Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

                                      ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ

Ήταν 3 Φεβρουαρίου 1908 όταν ο αθλητής του στίβου του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, Γιώργος Καλαφάτης πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει ένα νέο Σύλλογο που έμελλε να γίνει η πιο ένδοξη ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας.

Αρχικά η συντόμευση του ονόματος της ομάδας ήταν ΠΟΑ (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών) και μεταξύ των ιδρυτικών μελών ήταν, εκτός από τον Γ. Καλαφάτη, ο αδερφός του Αλέξανδρος, και οι Δουκάκης, Μπούμπουλης, Χρύσης, Γρανίτσας, Μαντζάκος,, Παπαγεωργίου, Γαέτας, Δεμερτζής, Σταυρόπουλος, Πάσχος, Μισακιάν, Ρέππας, Σαπούνιας, Γαρουφαλιάς.

Στις αρχές του 1910, ο Σύλλογος μετονομάστηκε σε Π.Π.Ο (Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Όμιλος) και συνέχισε να δραστηριοποιείται και να κερδίζει μεγάλων αριθμό φιλάθλων. Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ξαναρχίζει η ποδοσφαιρική δραστηριότητα με τον ΠΠΟ να έχει υιοθετήσει το πράσινο χρώμα και το έμβλημα του τριφυλλιού, το οποίο σχεδίασε ο Γιώργος Χατζόπουλος, διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης και μέλος του Παναθηναϊκού. Το τριφύλλι «έφερε» στον Παναθηναϊκό, ο αθλητής και μετέπειτα Γ.Γ. του Συλλόγου, Μιχάλης Παπάζογλου, ο οποίος το φορούσε στην ομάδα Χαλκηδόνα της Κωνσταντινούπολης όπου αγωνιζόταν.

Συμβουλές καθαριότητας για τo pc

Λοιπόν το καλοκαίρι πέρασε, και ήρθε η στιγμή να κάτσετε μπροστά στα αγαπημένα σας μηχανήματα! Ξέρω μερικοί απο εσάς πόσο τα αγαπάτε.Ιδιαίτερα με εκέινα τα post λίγο πριν τις διακοπές που μόνο που δεν τα διαολοστέλνατε - ως την μοναδική πηγή κακού στην προσωπική σας ζωή! Λοιπόν νέα season, νέα αρχή και καλό ειναι να προσέξουμε την καθάριοτητα του desktop μας (κυριολεκτικά) αλλά και του υπολογίστή μας, Εξάλλου αυτή η περίοδος για πολλούς χρήστες ειναι περίοδος format - αναβαθμίσεων που θέλουν να δώσουν έναν τόνο φρεσκάκαδας για το νέο ξεκίνημα!
Έχουμε και λέμε!

1.ΚΟΥΤΙ-CASE
1.1 Γενικά καθαρισμός:Χρήστες PC και όχι μόνο, όσο και να μην σε νοιάζει το εξωτερικό του υπολογιστή σίγουρα είναι πολύ lame εικόνα να έχεις το tower σου ή ακόμα το άσπρο macintosh σου μέσα στην σκόνη και την βρωμιά! Ακόμα και αν το έχεις κρύψει κάτω από το γραφείο - μπορείς να θυμηθείς σίγουρα εκείνες τις φορές που σκύβεις για να βγάλεις κανένα καλώδιο και λες την κλασική ατάκα ' Πω ρε πούστη τι γίνεται εδώ κάτω, κάποια στιγμή να καθαρίσω'.Λοιπόν προμηθευόμαστε ένα βετέξ με νερό και υπομονετικά αφαιρούμε τα στρώματα σκόνης πάνω από το κουτί, τα πλαστικά αλλά και γενικότερα επιφάνειες. Το ίδιο κάνουμε και για τα πλαστικά σημεία της οθόνη μας. Επιμένουμε όπου υπάρχουν βρομιές και μετά από λίγο είμαστε έτοιμοι! Φυσικά ο καθαρισμός γίνεται όταν το μηχάνημα δεν δουλεύει ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Οι χρήστες PC είναι σημαντικό να δώσουν λίγο προσοχή στο πίσω μέρος με τα ανοιχτά μέρη από τα ανεμιστηράκια! Εκεί έχουμε το φαινόμενο η σκόνη εξαιτίας εισαγωγής - εξαγωγής αέρα να έχει συσσωρευτεί και να έχει σχηματίσει κομμάτια. Προσεκτικά προσπαθούμε να αφαιρέσουμε ότι μπορούμε - αν δεν μπορούμε τα υπόλοιπα θα τα κανονίσουμε με τον εσωτερικό καθαρισμό! Επαναλαμβάνω όχι πίεση, χωρίς ρεύμα!!!!

TEST: Να ξέρεις ότι γέρασες αν …ξέρεις την απάντηση!

Ένα πολύ απλό και διασκεδαστικό τεστ ηλικίας.


Άν γνωρίζεις την απάντηση σημαίνει ότι μάλλον τα ‘χεις τα χρονάκια σου!
Πως σχετίζονται τ’αντικείμενα που βλέπεις στην φωτογραφία;

Εντυπωσιακοί πίνακες 4D!

