Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Στην Κόρινθο το μεγαλύτερο ηλιακό καταμαράν του κόσμου

Στο λιμάνι της Κορίνθου έδεσε χθες το μεγαλύτερο Catamaran στον κόσμο, που κινείται

Κωνσταντινόπουλος: Δωρεάν Tablet και internet σε 150.000 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

Σε σύσκεψη που έγινε χθες υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, αποφασίστηκε η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για 150 χιλιάδες οικογένειες οι οποίες είναι και δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.
Σκοπός η αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων στο πλαίσιο της «ψηφιακής αλληλεγγύης», με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο διαδίκτυο ασθενών κοινωνικών ομάδων.
Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Τηλεπικοινωνιών και

Ελεύθερες οι μετεγγραφές πολυτέκνων, τριτέκνων, κοινωνικών κριτηρίωνΔιαπιστωτική είναι η απόφαση του Τμήματος εισαγωγής για τους φοιτητές που ανήκουν στις κατηγορίες πολυτέκνων, τριτέκνων, κοινωνικών κριτηρίων. Το παραπάνω τόνισε στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο Υπουργός Παιδείας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το «δικαιούνται μεταγραφής σημαίνει ότι η απόφαση του Τμήματος είναι μια διαπιστωτική. Δηλαδή, «διαπιστώνω ότι νομίμως ζητάς, διότι πράγματι

Κατασχέθηκε γαϊδούρι λόγω... κακομεταχείρισηςΜε εντολή εισαγγελέα «κατασχέθηκε» σήμερα στη Ρόδο ένας γάιδαρος, λόγω κακομεταχείρισης από

Βάσεις 2014: Εκτιμάται έκρηξη και στις σχολές περιφέρειας

Σημαντική άνοδο στις βάσεις στην περιφέρεια δείχνει η επεξεργασία των τελευταίων στοιχείων. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο εκτιμάται ότι λόγω των μετεγγραφών θα σημειωθεί εκρηκτική άνοδος σε αρκετές σχολές.
Συγκεκριμένα αναμένεται σημαντική άνοδος 200 μόρια στη Νομική Αθηνών, ενώ στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο εκτιμάται ότι θα υπάρξει άνοδος 800 μόρια σε πληροφορική, μαθηματικό και φυσικό.
Στα 19.200 μόρια εκτιμάται η Ιατρική Αθηνών, αναμένεται σημαντική άνοδος στις πολυτεχνικές σχολές, ενώ στα επίπεδα του 2013 θα

Ο Μεσσήνιος Κώστας Δούσης σε διεθνές συμπόσιο γλυπτικής

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 22:12 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/41856-dousis-glyptiki

Στο Φεστιβάλ "El Greco – Φόδελε 2014" και στο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής που διοργανώνει ο Δήμος Μαλεβιζίου Κρήτης θα λάβει μέρος ο Μεσσήνιος γλύπτης Κωνσταντίνος Δούσης. 

Το Φεστιβάλ επίσης συνδιοργανώνουν ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ.), υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, της Unesco – Ομιλος Τεχνών Λόγου και Επιστημών και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.
Εκεί, στο μικρό γραφικό χωριό που υπάρχει το Μουσείο Θεοτοκόπουλου, κορυφαίοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, μουσικοί, γλύπτες, ζωγράφοι,

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

ΠΛΑΤΗ: Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΜΑΣ                                     
 
Προκειμένου να ενισχύσουμε τη βιβλιοθήκη μας, με βιβλία που αφορούνε

Αντιμετωπίστε τους φόβους σας -Ανατριχιαστικά κοντινές φωτογραφίες των πλασμάτων που τρομοκρατούν [εικόνες]

Σκαθάρι 
«Σιγά μην σε... φάει!», η μόνιμη επωδός όσων δεν τα φοβούνται, ή τουλάχιστον παριστάνουν τους γενναίους. Δεν είναι το μέγεθος των εντόμων που τρομοκρατεί όμως, αλλά η θέα τους. Οι φωτογραφίες του Γιούντι Σόου το αποδεικνύουν περίτρανα.

Κραυγές που παγώνουν το αίμα, άνθρωποι ανεβασμένοι σε καρέκλες ή ότι άλλο προσφέρεται για την απομάκρυνση από το έδαφος και παπούτσια που εκτοξεύονται στα τυφλά, για να πετύχουν τον... εισβολέα. Κάπως έτσι

Ερχονται 170.000 έξυπνοι μετρητές ρεύματος -Με sms στο κινητό η ειδοποίηση για την κατανάλωση

