ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Συμβουλές για να αποφύγετε ενοχλητικά τηλεφωνήματα


 


1- Σε κάποιον άγνωστο που σας ενοχλεί ή σας απειλεί τηλεφωνικά μην απαντάτε και μάλιστα επιθετικά. Αυτό που επιζητεί για να συνεχίσει είναι η έντονη αντίδρασή σας.
2- Μπορείτε να αφήνετε το ακουστικό ανοιχτό . Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ενοχλητικός φαρσέρ θα αποθαρρυνθεί και θα κλείσει το τηλέφωνο.
3- Χρησιμοποιείστε αυτόματο τηλεφωνητή και αφήστε να καταγραφεί το μήνυμα. Επίσης, στον αυτόματο τηλεφωνητή μπορείτε να εγγράψετε μήνυμα δικό σας ότι όλες οι κλήσεις καταγράφονται σε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας ή σε ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης (security).

Δίπλες χωρίς ζάχαρη

Συστατικά για 15 κομμάτια
Για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι
2 αυγά
400 γρ. γάλα 0%
Λίγη κανέλα σε σκόνη και 1 κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
9 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

NASA: η Κλιματική Αλλαγή θα μεταβάλλει σημαντικά τα οικοσυστήματα

Μέχρι το τέλος του αιώνα, η κλιματική αλλαγή θα έχει διαφοροποιήσει τη χλωρίδα στη μισή επιφάνεια του πλανήτη και θα έχει προκαλέσει τη μετάλλαξη του 40% περίπου των χερσαίων οικοσυστημάτων σε οικολογικά συστήματα διαφορετικής μορφής -από δάσος, χορτολιβαδική έκταση, τούνδρα κλπ σε κάτι άλλο.
Ερευνητές του Εργαστηρίου Προωθητικών Καυσίμων της NASA και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας στην Πασαντένα μελέτησαν τον τρόπο με τον οποίο η ζωή στον πλανήτη θα αντιδράσει κατά τους επόμενους τρεις αιώνες στις ανθρωπογενείς κλιματικές αλλαγές με τα αποτελέσματα της έρευνας να δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Κλιματική Αλλαγή.
Τα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν σχηματίζουν μια εικόνα επιταχυνόμενης μεταβολής των οικοσυστημάτων στη γήινη βιόσφαιρα με πολλά ήδη χλωρίδας και πανίδας να αντιμετωπίζουν

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στις γιορτές

Τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα τις ημέρες των αργιών.

Στις αργίες, όλα τα Μέσα Μεταφοράς κινούνται με πρόγραμμα Κυριακής, ενώ στα λεωφορεία και τρόλεϊ αναμένονται να πραγματοποιηθούν αραιότερα δρομολόγια.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την αναστολή αρκετών δρομολογίων τις μέρες των γιορτών. Στον Προαστιακό της Αθήνας συγκεκριμένα, το Σάββατο 24/12, την Κυριακή 25/12 και το Σάββατο 31/12/ 2011, αναστέλλονται τα παρακάτω

Χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και την Δευτέρα

Αθήνα
Χαμηλές θερμοκρασίες, νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και βροχές στα δυτικά και τα νησιά του Ιονίου προβλέπονται και για την Δευτέρα, την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων.

«Γκρίζος» αναμένεται ο καιρός και τις επόμενες ημέρες, με την ΕΜΥ να προβλέπει βελτίωση από την Τετάρτη.

Την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, στα βόρεια θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για

Ένα χριστόψωμο 200 κιλών!


Την παραμονή των Χριστουγέννων η Αρναία γιόρτασε το «μέλωμα του Χριστού» παρά το τσουχτερό κρύο.
Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της κωμόπολης για να αναβιώσουν για μια ακόμη χρονιά ένα παλιό έθιμο της Αρναίας και να δοκιμάσουν από το Χριστόψωμο που φέτος ζύγιζε 200 κιλά!.
Η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας διοργάνωσε την καθιερωμένη κοπή του

Τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα του κόσμου

Η φαντασία, η φιλοδοξία και η δημιουργικότητα ορισμένων ανθρώπων, αποδεικνύονται κάθε χρόνο και πιο ανεξάντλητες, κατά τη δημιουργία των χριστουγεννιάτικων δέντρων. Δείτε τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα στον κόσμο.

