Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

ΠΛΑΤΗ: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ (ΦΩΤΟ) Την Παρασκευή βάλαμε εργάτη για τον καθαρισμό του μνημείου μας από τα χορτάρια, που λόγω της

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΜΥΡΟΒΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ 1987!

Ήταν 26 Οκτωβρίου 1987. Ώρα περασμένες δέκα το βράδυ.

Η Θεσσαλονίκη γιόρταζε την μνήμη της αθλήσεως του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου καθώς και τα ελευθέριά της από την περίπου πεντακοσίων ετών (1430-1912) καταδυναστεία των Οθωμανών. Ο ναός του Αγίου Δημητρίου με ανοιχτές τις πόρτες δεχόταν τους νυχτερινούς προσκυνητές, που γονάτιζαν μπροστά στην ασημένια λάρνακα με τα άγια λείψανα του Μυροβλύτου.
Την ώρα εκείνη δεν θα ήταν περισσότεροι από τριάντα με σαράντα άνθρωποι στον ναό. Μια ομήγυρις περίπου δέκα γυναικών, μπροστά στην λάρνακα,

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 26 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Δημητρίου, του Μυροβλήτου.

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ.

Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303 μ.Χ., διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο

Ο "πόλεμος" για την "Καλλιρόη" έχει πολλά επεισόδια.

ΤΕΛΙΚΑ την Παρασκευή 25-10-2013 η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Οιχαλίας συνεδρίασε για να

Θετικές οι αποδόσεις για μαυροελιά, αλλά για τιμή του λαδιού ούτε κουβέντα...

Εδώ και μία εβδομάδα με το μάζεμα της μαυρολιάς, έχει αρχίσει η ελαιοκομική περίοδος στα χωριά της νότιας Τριφυλίας και της βόρειας Πυλίας. Τα ελαιοτριβεία έχουν ανάψει τις μηχανές τους και η μαυρολιά δίνει το πρώτο λάδι με καλές αποδόσεις για τα δεδομένα της ποικιλίας αυτής από 8kg εως 10kg το σακί.
Στον Πύργο τα ελαιοτριβεία δείχνουν να κατανοούν την οικονομική κατάσταση των παραγωγών και κρατούν τα δικαιώματα στα περσινά επίπεδα ή και κατα περιπτώσεις μειωμένα. Συγκεκριμένα το ελαιοτριβείο του Γ. Χρονόπουλου έχει δικαίωμα: 12% μεταφορά με τρακτέρ ελαιοτριβείου και 9% με ιδιωτική μεταφορά. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου Τριφυλίας έχει δικαίωμα: 12% μεταφορά με

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Απολύουν εργαζόμενους από τα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού

Σε φιάσκο εξελίσσεται η δήθεν επανέναρξη των εργασιών κατασκευής της  Ολυμπίας Οδού αφού σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" η εταιρεία "Τέρνα" αντί να προσλαμβάνει, απολύει εργαζόμενους. Υπενθυμίζουμε ότι τα έργα υποτίθεται πως ξεκίνησαν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις που έκανε ο τότε υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης.
Στις διαπραγματεύσεις αυτές ο κ. Χατζηδάκης θυσίασε το τμήμα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα προκειμένου να πετύχει επανέναρξη των εργασιών κατασκευής της Ολυμπίας Οδού. Μάλιστα κάποιοι παρέσυραν τότε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πήγαν στα εργοτάξια

Συμφωνία για τοπικά προϊόντα στα μαγαζιά

Συμφωνία κυρίων για να μπει το ελαιόλαδο και οι ελιές Καλαμών σε εστιατόρια και μπαρ, προωθεί ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας. Οπως είπε μετά από ερώτηση της "Ε" ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Ζαγάκος, οι καταστηματάρχες παίρνουν πρωτοβουλία για να μπουν τα τοπικά προϊόντα στα καταστήματα εστίασης αφού το σύμφωνο ποιότητας της τ. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν προχώρησε ποτέ.
"Θα προσπαθήσουμε πρωτόλεια και μέσω μιας συμφωνίας κυρίων, τα μέλη του σωματείου να εφοδιαστούν με ένα ειδικό σήμα που θα υπάρχει στις εισόδους των καταστημάτων και θα

Δήμος Τριφυλίας: 32η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

32η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Φιλιατρά: Συλλήψεις για πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών

Written By Filiatra-NET on Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθη, την Τρίτη (22.10.2013) το μεσημέρι, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από

Φιλιατρά: Τους έπιασε στα πράσα την ώρα που της άδειαζαν την αποθήκη!

Written By Filiatra-NET on Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Κυριολεκτικά στα πράσα έπιασε ηλικιωμένη στο Λιμενάρι Φιλιατρών δύο αγνώστους που πήγαν να της αδειάσουν την αποθήκη δίπλα στο σπίτι της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, οι δύο δράστες προσπάθησαν λίγο πριν τις 5 το πρωί να κλέψουν διάφορα αντικείμενα από την αποθήκη της.
Η ηλικιωμένη από τον θόρυβο που έκαναν τους αντιλήφθηκε και όταν άνοιξε το

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις!

