Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Πράγματα που δεν θα ξέραμε, εάν δεν υπήρχε ο κινηματογράφος

1. Πάντα ένας από δύο πανομοιότυπους δίδυμους είναι σατανικός.

2. Εάν πρόκειται να απασφαλίσεις μια βόμβα, όποιο καλώδιο και να κόψεις είναι το σωστό....

3. Σε σκηνή καράτε, εάν οι αντίπαλοι είναι πολλοί μη νοιάζεσαι γιατί θα περιμένουν καρτερικά να σου επιτεθούν ένας-ένας.

4. Όταν σβήσεις το φως της κρεβατοκάμαρας, τα πάντα θα είναι ακόμη ορατά και λίγο μπλε.

5. Οι ξανθές και όμορφες μπορεί να είναι και διάσημες νευροχειρούργοι σε ηλικία 22 ετών.

6. Αντί για σφαίρες, οι μεγαλομανείς κακοί προτιμούν πολύπλοκους μηχανισμούς για να σκοτώνουν (π.χ. λέιζερ που λιώνει πάγους που μετακινούν βράχους που πιέζουν λεβιέδες προς απελευθέρωση καρχαριών).

Β΄ Κατηγορία : 1ος Όμιλος αποτελεσματα 9ης αγωνιστικης

(9η αγωνιστική)

ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.ΑΟΕΣΩΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΣάββατο19/11/1114:30ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ., ΜΑΚΡΗΣ Ε.2-1
2.ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΣάββατο19/11/1115:00ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ Κ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ.0-0
3.Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο19/11/1115:00ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν.2-2
4.Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΑΠΣ ΑΡΙΣΔΩΡΙΟΥΣάββατο19/11/1115:00ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ.2-0
5.Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥΑΝΔΡΟΥΣΑΣΣάββατο19/11/1115:00ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΛΟΥΚΑΣ Ι., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.5-1

Ξεχωριστή ελληνική βραδιά για 450 τουριστικούς πράκτορες στο Μάραθο

Μια ξεχωριστή ελληνική βραδιά στο Μάραθο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν 450 ταξιδιωτικοί πράκτορες της "Lufthansa City Center" που συμμετέχουν σε διεθνές συνέδριο της εταιρείας τους το οποίο πραγματοποιείται τις μέρες αυτές στην Costa Navarino. Σε ένα ιδιαίτερα διαμορφωμένο σκηνικό στον κεντρικό πεζόδρομο του χωριού, έγινε η υποδοχή των ταξιδιωτικών πρακτόρων που ήταν από 80 χώρες, τους οποίους περίμεναν μπουφέδες με τοπικά προϊόντα όπως λάδι, κρασί, ελιές, ψωμί, τυριά, προσφορά αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών. Μια ορχήστρα με ελληνική μουσική έδωσε το ρυθμό, ενώ αυτό που εντυπωσίασε τους επισκέπτες ήταν το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών το οποίο χόρεψε ελληνικούς χορούς και το παγκοσμίως γνωστό συρτάκι, στον ρυθμό του οποίου χόρεψαν πολλοί από τους φιλοξενούμενους. Η βραδιά συνεχίστηκε με δείπνο στις ταβέρνες του Μαράθου "Αργύρης" και "Μαϊστράλι".

Αφιέρωμα στην περιοχή της Τριφιλίας απο το "Μένουμε Ελλάδα"


Απίστευτο: Παντρεύτηκε τον εαυτό της !


Τις γυναίκες τις πιάνει κρίση μετά τα τριάντα! Η τριαντάχρονη Wei Chen, μία υπάλληλος γραφείου από την Ταϊπέι, δεν «εμπνεύστηκε» από τους άνδρες που είχε γνωρίσει, τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται, κι αποφάσισε να τη βρει την άκρη μονάχη της.
Υποκύπτοντας στην κοινωνική πίεση, που της επέβαλλε το γάμο, τελικά ενέδωσε και αποφάσισε να παντρευτεί, χωρίς γαμπρό, όμως! Απλά παντρεύτηκε τον εαυτό της.

«Η ηλικία των τριάντα είναι μια χαρακτηριστική περίοδος για μένα. Η εργασία και η εμπειρία μου είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν έχω βρει έναν σύζυγο, επομένως τι να κάνω; Δεν είναι ότι είμαι κατά του γάμου. Ελπίζω μόνο ότι μπορώ να εκφράσω μια διαφορετική ιδέα μέσα στα όρια μιας

Η προσφορά είναι στο αίμα μας (20.11.2011)H φιλοσοφία του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών περιλαμβάνει την επανάληψη δράσεων όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο για να πετύχει τους στόχους του.
Επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων και σε αγαστή συνεργασία με τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών διοργανώνει τη 2η εθελοντική Αιμοδοσία του την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 από τις 09.30-13.30 στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας (ισόγειο) όπου θα βρίσκεται εγκατεστημένη η κινητή μονάδα.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή καθώς η ζήτηση για φιάλες αίματος υπερκαλύπτει την προσφορά μεταφέροντας παράλληλα ένα μήνυμα ζωής στην τοπική κοινωνία.

