Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Ο Φιλιατρινός Γιώργος - Νεκτάριος Φαρμάκης μιλάει για το “CORPUS CHRISTI”

Συνέντευξη στην Εφημερίδα Ελευθερία
“Η τέχνη δεν μπορεί να γνωρίζει όρια, ούτε λογοκρισία” υποστηρίζει ο Φιλιατρινός ηθοποιός Γιώργος - Νεκτάριος Φαρμάκης που πρωταγωνιστούσε στην θεατρική παράσταση “Corpus Christi” που δέχτηκε επιθέσεις με αποτέλεσμα να διακοπεί το ανέβασμά της. 

Για την παράσταση και την εμπειρία της βίας που δέχτηκαν οι συντελεστές της, για τις επόμενες παραστάσεις που θα συμμετέχει αλλά και για τους στόχους που έχει για την νέα χρονιά μιλάει ο Νεκτάριος στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Συμμετείχες στην πιο πολυσυζητημένη παράσταση της φετινής σεζόν, το “Corpus Christi”. Ποια ήταν η εμπειρία σου απ’ αυτή την

Όταν πέφτει το Internet: Η αντίδραση σου μετά τον αρχικό πανικό…


Το Internet αποτελεί πλέον τόσο μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μας σε σημείο που όχι απλά την επηρεάζει, αλλά πολλές φορές την καθορίζει κιόλας! Αυτό φαίνεται και από τον πανικό που μας

Τιμή βάσης στα 2,60 ευρώ προτείνει η επιτροπή ελαιολάδου της ΕΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 12/01/2013 10:14

Της Μαρίας Νίκα
Να ανεβάσει την τιμή αγοράς ελαιολάδου από τα 2,50 στα 2,60 ευρώ το κιλό με τρίμηνη επιταγή και εκκαθάριση το Σεπτέμβρη αποφάσισε να εισηγηθεί στο Δ.Σ. της ΕΑΣ η τριμελής Επιτροπή Ελαιολάδου της οργάνωσης, η οποία αποτελείται από τους Γιάννη Ζωντανό, Γιάννη Γκίζα και Κώστα Αντωνόπουλο. Το 2,60, δηλαδή, θα είναι τιμή βάσης και, εάν υπάρξει περαιτέρω άνοδος, το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί στο τέλος στους παραγωγούς.
Η Επιτροπή Ελαιολάδου συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, καθώς ήταν αναγκαίο να επανεξετάσει το

15 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν την Τρίτη 15 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις στα καταστήματα.

Τρίωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για το κλείσιμο της ΔΟΥ

Τρεις ώρες συνεδρίασης χρειάστηκαν για το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας που έγινε για το θέμα κατάργησης της ΔΟΥ Κυπαρισσίας προκειμένου να πάρει κατά πλειοψηφία απόφαση, να στείλει μια σκληρή επιστολή και να επιδιώξει συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, την στιγμή που απαίτηση του κόσμου ήταν δυναμικές κινητοποιήσεις και το δήμο μπροστάρη σε αυτές. Από σύσσωμη την αντιπολίτευση κατατέθηκε η πρόταση να παρθεί απόφαση για παραίτηση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου ως μορφή πίεσης.

Η απόφαση του Σώματος που πάρθηκε με 14 θετικές ψήφους από την πλευρά της συμπολίτευσης

Οι απαλλοτριώσεις φρένο για τον περιφερειακό, ενώ άρχισαν και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας,

Κινδυνεύει να μη γίνει το έργο του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Καλαμάτας. Αιτία οι απαλλοτριώσεις που δεν προχωρούν και η  άρνηση ιδιοκτητών να παραδώσουν τις ιδιοκτησίες τους. Η νέα εξέλιξη που πρόκειται να δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα στο έργο, είναι η κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας από ιδιοκτήτες στην περιοχή της Αγιάννας, οι οποίοι αντιδρούν στην αλλαγή της θέσης του κόμβου, που αρχικά προβλεπόταν να κατασκευαστεί στην Αρτέμιδος, στο Νέδοντα. Σε μια τέτοια περίπτωση το έργο της μεγάλης γέφυρας που θεμελίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κινδυνεύει να μετατραπεί σε μνημείο

