτόκουτα με 35,4 γραμμάρια χασίς το οποίο πουλούσαν στην περιοχή, όπως και το χρηματικό ποσό των 1.055 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών σε συνεργασία με την ειδική επιχειρησιακή ομάδα που έχει συσταθεί στην Τριφυλία, αξιοποιώντας κατάλληλα τις πληροφορίες που είχαν, σημείωσαν μια ακόμη επιτυχία, στην πολύ θετική παρουσία που έχουν στην περιοχή.
Οι αστυνομικοί έχοντας την πληροφορία ότι 3 αλλοδαποί που διέμεναν στο Ινστιτούτο διακινούσαν ναρκωτικά -και πιο συγκεκριμένα ινδική κάνναβη- το βράδυ του Σαββάτου δεκαπέντε λεπτά πριν τις

Δυσκολεύονται με το κρύο τα νοικοκυριά - Λιγότερο πετρέλαιο, στροφή στα καυσόξυλα

Τα όρια της αντοχής τους στο κρύο θέτουν σε δοκιμασία πολλοί Μεσσήνιοι καθώς δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης. Οπως δήλωσε στην "Ε" ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Γιώργος Καπερώνης, παρά το τσουχτερό κρύο οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης

Ενημερωτική εκδήλωση Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας και το 2ο Δημοτικό Σχολείο σας προσκαλούν την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Τριφυλίας Αλέκος Παπαδόπουλος (αίθουσα του ΤΕΕ) στη Κυπαρισσία στην ενημερωτική

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αλλαγές στη χορήγηση των άμεσων ενισχύσεων

Agro-in 25 Απριλίου 2024 | 10:41 Αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άμεσων ενισχύσεων , βάσει του ΟΣΔΕ, για τις αιτήσεις του 2023 όσον αφ...