Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για τη... μετακόμιση αυθαιρέτων

Τις 29.513 έχουν φτάσει οι αιτήσεις για την υπαγωγή των αυθαιρέτων στις διατάξεις του νέου νόμου προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της εξαίρεσής τους από την κατεδάφιση, είτε οριστική είτε για 30 χρόνια για τα αυθαίρετα που δεν έχουν οικοδομική άδεια.
Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο αναμένεται - σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος - να έχει ολοκληρωθεί η δοκιμή, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος που διαχειρίζεται το ΤΕΕ, της διαδικασίας μεταφοράς στον νέο νόμο των στοιχείων που προκύπτουν από

Λίμνη στην Τανζανία μετατρέπει τα ζώα σε... αγάλματα

Πουλιά και νυχτερίδες που απασβεστώθηκαν στα νερά απαθανατίστηκαν από τον φωτογράφο Νικ Μπραντ, γνωστό λάτρη της Αφρικής

Σε στήλες άλατος μετατρέπονται τα πλάσματα που πέφτουν στη λίμνη Νάτρον στην Τανζανία, κοντά στα σύνορα με την Κένυα. Μπορεί η λίμνη εκ πρώτης όψεως να δείχνει ονειρική, ωστόσο ο,τιδήποτε την πλησιάζει και την αγγίζει το σκοτώνει.

Ποιες και πόσες αποδείξεις χρειάζονται φέτος για την εφορία με το νέο σύστημα Πηγή: Ποιες και πόσες αποδείξεις χρειάζονται φέτος για την εφορία με το νέο σύστημα

Φανατικοί «κυνηγοί» και «συλλέκτες» αποδείξεων πρέπει να γίνουν φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καθώς η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία τούς υποχρεώνει να καλύψουν με δαπάνες για αγορές αγαθών και για παροχή υπηρεσιών το 25% των συνολικών ετήσιων αποδοχών τους. Εάν δεν συγκεντρώσουν το ποσό αυτό, θα πληρώσουν πρόσθετο φόρο 22% για το "ακάλυπτο" ποσό γράφει το money-money.gr.
Όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι, που δεν έχουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, δηλαδή οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και οι

Τέλος η ταλαιπωρία για έκδοση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας σε κτίρια -Εγκριση σε δύο ημέρες Πηγή: Τέλος η ταλαιπωρία για έκδοση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας σε κτίρια -Εγκριση σε δύο ημέρες

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για την έκδοση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας σε κτίρια καθώς με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης και με την οποία καθορίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγησή της και η σχετική έγκριση θα δίνεται εντός δύο ημερών.
Οπως αναφέρει το ΒΗΜΑ επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας σε νόμιμα κτίρια ή σε αυθαίρετα που έχουν νομιμοποιηθεί,

Νέα πρόστιμα-«φωτιά» για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις

Επιτόπου πρόστιμο 1.000 ευρώ θα μπορούν να επιβάλουν τα ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Οικονομικών αλλά και το ένστολο προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας εφόσον διαπιστώνεται μη έκδοση αποδείξεων.
Αν η αξία της συναλλαγής για την οποία δεν εκδόθηκε ή εκδόθηκε ανακριβώς απόδειξη είναι πάνω από 1.000 ευρώ, τότε το πρόστιμο θα μπαίνει στο διπλάσιο αυτής.
Τα παραπάνω ορίζει το άρθρο 33 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής

1,4 δισ. ευρώ για αυτοκινητόδρομους

Εντός του επόμενου διημέρου αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές, σχετικά με τη διάθεση των κονδυλίων ύψους 1,4 δισ. ευρώ για τους αυτοκινητοδρόμους.
Αυτό δήλωσε ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, ο οποίος τόνισε ότι η σχετικά απόφαση θα ληφθεί από την Επιτροπή έως το τέλος του έτους. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού και των άλλων αυτοκινητόδρομων. 

