Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ

Γιορτάζουμε σήμερα 8 Νοεμβρίου, ημέρα της Συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων.
Η λέξη Σύναξη ερμηνεύεται, σε σχέση με τη συγκεκριμένη εορτή, ως προσοχή, ομόνοια και ένωση, καθώς επίσης και σε ανάμνηση της αποστασίας του σατανά.
Ο Θεός και Δημιουργός του σύμπαντος κόσμου, εκτός από τον ορατό και υλικό κόσμο, δημιούργησε και τον αϋλο και αόρατο Αγγελικό κόσμο, ως Ποιητής «ορατών τε πάντων και αοράτων».
Οι Άγγελοι είναι ασώματοι και αϋλοι. Υμνούν τον Θεό ακατάπαυστα. Περικυκλώνουν τον Θρόνο του Θεού στον Ουρανό, αλλά στέκονται με δέος,

Προσευχή στον Αρχάγγελο Μιχαήλ

Άγιε Μιχαήλ Αρχάγγελε,
υπεράσπισέ μας την ημέρα της μάχης,
γίνε ο φρουρός μας ενάντια στην κακία
και τις παγίδες του διαβόλου.

Ο Θεός ας τον επιτιμήσει,
παρακαλούμε ταπεινά, και κάνε Εσύ,

Mείωση δόσεων έως 90% στα στεγαστικά ΟΕΚ

Δυνατότητα μείωσης της μηνιαίας δόσης μέχρι 90% έχουν 97.000 οικογένειες που έχουν πάρει

Πρόκληση: Το Βρετανικό Μουσείο ανέβασε στο Instagram τα Γλυπτά του Παρθενώνα

http://www.protothema.gr/ 

07/11/201413:21

Μέσω social media αλλά και με συνεντεύξεις, διευθυντής και τμήμα marketing του Μουσείου, προκαλούν ξανά αλλά συνάντησαν την μήνιν των χρηστών

Μια φωτογραφία στο instagram που «διαφημίζει» τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανέβασε πριν λίγες ώρες η ομάδα των social media marketing του

Τα ελληνικά φρούτα «κατακτούν» Ινδία και Ινδονησία

http://www.protothema.gr/

 Νωπά δαμάσκηνα, ακτινίδια και μήλα πρώτα σε ζήτηση - Συνεχίστηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών με ικανοποιητικές τιμέςΣυνεχίσθηκαν οι εξαγωγές, στις αρχές της εβδομάδας, νωπών δαμάσκηνων (δεύτερο φορτίο) για την Ινδία σε υλοποίηση ειδικής άδειας εισαγωγής 2.000 τόνων, ενώ άνοιξε άλλη μια νέα αγορά και αναχώρησε χθες το πρώτο φορτίο ακτινιδίων για την Ινδονησία στο πλαίσιο ειδικής άδειας

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Τρόμος για 800 εκατ. iPhone, iPad και Μac - Τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες

Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό έκανε την εμφάνισή του, απειλώντας εκατομμύρια  συσκευές της Apple.
To κακόβουλο λογισμικό ανήκει στη νέα οικογένεια ιών με την ονομασία WireLurker, ανακαλύφθηκε από την Palo Alto Networks Inc. και σύμφωνα με τους ειδικούς, δείχνει να έχει πρωτόγνωρα "χαρακτηριστικά", με στόχευση τις πλατφόρμες της Apple.
Στην  Palo Alto αναφέρουν ότι πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται στις εφαρμογές του iOS, όπως κάνει και ένας κοινός ιός. Πρόκειται για μόλις το δεύτερο malware που έχει γίνει γνωστό ότι επιτίθεται στις συσκευές που

Δείτε πώς ένας 27χρονος αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος "έκτισε" την περιουσία του