Το ελληνικό ελαιόλαδο “ταξιδεύει” στην Κίνα – China Oil 2013

Η έκθεση ελαιολάδου ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2013 σε συνεργασία με Κινεζική εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων διοργανώνουν την China Oil 2013 στο Πεκίνο, στις 7-9 Απριλίου.
Σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Κίνα, προωθούν κοινή δράση προβολής και δικτύωσης εξαγωγέων ελαιολάδου στην Κίνα με επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β κατά τις μέρες λειτουργίας της έκθεσης. http://www.eleotexnia.gr
Συγκεκριμένα, η Ελαιοτεχνία έχει αναλάβει να συγκεντρώσει ελληνικές εταιρείες που επιθυμούν την παρουσία τους στην κινέζικη αγορά ελαιολάδου, προκειμένου να δειγματίσουν τα προϊόντα τους στους εμπορικούς επισκέπτες

Θέρμανση με τζάκι: πώς να αυξήσετε την αποδοτικότητα

Το τζάκι έχει επιστρέψει ως βασική πηγή θέρμανσης τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας εξαιτίας της πολύ μεγάλης αύξησης της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Όταν χρησιμοποιηθεί με τρόπο αποδοτικό, το τζάκι μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή εναλλακτική λύση στο πετρέλαιο θέρμανσης, το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, παρότι η μαζική χρήση του κατηγορείται για την πρόκληση αιθαλομίχλης στις μεγάλες πόλεις.
Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά του τζακιού;
–Ανάψτε και συντηρήστε τη φωτιά

Κυπαρισσία: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι προέβησαν σε κατάληψη της ΔΟΥ


Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 | 17:26


Κατάληψη πραγματοποίησαν στις 11:30 σήμερα το πρωί στη ΔΟΥ Κυπαρισσίας κάτοικοι της Τριφυλίας με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, αντιδρώντας στο κλείσιμο και την συγχώνευση της υπηρεσίας με την ΔΟΥ της Καλαμάτας.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, καθώς μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με το Νοσοκομείο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ανέλαβε την πρωτοβουλία να βάψει τον εσωτερικό χώρο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ της πόλης μας, θέλοντας με την ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών μας, να υπογραμμίσουμε πως νοιαζόμαστε γι΄ αυτό και πως σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να κλείσει.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ
να συνεισφέρει στην προσπάθεια αυτή με όποιο τρόπο κρίνει αυτός καλύτερο.

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Παροιμίες για το μήνα Ιανουάριο

Σ' όσους μήνες έχουν «ρο», μπάνιο με ζεστό νερό.
Χιόνισ' έβρεξ' ο Γενάρης, oλ' οι μύλοι μας θ' αλέθουν.

Γενάρη μήνα κλάδευε, φεγγάρι μην ξετάζει.
Χιόνι πέφτει το Γενάρη, χαρές θα 'ν' τον αλωνάρη.

Κόττα, πίτα το Γενάρη, κόκοτα τον Αλωνάρη.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ

Η τουρκιική 'εισβολή' στη μαρίνα Καλαμάτας φέρνει αναστάτωση

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην Καλαμάτα οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την εκχώρηση της Μαρίνας σε εταιρεία τουρκικών συμφερόντων. Παρόλα αυτά οποιοσδήποτε με μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα της εταιρείας Doguş, που φέρεται πλέον ότι θα εκμεταλλεύεται στο εξής την Μαρίνα της Καλαμάτας, θα διαπιστώσει ότι η συγκεκριμένη Μαρίνα δεν περιλαμβάνεται. Αντίθετα η εταιρεία αναφέρεται στις Μαρίνες Γουβιών στην Κέρκυρα, Λευκάδας στην Λευκάδα, και Ζέας που βρίσκεται

Ο φόβος για τα αεροπορικά ταξίδια

Σημαντικό ποσοστό ανθρώπων φοβάται τα αεροπορικά ταξίδια, γεγονός που δημιουργεί συχνά εμπόδια στον προγραμματισμό των διακοπών τους αλλά και στη δυνατότητά τους να ταξιδέψουν γενικότερα. Παράλληλα, για πολλούς εργαζόμενους οι μετακινήσεις και τα ταξίδια αποτελούν μέρος αλλά και απαίτηση των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και έτσι αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες όταν πρέπει να ταξιδέψουν με αεροπλάνο και δεν μπορούν να το πραγματοποιήσουν. Ο φόβος της έκθεσης και των συνεπειών στον επαγγελματικό χώρο είναι