Πληροφορίες για την αιμοδοσία


ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ:

1. Όποιος έχει έστω και μια ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977

Στα σκαριά τεράστια αναβάθμιση του CERN

Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) ετοιμάζεται για μια τεράστια αναβάθμιση των υποδομών του, η οποία θα δεκαπλασιάσει τις δυνατότητες του. Η «ανακαίνιση» αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2020.
Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετέχουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο και ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α και την Ιαπωνία. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν τον επιταχυντή να αναπτύξει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες σύγκρουσης, ώστε να δώσει λύσεις στα μεγάλα μυστήρια του σύμπαντος. Όπως δήλωσε ο διευθυντής ερευνών Σέρτζιο Μπερτολούτσι: «Οι πρόσθετες δυνατότητες θα αυξήσουν κατά πολύ τις ικανότητές μας να κάνουμε μετρήσεις ακριβείας και να ανακαλύψουμε καινούρια πράγματα».

Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών: Αγωνία για το μέλλον του Συλλόγου

Συνάντηση - συζήτηση είχαν οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, την Τετάρτη το βράδυ στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο. 

Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν οι ανησυχίες για το μέλλον του συλλόγου και η από κοινού προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.
Η πρόεδρος των Φιλοπροόδων Βιβή Παντελάκη έκανε αναφορά στις δραστηριότητες και τις οικονομικές ανάγκες του συλλόγου αλλά και στις πηγές χρηματοδότησης. Τόσο η ίδια όσο και ο αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Παγάνης τόνισαν τη ραγδαία μείωση των εσόδων τα τελευταία χρόνια. 

Σημείωσαν μάλιστα ότι έσοδα που έρχονταν παλαιότερα από το δήμο, είτε με τη μορφή επιχορήγησης είτε με τη μορφή αμοιβών λόγω υπηρεσιών που προσέφερε ο σύλλογος, δεν είναι δυνατόν πλέον να υπάρξουν, λόγω νομικών κωλυμάτων.
Οι επικεφαλής του συλλόγου επεσήμαναν ακόμα ότι η ύφεση μπορεί να το οδηγήσει το σύλλογο σε εσωστρέφεια και άρνηση των ανθρώπων να ασχοληθούν με τη διαχείρισή του - οπότε η συνέχιση της λειτουργίας του είναι αμφίβολη με τη μορφή που έχει σήμερα και πρέπει να αναζητηθούν διαφορετικοί τρόποι χρηματοδότησης. 

"Επιχείρηση σκούπα" στο παλιό Γηροκομείο Γαργαλιάνων.

Επιχείρηση Σκούπα έγινε από αστυνομικούς σήμερα στο γηροκομείο των Γαργαλιάνων όπου οι Διάφοροι Αλλοδαποί που είχαν βρει εκεί καταφύγειο αναγκάστηκαν από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που κατάφερε να εξασφαλίσει το Φιλιατρά News ο χώρος του παλιού Γηροκομείου στους Γαργαλιάνους εκκενώθηκε και την Δευτέρα σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες θα σφραγιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ενέργεια είναι .........

αποτέλεσμα της σύσκεψης που είχε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας με τις εισαγγελικές αρχές για την αντιμετώπιση του φαινομένου με τους παράνομους αλλοδαπούς.

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Γήπεδο Καραισκάκη

Καιρός είναι να κάνουμε μια ανάρτηση για την ιστορία του γηπέδου Καραϊσκάκη. Θα παρατηρήσετε ότι όσες μεγάλες περιπέτειες έχει ζήσει αυτό το στολίδι του Φαλήρου τόσο μεγάλη είναι και η ομάδα που την φιλοξενεί. Φυσικά μιλάμε για τον Ολυμπιακό, το καμάρι του Πειραιά. Διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο γιατί ιστορία δεν είναι μόνο να μαθαίνουμε για τον Κολοκοτρώνη ή για τον Ναπολέων, ιστορία είναι το κάθε τη που αγαπάμε και είναι ξεχωριστό μέσα στην καρδιά μας και επίσης δεν έχει ημερομηνία λήξης αλλιώς δεν θα ήταν στην ιστορία.

Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Το Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας είναι γήπεδο ποδοσφαίρου και η έδρα της ομάδας του Παναθηναϊκού. Αν και το επίσημο όνομα του γηπέδου είναι Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης, έχοντας το όνομα του πρώην πρόεδρου του συλλόγου Απόστολου Νικολαΐδη, στην κοινή χρήση έχει επικρατήσει η ονομασία της «Γήπεδο της Λεωφόρου» ή η «Λεωφόρος». Στο γήπεδο αυτό ο Παναθηναϊκός έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία του. Το ρεκόρ εισιτηρίων σημειώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1967, σε ένα παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και Μπάγερν Μονάχου, όπου παραβρέθηκαν 29.665 θεατές.
Τοποθεσία
Το γήπεδο βρίσκεται στην ομώνυμη λεωφόρο σε μικρή απόσταση από τον Άρειο Πάγο, το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών και τις προσφυγικές πολυκατοικίες. Η πρόσβαση γίνεται με τα λεωφορεία και τρόλεϊ που περνούν από τη λεωφόρο όπως και από τον παρακείμενο σταθμό

«Κανείς, χωρίς εισιτήριο»

Αυστηρά μέτρα στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» για το μεγάλο ντέρμπι
Ανακοίνωση, για την μη προσέλευση φιλάθλων χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Κίνηση, που δείχνει πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προνοούν για να αποφευχθούν προβλήματα προηγούμενων χρόνων.
Σε κάθε ντέρμπι, πολλοί είναι αυτοί που δεν βρήκαν εισιτήριο και πηγαίνουν στο γήπεδο προσπαθώντας να εισέλθουν σε αυτό, ταλαιπωρώντας παράλληλα όσους έχουν «μαγικό χαρτάκι» στην κατοχή τους.

Άνεργος έθεσε εαυτόν σε δημοπρασία στο e-bay για 18.700 ευρώ!

Άνεργος και απελπισμένος ένας νεαρός Βρετανός έβγαλε τον εαυτό του σε δημοπρασία στο "e-bay"!
O Josh Butler από το Essex έψαχνε για δουλειά για αρκετούς μήνες αλλά δεν έβρισκε πουθενά ανταπόκριση!
Λόγω της ένδειας του μάλιστα αναγκάστηκε να σταματήσει το πανεπιστήμιο, επειδή δεν είχε χρήματα για τα δίδακτρα ωστόσο τα 600 βιογραφικά που έστειλε για να βρει δουλειά δεν είχαν αποτέλεσμα καθώς δεν του απάντησε κανείς.
Αποφάσισε λοιπόν να βγάλει τον εαυτό του στο σφυρί έναντι 18.700 ευρώ στην ιστοσελίδα αγορών "eBay".
Και από ότι φαίνεται βγήκε κερδισμένος από την κίνησή του καθώς μπορεί κανείς να μην

Μεσσηνία: Η «ερωμένη του ήλιου» !!


Το καλοκαίρι ο ήλιος ερωτεύεται τη Μεσσηνία και βυθίζει τις αχτίδες του στα πεντακάθαρα νερά της Καλαμάτας, της Πύλου και της Κυπαρισσίας. Τα ψαροκάϊκα αρμενίζουν την ώρα του δειλινού, αναζητώντας την καλή ψαριά, ενώ τα βράδια επισκέπτες και ντόπιοι χαίρονται τα αρώματα της καλοκαιρινής δροσιάς κάτω από τον έναστρο ουρανό.
Οι παραλίες της Μεσσηνίας πολλές, πανέμορφες και διαφορετικές. Αμμουδιές, άλλες παραλίες με βότσαλα, κι άλλες βραχώδεις, προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές και ικανοποιούν τις επιθυμίες όλων των επισκεπτών. Μεθώνη, Φοινικούντα, Στούπα, Καρδαμύλη, Αγία Κυριακή, συνυπάρχουν με τις απόκρημνες ακτές της Μεσσηνιακής Μάνης.
Η εντυπωσιακή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, με ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, είναι από τις πιο όμορφες και τις πιο δημοφιλείς του νομού Μεσσηνίας. Εδώ δε θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, ούτε καν καντίνα, γι΄αυτό θα πρέπει να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

Επίσκεψη Τατούλη στο Δημαρχείο Καλαμάτας - Υποσχέσεις για έργα και αεροπορικά δρομολόγια

“Η λογική της υπέρβασης και ο άδολος και ανιδιοτελής πατριωτισμός που χαρακτηρίζει τους Πελοποννήσιους” είναι σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλιστεί η γόνιμη συνεργασία. Ο κ. Τατούλης κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο της Καλαμάτας έπλεξε το εγκώμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, σημειώνοντας ότι η φυσική της ομορφιά, η ζωντάνια και το ιστορικό της υπόβαθρο της δίνουν τη θέση της... πρωτεύουσας πόλης στην Πελοπόννησο - η ανάπτυξη της οποίας έχει βαρύνουσα σημασία για όλη την Περιφέρεια. “Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Εχουμε ήδη έρθει σε συμφωνία με δύο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Η μία θα πραγματοποιεί 4 δρομολόγια προς Καλαμάτα και η άλλη θα συνδέσει απευθείας την Καλαμάτα με το Λονδίνο”, ήταν το σημαντικότερο... μαντάτο που έφερε μαζί του ο κ. Τατούλης.

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Πεζοδρόμια 3D προκαλούν ψευδαισθήσεις Vol.1

Όσο περίεργο και να φαίνεται .. αυτό που βλέπετε δεν είναι πραγματικότητα , είναι 3D ζωγραφιά !

Αυτοκίνητα του μέλλοντος ..