Ο Anton Ivanov δεν είναι ένας συνηθισμένος εκατομμυριούχος. Είναι μόλις 27 ετών, δεν εργάζεται στη Silicon Valley και δεν είναι κληρονόμος κάποιας τεράστιας περιουσίας.
Ο Ivanov, ο οποίος μοιράζεται με τους λιγότερο τυχερούς συμβουλές για την οικοδόμηση πλούτου στο μπλογκ του, Financessful.com, έβγαλε το πρώτο εκατομμύριο του με τον πατροπαράδοτο τρόπο: Διάβαζε βιβλία, ξεκίνησε να αποταμιεύει νωρίς και άρχισε να σχεδιάζει την είσοδο του στο κλαμπ των εκατομμυριούχων όταν οι περισσότεροι συνομήλικοι του δεν είχαν πάρει καν την άδεια οδήγησης.

Ελαιόλαδο: Οι Τιμές στις 2 Νοεμβρίου 2014

Σημαντική γενικευμένη άνοδος των τιμών στην Ιταλία όπου στην Απουλία και γενικά την νότιο Ιταλία σε πολλές αγορές οι μέσες τιμές του εξτραπαρθένου είναι υψηλότερες κατά το 55-60% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. 
Ελαφρές ανοδικές τάσεις και στην Ισπανία όπου φαίνεται να σημειώνονται προβλήματα ποιότητας στο πρώτο ελαιόλαδο λόγω δάκου και υψηλών θερμοκρασιών.

Δήμος Τριφυλίας: Πρόστιμο έως 900 ευρώ ανά δημότη για τις χωματερές

Ωρα μεγάλων αποφάσεων για το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας το οποίο συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων. Οπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ίσως είναι το σημαντικότερο συμβούλιο γι' αυτό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του.
Ο ίδιος είπε ότι είναι αποφασισμένος να σηκώσει το βάρος αυτών των αποφάσεων και ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, μια και η απόφαση θα παρθεί από αυτούς. Σημείωσε πως στη συνεδρίαση αυτή θα

Την Τρίτη στους λογαριασμούς των αγροτών: Θα κλείσουν "τρύπες" με τις επιδοτήσεις


Ανάσα θα πάρουν την Τρίτη χιλιάδες Μεσσήνιοι εισπράττοντας το 50% της αγροτικής επιδότησης. Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, η επιδότηση θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων την Τρίτη και οι παραγωγοί θα την εισπράξουν χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ.
Τόσο οι κατ' αποκλειστικό επάγγελμα αγρότες όσο και οι παραγωγοί που συμπληρώνουν το εισόδημά τους ασχολούμενοι και με τον πρωτογενή

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

ΠΛΑΤΗ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΜΑΣ (ΦΩΤΟ)Μείωση από 30% ως και 50% στις θέσεις των Πανεπιστημίων;

Το καυτό μπαλάκι του αριθμού των εισακτέων μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων στα

Διανομή φρούτων από το Σύλλογο Πολυτέκνων Τριφυλίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας σας ενημερώνει ότι από την

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Ο “μεγάλος αδερφός” μπαίνει στο ΕΣΥ! Τι θα καταγράφει

Ο “μεγάλος αδερφός” μπαίνει στο ΕΣΥ! Τι θα καταγράφει

Ξέφραγο αμπέλι είναι εδώ και χρόνια το ΕΣΥ καθώς υλικά μπαίνουν και βγαίνουν στα νοσοκομεία χωρίς κανείς να γνωρίζει που κατευθύνονται. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Με χαρτί και καλαμάρι θα καταγράφεται στο άμεσο μέλλον ότι μπαίνει και ότι βγαίνει από τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς ο υπουργός Υγείας

Αυτά είναι τα νέα τεκμήρια! Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εισοδήματος με βάση τα έξοδα

- Τα τεκμήρια δεν φεύγουν, απλά αλλάζουν όνομα
- Πιο σκληρό σύστημα υπολογισμού του εισοδήματος
- Θα φορολογούνται όλα, ακόμη και επιδόματα και επιδοτήσεις

Η ανακοίνωση κατάργησης των τεκμηρίων έφερε πηχυαίους τίτλους, δεν είδαμε όμως καμία ανακοίνωση για την αντικατάσταση του... κενού που αφήνουν πίσω τους στα έσοδα.

