Τα μυστικά του Ελληνικου Καφε (ή μάλλον Τούρκικου) έχουν παραμείνει καλά κρυμμένα από το διαδίκτυο, αφου οι περισσότεροι χρήστες του γράφουν και ξαναγράφουν (ολίγον ρατσιτικά) φανατικά για τον φραπέ.
Επειδή λοιπον μου αρέσει να μοιράζομαι γνώσεις, αποπειρώμαι να αποκαλύψω τα δικά μου "μυστικά" παρασκευής του, βασιζόμενος σε παρατήρηση, σε σκόρπιες κουβέντες σχετικών ατόμων, αλλα (κυρίως) στην μηχανική σκέψη.
Ελπίζω κάποτε η όλη διαδικασία να τύχει πιο επιστημονικής μελέτης (κανα paper?).
Μεχρι τότε:
Επειδή λοιπον μου αρέσει να μοιράζομαι γνώσεις, αποπειρώμαι να αποκαλύψω τα δικά μου "μυστικά" παρασκευής του, βασιζόμενος σε παρατήρηση, σε σκόρπιες κουβέντες σχετικών ατόμων, αλλα (κυρίως) στην μηχανική σκέψη.
Ελπίζω κάποτε η όλη διαδικασία να τύχει πιο επιστημονικής μελέτης (κανα paper?).
Μεχρι τότε:
- Να ένα όμορφο σχετικό blog (με τη συνηθισμένη πια τελετουργική αντιμετώπιση του ανακατώματος).
- Πολύ καλές οδηγίες στα Αγγλικά (tutorial) με φωτογραφίες, και στα ελληνικά με κατάλογο των βασικότερων ποικιλιών καφε για να ξέρετε τι ρίχνετε στο μπρίκι.
- Και μετά, μάθετε για αυτούς που διάβαζουν το φλιτζάνι.
- Υπάρχει και το προσφιλές στους κομπιουτεράδες Coffee HOWTO.




Η πρώτη λύση είναι και η πιο οικονομική. Ένας υπολογιστής με ενσωματωμένη ασύρματη κάρτα δικτύου ή προσθήκη κάρτας δικτύου Wi-Fi 2,4b/g στον ήδη υπάρχοντα υπολογιστή εάν δεν διαθέτει. Συνιστούμε να τοποθετήστε κάρτα Wi-Fi 2,4 με βύσμα κεραίας reverse sma (προκειμένου να έχετε τη δυνατότητα τοποθέτησης εξωτερικής κεραίας) και ισχύ 100mw. Το κόστος της ξεκινά από τα 15 euro.