Με το πέρασμα του χρόνου , όλα εξελίσσονται και ακόμα πιο πολύ , η τεχνολογία . Τα αυτοκίνητα πέρνουν ένα σχήμα που σε πάει χρόνια μπροστά , στο μέλλον . Εγώ θα έλεγα ότι είναι λίγο εξωγήινα τα σχήματα αλλά οι σχεδιαστές τους κάτι παραπάνω θα ξέρουν .
Δείτε μερικά μοντέρνα αυτοκίνητα με εμπνευσμένο σχεδιασμό και πολλές καμπύλες . Μοντέρνο αυτοκίνητο θα μπορούσαμε να πούμε και το Toyota IQ , που το βλέπουμε να κυκλοφορεί στους δρόμους .
                                                                                                                         

1 τρισ. υπολογισμοί το δευτερόλεπτο

Εντυπωσιακές δυνατότητες διαθέτει ένας νέος επεξεργαστής που δημιούργησε η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής μικροεπεξεργαστών στον κόσμο - η αμερικανική Intel - ο οποίος φτάνει την ταχύτητα του ενός teraflop, δηλαδή μπορεί να κάνει ένα τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο, κάτι που ποτέ πριν δεν είχε επιτευχθεί από ένα και μοναδικό τσιπ.
Πολύ νερό έχει κυλήσει στο αυλάκι της επεξεργαστικής ισχύος από το 1997, όταν η Intel παρουσίασε τον πρώτο υπερ-υπολογιστή συνολικής ισχύος ενός teraflop, μόνο που για να επιτευχθεί τότε εκείνη η ισχύς, ο σούπερ-υπολογιστής συνδύαζε την ισχύ σχεδόν 10.000 επεξεργαστών Pentium II, με ασύλληπτα ακριβότερο συνολικό κόστος (55 εκατ. δολ).
Το νέο τσιπ, με την «ιπποτική» ονομασία «Knights Corner», παρουσιάστηκε σε συνέδριο σούπερ-υπολογιστών στο Σιάτλ, σύμφωνα με το BBC. Τόσο ισχυροί επεξεργαστές χρησιμοποιούνται συνήθως σε πεδία που απαιτούν πολύπλοκους επιστημονικούς υπολογισμούς, όπως η πρόβλεψη του καιρού, η μοντελοποίηση μορίων στην χημεία και τη βιολογία ή η προσομοίωση αυτοκινητιστικών συγκρούσεων.
Ο νέος ταχύτατος επεξεργαστής, που έχει πάνω από 50 πυρήνες ενσωματωμένους στο ίδιο τμήμα πυριτίου, λειτουργεί ως συν-επεξεργαστής, αναλαμβάνοντας ορισμένες από τις πιο πολύπλοκες εργασίες που καλείται να εκτελέσει η κεντρική μονάδα επεξεργασίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τριφυλία: Σύσκεψη για προσέλευση μεταναστών

Σύσκεψη για προσέλευση μεταναστών

Σύσκεψη στο γραφείο της Εισαγγελέως Κυπαρισσίας για την αντιμετώπιση της αθρόας προσέλευσης αλλοδαπών στην Τριφυλία, ιδίως την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής, πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή των διοικητών των Αστυνομικών Τμημάτων, του δημάρχου Κώστα Κόλλια που ανέλαβε και την πρωτοβουλία και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσίγγανου.
Στη σύσκεψη έγινε διεξοδική και ουσιαστική συζήτηση για το τεράστιο αυτό πρόβλημα και τις συνέπειες που προκαλούνται στην τοπική κοινωνία από παραβατικές συμπεριφορές αλλοδαπών. Όπως σημειώθηκε, το θέμα των μεταναστών, νομίμων και παρανόμων, είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα ολόκληρη και όχι μόνο την Τριφυλία και οφείλει το κράτος να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις για την επίλυσή του.  
Αυτή την περίοδο, της ελαιοσυγκομιδής, η προσέλευση αλλοδαπών στην Τριφυλία είναι αθρόα και αυτοί κατακλύζουν κυρίως τις τρεις μεγάλες πόλεις, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας, επειδή λόγω των φτηνών εργατικών χεριών που προσφέρουν βρίσκουν ανταπόκριση στους παραγωγούς της περιοχής και δουλειά.

«Θερίζουν» οι χωρισμοί μέσω… Facebook (infographic) !!

Μια νέα μελέτη που διενεργήθηκε από την «Lab 42» έδειξε ότι το 33% των ανθρώπων χωρίζει με ένα sms, ένα e-mail ή και ακόμα μέσω Facebook! 
Και όχι, όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο δεν μιλάμε για μικρά παιδάκια, αλλά για άτομα άνω των 18!
Το 45% των ζευγαριών επικοινωνεί συστηματικά μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου ενώ το 52% αλλάζει κατευθείαν το status μόλις χωρίσει.
Η έρευνα έδειξε ακόμα πως άνδρες και γυναίκες σε ποσοστό που αγγίζει το 57% στέλνουν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα prive μήνυμα σε κάποιο πρόσωπο που γνώρισαν στο Facebook και τους ενδιαφέρει.