Ο Δημήτρης Πλατανιάς στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Ο Μεσσήνιος βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς θα τραγουδήσει σήμερα στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα. 
Στην εκδήλωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία αρχίζει στις 5 το απόγευμα, η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Η μουσική διεύθυνση είναι του Ηλία Βουδούρη. Σολίστ θα είναι εκτός από το Δημήτρη Πλατανιά η Ελενα Κελεσίδη. Στην τελετή παράδοσης της Φλόγας η Ορχήστρα της Λυρικής θα ερμηνεύσει τα έργα: "Πέντε Ελληνικοί χοροί για μεγάλη ορχήστρα" του Νίκου Σκαλκώτα και "Πολοβτσιανοί χοροί του Αλεξάντερ Μποροντίν" από την όπερα "Πρίγκιπας

Ευρεία Αστυνομική επιχείρηση σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία και Κοπανάκι με 13 συλλήψεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (3-10-2013), από το πρωί έως το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου, της Κυπαρισσίας, των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια τριάντα οκτώ

ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ: Οριστικά δεν θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β” Τοπικής

Οριστικά δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα της Β” Τοπικής η Νίκη Πλάτης. Το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν 3 γενικές συνελεύσεις που απέβησαν άκαρπες.

Γαργαλιάνοι: Τίμησαν τον Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη
Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασαν σήμερα οι Γαργαλιάνοι τον πολιούχο και προστάτη της πόλης τους Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.
Η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Γέννησης της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία της πόλης παρουσία πλήθους πιστών και της Δημοτικής αρχής του δήμου Τριφυλίας και του Τοπικού Συμβουλίου της πόλης.

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

168 ευρώ το επίδομα θέρμανσης στη Μεσσηνία

Μόλις 168 ευρώ είναι το επίδομα θέρμανσης που προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών για τους δικαιούχους στη Μεσσηνία, με μέγιστη κατανάλωση τα 600 λίτρα για όλο το χειμώνα. Η τιμή πώλησης του πετρελαίου εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 1,30 ευρώ έως 1,35 ευρώ, και ο πρόεδρος των βενζινοπωλών στο νομό Γιώργος Καπερώνης, μιλώντας στην "Ε", είπε ότι τα 600 λίτρα είναι λίγα για να βγάλει μια οικογένεια το χειμώνα. 
"Αυτό το νούμερο είναι μικρό γιατί μια μονοκατοικία δεν βγάζει χειμώνα με 600 λίτρα πετρέλαιο.

Εγκριση της επέκτασης του ΠΟΠ ελαιόλαδου Καλαμάτας

Η επέκταση του ΠΟΠ ελαιόλαδου Καλαμάτας σε όλο το Νομό Μεσσηνίας αναμένεται να εγκριθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη

Φιλιατρά: Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ 3X3
ΦΙΛΙΑΤΡΑ 5/10/2013 

Φιλιατρά: Εγγραφές στις Ακαδημίες Τέννις του Α.Σ. Τριφυλίας

Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας
Όλα τα παιδιά της Τριφυλίας μαθαίνουν Τέννις!

"Μπλόκο" στις επιδοτήσεις, αν δεν δηλωθούν οι γεωτρήσεις

Αν δεν τιμολογηθεί το νερό που χρησιμοποιούν οι γεωργοί, τότε οι ελληνικές καλλιέργειες δεν θα επιδοτηθούν τη νέα προγραμματική περίοδο.

Επιπλέον, κανένας .......

αγρότης δεν θα μπορεί να διεκδικήσει επιδότηση αν δεν διαθέτει βεβαίωση άδειας και χρήσης νερού, δηλαδή αν δεν έχει δηλώσει πρώτα την παράνομη γεώτρησή του.