Ελαιόλαδο ΠΟΠ, προβλήματα και νέες προκλήσεις

http://www.eleftheriaonline.gr/
Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 14:28 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/stiles-sxolia/kalimera-perifereia/item/47690-elaiolado-pop-provlimata-kai-nees-prokliseis

Κάπου στις Βρυξέλλες έχει ξεχαστεί η υπόθεση επέκτασης της εδαφικής περιφέρειας χαρακτηρισμού του ελαιολάδου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης "Καλαμάτα" σε όλη τη Μεσσηνία.
Η διερεύνηση της υπόθεσης από την "Ε" πριν από λίγες ημέρες έδωσε την εντύπωση ότι όλοι έχουν αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους, δεν υπάρχει παρακολούθηση και "σπρώξιμο" από την πολιτική και υπαλληλική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αντιθέτως ασκούνται πολύ ισχυρές πιέσεις ώστε να παραμείνει στάσιμη η υπόθεση και αν είναι δυνατόν να απορριφθεί τελικά το σχέδιο. Τα όσα έχουν προηγηθεί, εξηγούν μια

Ελληνόφωνοι Τούρκοι τουρίστες στην Καλαμάτα

Τούρκοι με ελληνική καταγωγή, οι οποίοι ζουν στο Αϊβαλί και μιλούν σπαστά ελληνικά, ήταν μεταξύ

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη - «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πραγματοποιούνται καταστροφές στα σχολεία, πρέπει να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι εξωσχολικοί ενήλικες δράστες, ενώ σε περιπτώσεις «εξεζητημένης εγκληματικής» συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές να ερευνάται εάν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη»

Καταρτίζεται «οδικός χάρτης» για τα υπογόνιμα ζευγάρια στη χώρα μας

Σκοπός της Αρχής είναι η ενδυνάμωση του έργου των Μονάδων, μέσα από τη σύννομη λειτουργία τους, όπως ορίζει το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο και η επάξια προβολή του έργου αυτού στη διεθνή επιστημονική σκηνή

Τον οδικό χάρτη της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που θα επιτρέψει ασφαλή «πορεία» σε χιλιάδες υπογόνιμα ζευγάρια, επιχειρεί να καταρτίσει η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (Ε.Α.Ι.Υ.Α.) σε

Χριστιανούπολη: Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του μεγαλύτερου βυζαντινού μνημείου της Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε από filiatranet.gr on Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014 | 4.11.14

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε από τη διευθύντρια της 26ης ΕΒΑ κα Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά η διοικητική παραλαβή του εντυπωσιακού ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Χριστιανούπολη Τριφυλίας, που αποκαταστάθηκε στην αρχική του λαμπρότητα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας, η ανέγερση του οποίου συνδέεται με την ίδρυση από τον αυτοκράτορα Αλέξιο Α΄ Κομνηνό της Αρχιεπισκοπής Χριστιανουπόλεως στα τέλη του 11ου αιώνα. 

Ήταν εσωτερικά διακοσμημένο με εξαιρετικής ποιότητας μαρμάρινα αρχιτεκτονικά γλυπτά, ορθομαρμαρώσεις, ψηφιδωτά και τοιχογραφίες, στοιχεία που μαρτυρούν την οικονομική ευρωστία των κτητόρων του και καθιστούν δελεαστική την άμεση σύνδεσή του με την ίδια την αυτοκρατορική οικογένεια. 

Στα δυτικά της εκκλησίας εφάπτεται ένα δαιδαλώδες κτήριο με σύνθετη οικοδομική ιστορία, που ταυτίζεται από τους περισσότερους ερευνητές με επισκοπείο.
Ο τρούλος και μεγάλο μέρος της ανωδομής του ναού κατέρρευσαν από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τα Φιλιατρά στις 27 Αυγούστου του 1886. Έκτοτε το μνημείο παρέμεινε ερειπωμένο για πολλές δεκαετίες. 