Αυστραλία: Πύθωνας ταξίδευε στο φτερό αεροσκάφους

Οι επιβάτες πτήσης της εταιρείας Qantas συνταξίδευαν με «παράνομο» ταξιδιώτη. Στο φτερό της

Λύνει τα προβλήματα του WiFi η Apple

Η Apple κυκλοφόρησε μία αποκλειστική αναβάθμιση για τις συσκευές iPhone 5 και iPad mini. Η έκδοση iOS 6.0.2 διορθώνει τα όποια προβλήματα ταχύτητας και συνδεσιμότητας παρουσίασαν οι κεραίες WiFi των παραπάνω συσκευών.

Οι χρήστες θα μπορέσουν να «κατεβάσουν» την καινούρια έκδοση είτε μέσω των iTunes, είτε με την τεχνολογία OTA (over-the-air).

Πολλοί χρήστες επισήμαναν τα προβλήματα στο επίσημο forum της Apple με το χρήστη Motyoj να

Ριάλιτι με έπαθλο ταξίδι στον Αρη


Νέο ριάλιτι με έπαθλο ένα ταξίδι στον... Αρη και μάλιστα χωρίς επιστροφή έχει ξεκινήσει να

Κατάληψη σήμερα της ΔΟΥ Κυπαρισσίας από εμπόρους

Επιστολή διαμαρτυρίας για το ζήτημα κατάργησης της ΔΟΥ Κυπαρισσίας απέστειλε αργά χθες το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας προς τον πρωθυπουργό, τους βουλευτές και τα κόμματα, εκφράζοντας την λύπη του, καθώς  όπως τονίζεται παρόλο που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάγεται από το νομό, δεν έδειξε την πρέπουσα προσοχή στο θέμα.
 

Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Αίτημα διαμαρτυρίας αποστέλλουν προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας και οι κάτοικοι του Δήμου Τριφυλίας για το ανάλγητο πρόσωπο που έδειξε ακόμη μια φορά το κράτος αποφασίζοντας την κατάργηση της

Μεσσηνία: Τέσσερις συλλήψεις σε Αστυνομική Επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (10-1-2013), έως σήμερα (11-1-2013) πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομική επιχείρηση στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε ογδόντα οκτώ (88) άτομα και εξήντα οκτώ (68) οχήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά είκοσι οκτώ (28) άτομα και συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα.

Αυλαία για την ΔΟΥ Κυπαρισσίας. Ενοποιείται με την ΔΟΥ Καλαμάτας.

Σήμερα η τελευταία μέρα λειτουργίας της.

Αυλαία για την λειτουργία της ΔΟΥ Κυπαρισσίας η σημερινή μέρα καθώς είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας της.

Οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί ότι από την Δευτέρα θα πρέπει να παρουσιαστούν στην ΔΟΥ Καλαμάτας
Οι φορολογούμενοι από την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.......

θα πρέπει να διανύουν μια απόσταση 80 χιλιομέτρων περίπου ακόμα και για μια απλή φορολογική

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Οι Μεσσήνιοι ζητούν να τους επιστραφεί το επίμαχο δαχτυλίδι που εκλάπη από την Ολυμπία

«Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις. Να μην τις παίρνει ο άνεμος», έγραφε ο Μανόλης Αναγνωστάκης. Καλό είναι να το διαβάσουν οι φορείς και να ακούσουν τα λόγια του
Θωμά Θεοχάρη, υπαλλήλου της ΛΗ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος, όντας στην αρχαιολογική ομάδα, βρήκε το χρυσό σφραγιστικό δαχτυλίδι του 16ου αιώνα π.Χ. στις ανασκαφές της Θουρίας και που μέχρι το 2004 φυλασσόταν στο Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας. Τότε ήταν που δανείστηκε στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αλλά ποτέ δεν επεστράφη στην «πατρίδα» του.

Έκλεψαν κοντά στους 3 τόνους ελαιόλαδο

Κοντά στους 3 τόνους ελαιόλαδο έκλεψαν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δωρίου, άγνωστοι τα

15 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν την Τρίτη 15 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις στα καταστήματα.