 
Μήπως το χριστουγεννιάτικό σας δέντρο έχει ήδη αρχίσει να χαλάει και να μαδάει στο χαλί σας; Μήπως τελικά έπρεπε να είχατε βάλει περισσότερη φαντασία στο χριστουγεννιάτικο στολισμό σας;

Χριστούγεννα, χιόνια και χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων


Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε ο καιρός για το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων αφού φέτος θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στα λευκά μαζί με τους χιονοδρόμους και τους φίλους του βουνού! Εξαιρετικές συνθήκες χιονοδρομίας προβλέπονται για την περίοδο των

Πρωτοφανής κοσμοσυρροή στη Βηθλεέμ για την Αγια Νύχτα της χριστιανοσύνης


Βηθλεέμ, Παλαιστινιακά Εδάφη
Πάνω από 130 χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στη Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Στο επίκεντρο ο Ιερός Ναός της Γεννήσεως, όπου τελέστηκε η νυχτερινή Λειτουργία, παρουσία και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Κλειστά τα φαρμακεία Τρίτη, Τετάρτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά, την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου. Οπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί «στη Γενική μας Συνέλευση (28/12) θα αποφασίσουμε για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η αναλγησία και η ανευθυνότητα του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, ο οποίος ανακοίνωσε περαιτέρω μείωση του ποσοστού μας κέρδους, που σημειωτέον είναι το μικρότερο στην Ευρώπη, μας οδηγούν σε απόγνωση. Ο ίδιος ο Υπουργός έχει οδηγήσει και οδηγεί με τις ενέργειές του χιλιάδες φαρμακεία στο κλείσιμο, αφού επιτρέπει την οικονομική ασφυξία από τις τράπεζες, τη βιομηχανία και το χονδρεμπόριο. Ο κος Υπουργός, ασυνεπής ακόμη και για την εξόφληση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα

Αλυσίδες λόγω παγετού στη Μακεδονία

Αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω παγετού, χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας όπου ο υδράργυρος έχει κατέβει κάτω από το μηδέν και έχει δημιουργηθεί παγετός. Σε ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, απαιτούνται αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Σαπών -Κέχρου, από το 30ο χιλιόμετρο, στις επαρχιακές οδούς Κάτω Δροσίνη, Δράνια, Οργάνη, Άνω και Κάτω Κάρδαμος, Σμιγάδα, Μυρτίσκη, Άνω Βυρσίνη, Κύμη και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Νέας Σάντας - Κέχρου.
Στη κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται όσοι μεταβαίνουν στα χιονοδρομικά κέντρα 3-5

Τυφλό σκυλάκι βρήκε το δρόμο για το σπίτι τα Χριστούγεννα!


Ο τυφλός εκ γεννετής Στίβι θα κάνει Χριστούγεννα στο σπίτι του, φέρνοντας ανέλπιστη χαρά στην ιδιοκτήτριά του που τον έσωσε από το δρόμο.

Η Μπελίντα Γκουτιέρες αναφέρει ότι η επιστροφή του είναι ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα. Είχε σώσει τον Στίβι στις αρχές του 2011, όταν τον βρήκε στο δρόμο να περιφέρεται αβοήθητος. Αμέσως έγινε μέλος της οικογένειας και βρήκε την αγάπη που του έλειπε.

Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος και όλοι θεώρησαν ότι αυτή τη φορά ο δρόμος θα ήταν μοιραίος για εκείνον. Όμως στις 11 του Δεκέμβρη εμφανίστηκε σε ένα άσυλο για ζώα.

Από εκεί τον πήρε μία δασκάλα, η Μπρουκ, η οποία είδε την αγγελία που έβαλε το άσυλο για υιοθεσία του. Εκείνη ήταν που διάβασε κατά τύχη την αγγελία της Μπελίντα, η οποία δεν σταμάτησε

Γέννησε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο!


Ένας τραυματιοφορέας βοήθησε μια γυναίκα να φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι κάτω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο,

καθώς η εγκυμονούσα αισθάνθηκε τους πόνους της γέννας ενώ τύλιγε τα χριστουγεννιάτικα δώρα για συγγενείς και φίλους.

Η γέννηση της μικρής στο Χόμπαρτ της Τασμανίας ήταν ένας υπέροχος τρόπος για να γιορταστούν τα Χριστούγεννα, είπε ο Μπρους Κόνορ, της υπηρεσίας συντονισμού των ασθενοφόρων του νησιού.