ΑΠΟ http://newsmessinia.blogspot.com

Κατασκευές με σπίρτα .Το Πολυτεχνείο στις σελίδες της Ιστορίας

Πώς καταγράφεται το αποκορύφωμα του αντιδικτατορικού αγώνα στα σύγχρονα ιστορικά έργα


Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου άρχισε να απασχολεί την ιστορική έρευνα, μετά τη συμπλήρωση δύο δεκαετιών από τα όσα ηρωικά, όσο και δραματικά συντελέστηκαν τον Νοέμβρη του 1973. Αν και όλο το προηγούμενο διάστημα, μαζί με τις επετειακές προσεγγίσεις, δεν έλειψαν, φυσικά, και οι ιστορικές αποτιμήσεις, χωρίς συναισθηματικές φορτίσεις και απόπειρες εκμετάλλευσης είτε οικειοποίησης ή και παραχάραξης.
Κοινός τόπος όλων των ιστορικών είναι ότι το Πολυτεχνείο ήταν το αποκορύφωμα του αντιδικτατορικού αγώνα και ότι ουσιαστικά σήμανε την αρχή του τέλους της χούντας. Από εκεί και πέρα αρχίζουν, μικρότερες ή μεγαλύτερες οι διαφοροποιήσεις. Δίνονται αποκλίνουσες απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα, που προβάλλουν από την ιστορική έρευνα:
  • Ηταν φοιτητική ή λαϊκή εξέγερση; Αυθόρμητη ή όχι; Γενικώς αντιδικτατορική, εθνική-καθολική και διαπαραταξιακή-διακομματική για την αποκατάσταση του κοινοβουλευτισμού ή ανατρεπτική, ριζοσπαστική και, σε τελευταία ανάλυση, κοινωνική;
  • Ποια η θέση της μέσα στον ευρύτερο ιστορικό χώρο; Πώς συνδέεται με τις προηγούμενες, αλλά και τις επόμενες λαϊκές κινητοποιήσεις;

Ο στρατιώτης που οδήγησε το άρμα στο Πολυτεχνείο, θυμάται…

Η εισβολή του άρματος μάχης στο Πολυτεχνείο, δεν σημάδεψε μόνο τους εξεγερμένους μέσα από τη πύλη που τσακίστηκε από τους τόνους χάλυβα που έπεσαν με ορμή πάνω της. Σημάδεψαν βαθειά τον 20χρονο τότε στρατιώτη που είχε διαταχθεί να οδηγήσει το άρμα μέσα στο Πολυτεχνείο.

Τ΄ όνομά του Α. Σκευοφύλαξ, αλλά μικρή σημασία έχει τ΄ όνομα. Σημαντικές είναι οι αναμνήσεις ενός ανθρώπου, όπως τόλμησε να της πει μία και μοναδική φορά σε συνέντευξή του στο Βήμα, στην επέτειο του 2003.

Η ιστορία πολλές φορές κάνει ανθρώπους απλούς πρωταγωνιστές. Κάποιες φορές αρνητικούς πρωταγωνιστές. Όπως εκείνο το 20χρονο παιδί στο άρμα μάχης. Που τότε όπως εξομολογήθηκε, πίστευε ότι έκανε το καθήκον του εναντίον των “εχθρών κομμουνιστών”. Και μετά , όταν η τραγωδία πέρασε και έγινε πολίτης ψήφισε δυο φορές ΚΚΕ!

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΣΜΕΡΔΟΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ(video)

Δύο εντυπωσιακά βιντεάκια του Τάσου με ένα σμήνος από χιλιάδες πουλιά να κόβουν βόλτες πάνω από το χωριό.

Περίεργα παγκάκια σε πάρκαΣΜΕΡΔΟΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗΝέο δρομολόγιο της Aegean: Καλαμάτα - Μόναχο μέσω Θεσσαλονίκης

Την αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Μόναχο, μέσω Θεσσαλονίκης, εγκαινίασε η Aegean από τις αρχές του μήνα, σε ένα δρομολόγιο που πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.
Οι δύο πτήσεις ανά εβδομάδα -καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου- πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Σάββατο, με αεροσκάφος Airbus A320-100/200, δυναμικότητας 168 επιβατών.
Συγκεκριμένα, η πτήση από Καλαμάτα αναχωρεί στις 3.50 το απόγευμα, φτάνει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης στις 4.50, και στις 5.25 το απόγευμα απογειώνεται για να προσγειωθεί στις 6.40 το βράδυ στο αεροδρόμιο «Φραντς Γιόζεφ Στράους» του Μονάχου.
Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού -για όποιον ταξιδεύει από την Καλαμάτα για το Μόναχο- είναι 3 ώρες και 50 λεπτά, στα οποία περιλαμβάνεται και η αναμονή των 35 λεπτών στο «Μακεδονία», προκειμένου να γίνει, αφ’ ενός η αποβίβαση όσων επιβατών ταξίδεψαν ώς τη Θεσσαλονίκη και αφ’ ετέρου η επιβίβαση των επιβατών από συμπρωτεύουσα προς την πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/

Κοπανάκι: Με όπλο απείλησαν ηλικιωμένους μέσα στο σπίτι τους

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη, δύο αγνώστων  δραστών, οι οποίοι χθες (15-11-2011) το βράδυ, στο Κοπανάκι Μεσσηνίας, αφού εισήλθαν σε σπίτι 72χρονου ημεδαπού, με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από αυτόν και την 69χρονη σύζυγο του, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Τις αστυνομικές έρευνες και την Προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου.