Eργα προστασίας του δρόμου στο Δερβένι

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της προστασίας της παλιάς εθνικής οδού στο Δερβένι Αρκαδίας από την

Έρχονται 3700 προσλήψεις στους δήμους...

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία περιέχει διάταξη που αίρει την απαγόρευση σύναψης συμβάσεων έργου στους δήμους. Με αυτή

Ανεβαίνει το λάδι και στη Μεσσηνία

Από 2,50 έως 2,60 ευρώ το κιλό κυμαίνεται αυτή την περίοδο η τιμή του ελαιολάδου στη Μεσσηνία, επιβεβαιώνοντας τις ανοδικές τάσεις που καταγράφονται. Ενώ με τρίμηνη επιταγή φθάνει και τα 2,80 ευρώ.
 

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων Τάσος Προσηλιακός επεσήμανε ότι ο συνεταιρισμός αγοράζει λάδι με 2,60 ευρώ, κάνοντας λόγο για ανοδική τάση. 

Παρατήρησε ότι "δείχνει να είναι καλή χρονιά και από αποδόσεις και από ποιότητα" και πληροφόρησε πως "το δίνουμε κατευθείαν, φεύγει για Ιταλία". Ανέφερε, ωστόσο, πως "ο κόσμος κρατιέται, δεν πουλάει περιμένοντας ακόμα καλύτερη τιμή. Υπάρχουν ποσότητες από τη φετινή παραγωγή, παρά

Αλλάζουν όλα με τα διπλώματα οδήγησης το 2013!

Τα πάνω κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, με τη ελληνική νομοθεσία να εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή.


Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απόκτηση της άδειας οδήγησης, και το κόστος θα αυξηθεί. 

Μία από τις αλλαγές που επέρχονται αφορά στην αύξηση των υποχρεωτικών μαθημάτων που από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα της θεωρίας.

Παράλληλα δημιουργούνται νέες κατηγορίες οι οποίες δεν υπήρχαν έως τώρα.

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Το κατήργησαν με μια μονοκονδυλιά παρά τις διαβεβαιώσεις…

Με μια μονοκονδυλιά τριών υπουργών της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, και πρωθυπουργό το Μεσσήνιο Αντώνη Σαμαρά, στις 31 Δεκεμβρίου 2012, και με δημοσίευση αυτής της ΚΥΑ στο ΦΕΚ (3499/2012) προχθές, 8 Ιανουαρίου 2013, καταργήθηκε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας! 

Καταργήθηκε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κυπαρισσίας», καταργήθηκε δηλαδή η διοικητική και λειτουργική οντότητα και αυτοτέλεια. 

Βεβαίως, με την ίδια ΚΥΑ, καταργείται και το ΝΠΔΔ «Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας», και πλέον,

Σύλλογος Γονέων Τριών τέκνων Μεσσηνίας: Ξεκίνησε το πρόγρραμα δωρεάν διανομής Τροφίμων 2013

O Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι το πρόγραμμα "ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2013" έχει ξεκινήσει.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Τα τρόφιμα αυτά θα διανεμηθούν.........

σε τρίτεκνες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο σύλλογο εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 20.500 ευρώ όταν έχουν και τα τρία τέκνα ανήλικα.

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Προσωρινή αναστολή στη λειτουργία των Δημόσιων ΚΤΕΟ της Πελοποννήσου

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι σε εφαρμογή της υπ’ αρ. 274/14/3-1-2013 (ΒΕΦΙ1-ΨΚΛ) εγκυκλίου της Διεύθυνσης Τεχνικού

Έρχονται 3700 προσλήψεις στους δήμους – Ποιοι, πότε, με ποιους όρους

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία περιέχει διάταξη που αίρει την απαγόρευση σύναψης συμβάσεων έργου στους δήμους. 

Με αυτή τη διάταξη ανά χείρας, οι δήμοι αναμένεται να προκηρύξουν 3.700 θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται όσοι θα προσληφθούν για τον τομέα καθαριότητας καθώς γι’ αυτούς θα ακολουθηθεί ξεχωριστή διαδικασία.

  • Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 έως 11 μηνών.