"Η γυναίκα βρισκόταν σε τέτοια φάση του τοκετού που αντί να την οδηγήσουν στο ασθενοφόρο για να

Αστεία κόμιξ Χριστουγέννων


ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΙΣ (Ματθ. β´ 1-12)
Τοῦ ᾿Ιησοῦ γεννηθέντος ἐν Βηθλεὲμ τῆς ᾿Ιουδαίας ἐν ἡμέραις ῾Ηρῴδου τοῦ βασιλέως, ἰδοὺ μάγοι ἀπὸ ἀνατολῶν παρεγένοντο εἰς ῾Ιεροσόλυμα λέγοντες· Ποῦ ἐστιν ὁ τεχθεὶς βασιλεὺς τῶν ᾿Ιουδαίων; Εἴδομεν γὰρ αὐτοῦ τὸν ἀστέρα ἐν τῇ ἀνατολῇ καὶ ἤλθομεν προσκυνῆσαι αὐτῷ. ᾿Ακούσας δὲ ῾Ηρῴδης ὁ βασιλεὺς ἐταράχθη καὶ πᾶσα ῾Ιεροσόλυμα μετ᾿ αὐτοῦ, καὶ συναγαγὼν πάντας τοὺς ἀρχιερεῖς καὶ γραμματεῖς τοῦ λαοῦ ἐπυνθάνετο παρ᾿ αὐτῶν ποῦ ὁ Χριστὸς γεννᾶται. Οἱ δὲ εἶπον αὐτῷ· ᾿Εν Βηθλεὲμ τῆς ᾿Ιουδαίας· οὕτω γὰρ γέγραπται διὰ τοῦ προφήτου· «Καὶ σὺ Βηθλεέμ, γῆ ᾿Ιούδα, οὐδαμῶς ἐλαχίστη εἶ ἐν τοῖς ἡγεμόσιν ᾿Ιούδα· ἐκ σοῦ γὰρ ἐξελεύσεται ἡγούμενος, ὅστις ποιμανεῖ τὸν λαόν μου τὸν ᾿Ισραήλ».
Τότε ῾Ηρῴδης λάθρα καλέσας τοὺς μάγους ἠκρίβωσε παρ᾿ αὐτῶν τὸν χρόνον τοῦ φαινομένου ἀστέρος, καὶ πέμψας αὐτοὺς εἰς Βηθλεὲμ εἶπε· Πορευθέντες ἀκριβῶς ἐξετάσατε περὶ τοῦ παιδίου, ἐπὰν δὲ εὕρητε, ἀπαγγείλατέ μοι, ὅπως κἀγὼ ἐλθὼν προσκυνήσω αὐτῷ. Οἱ δὲ ἀκούσαντες τοῦ βασιλέως ἐπορεύθησαν· καὶ ἰδοὺ ὁ ἀστὴρ ὃν εἶδον ἐν τῇ ἀνατολῇ προῆγεν αὐτούς, ἕως ἐλθὼν ἔστη ἐπάνω οὗ ἦν τὸ παιδίον· ἰδόντες δὲ τὸν ἀστέρα ἐχάρησαν

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, που σαρκώθηκε, ως τέλειος άνθρωπος, όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, και ως Θεάνθρωπος, με το Πάθος και την Ανάστασή του έσωσε το ανθρώπινο γένος από την αμαρτία, τη φθορά και τον πνευματικό θάνατο. Το νόημα της Σωτηρίας αυτής "δεν ήταν άλλο από το ότι η στενή κοινωνία μεταξύ Θεού και ανθρώπου αποκαταστάθηκε"[1]. Κορυφαίο γεγονός στο λυτρωτικό έργο του Χριστού είναι η Ανάσταση Του, χωρίς την οποία ακυρώνεται η χριστιανική πίστη εξ ολοκλήρου: "ει δε Χριστός ουκ εγήγερται, κενόν άρα το κήρυγμα ημών, κενή δε και η πίστις υμών" (Α' Κορ. 15:14)[2].

 Ο Ιησούς Χριστός
  • Το ελληνικό όνομα Ιησούς (λατ.:Jesus) αποδίδει το εβραϊκό Jeshua, συντετμημένη μορφή του ονόματος Jehoshua. H λέξη αυτή αποτελείται από το θείο όνομα Yahweh (Γιαχβέ) στη συντομευμένη μορφή του Yah-Yeho και από το shua, και συνολικά σημαίνει "ο Γιαχβέ είναι σωτηρία".
  • Ο όρος Χριστός προέρχεται από το χρίω, και είναι αντίστοιχος προς το εβραϊκό Masiah (Μεσσίας), με έννοια, γενικά, της χρίσεως κάποιου για υψηλό θρησκευτικο-κοινωνικό

Ιδέες διακόσμησης για το γιορτινό σου τραπέζι!



 Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να προσέξεις στην ετοιμασία του γιορτινού σου τραπεζιού είναι η διακόσμηση του! Και ένα από τα βασικά στοιχεία της διακόσμησης είναι το πιάτο!
Το χριστουγεννιάτικό σου τραπέζι δε αρκεί να είναι μόνο όμορφο αλλά να υποδεχτεί ευχάριστα και

Χριστουγεννιάτικα έθιμα στην Ελλάδα

Μελωδίες γιορτινές, παιδικές μυθοπλασίες, αρώματα από κουζίνες νοικοκυριών, φωτιές, κουδούνες, τυχερά παιχνίδια, αγιοβασιλιάτικα καραβάκια και χριστουγεννιάτικα δέντρα, μεταμφιέσεις και  καλικάντζαροι, δίνουν αυτές τις ημέρες το δικό τους ξεχωριστό χρώμα σε όλες τις περιοχές αλλά ακόμη και τις πιο μικρές εστίες της ελληνικής επικράτειας. Όλοι προετοιμάζονται για τη γέννηση του Χριστού, τα ρεβενιόν έχουν την τιμητική τους ενώ οι οικογένειες και οι παρέες μεγαλώνουν και οι δρόμοι και οι πλατείες φωτίζονται και πλημμυρίζουν από κόσμο.Κάθε περιοχή έχει αυτές τις ημέρες τα δικά της ξεχωριστά έθιμα. Στην Ήπειρο πέρα από τα καθιερωμένα υπάρχουν και μερικά έθιμα που έχουν αρχίσει να φθείρονται με το πέρασμα των χρόνων. Ας δούμε μερικά από αυτά:
 
Tα καρύδια

 Τα καρύδια είναι ένα παραδοσιακό ομαδικό παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά. Οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν ως εξής: Κάποιο παιδί χαράζει στο χώμα μια ευθεία γραμμή.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ

Χριστός γεννάται, δοξάσατε…»
Η ορθόδοξη υμνολογία των Χριστουγέννων αναγγέλλει θριαμβευτικά, αλλά και τοποθετεί θεολογικά, το μέγα μυστήριο της θείας ενανθρωπήσεως.

Αφ’ ότου οι προπάτορές μας, ο Αδάμ και η Εύα, παρήκουσαν την εντολή του Θεού και εκδιώχθηκαν από τον παράδεισο, «η αμαρτία ηγέρθη ως μεσότοιχον έχθρας μεταξύ Θεού και ανθρώπου», όπως γράφει στην Ιερά Κατήχησί του ο άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, με αποτέλεσμα την ολέθρια αποδέσμευσι του ανθρώπου από τον φιλάνθρωπο Θεό και την αναπόφευκτη υποταγή του στον μισόκαλο διάβολο, στην αμαρτία και τον θάνατο.

 Έτσι, «προ της Χριστού παρουσίας – λέει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος – εβασιλεύετο ημών η φύσις υπό του διαβόλου, υπό της αμαρτίας, υπό του θανάτου… Και ο μεν διάβολος ηπάτα, η δε αμαρτία έσφαζεν, ο δε θάνατος έθαπτεν».


Για τη λύτρωσι του ανθρώπου από την τυραννία της ψυχοκτόνου αυτής τριάδος (διάβολος, αμαρτία, θάνατος), δεν απέμενε άλλη ελπίδα από την άφατη θεία φιλανθρωπία.

Έτσι «ο πανάγιος του Πατρός Υιός, εικών ων του Πατρός, παρεγένετο επί τους ημετέρους τόπους, ίνα τον κατ’ αυτόν πεποιημένον άνθρωπον ανακαίνιση» (Μ. Αθανάσιος).

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 25 Δεκεμβρίου, ημέρα του μεγάλου και ανερμηνεύτου γεγονότος της κατά σάρκας Γεννήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού από την Υπεραγία Θεοτόκο, ας πούμε λίγα λόγια:

Μετά τον Ευαγγελισμό της Παρθένου Μαρίας από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ και ενώ πλησίαζε ο καιρός να τελειώσουν οι εννιά μήνες από την υπερφυσική σύλληψη του Χριστού στην Παρθενική μήτρα της Παναγίας μας, ο Καίσαρ Αύγουστος διέταξε απογραφή του πληθυσμού του ρωμαϊκού κράτους. Τότε ο Ιωσήφ μαζί με τη Θεοτόκο, ξεκίνησαν για τη Βηθλεέμ, για να απογραφούν εκεί. Έτσι ξεκίνησαν από την Ναζαρέτ και ύστερα από ένα μεγάλο ταξίδι έφτασαν στην Βηθλεέμ...
όπου επειδή είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου δεν κατάφεραν να βρουν κατάλυμα, παρά μόνο ένα φτωχικό σπήλαιο.

Εκεί η Θεοτόκος γέννησε τον Κύριο Ιησού Χριστό και σπαργάνωσε σαν βρέφος τον Κτίστη των απάντων. Έπειτα Τον έβαλε επάνω στη φάτνη των άλόγων ζώων, διότι «έμελλε να ελευθέρωση ημάς

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