Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Ο πλανήτης "καίγεται" - Έκθεση σοκ από ΗΠΑ στα χέρια του Ομπάμα

Ο πραγματικός κοινός εχθρός για όλη την ανθρωπότητα κάνει πλέον αισθητή την “επίθεσή” του. Στις ΗΠΑ επιστήμονες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times ο ανθρώπινος παραλογισμός έχει κάνει πλέον αισθητή την κλιματική αλλαγή σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ. Οι σαρωτικές αλλαγές που έχουν φέρει απίστευτες καταιγίδες, ξηρασία, κύματα καύσωνα, πυρκαγιές που καταστρέφουν τα δάση όλο και συχνότερα έχουν επιφερει αύξηση της θερμοκρασίας κατά δύο βαθμούς Κελσίου. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνα με τις επιστημονικές ανακοινώσει αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου εξακολουθήσει να κλιμακώνεται η

Τα Εμιράτα επενδύουν στην Ελλάδα! - Υποσχέθηκαν επενδύσεις 7 δισ στο Ελληνικό και 50.000 θέσεις εργασίας!

Τελευταία ενημέρωση: 06.05.2014 | 17:45

Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν: «Το Ελληνικό είναι μια από τις καλύτερες τοποθεσίες στη Μεσόγειο»
- H περιουσία της οικογένειάς Αλ Ναγιάν ξεπερνά τα 150 δισ δολάρια!
- Η επένδυση στο Ελληνικό και στον Αστέρα είναι η μεγαλύτερη οικιστική παρέμβαση που γίνεται αυτήν τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν, ανακοίνωσε ότι η επένδυση αναμένεται να φθάσει τα 7 δισ. ευρώ, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την σειρά του εκτίμησε ότι θα

Ξεκίνησε η ενεργοποίηση δικαιωμάτων επιδότησης


Ξεκίνησε η ενεργοποίηση δικαιωμάτων στη Μεσσηνία από την Ενωση και τη ΜΕΣΥΝΕΛ Α.Ε. (Μεσσηνιακοί Συνεταιρισμοί Ελαιολάδου).
Χθες πολύς κόσμος προσήλθε στην Καλαμάτα και σε άλλες περιοχές του νομού, όπου οι δύο φορείς ενεργοποιούσαν δικαιώματα. Με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και η ημερομηνία για την ενεργοποίηση λήγει στις 15 Μαΐου, οι παραγωγοί σπεύδουν να κάνουν έγκαιρα τη δουλειά τους, για να μην είναι εκπρόθεσμοι και έχουν ποινή (1% ανά

Ανακαλούνται νοθευμένα ελαιόλαδα

Τη διακίνηση ηλιελαίων τεχνητά κεχρωσμένων με την ένδειξη "ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ", διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα :
Α) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ».

Επέκταση ωραρίου των Γραφείων Ταυτοτήτων στις εκλογές

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, καθώς και τις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Ποιες εισφορές καταργούνται και ποιες μειώνονται -Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί

Χαμόγελα από την 1η Ιουλίου για εργοδότες και εργαζομένους αφού θα ξεκινήσει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2,9% για τους πρώτους και 1% για τους δεύτερους, όπως αναφέρεται και στη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε χθες, με τα ποσοστά των μειώσεων, η Γενική Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Φυσικά με βάση τα παραπάνω μεταφράζεται σε αλλαγές τόσο στο κόστος του εργαζόμενου για τις επιχειρήσεις, όσο και στον καθαρό μισθό που παίρνει στα χέρια του ο εργαζόμενος.

Αλλάζουν όλα στην ασφάλιση αυτοκινήτων: Τέλος η αυτόματη ανανέωση, τέλος και το αυτοκόλλητο

Καταργούνται οριστικά τόσο το αυτοκόλλητο σήμα όσο και η προσωρινή ανανέωση με το νέο μόνο για την ασφάλιση αυτοκινήτων που ψηφίστηκε την Παρασκευή στη Βουλή.