Όσο «ρεαλιστικά» και αν σας φαίνονται αυτά τα απίστευτα έργα τέχνης, είναι απλώς μέρος μιας νέας έκθεσης τεσσάρων διαστάσεων στην επαρχία Jilin της Βορειοανατολικής Κίνας.
Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας τεχνικές παρόμοιες με τις διαφημιστικές πινακίδες που βλέπουμε στις άκρες των γηπέδων δίνουν την εντύπωση ότι τα έργα τους αλληλεπιδρούν με το εξωτερικό περιβάλλον. Έτσι  είναι σαν το λιοντάρι να ξεφεύγει από τον πίνακα ή η μύτη του Πινόκιο γίνεται κάθισμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Η σημασία του σωστού μεγέθους
Κείμενο:
Παναγιώτης Θεοφιλάς

Η επιλογή ποδηλάτου στο κατάλληλο μέγεθος καθώς και η προσαρμογή των περιφερειακών τμημάτων του ποδηλάτου, όπως η σέλα και το τιμόνι, παίζουν βασικό ρόλο στη πρόληψη τραυματισμών του μυοσκελετικού συστήματος του ποδηλάτη.

Κάθε άτομο έχει ξεχωριστό σωματότυπο, ιδιαίτερες σωματομετρικές αναλογίες και ξεχωριστό "στυλ" πάνω στη σέλα, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την αναλυτική καταγραφή αυτών των παραμέτρων προκειμένου να επιλεχθεί το κατάλληλο μέγεθος σκελετού. Για παράδειγμα, 2 άτομα με ύψος 1.80 σχεδόν πάντα έχουν διαφορετικό μήκος ποδιών (καβάλο), χεριών και κορμού, άρα και διαφορετικές ρυθμίσεις ως προς το ύψος του τιμονιού, της σέλας, ακόμη και του μήκους των δισκοβραχιόνων.

Λουκουμάδες

 
Τραγανός λουκουμάς, ζεστός, με μπόλικο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Μην ξεχνάτε, κάθε φορά που κόβουμε ένα λουκουμά βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάει εύκολα και να πέφτει στο ελαιόλαδο.
 εκτελεση

ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ!

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, τότε Λεωφόρος Κηφισίας. Στο ύψους του Ηρώδου Αττικού.

Πειραιάς 1981, το παλιό τρόλεϊ.

Απίστευτη τέχνη με τα χέρια!


Σοκότρα: το πιο παράξενο νησί στον κόσμο

Φανταστείτε να ξυπνήσετε μια μέρα σε ένα νησί εντελώς ξαφνικά (Lost κατάσταση) να ρίξετε μια ματιά γύρω σας και να αντικρίσετε εικόνες όπως αυτές που θα δείτε στην συνέχεια, στις φωτογραφίες που ακολουθούν..
Η πρώτη εντύπωση σας θα είναι να  νομίζετε ότι δεν είστε στην Γη, ότι σας απήγαγαν εξωγήινοι και σας  μετέφεραν σε κάποιο άλλο πλανήτη.
Η πραγματικότητα βέβαια θα είναι ότι είστε ακόμη στη Γη, πιο συγκεκριμένα στο νησί Ευδαιμονία ή αν θέλετε Σανσκριτικά Socotra  (Σοκότρα)

Σεισμός 3.6R βορειοδυτικά της ΚαλαμάταςΣεισμική δόνηση μεγέθους 3.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07.29 το πρωί, βορειοδυτικά της Καλαμάτας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 21χλμ. βορειοδυτικά της Καλαμάτας και 10 χλμ. ανατολικά του Μελιγαλά, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ..

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

http://www.inews.gr/

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ Εκλεισαν τα εμπορικά καταστήματα του ΟΤΕ

Χωρίς εμπορικό κατάστημα του ΟΤΕ έμεινε η περιοχή της Τριφυλίας, καθώς η περασμένη Παρασκευή ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας των καταστημάτων σε Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους, ενώ ήδη
έχει κλείσει αυτό των Φιλιατρών. Ετσι όσοι πολίτες της περιοχής πήγαν να εξυπηρετηθούν την Δευτέρα το πρωί και χθες στα εν λόγω καταστήματα, βρήκαν τις πόρτες κλειστές, με θυροκολλημένες ανακοινώσεις για το πού μπορούν να εξυπηρετούνται για την πληρωμή των λογαριασμών τους.
Πάντως -όπως πληροφορηθήκαμε- για να πληρωθούν...................
ορισμένοι λογαριασμοί δημοσίων υπηρεσιών που έχουν και κάποιες κρατήσεις υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Υπαλλήλων του ΟΤΕ θα πρέπει οι κάτοχοί τους να πηγαίνουν μόνο σε κατάστημα του ΟΤΕ. Το κλείσιμο των καταστημάτων στην περιοχή της Τριφυλίας έφερε και μετακινήσεις υπαλλήλων που δούλευαν εκεί. Ετσι από τους Γαργαλιάνους οι δύο υπάλληλοι μετακινούνται στην Πάτρα, από την Κυπαρισσία ένας υπάλληλος μετακινείται επίσης στην Πάτρα, ένας στην Μεσσήνη και ένας στην Αθήνα.
πηγή Ελευθερία
http://pyrgostrifylias.blogspot.com/

Όταν η ραπτική γίνεται... ζωγραφική

Απίστευτα πορτραίτα φτιαγμένα με ράμματα...

 

 

 

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Κάντε τον σταυρό σας! Μόνο αυτός θα μας σώσει!

Δεν μπορεί να μην γελάσετε. Στις δύσκολες μέρες που περνάμε κάποιοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση με χιούμορ....


