ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο πιο τρομακτικός κήπος στον κόσμο

 Αν ταξιδέψετε περίπου 70 χιλιόμετρα από την Ρώμη, θα συναντήσετε έναν από τους πιο τρομακτικούς κήπους στον κόσμο. Βρίσκεται σε ένα κομμάτι του δάσους κοντά στην κοιλάδα όπου υπάρχει το κάστρο της διάσημης οικογένειας Orsini. Ο Pier Francesco Orsini όταν αποφάσισε να δημιουργήσει αυτόν τον κήπο ήθελε να είναι εντελώς

Στο βιβλίο Γκίνες ο κωπηλάτης που πέτυχε τον διάπλου του Ατλαντικού


 Ο Ούγγρος Γκαμπόρ Ρακοντάι έφτασε μόνος του στην Καραϊβική από την Πορτογαλία
 
Σώος και αβλαβής είναι ο ούγγρος κωπηλάτης Γκαμπόρ Ρακοντσάι, ο οποίος κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει τον διάπλου του Ατλαντικού με κανό και να φτάσει στην νήσο Αντίγουα, στην Καραιβική.

Η επαφή με τον 30χρονο αρχιτέκτονα, που πλέον εξασφάλισε την είσοδο του στο βιβλίο Γκίνες, είχε χαθεί από τις 6 Φεβρουαρίου, όταν το ειδικά σχεδιασμένο, επτάμετρο κανό του - που φέρει το όνομα «Βίτεζ» - «Γενναίος» στα ουγγρικά- αναποδογύρισε δύο φορές εν μέσω ισχυρής τρικυμίας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα συστήματα επικοινωνίας του. Να σημειωθεί εδώ ότι ο «Γενναίος»

Βρετανία: Δεκάδες δισεκατομμύρια οι πλανήτες με κατάλληλη θερμοκρασία για την υποστήριξη ζωής

Oι αστρονόμοι που αναζητούν βραχώδεις πλανήτες με τη κατάλληλη  θερμοκρασία για την υποστήριξη ζωής εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρχουν δεκάδες δισεκατομμύρια από αυτούς μόνο στον γαλαξία μας.

Μια ευρωπαϊκή ομάδα ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου το 40% των ερυθρών νάνων (άστρα) --ο πιο κοινός τύπος στο Γαλαξία μας-- έχουν έναν πλανήτη, επονομαζόμενο "υπέρ-Γη", σε τροχιά σε μια

Στον όρμο του Φαλήρου το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Έντερπραϊζ»

Αθήνα
Στον φαληρικό όρμο βρίσκεται αγκυροβολημένο το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο στον κόσμο, το αμερικανικό «Έντερπραϊζ», το οποίο έπειτα από τριήμερη παραμονή στην περιοχή θα πραγματοποιήσει την τελευταία του αποστολή, για να παροπλιστεί στη συνέχεια.


Το «Εντερπράιζ» είναι το 8ο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, με αυτό το όνομα και το μεγαλύτερο στον κόσμο. 
 
Το μήκος του είναι 342 μέτρα και το πλάτος καταστρώματός του 78,4 μέτρα. Είναι επίσης το 11ο

Μόνο έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούν τα νοσοκομεία την Πέμπτη

Αθήνα
Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται την Πέμπτη 29 Μαρτίου στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα, στα κέντρα υγείας, στο ΕΚΑΒ και στις μονάδες πρόνοιας

Διόδια στην Αλεξάνδρεια γραμμένα στα ελληνικά

Όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν στο δρόμο από και προς το Κάιρο για την Αλεξάνδρεια, θα έρθουν αντιμέτωποι με με μία φωτεινή επιγραφή. Είναι πράγματι φωτεινή. Όχι όμως από αυτές που έχουμε συνηθίσει.
Η επιγραφή που βρίσκεται στην είσοδο της πρώην ελληνικής κοινότητας είναι γραμμένη στα

Τα υποψήφια στρατόπεδα για τη φιλοξενία μεταναστών

Την ώρα που φουντώνουν οι αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα, μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, στην Αθήνα ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις-σκούπα.
Μέχρι στιγμής, κανένα από τα 30 κέντρα, δεν είναι έτοιμο, ωστόσο οι συσκέψεις υπό τον υπουργό

ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ»

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ανακοινώνεται ότι εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» τα παρακάτω έργα συνολικού προϋπολογισμού 8.169.567,68 ευρώ:
Δασαρχείο Κυπαρισσίας
▪ «Βελτίωση δασικού δρόμου Μάλη-Αυχένα Κότσιρα» προϋπολογισμού 354.240 ευρώ.