Την προκήρυξη του πιλοτικού προγράμματος για την εγκατάσταση 170.000 «έξυπνων» μετρητών σε κατοικίες και μικρά εμπορικά καταστήματα δημοσίευσε ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), ανοίγοντας τον δρόμο για την εφαρμογή μελλοντικά πολυζωνικών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος με διαφορετικές χρεώσεις ανάλογα με το πώς διαμορφώνεται η ζήτηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι πρέπει να προσέχετε στα δωμάτια των ξενοδοχείων; Πρακτικές συμβουλές για την αποφυγή επιπλοκών στην υγεία μας από τα μολυσμένα δωμάτια ξενοδοχείων

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και πολλοί από εμάς είτε βρισκόμαστε ήδη σε διακοπές είτε πρόκειται να πάμε εντός των επόμενων ημερών.
Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέχουμε όταν μπούμε στο δωμάτιο που έχουμε νοικιάσει για τις διακοπές μας (είτε ενοικιαζόμενο δωμάτιο είτε δωμάτιο ξενοδοχείου):
-Στα δωμάτια ξενοδοχείων μερικές από τις πιο συνηθισμένες περιοχές που έχουν βακτήρια και μικρόβια είναι η βρύση και ο νεροχύτης, το καζανάκι της τουαλέτας, το κάτω μέρος του καθίσματος της λεκάνης της τουαλέτας, αλλά και το

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 10.000 άνεργουςΞεκινά αύριο, 24 τρέχοντος, η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα, του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας- ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες- ΤοπΕΚΟ».
Όπως ανακοινώθηκε, το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3,

Λεηλασίες και καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Λεηλασίες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, κλοπές τροχαίου υλικού, καταστροφή εξοπλισμού, εξαφανισμένα ιστορικά. Το ιστορικό σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου «αιμορραγεί» και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς (TICCIH) κάνει έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς για τη διάσωσή του.
Οπως καταγγέλλουν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ και πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του TICCIH, Νίκος Μπελαβίλας, και ο αρχαιολόγος, Απόλλων Κύρκος, ο οποίος έκανε τη μεταπτυχιακή του εργασία στο συγκεκριμένο θέμα, μετά την παύση

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Αυτοί είναι οι πέντε επενδυτές που ενδιαφέρονται για τα «φιλέτα» της Ρόδου -Στο «σφυρί» άλλα 6 ακίνητα στο εξωτερικό


22.07.2014 19:48


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, η τελευταία φάση του διαγωνισμού για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, για τα οποία έγινε σήμερα η αποσφράγιση, τόσο της ανεξάρτητης αποτίμησης, όσο και των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν.

Υπογράφονται συμβάσεις 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες 7 σημαντικών έργων και προμηθειών του τομέα υγείας στη Μεσσηνία και αναμένεται το επόμενο 15ήμερο η υπογραφή των συμβάσεων από το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργο Μπέζο και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη με τους αναδόχους.

Ειδικότερα, πρόκειται για έργα και προμήθειες ενταγμένα το προηγούμενο διάστημα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου συνολικού προϋπολογισμού 3.538.000€.

Παζάρι αντικών στην Κυπαρισσία

Από τις 7 ως τις 12 Αυγούστου θα γίνει φέτος στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας το παζάρι αντικών και παλιών αντικειμένων. Το υπαίθριο παζάρι αντικών θα λειτουργήσει για 10η συνεχή χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι.
Το Πρόγραμμα για την Προστασία και την Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας και ο Δήμος Τριφυλίας μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης οργανώνουν το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Κυπαρισσίας που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. 

1 δισ. για το τρένο Πάτρα - Καλαμάτα

Περίπου 1 δισ. ευρώ θα κοστίσει η κανονικοποίηση των 240 χιλιομέτρων της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της pelop.gr (ιστοσελίδα της εφημερίδας “Πελοπόννησος“) για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου. 
Οι αρχικές μελέτες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν το 2015, με στόχο να εκπονηθούν στη συνέχεια οι οριστικές μελέτες ώστε το έργο να διεκδικήσει χρηματοδότηση. 
Σήμερα η γραμμή είναι μετρική, όπως και σε όλο το δίκτυο της Πελοποννήσου. Η κανονικοποίησή της θα επιτρέψει στα τρένα να κινηθούν με μεγάλες ταχύτητες - και παράλληλα θα συνδέσει το

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

ΠΛΑΤΗ: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΜΕΝΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΛΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΣ (ΦΩΤΟ)


Προσλήψεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με “επιταγή” για 67.000 νέους

Από τις επόμενες μέρες και μέχρι τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης

Με το ζύγι από σήμερα το ψωμί

Τέλος η πληρωμή με το κομμάτι. Από σήμερα το λεγόμενο μισόκιλο που είναι 350 γραμμάρια θα

Ημερίδα για τη στήριξη της Καλαμάτας ως υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Ημερίδα με θέμα "Γιατί η Καλαμάτα μπορεί να διεκδικήσει την υποψηφιότητα ως Πολιτιστική