ΑΠΟ http://filiatranet.blogspot.com

Προχωράνε οι εργασίες στο νέο λύκειο Φιλιατρών


Προχωράνε με εντατικούς οι διαδικασίες οικοδομικές εργασίες στο νέο Λύκειο Φιλιατρών όπου στο ισόγειο εσωτερικό του έχουν γίνει τα χωρίσματα για τις αίθουσες αλλά και έχει σοβατιστεί. Στους δυο ορόφους του όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες έχουν τοποθετηθεί τα τούβλα γύρω γύρω στις άκρες του κάθε ορόφου ενώ όπως φαίνεται στην εικόνα δεν υπάρχουν ακόμα τα χωρίσματα εσωτερικά του κτηρίου για τις αίθουσες διδασκαλίας.
Πάντως οι εργασίες προχωράνε, και εκτός .........

απροόπτου, του χρόνου με την νέα σχολική χρονιά το κτήριο και ο περιβάλλον χώρος θα έχει παραδοθεί για να λειτουργήσει το σχολείο.

Ωστόσο στον περιβάλλοντα χώρο ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες κατασκευής των νέων κερκίδων καθώς οι παλιές έχουν κατεδαφιστεί και οι νέες έχουν έρθει πιο μπροστά σε σχέση με τις προηγούμενες αλλά οι νέες όμως είναι σαφώς μικρότερες σε σχέση με την προηγούμενη θέση τους όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που τράβηξε ο συνεργάτης μας για εσάς.

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Νέα «βροχή» των Λεοντίδων αύριο το βράδυ στην Ελλάδα


Μία ακόμη "βροχή" από πεφταστέρια, των Λεοντιδών, θα εμφανιστεί και στον ουρανό της χώρας μας, στο βαθμό που θα το επιτρέψουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί τη νύχτα της Τετάρτης 16 προς Πέμπτη 17 Νοεμβρίου και θα είναι ορατό από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα.
Πρόκειται για μια πλούσια βροχή διαττόντων που εμφανίζεται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο. Το θέαμα αναμένεται να είναι αρκετά έντονο, με την εμφάνιση περίπου 75 μετεώρων ανά ώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύση Σιμόπουλο. Τα μετέωρα φαίνονται ότι προέρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Λέοντα (εξ ου και το όνομά τους), ενώ οφείλονται στα σωματίδια της σκόνης που αφήνει πίσω του ο κομήτης Τεμπλ-Τατλ.
Στην περίπτωση της βροχής των Λεοντιδών, καθώς η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο, η τροχιά της συναντά κάθε Νοέμβριο το σύννεφο των σωματιδίων του συγκεκριμένου κομήτη. Τα μικροσκοπικά αυτά σωματίδια, με βάρος ενός γραμμαρίου συνήθως, χτυπάνε τα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιράς σε ύψος 100 περίπου χιλιομέτρων και αναφλέγονται. Η ανάφλεξη ιονίζει τα γύρω στρώματα της ατμόσφαιρας, σχηματίζοντας μια φωτεινή σφαίρα δύο έως τριών μέτρων που κινείται με ταχύτητα 30 έως 60 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Αυτή η φωτεινή σφαίρα, γίνεται ορατή από τη Γη και ονομάζεται διάττων, μετέωρο ή "πεφταστέρι".

Επίθεση spam & porn στο Facebook

Πορνογραφικές και βίαιες εικόνες, καθώς και βίντεο ανάλογου περιεχομένου, κατακλύζουν τις τελευταίες περίπου 24 ώρες το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook, προκαλώντας ενόχληση σε πολλούς χρήστες, ορισμένοι από τους οποίους αναγκάστηκαν να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους. Παραμένει άγνωστο πόσοι από τα σχεδόν 800 εκατ. χρήστες του δικτύου έχουν έρθει αντιμέτωποι με το πρόβλημα.
Μια εταιρία ασφαλείας για θέματα δικτύων ανέφερε ότι δεν είναι βέβαιο με ποιον ακριβώς τρόπο γίνεται η εξάπλωση του υλικού, όμως το γεγονός θα μπορούσε να έχει συνέπειες για το Facebook μακροπρόθεσμα, καθώς πιθανώς θα απομακρύνει από αυτό ορισμένους χρήστες, με δεδομένο μάλιστα ότι πολλοί ανήλικοι έχουν λογαριασμό στο δίκτυο.