Οι αποφάσεις αυτές, που έχουν ληφθεί εδώ και χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρόκειται πλέον να εφαρμοστούν και στη χώρα μας από την 1.1.2014 ή, αν οι ελληνικές αρχές παρουσιάσουν ένα

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Ηλεκτρονικά μάτια για παραβάτες στα διόδια της Πελοπόννήσου

Οι ειδικές συσκευές εντοπισμού παραβάσεων μη καταβολής διοδίων ξεκίνησαν την λειτουργία

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε περιμετρικό Μεσσηνίας και Καλογερικό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή για την κατασκευή τμημάτων του περιμετρικού δακτυλίου Καλαμάτας, ο οποίος αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας. Με αποφάσεις του επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, από σήμερα 1η Οκτωβρίου και μέχρι την 30ή Ιανουαρίου 2014 θα ισχύουν οι εξής ρυθμίσεις: Διακοπή κυκλοφορίας τμήματος και από τις δύο κατευθύνσεις, στη χιλιομετρική θέση 1+000, της οδού που ενώνει την ΠΕΟ Καλαμάτας – Σπάρτης με τον οικισμό Καλλιθέα. Εκεί, θα κατασκευασθεί άνω διάβαση και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριο. Διακοπή κυκλοφορίας τμήματος και από τις δύο κατευθύνσεις, στη δημοτική οδό Καλαμάτας –

Αφιέρωμα στους Τριφύλιους Λογοτέχνες και το έργο τους!

Για τρίτη χρονιά ο Δήμος Τριφυλίας μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης και με τη συνεργασία της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων προβάλλει το έργο έξη σημαντικών πνευματικών δημιουργών της Τριφυλίας. 
Τους σπουδαίους λογοτέχνες Κώστα Καλαντζή, Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, Σοφία Φίλντιση, Νίκο Μαραγκό, Διονύση Πιτταρά και Σωτήριο Λυριτζή θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό σε τέσσερεις εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους.
Ο κύκλος των εκδηλώσεων ξεκινά με αφιέρωμα στους Αυλωνίτες Λογοτέχνες την

Τριφυλία: Αυξημένα περιστατικά καρδιαγγειακών παθήσεων λόγω κρίσης!

 Στα όρια της βρίσκεται η κοινωνία όπως αποτυπώνουν οι επιστήμονες στο Νομό μας μέσα από δηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων αφού αποτυπώνεται πλέον στην καθημερινή πραγματικότητα. 

Η διαπίστωση προ εβδομάδας των Νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας ότι τα μνημόνια έχουν μειώσει το προσδόκιμο ζωής με σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις να αυξάνονται στο Νομό μας και η πρόσφατη αναφορά έρευνας ότι τα εμφράγματα έχουν

Φιλιατρά: Λέσχη Ανάγνωσης από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού

Μια όμορφη ιδέα θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε από την ερχόμενη

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστροφή της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στο Μοναστήρι της.

Η πόλη της Μεσσήνης, οι κάτοικοί της και πλήθος προσκυνητών αποχαιρέτισαν τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, η οποία συνοδευόμενη από λιτανευτική πομπή οδοιπορούντων πιστών, επέστρεψε στο Μοναστήρι της.
Η πομπή ξεκίνησε μετά από πανηγυρικό Εσπερινό και Παράκληση στο Μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσήνιας Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή κλήρου, των αρχών του τόπου και του πιστού λαού.
Οι δρόμοι της Μεσσήνης, στρωμένοι με βασιλικό, μυρτιές και λουλούδια, οδήγησαν το σεπτό Εικόνισμα της Θεομήτορος στα όρια της πόλης,

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά:

1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο  μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
200γρ. τυρί σόγιας
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΑΧΩΡΗΤΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Κυριακού, του Αναχωρητού.