Και αφού ως γνωστόν ο Τσακ Νόρις είναι ο μεγαλύτερος σουπερ ήρωας όλων των εποχών, γιατί να μην τον κάνουμε και... Αγιο;

Εύγε στους δημιουργούς της φωτογραφίας που κάνει το γύρο του διαδικτύου...


Σωστός νίντζα ο γάτος

Βρήκε το πιο πετυχημένο «καμουφλάζ»
Ο Γ. Σμαραγδής μιλάει για την ταινία που θα γυρίσει στην Πυλία

Η τέχνη δεν μπορεί να κάνει επανάσταση, αλλά μπορεί να βοηθήσει την ψυχή να επαναστατήσει" είναι το πιστεύω του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή που ξεκινάει στο τέλος Οκτωβρίου τα γυρίσματα της ταινίας του "Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι" βασισμένη στη ζωή του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη.
Τον συναντήσαμε στο Costa Navarino όπου φιλοξενείται ετοιμάζοντας τις λεπτομέρειες των γυρισμάτων και μας μίλησε μεταξύ άλλων για τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον "ευλογημένο" όπως τον χαρακτήρισε άνθρωπο της Μεσσηνίας, που είναι εκείνος που τον έπεισε να κάνει την ταινία στην περιοχή της Πυλίας, αλλά και για τον "άγνωστο" Λάκη Λαζόπουλο.
Μας μίλησε επίσης για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και για την πεποίθησή του ότι "στις δύσκολες στιγμές πρέπει να γίνονται τα μεγάλα πράγματα στην τέχνη".

- Τι σας κέντρισε το ενδιαφέρον να μεταφέρετε στην μεγάλη οθόνη τη ζωή του Βαρβάκη;
"Ανήκω στην κατηγορία των σκηνοθετών που πιστεύουν πως ότι πράττουμε δεν το ορίζουμε εμείς οι ίδιοι. Στην πραγματικότητα, κατ’ εμέ οι σκηνοθέτες είναι ενδιάμεσοι μιας κεντρικής πηγής την οποία δεν γνωρίζουμε αλλά μας χαρίζει αυτή η πηγή κάθε φορά ένα δώρο: το θέμα των ταινιών μας. Ανάλογα με την στιγμή που βρισκόμαστε και στο σημείο που μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή τη δωρεά ο καθένας μας, χαϊδεύει, περιποιείται και εν τέλει φορμάρει αυτό το δώρο. Ετσι κι αυτό, όπως και τα προηγούμενα πράγματα που μου χαρίστηκαν κι άλλες φορές βρήκαν το δρόμο τους για να περάσουν σωστά προς τα κάτω κι άλλες φορές δεν βρήκαν το δρόμο τους, κι αυτό ήταν δικό μου θέμα, ήταν η κακή μου στιγμή".

Διαβάστε μερικά Περίεργα απο ολον τον κόσμο

-40.000 περίπου Ευρωπαίοι αυτοκτονούν κάθε χρόνο!
- Οι 16.000 κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού του Σίνδεϊ,έφαγαν σε δύο εβδομάδες 500.000 μήλα!
- Ο κάθε αθλητής έπαιρνε από τους διοργανωτές τουΣίνδεϊ 51 προφυλακτικά (3 για κάθε μέρα).
- Όποιος τρωει τακτικά, είτε ωμό, είτε μαγειρεμένο,σκόρδο, έχει 50% λιγότερες πιθανότητες να πάθει καρκίνο του στομάχου!
- Επειδή ένας υπάλληλος στα Mc Donald's, έχυσε καφέ σε πελάτη, τα αμερικάνικα δικαστήρια επιδίκασαν αποζημίωση 3 εκατ. δολ.!
- Ψάχνοντας να βρούμε αντικείμενα όμως, κλειδιά,τηλεκοντρόλ κ.α. χάνουμε 1 χρόνο από την ζωή μας!
- Οι αφρικανοί καταπολεμούν φλεγμονές και μικρόβια του λαιμού, του στομάχου και των εντέρων, τρώγοντας πολλά εσπεριδοειδή που είναι παρόμοια με τα δικά μας λεμόνια. Και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα!

Οι νόμοι του Μέρφυ για τα προβλήματα

 • Κανένα πραγματικό πρόβλημα δεν έχει λύση.
 • Μια καλή λύση μπορεί να εφαρμοστεί επιτυχώς σχεδόν σε κάθε πρόβλημα.
 • Αν το μόνο που έχεις είναι ένα σφυρί, τα πάντα μοιάζουν με καρφί.
 • Το άτομο που απουσιάζει είναι αυτό που προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα.
 • Το λάθος είναι συχνά πιο ειλικρινές απο το σωστό.
 • Τίποτα δεν γίνεται όπως είχε σχεδιαστεί.
 • Αυτός που ισχυρίζεται οτι κάτι δεν μπορεί να γίνει, δεν πρέπει να διακόπτει εκείνον που το κάνει.
 • Μέσα σε κάθε μεγάλο πρόβλημα κρύβεται ένα μικρό πρόβλημα που προσπαθεί να βγει έξω.
 • Μέσα σε κάθε μικρό πρόβλημα κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα που προσπαθεί να βγει έξω.
 • Δεν υπάρχει τίποτα τόσο μικρό, που να μη μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις.
 • Η λύση του προβλήματος ανάγεται στο να βρεις αυτούς που θα το λύσουν.
 • Το λάθος σε έναν συλλογισμό θα εμφανιστεί στο συμπέρασμα.
 • Είναι απίστευτο πόση ώρα σου παίρνει να τελειώσεις κάτι με το οποίο δεν ασχολείσαι.
 • Η μοναδική φορά που μπορείς να είσαι βέβαιος για κάτι, είναι όταν είσαι βέβαιος οτι έχεις κάνει λάθος.
 • Οι λύσεις είναι η κύρια αιτία των προβλημάτων.
 • Αν η εργασία σου έχει σκαλώσει κάπου, κοίταξε ξανά τα σημεία που στην αρχή πίστευες οτι δεν είχαν καμία σημασία.