Πυροσβεστικό σταθμό διεκδικεί το όμορφο Κοπανάκι

Επισκέφθηκε το Κοπανάκι ανήμερα την 25η Μαρτίου, επικεφαλής κλιμακίου και εξέφρασε την επιθυμία. Δυο πράγματα χρειάζονται, μας είπε, ένας χώρος που θα φιλοξενεί, τρεις δικούς μας ανθρώπους και 12-15 αιτήσεις εθελοντών. Οι εθελοντές θα είναι απλά σε επιφυλακή, 1-2 φορές την εβδομάδα. Δηλαδή θα είναι στις δουλειές τους -όχι φυσικά μακριά από τον πρώην Δήμο μας- και θα έχουν τον νου τους, να τρέξουν αν γίνει κανένα …κακό.
Εύκολα τα βρίσκω και τα δυο, εύκολα τα βρήκε και ο αντιδήμαρχος της δημοτικής μας ενότητας Γιάννης Μερκούρης, που τον ενημερώσαμε για την επιθυμία και το ενδιαφέρον του Κοπανακαίου διοικητή της πυροσβεστικής Μεσσηνίας, και μας δήλωσε: “Είχα κάνει και εγώ αυτή την σκέψη και

Κύπελλο Μεσσηνίας: Την Μεγάλη Τετάρτη ο Τελικός

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ "ΜΑΧΗ" ΑΟΚ-ΕΡΑΝΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΟΥΠΑ"
Οριστικοποιήθηκε για τη Μεγάλη Τετάρτη (4.30 μ.μ. πιθανότατα) στο Δημοτικό γήπεδο Κυπαρισσίας ο μεγάλος τελικός κυπέλλου ανάμεσα στον τοπικό ΑΟΚ και την Εράνη Φιλιατρών.

Οι δύο ομάδες ζήτησαν από την ΕΠΣΜ τη φιλοξενία στην Τριφυλία της μεγάλης γιορτής του

Απαίσια πρακτικά και αισθητικά τα νεά καγκελα στο Λύκειο Φιλιατρών

Διαμαρτυρόμαστε έντονα ως προς κάθε αρμόδιο παράγοντα για την βάρβαρη αισθητική παρέμβαση στον χώρο του νέου Λυκείου Φιλιατρών με την τοποθέτηση αυτών των κιγκλιδωμάτων στην καινούρια πέτρινη μάντρα.
Έχοντας δύο αξιόλογους χώρους τον έναν απέναντι στον άλλον δηλαδή το παλιο κλασικό κτήριο του παλιού Λυκείου και το πάρκο με τον βυζαντινό ναό της Παναγίας της Βλαχέρνας, οποιαδήποτε κατασκευή γίνεται θα πρέπει να λαμβάνονται όλα υπ όψιν.
Το αποτέλεσμα είναι απαίσιο πρακτικά και αισθητικά και απαιτούμε να

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΥΡΣΟΥ

Την πρώτη του συνεδρίαση είχε την Δευτέρα 26-3-2012 το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου της 18ης Μαρτίου  και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος:  Νίκος Αντωναρόπουλος

Αντιπρόεδρος: Αριστοτέλης Καναβός

Γεν. Γραμματέας: Μαίρη Μπαρμποπούλου

Ταμίας: Παντελής Μπαζάνος

Ειδ. Γραμματέας: Έμυ Τασουλή

Υπεύθυνοι Βιβλιοθήκης: Παντελής Μπαζάνος, Έμυ Τασουλή

Υπεύθυνοι Κινηματογραφικής Λέσχης: Νίκος Αντωναρόπουλος,

Δημήτρης Στυλιανός και Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Υπεύθυνος Τμήματος Παραδοσιακών Χορών: Αλέκος Πανταζόπουλος

Υπεύθυνοι επιμορφωτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων: Αγαθή Μπουντή, Θεοδώρα Κωφίδου, Μαίρη Μπαρμποπούλου.