Η φιλόδοξη προσπάθεια για την αναστήλωση του ναού ξεκίνησε το 1938 από τον Ευστάθιο Στίκα. Παρέμεινε, ωστόσο, ημιτελής και το μνημείο συνέχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. 

Για την οριστική επίλυσή τους η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΔΑΒΜΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κατάφερε να εντάξει το έργο αποκατάστασης του ναού και του επισκοπείου στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 3.200.000Ευρώ. Μετά από διεθνή διαγωνισμό το έργο κατοχυρώθηκε στην κοινοπραξία «ΜΤ Α.Τ.Ε. – ΝΗΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. – RESTORE A.T.E.». 

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2011 υπό την επίβλεψη της Γεωργίας Καζαντζίδου και της Αικατερίνης Κοντού, μηχανικών της ΔΑΒΜΜ και τον γενικότερο συντονισμό του Διευθυντή της ΔΑΒΜΜ κ. Θεμιστοκλή Βλαχούλη και ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013. Από πλευράς 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων τις εργασίες παρακολούθησε ο αρχαιολόγος Μιχάλης Κάππας.
Το επισκοπείο, που αντιμετώπιζε και τα σοβαρότερα προβλήματα, ήταν το πρώτο που δέχτηκε τις ευεργετικές αναστηλωτικές επεμβάσεις. Αφαιρέθηκαν οι επιχώσεις που κάλυπταν μεγάλο τμήμα των δωματίων του ισογείου και τους χώρους του ορόφου και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εξυγίανσης των δαπέδων. 

Επιπλέον καθαρίστηκαν και στερεώθηκαν οι θόλοι, αποκαταστάθηκαν τα κατεστραμμένα θυραία ανοίγματα και κατασκευάστηκε το προβλεπόμενο από τη μελέτη περιμετρικό στηθαίο του ορόφου. Οι τοίχοι του επισκοπείου αρμολογήθηκαν, ενώ για την ενίσχυση της στατικής τους επάρκειας εφαρμόστηκαν αμφίπλευρα ενέματα, με ειδικής σύστασης κονίαμα.


Στον κυρίως ναό πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες στερεωτικές εργασίες με τοπικές ανακτήσεις λιθοδομών, εκτέλεση αρμολογημάτων και εφαρμογή ενεμάτων. Δόθηκε μεγάλη έμφαση στη διατήρηση των αυθεντικών αρμολογημάτων του ναού, στα οποία διακρίνονται τρεις τουλάχιστον διαφορετικές φάσεις. 

Στον τεράστιο τρούλο που ανέκτησε ο Στίκας στις αρχές της δεκαετίας του 1950 κατασκευάστηκαν μεταλλικά κελύφη, τα οποία, σε συνδυασμό με μία σειρά ελκυστήρων και αγκυρίων τιτανίου, παρέλαβαν το βάρος του ημισφαιρικού θόλου αποφορτίζοντας την υποκείμενη αρχική τοιχοποιία. Το δάπεδο του κυρίως ναού επιστρώθηκε με μαρμάρινες πλάκες, ενώ στη θέση τους παρέμειναν τα ελάχιστα δείγματα από την αρχική πλακόστρωση. 

Το ιερό βήμα καλύφθηκε με πήλινα πλακίδια.  Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι κατά το πρώτο στάδιο του έργου εκτελέστηκαν, τόσο στο επισκοπείο όσο και στον κυρίως ναό, εκτεταμένες ανασκαφικές εργασίες υπό την επίβλεψη της αρχαιολόγου Σοφίας Σάκαρη. Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής αποκαλύφτηκαν πολύτιμα στοιχεία για την πληρέστερη κατανόηση της οικοδομικής ιστορίας του ναού, ενώ στον χώρο του νάρθηκα εντοπίστηκαν δεκάδες αλλεπάλληλες ταφές του 13ου και 14ου αιώνα.