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Κατάληψη στα Φιλιατρά, αποχή στους Γαργαλιάνους

Σε κατάληψη του Λυκείου Φιλιατρών προχώρησαν από χθες το πρωί οι μαθητές του, σύμφωνα με την απόφαση της προχθεσινής τους συνέλευσης. Οι μαθητές προέβησαν σε αυτή τη δυναμική αντίδραση και μορφή κινητοποίησης για μια σειρά από υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σημερινό σχολείο με την υπάρχουσα δομή και λειτουργία του, έχοντας διάφορα αιτήματα (γενικά για την Παιδεία και το σχολείο, αλλά και τοπικά για το Λύκειό τους) τα οποία χρήζουν επίλυσης.

Μεταξύ άλλων, στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται: ........

«1) Έλλειψη σχολικών βιβλίων και ανεπαρκής εκπαίδευση, ιδιαίτερα στη Γ' Λυκείου, όπου οι μαθητές χρειάζονται τα βιβλία κατεύθυνσης με απώτερο σκοπό την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δωρεάν Παιδεία προβλέπει χρηματική δαπάνη των μαθητών για τα βιβλία τους;
2) Άρνηση των μαθητών για παροχή χρημάτων για τα βιβλία των Αγγλικών. Παρακαλείται η αποδοχή της.

Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ στα Φιλιατρά

Τη δημιουργία δύο στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία στα Φιλιατρά προτείνει ο διοικητής του ΚΑΦΚΑ, που λειτουργεί στην τριφυλιακή πόλη, Λεωνίδας Παρασκευόπουλος. Στόχος, όπως λέει, να καλυφθεί το κομμάτι της κοινωνικής φροντίδας για τους ανθρώπους με νοητική υστέρηση, πράγμα που δεν επιτεύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια με τη λειτουργία του ΚΑΦΚΑ (Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης), το οποίο δε στελεχώθηκε ποτέ από το ανάλογο επιστημονικό προσωπικό.
Αφορμή για τη συνομιλία με τον κ. Παρασκευόπουλο .......

ήταν το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που προβλέπει μετατροπή των ΚΑΦΚΑ σε Κέντρα μόνο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, αφήνοντας απ’ έξω τον τομέα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Τι αλλάζει στο ΚΑΦΚΑ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο;
Κρατώ κάποιες επιφυλάξεις, γιατί δεν ξέρω εάν θα παραμείνει το σχέδιο ως έχει. Όμως, η ένταξη των κέντρων αποθεραπείας στο ΕΣΥ είναι σωστή κίνηση, που έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια. Τώρα, τα κέντρα αυτά είναι ενταγμένα στις μονάδες κοινωνικής φροντίδας, που σημαίνει ότι το προσωπικό τους ανήκει σε άλλη κατηγορία του υπουργείου Υγείας, στην Πρόνοια, οπότε οι συνθήκες εξέλιξης είναι διαφορετικές. Για παράδειγμα, οι κανόνες εξέλιξης που ισχύουν στο ΕΣΥ για το ιατρικό προσωπικό, δεν είναι ίδιοι με αυτούς στην Πρόνοια. Αυτό ήταν τεράστιο πρόβλημα για τα ΚΑΦΚΑ, γιατί δεν προσέλκυαν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι, δεν εξελίχθηκαν σε κέντρα πραγματικής αποκατάστασης, όμως με την ένταξή τους στο ΕΣΥ αυτό αλλάζει. Επιπλέον, το σχέδιο εντάσσει τα Κέντρα στα γειτονικά Νοσοκομεία. Το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών εντάσσεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και μαζί με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα αποτελούν έναν οργανισμό. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα, γιατί το προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θα μπορεί να εξυπηρετήσει και τις υπηρεσίες αποκατάστασης στα Φιλιατρά, που εμπλέκουν φυσιάτρους, ορθοπαιδικούς και νευρολόγους κυρίως.

