ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ξέχνα το Wi-Fi kai ετοιμάσου για την εποχή του Li-Fi

Η επόμενη μέρα για τα δίκτυα μας δεν είναι ασύρματη, βασίζεται σε λάμπες και υπόσχεται τρελό downloading. Ψήθηκες;

Φαντάσου έναν κόσμο στο οποίο κατεβάζεις μια ολόκληρη σεζόν από τα φιλαράκια σε μόλις ενάμιση λεπτό, μια ταινία σε μόλις επτά δευτερόλεπτα και ένα ολόκληρο άλμπουμ από το itunes (η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική να σου θυμίσω) μέχρι να πεις κιχ.

Αυτός είναι ο κόσμος του Li-Fi, μιας τεχνολογίας που επανέρχεται δυναμικά για να αντικαταστήσει (ίσως) τα ασύρματα δίκτυα με τα οποία διεξάγονται οι επικοινωνίες μας σήμερα.

Η τεχνολογία βασίζεται σε μια νέα γενιά διόδων φωτός, τα περίφημα LED. Αν σε ενδιαφέρει η geeky πλευρά του πράγματος, η τεχνολογιά του VLC (visible light communication) χρησιμοποιεί παλμούς φωτός για να μεταδώσει δεδομένα. Οταν το LED είναι αναμένο μεταδίδει το ελάχιστο ποσό πληροφορίας π.χ. 1. Όταν είναι κλειστό μεταδίδει το 0.

Γιατί επιλέγεις ένα αμάξι από μία γυναίκα

1. Το βάρος του αυτοκινήτου δεν αλλάζει .
2. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις εσύ, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο για μια.. βολτίτσα!
3. Το αυτοκίνητο ακολουθεί πιστά τις οδηγίες σου:
μπροστά σημαίνει μπροστά, στοπ σημαίνει σταμάτα, αριστερά σημαίνει αριστερά, δεξιά σημαίνει δεξιά.
4. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα αν γουστάρεις να έχεις παραπάνω από ένα αμάξια ταυτόχρονα!
5. Αν σου αρέσει το αμάξι του φίλου σου (όπως γίνεται με τις γκόμενες), μπορείς να το πάρεις για ένα test drive χωρίς να αισθάνεσαι ενοχές για αυτό!
6. Το ελαστικά του αυτοκίνητου κοστίζουν λιγότερα χρήματα από τα παπούτσια μιας γυναίκας.
7. Αν βαρεθείς το παλιό σου αυτοκίνητο, μπορείς να το πουλήσεις και να αγοράσεις ένα άλλο, χωρίς πολλές φασαρίες!
8. Αν το φροντίζεις καλά, αυτό θα παραμείνει όπως ήταν την ημέρα που το πήρες.
9. Οι αερόσακοι δεν είναι μόνο για διακόσμηση, σώζουν πραγματικά ζωές.
10. Το μόνο που σου ζητάει είναι να του κάνεις περιοδικά τα service όχι να του αγοράσεις κοσμήματα.



ΑΠΟ http://tampouloukia.blogspot.com/2011/07/blog-post_4341.html#more

39 ατάκες για τη χρεοκοπία

Όλοι πια μιλάνε για χρεοκοπία. Το Πάμε Λουκέτο σας προσφέρει τις 39 ατάκες της χρεοκοπίας.

Πάμε!
Φοβερό. Μπήκε στο σούπερ μάρκετ ένας ληστής και μου έκλεψε τη λίστα με τα ψώνια. 

Φαίνεται ότι χειροτέρεψαν τα πράγματα. Στα σούπερ μάρκετ χθες μου σκανάρισαν και τα κέρματα.

Γιατί το λένε ΅μεσοπρόθεσμο΅ το πρόγραμμα; Γιατί μισθοί και συντάξεις δεν φτάνουν μέχρι τη μέση του μήνα.

Φωτογραφίθηκε -επιτέλους- η Nessie;


Παρ΄όλο που οι εμφανίσεις της Nessie της λίμνης Νες στη Σκοτία έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ένας ψαράς ισχυρίζεται ότι κατάφερε επιτέλους να φωτογραφίσει το διάσημο θαλάσσιο πλάσμα!
Ο λόγος για τον 31χρονο Jon Rowe ο οποίος, όπως λέει, απαθανάτισε τη Nessie στις δύο αυτές φωτογραφίες. “Υπήρχε ένα πολύ όμορφο ουράνιο τόξο, γι αυτό άρπαξα αμέσως τη φωτογραφική μου μηχανή προκειμένου να το φωτογραφίσω. Όταν όμως παρατήρησα καλύτερα, διέκρινα κάτι μεγάλο στην επιφάνεια της λίμνης, με δύο ‘εξογκώματα’ έξω από το νερό”, δήλωσε ο Rowe.


Ντόπιοι που είδαν τις φωτογραφίες του Rowe είπαν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη λίμνη και ότι ίσως, τελικά, εντοπίστηκε επιτέλους το διάσημο τέρας της Σκοτίας…

ΑΠΟ http://www.weirdnews.gr/fotografithike-epitelous-i-nessie/

Τρόμαξαν επειδή είδαν φαντάσματα στρατιωτών


Δύο μαθήτριες δημοτικού από το Hong Kong μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά τους ισχυρισμούς τους ότι είδαν φαντάσματα γιαπωνέζων στρατιωτών από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!
Τα κορίτσια, μαζί με συνομήλικούς τους, εξερευνούσαν ένα εγκαταλελειμμένο σχολείο στην περιοχή New Territories, το οποίο εικάζεται ότι είναι στοιχειωμένο, όταν ξαφνικά -όπως ισχυρίστηκαν- αντίκρισαν τις μορφές στρατιωτών.
Τα κορίτσια τρόμαξαν τόσο πολύ που λιποθύμησαν από το φόβο τους, και αμέσως μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να τους δωθούν οι πρώτες βοήθειες.
Το σχολείο, το οποίο έκλεισε το 1998, πιστεύεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί από τον ιαπωνικό στρατό κατά τη διάρκεια της επιδρομής και κατοχής του Hong Kong στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΑΠΟ http://www.weirdnews.gr/wp-content/uploads/2011/09/soldiers-Ghosts.jpg

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