Η ολοκλήρωση των εργασιών επισφραγίστηκε με απόλυτη επιτυχία ικανοποιώντας στο έπακρο και τις υψηλότερες προδιαγραφές που ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες για την αναστήλωση αρχαίων και μεσαιωνικών μνημείων. Η επέμβαση αυτή σε ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας, λόγω της μεγάλης κλίμακας του έργου, θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί χωρίς την οικονομική αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η υλοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου έργου σε ένα απομακρυσμένο χωριό της ΝΔ Πελοποννήσου, πέραν του ότι συμβάλλει στην προστασία και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δημιούργησε για δύο και πλέον έτη πολυάριθμες θέσεις  εργασίες στην τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας έμπρακτα στην αντιμετώπιση του φαινόμενου της ανεργίας, που μαστίζει τη χώρα μας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Αφαίρεσαν την αραχνοφοβία από τον εγκέφαλο ασθενή Μετά την επέμβαση ξύπνησε άλλος άνθρωπος!

Φοβάστε το σκοτάδι; Τα ύψη; Οι αράχνες σας κάνουν να ασπρίζετε από φόβο; Για πρώτη φορά η μακροχρόνια φοβία ενός ανθρώπου εξαφανίστηκε εντελώς… μέσα σε μια μέρα. Βέβαια, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο newscientist.com, χρειάστηκε να αφαιρεθεί ένα μικρό κομματάκι από τον εγκέφαλό του… οπότε προς το παρόν, ίσως θα πρέπει να βρείτε κάποιο άλλο τρόπο για να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας.
Η φοβία «καταργήθηκε» από ατύχημα. Οι μαγνητικές τομογραφίες που έγιναν σε έναν 44χρονο επιχειρηματία, ο οποίος υπέφερε από

75 αριστούχους από την Πελοπόννησο βραβεύει η Eurobank

http://www.eleftheriaonline.gr/
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 17:54 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/47618-eurobank-vravefsiΣτη βράβευση 75 αριστούχων μαθητών από τους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Ηλείας θα προχωρήσει την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου η τράπεζα Eurobank. Η βράβευση θα λάβει χώρα στις 6:30 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”

Τροχαίο στον Αγρίλη Φιλιατρών

http://www.eleftheriaonline.gr/
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 17:45 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/47616-agrilis-troxaioΤυχερό στάθηκε σήμερα το μεσημέρι ζευγάρι ηλικιωμένων από τον Αγρίλη Φιλιατρών όταν το ΙΧ αυτοκίνητο τους ανατράπηκε στην διασταύρωση για Αγρίλη στο ύψος του Φιλιατρινού ποταμού, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Άρχισε το λιομάζωμα στην Τριφυλία! Προσδοκούν καλή χρονιά οι παραγωγοί!

Μια σαφώς καλύτερη χρονιά, σε σχέση με την περσινή, περιμένουν οι ελαιοπαραγωγοί της Τριφυλίας από θέμα παραγωγής και ενώ η ελαιοσυγκομιδή ξεκινά σταδιακά σε αρκετές περιοχές. 

Κυρίως όμως περιμένουν την διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα που αγγίζουν τα 3 ευρώ, καθώς η τιμή αυτή θεωρείται καλή με βάση τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων. Βέβαια η συγκομιδή είναι ακόμη στην αρχή και δεν υπάρχουν σαφή δείγματα για το πώς θα κινηθεί η

Φιλιατρά: Σε απόγνωση οι παραγωγοί για τη Λαϊκή Αγορά, θα πάνε στην Εισαγγελία…

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί της περιοχής των Φιλιατρών για την κατάσταση που επικρατεί, όπως λένε, στη Λαϊκή Αγορά της πόλης! Η Λαϊκή, εδώ και χρόνια, λειτουργεί κάθε Σάββατο πρωί, ενώ από τις 2 Νοεμβρίου του 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας έχει πάρει απόφαση με την οποία ενέκρινε αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίνοντας και, ουσιαστικά, θεσπίζοντας και θέτοντας σε ισχύ τον Κανονισμό Λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς Φιλιατρών, σύμφωνα με την αριθ. 38 /2011 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών.
 