Στη διαιτησία η Μορέας με το Δημόσιο

Του Γιωργου ΛιαλιουΗ καθυστέρηση παράδοσης του τμήματος Παραδεισίων - Τσακώνας, στην εθνική οδό Κορίνθου - Σπάρτης, προκαλεί τριβές ανάμεσα στο Δημόσιο και την κοινοπραξία Μορέας. Η τελευταία ζητεί από το υπουργείο αποζημίωση ύψους 9 εκατ. ευρώ για την επιβάρυνση που προκαλεί στις εργασίες η μεταφορά των υλικών από τους βοηθητικούς δρόμους. Το Δημόσιο απορρίπτει το αίτημα, υποστηρίζοντας ότι για να εγείρει αξιώσεις η Μορέας, πρέπει να έχει κατασκευάσει το υπόλοιπο τμήμα, έως Κυπαρισσία. Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε διαιτησία. Το τμήμα Παραδεισίων - Τσακώνας κατασκευάζεται ως δημόσιο έργο και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στη Μορέας στις 30.6.2010. Η αίτηση αποζημίωσης της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας κατατέθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Οπως υποστηρίζει η κοινοπραξία, η καθυστέρηση στην παράδοση του τμήματος προκαλεί αυξημένες δαπάνες μεταφοράς των υλικών στα τμήματα που βρίσκονται υπό κατασκευή. Η κοινοπραξία καταλήγει ζητώντας 9.013.085 ευρώ αποζημίωση. Η απάντηση του Δημοσίου ήρθε τον Ιούνιο. Το Δημόσιο υποστήριξε ότι ο παραχωρησιούχος δεν δικαιούται αποζημίωση καθότι για να θεμελιώσει οποιαδήποτε απαίτηση για το τμήμα Λεύκτρου - Κυπαρισσίας (στο οποίο περιλαμβάνεται το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα), πρέπει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του τμήματος Τσακώνας - Κυπαρισσίας. Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι δύο πλευρές δεν ήρθαν σε συμφωνία και στις 3 Αυγούστου η Μορέας ζήτησε να οδηγηθεί η διαφορά σε διαιτησία, αίτημα που το Δημόσιο αποδέχθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι ο άξονας Κορίνθου - Καλαμάτας - Σπάρτης είναι ο μόνος από τους πέντε παραχωρημένους σε ιδιώτες στον οποίο οι εργασίες συνεχίζονται (και μάλιστα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο).

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_05/10/2011__458251

Λούκυ Λουκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Λούκυ Λουκ είναι κόμικ, δημιούργημα του Βέλγου Morris. Γνώρισε την περίοδο της μεγαλύτερης ακμής του κατά την εποχή που σεναριογράφος του ήταν ο Ρενέ Γκοσινί. Η ιστορία τοποθετείται στην Δύση των ΗΠΑ (Far-West) κατά την περίοδο του 19ου αιώνα, αμέσως μετά την λήξη του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου με πρωταγωνιστή τον Λούκυ Λουκ, ένα "φτωχό και μόνο καουμπόι". Μαζί με τον Αστερίξ και τον Τεντέν είναι από τα πιο εμπορικά και διάσημα κόμικ στην Ευρώπη[1].

Πίνακας περιεχομένων


Παρασκευή Ψωμιού


Ναι φίλοι μου, ένα από τα χόμπι μου είναι και η μαγειρική. Οχι ρε σεις δεν είμαι αδελφή, άπαπα παπα, δε μου πάει με τίποτα ! Χοντρός είμαι και μου αρέσει η καλοπέραση. Ετσι να την περνάω καλά με την οικογένειά μου. Βασικά μου την έδωσε κάποια στιγμή (έτσι είμαι εγώ) και ήθελα να φτιάξω ψωμί. Ετσι άρχισα να σκέφτομαι να αγοράσω ένα αυτόματο παρασκευαστή ψωμιού. Αρχισα λοιπόν τις γύρες στα μαγαζιά με τη γυναίκα μου που δεν είχε ιδέα βέβαια τα σχέδιά μου και κοιτούσα διακριτικά ! Βέβαια το κόλπο δεν μπορούσε να πιάσει και σύντομα με κατάλαβε (με ξέρει χρόνια η κυρία βλέπετε) και άρχισε την ανάκριση. Μόλις άκουσε ότι θέλω να πάρω ένα τέτοιο πράμα άρχισε τη γκρίνια. Οι παντρεμένοι ξέρετε τι σημαίνει αυτό... Εκανα πίσω λοιπόν, χωρίς όμως να εγκαταλείχω την ιδέα.
Ετσι μια μέρα στο supermarket περνώντας μπροστά από τα αλεύρια στάθηκα και άρχισα να διαβάζω. Η γυναίκα μου τότε άρχισε την ανάκριση από φόβο μήπως και υλοποιήσω εκείνη την ιδέα που είχα (είπαμε με ξέρει χρόνια). Οταν την καθησύχασα τότε αυτή μου λέει ξερά πάρε το πορτοκαλί είναι καλό.

- Που το ξέρεις παιδάκι μου της λέω.
- Να εδώ λέει ζυμωτό.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


1582: Μία ημέρα που ουδέποτε υπήρξε! Είναι η πρώτη του Ιουλιανού Ημερολογίου, που απαλείφθηκε, προκειμένου οι ημερομηνίες να εναρμονιστούν με το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

1892: Η τελευταία παράνομη ενέργεια της συμμορίας των Ντάλτον. Στην προσπάθειά τους να ληστέψουν τράπεζα στο Κόφι Βιλ του Κάνσας γίνονται αντιληπτοί από τους πολίτες και στην ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολουθεί σκοτώνονται οι τέσσερις, ενώ διασώζεται βαρύτατα τραυματισμένος ο Έμετ Ντάλτον, ο οποίος καταδικάζεται σε ισόβια.

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Το Σάββατο θα «βρέξει» αστέρια!

Το Σάββατο 8 του μήνα θα είναι μια θεαματική βραδιά αφού θα «βρέχει» «πεφταστέρια» τις Δρακοντίδες ή Ιακωβινίδες, όπως ονομάζονται.