ΟΙ 8 ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ

Jumeirah Sceirah στο Wild Wadi Waterpark (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)


Αστείες φωτογραφίες από παράξενη γωνία λήψης (Μέρος 10ο)
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ! Αφιέρωμα στον BANKSY (1ο Μέρος)

Ο Banksy είναι ένας ημι-ανώνυμος διεθνούς φήμης Άγγλος γκραφιτάς. Γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Άρχισε να ασχολείται με το γκράφιτι στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Τα έργα του είναι στην πλειοψηφία σατιρικά πάνω σε θέματα πολιτικής, πολιτισμού, και δεοντολογίας.


Μάζεψαν ...ελιές στην Costa Navarino !!

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που μπορούν να γνωρίσουν οι επισκέπτες της Costa Navarino κάθε εποχή του χρόνου, πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο και για δεύτερη χρονιά, η παραδοσιακή συγκομιδή ελιάς.
Μέσα από το πρόγραμμα «Αυθεντική Μεσσηνία», όσοι βρεθούν στο The Westin Resort, Costa Navarino μπορούν να μοιραστούν μία ακόμη από τις αυθεντικές εμπειρίες της περιοχής, γνωρίζοντας τα τοπικά έθιμα και τις παραδόσεις, την πλούσια κληρονομιά της Μεσσηνίας.
Η συγκομιδή της ελιάς, στην οποία ήδη συμμετείχαν επισκέπτες την προηγούμενη χρονιά, γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο. Αυτή η εμπειρία που μαθαίνεται από πρώτο χέρι, αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Μεσσηνίας εδώ και πολλούς αιώνες.

Σε πτώση η τιμή του λαδιού.

Πτωτικά κινείται αυτές τις μέρες η τιμή του λαδιού γεμίζοντας με απογοήτευση τους παραγωγούς που περίμεναν κάτι καλύτερο με δεδομένο ΄το είμαστε στην αρχή της ελαιοκομικής περιόδου.
Έτσι οι τιμές του Ελαιολάδου κυμαίνονται...........

από 2,10 έως 2,05 ευρώ το κιλό.

ΑΠΟ http://filiatranews.blogspot.com

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Η Ελληνοφρένεια έκανε videogame το"Χτύπα τον Άδωνι στο κεφάλι"

Για να αφιερώσουν τόσο χρόνο και χρήματα για να φτιάξουν
ολόκληρο παιχνίδι για εκείνον, πρέπει να τον αγαπούν πολύ. Το παιχνίδι "Φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνεις" σαρώνει στην ιστοσελίδα της ελληνοφρένειας και από ότι μάθαμε το παίζει και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης.

Ενημερωθείτε για απόπειρες παραβίασης του προφίλ σας

Το «Login Notifications» είναι μια υπηρεσία που κάνει ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς να κάνει. Σου γνωστοποιεί το πότε και που μπήκε κάποιος στον λογαριασμό σου στο facebook. Τις περισσότερες φορές, το πιο πιθανό είναι να είστε εσείς άλλα σε διαφορετική περίπτωση, δείτε πώς μπορεί να σας προστατεύσει αύτη η υπηρεσία και πως μπορείτε να την ενεργοποιήσετε.

Όταν συνδεθείτε στο Facebook, η ιστοσελίδα θα σας ζητήσει να δώσετε πληροφορίες σχετικά με το από συνδεθήκατε. Σε αυτήν την ερώτηση δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση, αυτό που έχετε να κάνετε είναι απλά να απαντήσετε. Ύστερα το Facebook θα σας στείλει λεπτομέρειες σχετικά με την διεύθυνση IP, τις γεωγραφικές συντεταγμένες και την ώρα, στο e-mail που εσείς του έχετε ορίσει.

ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΦΩΤΟΤέχνη με αλυσίδα ποδηλάτου

Β΄ Κατηγορία : 1ος Όμιλος βαθμολογια. Επόμενη αγωνιστικη


ΣύνολοΓηπεδούχοςΦιλοξενούμενη
Ομάδα Αγ  .Β  .Ν  .Ι  .Η .Γκολ    Αγ .Β  .Ν .Ι  .Η .Γκολ  Α .Β .Ν .Ι  .Η .Γκολ
1ΑΟ Δωρίου 81961123-541240016-1472117-4
2ΑΟ Διαβολιτσίου 81961119-7493019-341031010-4
3Ατρόμητος Πλατύ 81853022-13461309-841240013-5
4Πανιώνιος Καλαμάτας 81550312-8393008-2562034-6
5ΑΣ Μανέσι 81341310-125124018-4310122-8
6ΑΣ Ανδρούσας 81341315-7393009-0541136-7
7ΑΟ Πάτιστα 81240410-12493017-4431033-8
8Νίκη Πλάτης 81132311-135103118-7310123-6
9ΑΠΣ Αρις 81031410-18472117-6431033-12
10ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας 8923313-14351204-2541139-12
11Αστέρας Μικρομάνης 8822410-14431035-9451215-5
12Α.Ε. Κυπαρίς- Ηρακλής 8620610-18462025-4400045-14
13Αστέρας Βαλύρας  841168-21510146-15331022-6
14ΠΑΟ Καλού Νερού 820264-15410132-9410132-6