Παρέμβαση σχετικά με τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Η ρύθμιση αφορά τις ηλικίες κάτω των 65 ετών και ειδικότερα:
- Σε μητέρες ανηλίκων τέκνων εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες συνταξιοδοτούνται σήμερα με μειωμένη σύνταξη στα 55 και πλήρη σύνταξη στα 60 έτη, εφόσον είχαν συμπληρώσει 5.500 ημέρες εργασίας μέχρι τις τις 31.12.2012.

- Σε μητέρες ανηλίκων τέκνων εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα οι οποίες διορίστηκαν στο Δημόσιο

Κατάσχεση τεράστιου φορτίου ελεφαντόδοντου στην Ουγκάντα

Η δημόσια οικονομική υπηρεσία της Ουγκάντα ανακοίνωσε τον εντοπισμό εκατοντάδων ελεφαντόδοντων συνολικής αξίας περίπου 1,5 εκατομμυρίου στερλινών (σ.σ: περίπου 1,8 εκ. ευρώ) κατά την διάρκεια εφόδου σε αποθήκη εγκαταστάσεων του τελωνείου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φορτίο που έχει βρεθεί στην αφρικανική χώρα εδώ και πολλά χρόνια.
Το εμπορευματοκιβώτιο που έγραφε ότι προοριζόταν για την Κίνα περιείχε 832 κομμάτια ελεφαντόδοντου τυλιγμένα σε πλαστικό και έφερε την ένδειξη «για ανακύκλωση». Το μετέφερε στο τελωνείο φορτηγό της ίδιας εταιρείας, στην οποία ανήκε η αποθήκη.

Πάνω από 390 δισεκατομμύρια δέντρα στον Αμαζόνιο

Πάνω από 390 δισεκατομμύρια δέντρα που ανήκουν σε 16.000 είδη κατέγραψαν οι επιστήμονες στο δάσος του Αμαζονίου, στο πλαίσιο μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science.

Η μελέτη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική γιατί είναι η πρώτη που εξετάζει τη χλωρίδα στην πλήρη έκταση της κοιλάδας του Αμαζονίου.

Όλες οι προηγούμενες μελέτες επικεντρώνοντα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου 2013 στις 4:00 τα ρολόγια θα γυρίσουν μια ώρα πίσω

Ανοίγουν 28.000 θέσεις εργασίας για ανέργους

Επιπλέον 28.000 θέσεις 5μηνης απασχόλησης για άνεργους - εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ «ανοίγουν» μέσα στο Νοέμβριο. Οι θέσεις θα είναι στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο με τις πρώτες 10.000 θέσεις και αφορά σε δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕΠ, δικαστήρια, μουσεία κ.α.

Σύμφωνα με την Ημερησία το τελικό σχέδιο της προκήρυξης που οριστικοποίησαν η Γραμματεία

12 εκατ. ευρώ στα σχολεία για θέρμανση

Τα ίδια ποσά που αποδόθηκαν το 2013 προβλέπεται να αποδοθούν και το 2014, για να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι με την επιχορήγηση μέσω των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) των δήμων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων της χωρικής τους αρμοδιότητας,

Ενισχύσεις αγροτών σε περιοχές Natura 2000

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας Π.Ε Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι καλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να συμμετάσχουν στo Mέτρο 213 «Ενισχύσεις αγροτών που ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε περιοχές Νatura 2000» . 

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα υποβάλλονται από την Δευτέρα

Ελαιόλαδο: Οι Τιμές στις 20 Οκτωβρίου 2013

Φρενάρισμα της πτωτικής τάσης των τιμών στην Ισπανία λόγω απροθυμίας της

Βρέθηκε η Ελβετίδα που είχε χαθεί με κανό στη Νήσο Πρώτη!

Λίγο μετά τις 9 εχθές το βράδυ σήμανε συναγερμός στην περιοχή της Μαραθόπολης καθώς απέναντι στο νησί της Πρώτης φαινόντουσαν φωτιές και φακοί σε διάφορα σημεία του νησιού. 

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για λαθρομετανάστες, και μάλιστα μέχρι τις 11 το βράδυ είχαν «επιβεβεωθεί»!

Λίγο μετά τις 11.30 έγινε γνωστό ότι πρόκειται για ένα γκρούπ από άτομα που έκαναν κανό στην περιοχή και μάλιστα είχαν χάσει ένα μέλος του γκρουπ (γυναίκα) από νωρίς το απόγευμα και

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

ΠΛΑΤΗ: ΦΥΤΕΜΑ ΝΕΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ (ΦΩΤΟ)

Φύτεμα των νέων λουλουδιών που μας δώρισαν για το σχολείο μας και εθελοντής έκανε το φύτεμα