Η έξαρση αυτή, σύμφωνα με τους αστρονόμους, θα φτάσει στο ανώτατο σημείο της σε δύο ξεχωριστά «μέγιστα»: κατά τις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος με ένταση 60-100 διαττόντων την ώρα και, λίγο αργότερα, στις 11 μ.μ. ώρα Ελλάδας, οπότε αναμένονται από 500 μέχρι 800 (ακόμα και 1.000) διάττοντες την ώρα, στο βαθμό που οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την παρατήρηση.

Κάθε «μέγιστο» θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και η έξαρση αναμένεται να έχει λήξει το αργότερο έως τη 1 π.μ. το πρωί της Κυριακής.

Το σημείο προέλευσης των συγκεκριμένων διαττόντων φαίνεται να είναι η κεφαλή του αστερισμού του Δράκοντα, από όπου έχουν πάρει και το όνομά τους.

Λόγω της σπανιότητας του γεγονότος και της επιστημονικής σημασίας του, σχεδιάζεται η ανάπτυξη σταθμών παρατήρησης σε διάφορα σημεία στην Κρήτη για την καταγραφή του φαινομένου, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, παράλληλα με τη διεξαγωγή του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας που θα λάβει χώρα στα Χανιά.
 
http://www.star.gr/

Β΄ Κατηγορία : 1ος Όμιλος βαθμολογια


ΣύνολοΓηπεδούχοςΦιλοξενούμενη
ΟμάδαΑγ.   Β  .Ν   .Ι   .Η   .Γκολ   Αγ  .Β  .Ν  .Ι  .Η  .Γκολ  Αγ  .Β  .Ν  .Ι  .Η  .Γκολ
1Α.Ε. Κυπαρίς- Ηρακλής131002-1131002-1000000-0
2ΑΟ Διαβολιτσίου131002-1131002-1000000-0
3ΑΟ Δωρίου131003-0000000-0131003-0
4ΑΣ Μανέσι131002-1131002-1000000-0
5Ατρόμητος Πλατύ131002-1000000-0131002-1
6Νίκη Πλάτης131002-1131002-1000000-0
7Πανιώνιος Καλαμάτας131002-1000000-0131002-1
8ΑΟ Πάτιστα100011-2000000-0100011-2
9ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας100011-2000000-0100011-2
10ΑΠΣ Αρις100011-2100011-2000000-0
11ΑΣ Ανδρούσας100011-2000000-0100011-2
12Αστέρας Βαλύρας100010-3100010-3000000-0
13Αστέρας Μικρομάνης100011-2100011-2000000-0
14ΠΑΟ Καλού Νερού100011-2000000-0100011-2

Επόμενη Αγωνιστική (2η)Ημ/νίαΏρα

ΠΑΟ Καλού Νερού-
Ατρόμητος Πλατύ08/1016:30

ΑΣ Ανδρούσας-
ΑΠΣ Αρις08/1016:30

ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας-
ΑΟ Διαβολιτσίου08/1016:30

Νίκη Πλάτης-
Αστέρας Μικρομάνης08/1016:30

ΑΟ Πάτιστα-
Αστέρας Βαλύρας08/1019:00

Πανιώνιος Καλαμάτας-
Α.Ε. Κυπαρίς- Ηρακλής08/1014:00

ΑΟ Δωρίου-
ΑΣ Μανέσι08/1016:30

http://www.onsports.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ 3D ΤΑΤΟΥΑΖ

Παρόλο που η τέχνη του τατουάζ είναι χιλιάδων ετών, με τα χρόνια έχει εξελιχθεί και πλέον βλέπουμε απίστευτα 3D τατουάζ με αντικείμενα τα οποία μοιάζουν σαν να κάθονται απλά πάνω στο δέρμα, και όχι να είναι σχεδιασμένα με μελάνι.
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Έξυπνα κόλπα για καθημερινή καθαριότητα


Μπορεί σήμερα να βρίσκεις στο εμπόριο κυριολεκτικά τα πάντα, αλλά είναι αδύνατο να έχεις ένα ολόκληρο σούπερ μάρκετ στο σπίτι για κάθε περίπτωση «εκτάκτου ανάγκης». Οι πιο παλιοί τι έκαναν δηλαδή; Πολλά. Και αποτελεσματικά. Ο,τι και αν συμβεί, λοιπόν, μην ανησυχείς καθόλου. Υπάρχουν εύκολες λύσεις εναλλακτικής καθαριότητας για πάν ενδεχόμενο...
Λεκές από κερί: Ένα πολύ σύνηθες ατύχημα -ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων- είναι να πέσουν σταγόνες κεριού... παντού! Πώς βγαίνουν όμως; Λοιπόν, αν λερώσει το κηροπήγιο, βάλτο στην κατάψυξη για καμιά ωρίτσα περίπου και μετά, απλά ξεκόλλα το εύκολα και γρήγορα. Για να γλιτώσεις βέβαια αυτή τη διαδικασία, μπορείς να αλείψεις από πριν τα κηροπήγια με λίγη βαζελίνη ή μαλακτικό μαλλιών, έτσι ώστε το κερί να μην έρθει σε άμεση επαφή με το μέταλλο, άρα και να ξεκολλήσει πολύ εύκολα μετά. Αν η ζημιά είναι στο χαλί βάλε ένα κομμάτι χαρτί επάνω από τον λεκέ και στη συνέχεια πάτησέ το με καυτό σίδερο για λίγα λεπτά. Ή αλλιώς, τρίψ' το με ένα κομμάτι πάγο που θα έχεις τυλίξει με πλαστικό. Έτσι, το κερί θα σκληρύνει, οπότε μετά θα μπορέσεις να το ξύσεις εύκολα με μια σπάτουλα. Το ίδιο θα κάνεις αν πέσει το κερί σε λακαρισμένο έπιπλο. Στην περίπτωση ξύλινου επίπλου θα «μαλακώσεις» το κερί για λίγο με το πιστολάκι για τα μαλλιά και θα το απομακρύνεις με λίγο χαρτί κουζίνας. Μετά ξέπλυνε την επιφάνεια με λίγο νερό και ξύδι και είσαι έτοιμη. Τέλος, αν το κερί στάξει σε λινό τραπεζομάντιλο, ξύσ' το με ένα όχι κοφτερό μαχαίρι ή μια πιστωτική κάρτα και στη συνέχεια βάλε αρκετές χαρτοπετσέτες κάτω και επάνω από τον λεκέ. Μετά σιδέρωσε την επιφάνεια με καυτό σίδερο για μισό λεπτάκι και επανέλαβε μεταφέροντας τις χαρτοπετσέτες κάθε φορά σε άλλο στεγνό σημείο τους έτσι ώστε να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό.
Αν πέσει κερί στα ρούχα (ή στα χαλιά) σιδέρωσέ τα και είσαι έτοιμη...