Φιλιατρά: Κόβει την πίτα της η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6 το απόγευμα η Ένωση Φιατρινών Γυναικών στον ζεστό και φιλόξενο χώρο που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο Φιλιατρών.

Σύμφωνα με την ........

ανακοίνωση στην εκδήλωση θα γίνει και διαγωνισμός εδεσμάτων ενώ μουσική συντροφιά θα κρατήσουν στους παρευρισκόμενους οι Γιάννης Καφκάς και Γιάννης Μπαμπής από το Φιλιατρινό

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 7 Ιανουαρίου, ημέρα της Συνάξεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος ήταν ο τελευταίος Προφήτης που ανάγγειλε την έλευση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ήταν και ο μοναδικός από τους Προφήτες που αξιώθηκε να συναντήσει τον Χριστό αφού έζησε στα χρόνια Του.
Πατέρας του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ήταν ο Ιερέας Ζαχαρίας και μητέρα του η Ελισάβετ.

Η μητέρα του ήταν στείρα και για τον λόγο αυτό το ζευγάρι ήταν άτεκνο. Τόσο ο Ζαχαρίας όσο και η Ελισάβετ ήταν σε μεγάλη ηλικία όταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ ανακοίνωσε στον Ζαχαρία ότι θα αποκτήσει με την Ελισάβετ παιδί, όπου θα είναι αγόρι το οποίο θα πρέπει να ονομαστεί Ιωάννης.

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ. Η ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΙΜ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Δευτέρα, 07 Ιανουάριος 2013 10:23 agia-varvara.blogspot.gr 
Του Πρωτοπ. Στέφανου Αναγνωστόπουλου


Αγίου Ιωάννου, 2006

«Την χείραν σου την αψαμένην την ακήρατον κορυφήν του Δεσπότου».

Δυό φορές τιμά σήμερα χριστιανοί μου η Εκκλησία, τον Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Μια για να τον τιμήσει ως πρωταγωνιστή και μάρτυρα του μεγάλου θαύματος της Βαπτίσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, μαζί με την μαρτυρία του για την αποκάλυψη των Θεοφανείων, δηλαδή της Αγίας Τριάδος, και άλλη μια φορά γιατί σαν σήμερα μεταφέρθηκε το δεξιό αγιασμένο χέρι του, αυτό που «ήψατο την ακήρατον κορυφήν του

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Γιορτάζουμε σήμερα 6 Ιανουαρίου, τα Άγια Θεοφάνεια.

Τα Αγία Θεοφάνεια είναι μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας η οποία θεσπίσθηκε το 2ο αιώνα μ.Χ. και αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά τη βάπτιση του Ιησού Χριστού. Η ιστορία της βάπτισης έχει ως εξής: Μετά από θεία εντολή ο Ιωάννης ο Πρόδρομος εγκατέλειψε την ερημική ζωή και ήλθε στον Ιορδάνη ποταμό όπου κήρυττε και βάπτιζε. Εκεί παρουσιάσθηκε κάποια ημέρα ο Ιησούς και ζήτησε να βαπτισθεί.

Ο Ιωάννης, αν και το Άγιο Πνεύμα τον είχε πληροφορήσει

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

(Ματθ. γ΄ 13-17)
Τώ καιρώ εκείνω, παραγίνεται ο Ιησούς από τής Γαλιλαίας επί τόν Ιορδάνην πρός τόν Ιωάννην τού βαπτισθήναι υπ᾿ αυτού. Ο δέ ᾿Ιωάννης διεκώλυεν αυτόν λέγων• εγώ χρείαν έχω υπό σού βαπτισθήναι, καί σύ έρχη πρός με;

Αποκριθείς δέ ο Ιησούς είπε πρός αυτόν• άφες άρτι• ούτω γάρ πρέπον εστίν ημίν πληρώσαι πάσαν δικαιοσύνην• τότε αφίησιν αυτόν• καί βαπτισθείς ο Ιησούς ανέβη ευθύς από τού ύδατος• καί ιδού ανεώχθησαν αυτώ οι ουρανοί, καί είδε τό Πνεύμα τού Θεού καταβαίνον ωσεί περιστεράν καί ερχόμενον επ᾿ αυτόν• καί ιδού φωνή εκ τών ουρανών λέγουσα• ούτός εστιν ο υιός μου ο αγαπητός, εν ώ ευδόκησα.