Επόμενη Αγωνιστική (9η)                   Ημ/νία                      Ώρα

ΑΟ Πάτιστα-
ΑΟ Διαβολιτσίου                    20/11                     15:00

ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας-
ΑΣ Μανέσι                    20/11                     15:00

ΑΟ Δωρίου-
ΑΠΣ Αρις                    20/11                     15:00

ΑΣ Ανδρούσας-
Ατρόμητος Πλατύ                    20/11                     15:00

Α.Ε. Κυπαρίς- Ηρακλής-
Νίκη Πλάτης                    20/11                     10:30

Πανιώνιος Καλαμάτας-
Αστέρας Βαλύρας                    20/11                     15:00

Αστέρας Μικρομάνης-
ΠΑΟ Καλού Νερού                    20/11                     15:00

Ο Διάδοχος του Hubble


Το επόμενο τεράστιο τηλεσκόπιο της NASA πέρασε ένα σημαντικό ορόσημο στην κατασκευή των καθρεφτών αυτή την εβδομάδα στην πορεία να γίνει το πιο ισχυρό διαστημικό παρατηρητήριο στον κόσμο όταν εκτοξευθεί το 2018.
Οι μηχανικοί ολοκλήρωσαν την επένδυση 21 καθρεφτών της ναυαρχίδας των διαστημικών τηλεσκοπίων της NASA, το James Webb Space Telescope με λεπτό – αλλά ζωτικό – στρώμα χρυσού, που θα αντανακλά το αχνό υπέρυθρο φως που θα συλλέγει το παρατηρητήριο από το μακρινό σύμπαν.

“Δεν αντιπροσωπεύει μόνο το γεγονός της επίστρωσης αλλά και την ολοκλήρωση ενός τεράστιου τεχνικού έργου” ανέφερε ο John Mather, επιστήμονας του τηλεσκοπίου. “Οι καθρέφτες είναι θεαματικά μια νέα τεχνολογία.”
Κάθε ένα από τα 21 εξαγωνικά τμήματα καθρεφτών έχει σχεδόν το ύψος ενός ανθρώπου (1,5 μέτρα ύψος) και είναι κατασκευασμένα από βηρύλλιο (beryllium), ένα υλικό που επιλέχθηκε για το μικρό βάρος, την ακαμψία και την ικανότητα να αντέχει σε μεγάλες αλλαγές στη θερμοκρασία χωρίς να στρεβλώνεται.
Δεκαοκτώ από τα τμήματα θα συνδυαστούν σε ένα γιγάντιο ψηλό πρωτογενή καθρέφτη 6,5 μέτρων. Οι υπόλοιποι τρεις καθρέφτες θα χρησιμοποιηθούν αλλού στο τηλεσκόπιο, δήλωσαν αξιωματούχοι της NASA.

Η γιορτή του μητροπολίτη Μεσσηνίας

Θερμές ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχθηκε χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Από την Ιερά Μητρόπολη πέρασαν για να του ευχηθούν πρόσωπα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, ιερείς από όλη τη Μεσσηνία καθώς και πιστοί.
ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr

Διάσημοι επιχειρηματίες με τα κότερά τους στην Καλαμάτα το καλοκαίρι που πέρασε

Επώνυμοι επιχειρηματίες και διάσημοι από το χώρο της μόδας πέρασαν και φέτος από το λιμάνι της Καλαμάτας με τις πολυτελείς θαλαμηγούς τους, επιλέγοντας φυσικά να μείνουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.
Ανάμεσά τους ο βαρόνος των σούπερ μάρκετ, λόρδος Ντέιβιντ Σέινσμπουρι, ένας γιος του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ και ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας DeLonghi είναι σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους διάσημους επιχειρηματίες που επισκέφθηκαν τους τελευταίους μήνες την Καλαμάτα, έστω και για λίγες ώρες, στη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας.
Νωρίτερα, στην περιοχή μας είχε βρεθεί ο ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας ενδυμάτων Benetton, η Ιταλίδα σχεδιάστρια Ferretti καθώς επίσης Σουηδός επιχειρηματίας, Ιταλός τραπεζίτης κ.ά. Πριν αρκετό διάστημα από το λιμάνι της Καλαμάτας είχε περάσει και ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος Ρ. Βουρθ με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του, ενώ τακτικά στην περιοχή μας λόγω της αγάπης του για

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΚΡΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

  ΦΩΤΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ‘ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ’ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.
 ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ Η ΦΩΤΙΑ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΙΣ 5:00 π.μ. ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ
ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΘΕΙ ΕΑΝ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΑΙΤΙΑ.
      
 
TASOSPLATI 13/11/2011