Πως βγήκε η φράση: "Όχι ρε πούσ... μου"Παραμένουν στα «χαμηλά» οι τιμές παραγωγού ελαιολάδου

Οι τιμές συνεχίζουν την χαμηλή πορεία τους παρά το ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης τα αποθέματα ελαιολάδου, στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την χώρα, έχουν σχεδόν εξαντληθεί και παρά το ότι η αναμενόμενη νέα εσοδεία, φαίνεται να είναι αρκετά χαμηλή και κάτω του 50% για την Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα!

Έτσι οι τιμές, σε γενικό επίπεδο εξακολουθούν να κυμαίνονται στην Κρήτη στα 2,10-2,20 ευρώ και στην Πελοπόννησο 2,30-2,45 ευρώ.

Παράλληλα οι τιμές και στην Ισπανία διατηρουνται στα ιδια χαμηλα επιπεδα και την τελευταία εβδομάδα (21-27 Σεπ.) κυμάνθηκαν στα 1,87 η μέση, στα 2,08 η μέγιστη (που αντιστοιχεί σε πολύ καλά ελαιόλαδα αντίστοιχα με τα δικά μας οξύτητας 0,3) και στα 1,77 η ελάχιστη.

Στην Ιταλία, όπου τώρα και αρκετούς μήνες κυμαίνονται κατά 1 σχεδόν ευρώ υψηλότερα από ότι σε Ισπανία και Ελλάδα, από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου να κάμπτονται ελαφρά και την βδομάδα 12-18 Σεπτεμβρίου παρουσίασαν μια μείωση κατά -0,6εως -1,5% και κυμάνθηκαν μεταξύ των διαφόρων περιοχών από 2,78 έως 3,34 ευρώ.


http://agrotopos.blogspot.com

Το νόημα της ζωής


Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο χάρτινο κουτί. Χωρίς να μιλήσει, πήρε από την χάρτινη κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με πέτρες. Οι μαθητές τον κοιτούσαν με απορία. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Και οι μαθητές απάντησαν:
- Ναι, είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βότσαλα και άρχισε να γεμίζει το βάζο, το κούνησε λίγο και τα βότσαλα κύλησαν και γέμισαν τα κενά μεταξύ των πετρών. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Και οι μαθητές απάντησαν:
- Ναι, είναι γεμάτο.

Β΄ Κατηγορία : 1ος Όμιλος 1η αγωνιστική αποτελεσματαΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣΔΩΡΙΟΥΣάββατο01/10/1116:30ΠΛΕΜΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Σ., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ.2-1
2.ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΟΕΣΩΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΣάββατο01/10/1116:30ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ Κ., ΤΣΟΥΚΑΛΗ Α.2-1
3.ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΦΙΛΙΑΤΡΩΝΣάββατο01/10/1116:30ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι.2-1
4.ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣΚυριακή02/10/1116:30ΝΙΚΑΣ Δ., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΡΟΒΟΛΗΣ Γ.1-2
5.Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥΜΑΝΕΣΙΚυριακή02/10/1116:30ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Ε., ΜΠΟΥΝΑ Ε.2-1
6.ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ ΒΑΛΥΡΑΣΚυριακή02/10/1116:30ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΛΟΥΚΑΣ Ι.0-3
7.ΑΠΣ ΑΡΙΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή02/10/1119:00ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ., ΤΣΙΛΙΚΑΣ Ι.1-2

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Ξέχνα το Wi-Fi kai ετοιμάσου για την εποχή του Li-Fi

Η επόμενη μέρα για τα δίκτυα μας δεν είναι ασύρματη, βασίζεται σε λάμπες και υπόσχεται τρελό downloading. Ψήθηκες;

Φαντάσου έναν κόσμο στο οποίο κατεβάζεις μια ολόκληρη σεζόν από τα φιλαράκια σε μόλις ενάμιση λεπτό, μια ταινία σε μόλις επτά δευτερόλεπτα και ένα ολόκληρο άλμπουμ από το itunes (η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική να σου θυμίσω) μέχρι να πεις κιχ.

Αυτός είναι ο κόσμος του Li-Fi, μιας τεχνολογίας που επανέρχεται δυναμικά για να αντικαταστήσει (ίσως) τα ασύρματα δίκτυα με τα οποία διεξάγονται οι επικοινωνίες μας σήμερα.