Ο Όσιος Κυριακός ήταν άνθρωπος που καλλιεργούσε «υπομονήν, πραότητα» (Α' προς Τιμόθεον, στ' 11).
Γι' αυτό και πέτυχε στην ασκητική του ζωή. Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 5ο αιώνα μ.Χ., από Ιερέα πατέρα, τον Ιωάννη. Τη μητέρα του την έλεγαν Ευδοξία και είχε αδελφό τον Αρχιεπίσκοπο Κορίνθου Πέτρο.

Από ιερατικό, λοιπόν, γένος ο Κυριάκος, σε νεαρή ηλικία πήγε στα Ιεροσόλυμα και από εκεί στη Λαύρα του Μεγάλου Ευθυμίου. Εκεί, ο Μέγας Ευθύμιος, τον έκανε μοναχό και τον έστειλε στον ασκητή Γεράσιμο.

Όταν πέθανε ο Γεράσιμος, ο Κυριακός επέστρεψε στη Λαύρα του Ευθυμίου, όπου με ζήλο

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

(Λουκ. στ´ 31-36)
Εͺίπεν ο Κύριος· Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως. Καί ει αγαπάτε τους αγαπώντας υμάς, ποία υμίν χάρις εστί; και γαρ οι αμαρτωλοί τους αγαπώντας αυτούς αγαπώσι. Καί εάν αγαθοποιήτε τους αγαθοποιούντας υμάς, ποία υμίν χάρις εστί; και γαρ οι αμαρτωλοί το αυτό ποιούσι.

Καί εάν δανείζητε παρ᾿ ων ελπίζετε απολαβείν, ποία υμίν χάρις εστί; και γαρ αμαρτωλοί αμαρτωλοίς δανείζουσιν ίνα απολάβωσι τα ίσα. Πλην αγαπάτε τους εχθρούς υμών και αγαθοποιείτε και δανείζετε μηδέν απελπίζοντες, και έσται ο μισθός υμών πολύς, και έσεσθε υιοί υψίστου, ότι αυτός χρηστός εστιν επί τους αχαρίστους και πονηρούς.

Γίνεσθε ούν οικτίρμονες, καθώς και ο πατήρ υμών οικτίρμων

Κωνσταντίνος και Χριστίνα Στριμπάκου: 'Οταν η τέχνη συναντά το ελαιόλαδο!

Δύο νέα παιδιά από τα Φιλιατρά, ο Κωνσταντίνος και η Χριστίνα Στριμπάκου, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο, που από χρόνια προετοίμαζαν την πραγμάτωσή του. 

Το σπουδαιότερο είναι πως αυτό συμβαίνει σε μια εποχή, με την οικονομική κρίση να μαστίζει τον τόπο μας και με την απογοήτευση να οδηγεί ιδιαίτερα τους νέους, στη  θλίψη και το

Φιλιατρά: Μετεωρολογικό σταθμό θέλουν οι αγρότες!

Την αρωγή του Δήμου Τριφυλίας ζήτησαν αγρότες από τα Φιλιατρά σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην πόλη προκειμένου να λειτουργήσει μετεωρολογικός σταθμός για τις ανάγκες των αγροτών της περιοχής που αποτελεί αγροτικό κέντρο παραγωγής.
 
Η ανάγκη ύπαρξης μετεωρολογικού σταθμού στην περιοχή των Φιλιατρών θεωρείται επιβεβλημένη προκειμένου να έχουν ακριβέστερη ενημέρωση για τον

«Εξαφανίστηκε» επαγγελματικό αλιευτικό από το λιμάνι Κυπαρισσίας

Πρωτοφανής, για τα χρονικά της ευρύτερης περιοχής αλλά και ευρύτερα, είναι η «εξαφάνιση» επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους από το λιμάνι της Κυπαρισσίας, όπου ήταν ελλιμενισμένο.

Η κλοπή, επειδή ουσιαστικά περί κλοπής φέρεται να πρόκειται, εικάζεται .........

πως συνέβη τη νύχτα της Τρίτης προς ξημερώματα Τετάρτης, καθώς τότε διαπιστώθηκε ότι είχε