Μέχρι σήμερα, πάντως, τρία ολόκληρα χρόνια μετά, και παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες παραγωγών στο Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών και

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Στην χώρα καταγωγής τους θα μπορούν να εκτίουν τις ποινές τους οι πολίτες της ΕΕ

Eνσωματώνονται στο Ελληνικό δίκαιο τρεις αποφάσεις πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι Έλληνες πολίτες που εκτίουν ποινή φυλάκισης σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκτίσουν την ποινή στην χώρα τους. Το ίδιο θα ισχύει  και για τους αλλοδαπούς Ευρωπαίους που εκτίουν ποινή φυλάκισης στη Ελλάδα οι οποίοι θα μπορούν να εκτίουν την ποινή τους στην πατρίδα τους.

Η πονεμένη ιστορία των συνεταιριστικών οργανώσεων

Η υπόθεση των συνεταιριστικών οργανώσεων βρίσκεται (αρνητικά) τον τελευταίο καιρό στο προσκήνιο.
Τα γεγονότα λίγο ως πολύ είναι γνωστά, όπως και οι θέσεις που έχουν αναπτυχθεί. Πέρα από κάθε αμφισβήτηση, το εμφανές είναι πως το συνεταιριστικό κίνημα βρίσκεται σε κατάσταση αποδιοργάνωσης και η ιδέα του συνεργατισμού είναι σε σοβαρή υποχώρηση. Η υποχώρηση έχει να κάνει τόσο με την κατάσταση που διαμορφώθηκε εδώ και δεκαετίες στο χώρο των συνεταιρισμών, όσο και στη βασική ιδεολογική αντίληψη του νεοφιλελεύθερου "εγώ" που

ΠΛΑΤΗ: ΔΩΡΕΑ ΔΥΟ ΚΟΥΡΤΙΝΟΞΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ (ΦΩΤΟ)Μία ακόμα δωρεά μας κάνανε για το σχολείο μας. Είναι δύο κουρτινόξυλα

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Εορτή του Αγίου Ακινδύνου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων

Γιορτάζουμε σήμερα 2 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Ακινδύνου, Αφθονίου, Πηγασίου, Ελπιδοφόρου και Ανεμποδίστου.

Τα μυστικά της ευχής “Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με”

“ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ”
Όλη η τέχνη είναι αυτή ακριβώς. Είτε περπατάς είτε κάθεσαι, είτε στέκεσαι, είτε εργάζεσαι, είτε βρίσκεσαι στην εκκλησία, άσε τη προσευχή αυτή να γλιστρήσει από τα χείλη σου “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με” με τη προσευχή αυτή στην καρδιά σου θα βρεις εσωτερική ειρήνη και γαλήνη σώματος και ψυχής ( Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ)
Η ευχή του Ιησού είναι εργασία κοινή των αγγέλων και των ανθρώπων. Με την προσευχή αυτή οι άνθρωποι πλησιάζουν σύντομα την ζωή των αγγέλων. Η ευχή είναι η πηγή όλων των καλών έργων και αρετών και εξορίζει μακριά από τον άνθρωπο τα σκοτεινά πάθη. Σε σύντομο χρόνο κάνει τον άνθρωπο ικανό να αποκτήσει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Απόκτησε την, και πριν

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 2 Νοεμβρίου 2014

Ε´ Λουκά
"Ακόμη κι ἂν ἀναστηθεῖ κάποιος ἀπὸ τοὺς νεκρούς, δέν πρόκειται νὰ πεισθοῦν" (Λουκ. ιστ´

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου Πύργος – Καλό Νερό

Στην υπογραφή δύο συμβάσεων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση των

Παραδίδεται τον Ιανουάριο η γέφυρα Παραδείσια- Τσακώνα

Την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των τόξων και απομακρύνονται οι πύργοι από