Οι θησαυροί της Θράκης μιλούν για την αρχαία Ελλάδα

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα έκθεση, που σαφέστατα αφορά την αρχαία Ελλάδα, γίνεται στη Μόσχα. Πρόκειται για τους θησαυρούς των αρχαίων Θρακών βασιλέων που ανακαλύφθηκαν στη Βουλγαρία.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου λειτουργεί στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας η έκθεση «Θρακιώτικα χρυσά από τη Βουλγαρία. Ο μύθος αναβιώνει». Τα χρυσά στεφάνια, σκεύη, όπλα, η κεραμική και το πλούσιο επεξηγηματικό υλικό, αφήνουν βαθύ αποτύπωμα στον νου του επισκέπτη. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού της Ρωσίας και

Ρύθμιση - φρένο στη μείωση του εφάπαξ

Αλλαγές δρομολογούνται στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Αμεση προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας είναι να περιοριστούν στο μέγιστο δυνατό οι απώλειες για όσους συνταξιοδοτηθούν από τη νέα χρονιά. Επικρατεί η άποψη ότι για την αποτίμηση του βοηθήματος τα Ταμεία Πρόνοιας θα πρέπει πλέον να λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα της τετραετίας και όχι του τρέχοντος έτους.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα η εφημερίδα «Εθνος», η ρύθμιση «φρένο» στις μειώσεις στο εφάπαξ

Ερχεται Taxis για Ταμεία και συντάξεις

Ουσιαστικά πρόκειται για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού ασφαλιστικού προφίλ, για το σύνολο των κατοίκων της χώρας. Αμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων, ενεργών και ανενεργών,όπως και των συνταξιούχων. Και αφορά όλα τα ταμεία κύρια, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ βοηθήματος.

Κάθε πολίτης θα «παρακολουθείται» μέσω του αριθμού ΑΜΚΑ για το σύνολο του ασφαλιστικού βίου του και μέσω του συστήματος «Ατλας» όλες οι σχετικές πληροφορίες (ασφάλιση, μισθοί, παροχές) θα καταχωρίζονται στον Ατομικό του

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 20 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου.

Ο Άγιος Αρτέμιος ήταν διακεκριμένος πολιτικός του Βυζαντίου και ευσεβέστατος χριστιανός. Ο Μέγας Κωνσταντίνος, εκτιμώντας τα ηθικά και πολιτικά του χαρίσματα, του έδωσε το αξίωμα του πατρικίου και τον διόρισε Δούκα και Αυγουστάλιο της Αλεξανδρείας.

Το 357 μ.Χ. πηγαίνει στην Πάτρα, κατ' εντολή του Αυτοκράτορα Κωνσταντίου, γιου του Μεγάλου Κωνσταντίνου, για να παραλάβει τα σεπτά λείψανα του Αγίου Ανδρέα και να τα ανακομίσει στον νεόκτιστο Ναό των Αγίων αποστόλων στην

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

(Λουκ. η´ 27-39)
Τω καιρώ εκείνω, ελθόντι τω ᾿Ιησού εις την χώραν των Γαδαρηνών, υπήντησεν αυτώ ανήρ τις εκ της πόλεως, ος είχε δαιμόνια εκ χρόνων ικανών, και ιμάτιον ουκ ενεδιδύσκετο και εν οικία ουκ έμενεν, αλλ᾿ εν τοις μνήμασιν. ᾿Ιδών δε τον ᾿Ιησούν και ανακράξας προσέπεσεν αυτώ και φωνή μεγάλη είπε· Τι εμοί και σοι, ᾿Ιησού, Υιέ του Θεού του υψίστου; δέομαί σου, μη με βασανίσης. Παρήγγειλε γαρ τω πνεύματι τω ακαθάρτω εξελθείν από του ανθρώπου. Πολλοίς γαρ χρόνοις συνηρπάκει αυτόν, και εδεσμείτο αλύσεσι και πέδαις φυλασσόμενος, και διαρρήσσων τα δεσμά ηλαύνετο υπό του δαίμονος εις τας ερήμους. ᾿Επηρώτησε δε αυτόν ο ᾿Ιησούς λέγων· Τι σοι εστιν όνομα; ῾Ο δε είπε· Λεγεών· ότι δαιμόνια πολλά εισήλθεν εις αυτόν· και παρεκάλει αυτόν ίνα μη επιτάξη αυτοίς εις την άβυσσον απελθείν.

῏Ην δε εκεί αγέλη χοίρων ικανών βοσκομένων εν τω όρει· και παρεκάλουν αυτόν ίνα επιτρέψη αυτοίς

Πάγωσαν τα έργα στο Φιλιατρινό φράγμα!

Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου στο Φιλιατρινό φράγμα να έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο οι εργασίες έχουν παγώσει και ουσιαστικά το τελευταίο διάστημα έχουν σταματήσει, μιας και υπάρχουν οφειλές προς την εταιρεία κατασκευής που ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ.

Το έργο έχει συμβατική υποχρέωση να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουλίου, αλλά πλέον είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει αν δεν ξεπεραστούν τα προβλήματα με την χρηματοδότηση του έργου. Ακόμα υπάρχει εκκρεμότητα και με την έγκριση των