Η τεχνολογία βασίζεται σε μια νέα γενιά διόδων φωτός, τα περίφημα LED. Αν σε ενδιαφέρει η geeky πλευρά του πράγματος, η τεχνολογιά του VLC (visible light communication) χρησιμοποιεί παλμούς φωτός για να μεταδώσει δεδομένα. Οταν το LED είναι αναμένο μεταδίδει το ελάχιστο ποσό πληροφορίας π.χ. 1. Όταν είναι κλειστό μεταδίδει το 0.

Γιατί επιλέγεις ένα αμάξι από μία γυναίκα

1. Το βάρος του αυτοκινήτου δεν αλλάζει .
2. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις εσύ, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο για μια.. βολτίτσα!
3. Το αυτοκίνητο ακολουθεί πιστά τις οδηγίες σου:
μπροστά σημαίνει μπροστά, στοπ σημαίνει σταμάτα, αριστερά σημαίνει αριστερά, δεξιά σημαίνει δεξιά.
4. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα αν γουστάρεις να έχεις παραπάνω από ένα αμάξια ταυτόχρονα!
5. Αν σου αρέσει το αμάξι του φίλου σου (όπως γίνεται με τις γκόμενες), μπορείς να το πάρεις για ένα test drive χωρίς να αισθάνεσαι ενοχές για αυτό!
6. Το ελαστικά του αυτοκίνητου κοστίζουν λιγότερα χρήματα από τα παπούτσια μιας γυναίκας.
7. Αν βαρεθείς το παλιό σου αυτοκίνητο, μπορείς να το πουλήσεις και να αγοράσεις ένα άλλο, χωρίς πολλές φασαρίες!
8. Αν το φροντίζεις καλά, αυτό θα παραμείνει όπως ήταν την ημέρα που το πήρες.
9. Οι αερόσακοι δεν είναι μόνο για διακόσμηση, σώζουν πραγματικά ζωές.
10. Το μόνο που σου ζητάει είναι να του κάνεις περιοδικά τα service όχι να του αγοράσεις κοσμήματα.ΑΠΟ http://tampouloukia.blogspot.com/2011/07/blog-post_4341.html#more

39 ατάκες για τη χρεοκοπία

Όλοι πια μιλάνε για χρεοκοπία. Το Πάμε Λουκέτο σας προσφέρει τις 39 ατάκες της χρεοκοπίας.

Πάμε!
Φοβερό. Μπήκε στο σούπερ μάρκετ ένας ληστής και μου έκλεψε τη λίστα με τα ψώνια. 

Φαίνεται ότι χειροτέρεψαν τα πράγματα. Στα σούπερ μάρκετ χθες μου σκανάρισαν και τα κέρματα.

Γιατί το λένε ΅μεσοπρόθεσμο΅ το πρόγραμμα; Γιατί μισθοί και συντάξεις δεν φτάνουν μέχρι τη μέση του μήνα.

Φωτογραφίθηκε -επιτέλους- η Nessie;


Παρ΄όλο που οι εμφανίσεις της Nessie της λίμνης Νες στη Σκοτία έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ένας ψαράς ισχυρίζεται ότι κατάφερε επιτέλους να φωτογραφίσει το διάσημο θαλάσσιο πλάσμα!
Ο λόγος για τον 31χρονο Jon Rowe ο οποίος, όπως λέει, απαθανάτισε τη Nessie στις δύο αυτές φωτογραφίες. “Υπήρχε ένα πολύ όμορφο ουράνιο τόξο, γι αυτό άρπαξα αμέσως τη φωτογραφική μου μηχανή προκειμένου να το φωτογραφίσω. Όταν όμως παρατήρησα καλύτερα, διέκρινα κάτι μεγάλο στην επιφάνεια της λίμνης, με δύο ‘εξογκώματα’ έξω από το νερό”, δήλωσε ο Rowe.


Ντόπιοι που είδαν τις φωτογραφίες του Rowe είπαν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη λίμνη και ότι ίσως, τελικά, εντοπίστηκε επιτέλους το διάσημο τέρας της Σκοτίας…

ΑΠΟ http://www.weirdnews.gr/fotografithike-epitelous-i-nessie/

Τρόμαξαν επειδή είδαν φαντάσματα στρατιωτών


Δύο μαθήτριες δημοτικού από το Hong Kong μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά τους ισχυρισμούς τους ότι είδαν φαντάσματα γιαπωνέζων στρατιωτών από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!
Τα κορίτσια, μαζί με συνομήλικούς τους, εξερευνούσαν ένα εγκαταλελειμμένο σχολείο στην περιοχή New Territories, το οποίο εικάζεται ότι είναι στοιχειωμένο, όταν ξαφνικά -όπως ισχυρίστηκαν- αντίκρισαν τις μορφές στρατιωτών.
Τα κορίτσια τρόμαξαν τόσο πολύ που λιποθύμησαν από το φόβο τους, και αμέσως μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να τους δωθούν οι πρώτες βοήθειες.
Το σχολείο, το οποίο έκλεισε το 1998, πιστεύεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί από τον ιαπωνικό στρατό κατά τη διάρκεια της επιδρομής και κατοχής του Hong Kong στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΑΠΟ http://www.weirdnews.gr/wp-content/uploads/2011/09/soldiers-Ghosts.jpg