Τα δελφίνια δημιουργούν "συμμορίες"

Τα αρσενικά δελφίνια οργανώνουν «συμμορίες», συνήθως για να προστατεύσουν τα θηλυκά τους από άλλες ομάδες δελφινιών, ενώ γενικά ζουν σε «ανοικτές» και όχι σε «κλειστές» κοινωνίες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Συμπέρασμα είναι πως τα δελφίνια φέρονται με διαφορετικό τρόπο από κάθε άλλο ζώο, με εξαίρεση τον άνθρωπο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον θαλάσσιο βιολόγο Ρίτσαρντ Κόνορ του πανεπιστημίου της

Προθεσμίες για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε9

 Ηλεκτρονικά ως τις 31 Ιουλίου θα υποβληθεί φέτος το έντυπο των δηλώσεων Ε9. Για το 2011, όμως, η σχετική προθεσμία λήγει στις 30 Μαρτίου, αν και ενδέχεται να δοθεί νέα αναβολή.

Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου καθορίζεται ο τύπος

Προβολή της Ελλάδας στην Αυστραλία

 Η τουριστική έκθεση Sydney Holiday & Travel Show, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 24 και 25 Μαρτίου.
Βάσει στοιχείων της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας, η τουριστική κίνηση από την Αυστραλία προς την Ελλάδα σημείωσε αύξηση το 2011 κατά 9,85 % σε σχέση με το προηγούμενο

Φουκουσίμα: Φονική ποσότητα ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα 2

Εργαζόμενοι της Tepco πραγματοποιούν μετρήσεις στον πυρηνικό αντιδραστήρα 2 ( Πηγή: REUTERS) 
Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα ανακοίνωσε ότι η ζημιά που έχει προκληθεί σε έναν από τους αντιδραστήρες είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Απαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας σκαφών

Από το αρμόδιο Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ανακοινώνεται η απαγόρευση από την 28-03-12 και από ώρα 06.00 μέχρι την 31-03-12 και ώρα 12.00 της κυκλοφορίας και αγκυροβολίας σκαφών, πλοίων και θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλης

«Στοπ» στους γάμους μεταξύ μη νόμιμων μεταναστών

«Φρένο» στους πολιτικούς γάμους μεταξύ αλλοδαπών που δεν διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα βάζει το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από πολύμηνη έρευνα πολλαπλών περιπτώσεων πολιτικών γάμων μεταξύ αλλοδαπών. Η έρευνα ξεκίνησε από το Ηράκλειο, καθώς προκάλεσαν εντύπωση οι

Παραλίγο... τραγωδία σε κηδεία στην Φαιστό

Έξι ανθρώπους, οι οποίοι εκείνη την ώρα παρίσταντο σε κηδεία, παρέσυρε ένα αυτοκίνητο στις 12.00 στο χωριό Γρηγοριά του δήμου Φαιστού. Ευτυχώς δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Το όχημα, το οποίο μόλις είχε παραλάβει την προηγούμενη μέρα ο ιδιοκτήτης του από το συνεργείο,

Νεκρή υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα των Τιράνων

Μία 44χρονη γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια ληστείας, σε ελληνική Τράπεζα στην Οδό Στράους στα Τίρανα.
Η άτυχη γυναίκα δέχθηκε τα πυρά του δράστη, όταν αρνήθηκε να του παραδώσει τα χρήματα από το

Συνελήφθη 60χρονος για αρχαιοκαπηλία και οπλοκατοχή

Στη σύλληψη ενός 60χρονου επιχειρηματία, που κατηγορείται για αρχαιοκαπηλία και οπλοκατοχή, προχώρησε την Τρίτη η Ασφάλεια στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.
Μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν 54 ρωμαϊκά και βυζαντινά νομίσματα, 1

Πασχαλινό παζάρι από το "Χαμόγελο του παιδιού" στην Καλαμάτα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλεί όλους τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, στο Πασχαλινό Παζάρι που θα πραγματοποιηθεί  από την Τετάρτη 28 Μαρτίου έως και την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 με ώρες λειτουργίας 9:00-15:00 και 17:00-21:00, στo Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, για να στείλουν μήνυμα ζωής και αγάπης σε όλα τα παιδιά, ενισχύοντας το έργο και τις

Ξεσηκωμός για τα κάγκελα στο Λύκειο Φιλιατρών


Μείζον ζήτημα έχει δημιουργηθεί στα Φιλιατρά για τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν στο νέο Λύκειο, τα οποία επεκτείνονται και μέχρι τα υπάρχοντα κτήρια του Γυμνασίου και του Λυκείου της πόλης. Τα κάγκελα, όπως επισημαίνουν φορείς αλλά και απλοί πολίτες της περιοχής, δεν συνάδουν με την αρχιτεκτονική των δύο υπαρχόντων κτηρίων, ούτε με τον περιβάλλοντα χώρο αλλά ούτε και με το απέναντι πάρκο της Βλαχέρνας απ' το οποίο τα χωρίζει απλώς ένας δρόμος.
Χθες υπήρξε παρέμβαση του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια προς την Περιφέρεια, που είναι ο