Συνάντηση γερμανικών εταιρειών στην Costa Navarino για ελληνικά προϊόντα

Γερμανικές εταιρείες θα συναντηθούν τον Οκτώβριο στην Costa Navarino με παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων. Οι συναντήσεις Β2Β θα γίνουν στο πλαίσιο συνεδρίου που θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου, με στόχο την προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στη γερμανική αγορά. Την εκδήλωση διοργανώνει το  Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το agronews: «Το διάστημα 8-10 Οκτωβρίου, στην Costa Navarino, θα πραγματοποιηθεί -με τη μορφή ενός συνεδρίου και Β2Β συναντήσεων γερμανικών εταιρειών με τους Ελληνες παραγωγούς- μια

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Πύλο

Δημοσιεύθηκε από filiatranet.gr on Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014 | 20.7.14


Ένας (01) διακινητής και είκοσι τέσσερις (24) παράνομοι μετανάστες, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες την Παρασκευή, στη θαλάσσια περιοχή Πύλου, από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Πύλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή 14 ν.μ. από τις ακτές Πύλου. 

Άμεσα πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στο σημείο, εντοπίζοντας μηχανοκίνητη λέμβο στην οποία επέβαιναν είκοσι τέσσερις (24) μετανάστες καθώς και ο 23χρονος αλλοδαπός φερόμενος ως διακινητής τους, οι οποίοι αφού οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Πύλου, συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα. 

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πύλου. 

ΑΠΟ http://filiatranet.blogspot.gr/

Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού: Καλοκαίρι 2014

16 ΚΑΙ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ) 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ, ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ)

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

ΠΛΑΤΗ: ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΧΟΡΤΑΡΙΩΝ ΣΤΑ ΛΥΟΜΕΝΑ (ΦΩΤΟ)


Πώς θα τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τα οφέλη τους αλλά αποφεύγουμε να τρώμε πολλές μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Ας δούμε τρόπους να τα εντάξουμε στη διατροφή μας.
Διαφορετικά φρούτα και λαχανικά έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ενώ οι ντομάτες, οι κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, τα καρότα και άλλες τροφές με ζωηρό χρώμα περιέχουν το αντιοξειδωτικό βήτα καροτίνη που μειώνει τις ελεύθερες

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Τα κριτήρια με βάση το εισόδημα και την ακίνητη περιουσία

Με κριτήρια που θα σχετίζονται τόσο με το εισόδημα, όσο και με την ακίνητη περιουσία θα δοθεί το

Το νέο ασφαλιστικό-Ενοποιήσεις ταμείων και κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης του ΚΕΠΕ διαπιστώνεται παταγώδη αποτυχία όλων των

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ηλία

Γιορτάζουμε σήμερα 20 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Προφήτου Ηλία, του Θεσβίτου.
Μέσα στη χορεία των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης ξεχωριστή είναι η θέση του προφήτη Ηλία. Στην Καινή Διαθήκη το όνομα του προφήτη Ηλία αναφέρεται πολλές φορές από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό.
Ο Ζαχαρίας, ο πατέρας του Προδρόμου, είπε πως ο Ιωάννης θα ερχόταν «ἐν πνεύματι καὶ δυνάμει Ἠλίου» (Λουκ., κεφ. α, στ. 17), θα είχε δηλαδή τα γνωρίσματα και το ζήλο του προφήτη Ηλία, θα ήταν ο ίδιος ο προφήτης Ηλίας, όπως ο λαός τον περίμενε να ξανάρθει.
Ο Ιησούς Χριστός, όταν έδωσε μαρτυρία για τον πρόδρομο Ιωάννη κι έπλεξε το εγκώμιο του, είπε

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 20 Ιουλίου

(Μτθ. θ´ 1-8)
Τῶ καιρῷ ἐκείνῳ, ἐμβὰς ὁ ᾿Ιησοῦς εἰς πλοῖον διεπέρασε καὶ ἦλθεν εἰς τὴν ἰδίαν πόλιν. Καὶ ἰδοὺ προσέφερον αὐτῷ παραλυτικὸν ἐπὶ κλίνης βεβλημένον· καὶ ἰδὼν ὁ ᾿Ιησοῦς

τὴν πίστιν αὐτῶν εἶπε τῷ παραλυτικῷ· Θάρσει, τέκνον· ἀφέωνταί σοι αἱ ἁμαρτίαι σου.

Καὶ ἰδού τινες τῶν γραμματέων εἶπον ἐν ἑαυτοῖς· οὗτος βλασφημεῖ. Καὶ ἰδὼν ὁ ᾿Ιησοῦς τὰς ἐνθυμήσεις αὐτῶν εἶπεν· ῞Ινα τί ὑμεῖς ἐνθυμεῖσθε πονηρὰ

15,5 εκ. ευρώ σε νέους αγρότες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Ξεκινά άμεσα η καταβολή επιδότησης, συνολικού ύψους 15.500.000 ευρώ, σε νέους αγρότες, όπως