Ωρίμασε και ξεκινά το Τσακώνα - Καλό Νερό


Ο δρόμος Τσακώνα - Καλό Νερό, τμήμα της Ολυμπίας Οδού, θα είναι από τα πρώτα έργα, αν όχι το πρώτο, που θα υλοποιηθεί, όταν ξεκινήσει και πάλι η κατασκευή του σπουδαίου οδικού άξονα της Πελοποννήσου. Και αυτό γιατί είναι σημαντικό τμήμα και με ωριμότητα. Αυτό μας επεσήμαναν από

Το εργαστήριο θα απαντήσει για το απανθρακωμένο πτώμα

Στα εργαστηριακά αποτελέσματα έχει στραφεί πλέον η προσοχή των αστυνομικών αρχών που προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση του απανθρακωμένου πτώματος το οποίο βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην παραλιακή περιοχή της Βλασάδας.

Κέντρο νεοσυλλέκτων το στρατόπεδο Καλαμάτας

Το στρατόπεδο της Καλαμάτας θα επαναλειτουργήσει ως κέντρο νεοσυλλέκτων αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές ή το αργότερο μέχρι το Μάιο. Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε χθες το πρωί στο βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο -όπως ο ίδιος δήλωσε στην «Ε»- ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Δεν υπάρχει συζήτηση, δεν τίθεται θέμα το καλύτερο στρατόπεδο της Ελλάδας να γίνει κέντρο λαθρομεταναστών» είπε ο κ. Λαμπρόπουλος ότι τον διαβεβαίωσαν με ιδιαίτερη έμφαση ο υπουργός αλλά και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζαζιάς με τον οποίο ο βουλευτής συναντήθηκε χθες το απόγευμα.

Ακυβέρνητο λεωφορείο σκόρπισε τον τρόμο στο Παγκράτι

  Οδηγός λεωφορείου έχασε τις αισθήσεις του ενώ οδηγούσε στο Παγκράτι, με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει πάνω σε σταθμευμένα Ι.Χ.

Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 21.00 στη συμβολή των οδών Χρεμωνίδου και Ευτυχίδου, ενώ δεν

Μεγάλης έκτασης καταστροφή στη Βόρεια Θάλασσα

Η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total ανακοίνωσε ότι «λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα» για να ελέγξει τη διαρροή φυσικού αερίου από μια εξέδρα άντλησης υδρογονανθράκων στη Βόρεια Θάλασσα, στα ανοιχτά της πόλης Αμπερντίν της Σκωτίας.

Η διαρροή στην εξέδρα Elgin, περίπου 240 χιλιόμετρα από τις ακτές της Σκωτίας, συνιστά «το χειρότερο ατύχημα για την Total στη Βόρεια Θάλασσα εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Μπράιαν Ο'Νιλ.

Κύμα φυγής στην περιφέρεια

Μετανάστες μέσα στην ίδια τους τη χώρα ετοιμάζονται να γίνουν 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι ασφυκτικές συνθήκες που προκαλούν η οικονομική ύφεση, τα μέτρα λιτότητας και η ανεργία τους ωθεί να εγκαταλείψουν τις μεγαλουπόλεις και να επιστρέψουν στην επαρχία. Ονειρεύονται μια πιο ανθρώπινη ζωή, με χαμηλότερο κόστος διαβίωσης, χωρίς να τους νοιάζει πια το ακριβό αυτοκίνητο ή μεζονέτα. Μάλιστα 290.000 έχουν ψαχτεί... και οι μισοί από αυτούς επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Άλλοι για να καλλιεργήσουν ελιές, αρωματικά φυτά, μανιτάρια, φρούτα κι άλλοι για να εκθρέψουν σαλιγκάρια, μέλισσες, αιγοπρόβατα κ.λ.π. Το 70% αυτών μάλιστα έχει υψηλή ακαδημαϊκή μόρφωση. Το 25,4% έχει μεταπτυχιακό και 43,5% πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

 Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία, που σηματοδοτούν μία αντίστροφη πορεία από αυτήν της

Καταργούν και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών στο Κατάκολο;

Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια αλλά και την ανάπτυξη και βιωσιμότητα του λιμανιού στο Κατάκολο εγείρουν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για την κατάργηση του Κλιμακίου Ειδικών

Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας: Εξηγήσεις ζητά η Ε.Ε. από Ελλάδα για το αναψυκτήριο

Έγγραφες εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας στην Πύλο, μετά από αναφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση για παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων σε περιοχή Natura.
Η υπόθεση αφορά στη λειτουργία ενός αναψυκτηρίου – καντίνας στην περιοχή της λιμνοθάλασσας, το οποίο είχε μισθωθεί σε ιδιώτη.
Το συγκεκριμένο αναψυκτήριο είχε μισθωθεί σε ιδιώτη για τρία χρόνια και λειτούργησε έως και την περσινή θερινή περίοδο. Πλέον, όμως, όπως

« Νέες Ιδέες και Προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία του Τόπου μας»

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα « Νέες Ιδέες και Προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία του Τόπου μας», υπό την αιγίδα του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ανωτέρω υπουργείου κ. Κανελλόπουλου Γιώργου.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 στην Αίθουσα Κινηματογράφου “REX” στη Χώρα και ώρα 18:00.
Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, θεωρώντας ότι η Ελληνική Γεωργία μπορεί να γίνει κλειδί στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και θεμέλιο της ανάπτυξης, καλεί όλους να παρακολουθήσουν αυτή την ενδιαφέρουσα ημερίδα, στη οποία θα παρουσιαστούν και εν συνεχεία θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

"Βιτσέντζος Κορνάρος" και τέλος η ακτοπλοία για την Καλαμάτα

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο διακοπής των δρομολογίων του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας LΑΝΕ, καθώς όπως υποστηρίζουν πλήρωμα και πλοιοκτησία, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας τους οφείλει από το 2010 έως σήμερα μισθώματα από επιδοτήσεις, συνολικού ύψους 1.300.000 εκατ. ευρώ.
Στο συγκεκριμένο πλοίο, που πραγματοποιεί την διαδρομή στην «άγονη γραμμή» Πειραιά, Κύθηρα, Γύθειο, Καλαμάτα, Μονεμβασιά, Αντικύθηρα, Κίσαμος (Καστέλλι), εργάζονται περίπου 60 άτομα πλήρωμα και όπως καταγγέλλουν, έχουν να πληρωθούν εδώ και πέντε μήνες, και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2011.

Καλό Νερό: Γέμισε μαδέρια ο δρόμος

Γέμισε μαδέρια ο δρόμος στο Βουνάκι, μετά το Καλό Νερό, στις 12.40 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ως αποτέλεσμα τρία ΙΧ αυτοκίνητα υπέστησαν υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανένας.
 
Όλα έγιναν όταν το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας Αλβανός υπήκοος και είχε κατεύθυνση τη Ζαχάρω έπαθε λάστιχο με αποτέλεσμα να πέσουν στο οδόστρωμα σανίδια και μαδέρια που είχε φορτωμένα. Αφού αντικατέστησε το λάστιχο, μάζεψε τα υλικά που του είχαν πέσει αλλά κάποια από αυτά δεν τα πήρε. Έτσι στη συνέχεια 3 ΙΧ αυτοκίνητα που πέρασαν από το σημείο υπέστησαν υλικές ζημιές και ένα από αυτά μάλιστα βγήκε από την πορεία

40ήμερο μνημόσυνο για τον 22χρονο Μπάμπη Σουρέτη

40 μέρες πέρασαν από την ημέρα που το 22χρονο αγγελούδι ο Μπάμπης Σουρέτης, ο Μπάμπης μας, έφυγε από κοντά μας για το ταξίδι του στην αιωνιότητα.

Σεμινάριο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ 2011-2012» από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

στις 6/4/2012, ξενοδοχείο Elite, ώρα 17.00-21.00.

Το ΚΕΚ ΕΤ.Α.Π. Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Λογιστών Νομού Μεσσηνίας, διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ 2011-12» με σκοπό οι συμμετέχοντες (ελεύθεροι επαγγελματίες, λογιστές-φοροτεχνικοί, υπεύθυνοι οικονομικών διευθύνσεων, λογιστηρίων και επιχειρήσεων) να ενημερωθούν πληρέστερα για το φορολογικό νόμο και την περαίωση των

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αλλαγές στη χορήγηση των άμεσων ενισχύσεων

Agro-in 25 Απριλίου 2024 | 10:41 Αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άμεσων ενισχύσεων , βάσει του ΟΣΔΕ, για τις αιτήσεις του 2023 όσον αφ...