Οι νέες ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τη στιγμή που ο νόμος θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως συνηθίζεται.
Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, επέρχονται μεταξύ άλλων οι εξής αλλαγές:

Εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη για το Πάτρα - Τσακώνα

Την δημοπράτηση του νέου οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος ανακοίνωσε στον Πύργο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με τον υπουργό, το έργο, το οποίο θα έχει δημοπρατηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, είναι προϋπολογισμού 340 εκατομμυρίων ευρώ και έχει μήκος 75 χιλιόμετρα. Οσον αφορά τον χρόνο παράδοσης του δρόμου στην κυκλοφορία, εκτιμάται ότι θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, έως τα τέλη του 2014 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και

Περιφερειακός και Λεύκτρο - Σπάρτη


Να περάσει από τη Βουλή μέσα στο Μάιο η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης του "Μορέα" για τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας, επιδιώκει το υπουργείο Υποδομών.
Και αυτό για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και το έργο να επανεκκινήσει με εντατικούς ρυθμούς από τον Ιούνιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014.
«Αν το έργο δουλέψει εντατικά μέσα στο καλοκαίρι, θα τελειώσει εντός του χρόνου», επεσήμανε στην "Ε" στέλεχος του

Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στο Φιλιατρινό Φράγμα!

Άρχισαν ξανά οι εργασίες στο Φιλιατρινό φράγμα, όπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, οι οποίες είχαν σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό. 

Οι εργασίες ξεκίνησαν από τους βοηθητικούς δρόμους προσβασιμότητας, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες στους δρόμους προς το φράγμα. 

Να σημειωθεί πως το έργο έχει κατασκευασθεί κατά 85%, παρά τις εμπλοκές με την έγκριση του ΑΠΕ από το υπουργείο. Η περιοχή κατασκευής των

Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

"Με μια σεμνή τελετή" ξεκινά την Κυριακή το απόγευμα η ΝΕΡΙΤ

Με ένα νέο δελτίο ειδήσεων, μια ελληνική και μια ξένη ταινία και την Αθλητική Κυριακή ξεκινά από την Κυριακή στις 18:00 το πρόγραμμα της η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση.
Περίπου έντεκα μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, και το μεταβατικό κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης, η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει λίγο πριν τις 18:00 και με μια «σεμνή τελετή» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ κος Γ. Προκοπάκη, θα εμφανιστεί το νέο λογότυπο του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης.

Μεσσηνία: Έστησαν ενέδρα σε Γερμανό, τον χτύπησαν αλύπητα και τον λήστεψαν

Ενέδρα είχαν στήσει δύο άγνωστοι σε έναν 56χρονο Γερμανό που κατοικεί μόνιμα στην Ανθούσα Μεσσηνίας και καραδοκούσαν σε μικρή απόσταση από το σπίτι του. Μόλις τον είδαν να επιστρέφει, πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά του και άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα. Οι κακοποιοί ακινητοποίησαν τον άτυχο αλλοδαπό και άρπαξαν από τις τσέπες του 250 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και την ταυτότητά του. Αμέσως μετά, το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι. Ο 56χρονος κατήγγειλε τη ληστεία στην Αστυνομία την επομένη το μεσημέρι, καθώς χρειάστηκε αρκετές ώρες ώσπου να

Digea: Στις 30 Μαϊου 1 εκατομμύριο κάτοικοι στην Πελοπόννησο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα

Στις 30 Μαΐου 2014, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 23953/724/φ110Α, αρ. Φ.Ε.Κ. 1045/ 2014, περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι στην Πελοπόννησο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα και θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα ψηφιακά, με τέλεια εικόνα και ήχο!
Πρόκειται για το πρώτο περιοχικό switch -- off (δηλαδή 19 κέντρα εκπομπής θα

Κυριακή των Μυροφόρων

Μυροφόρες είναι οι γυναίκες που ακολουθούσαν το Κύριο μαζί με τη Μητέρα του, έμειναν μαζί

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 4 Μαΐου

Των Μυροφόρων - (Μαρκ. ιε´ 43 - ιστ´ 8)
Τω καιρώ εκείνω, ελθών ᾿Ιωσήφ ο από ᾿Αριμαθαίας, ευσχήμων βουλευτής, ος και αυτός ην προσδεχόμενος την βασιλείαν του Θεού, τολμήσας εισήλθε προς Πιλάτον και ητήσατο το σώμα του ᾿Ιησού.

῾Ο δε Πιλάτος εθαύμασεν ει ήδη τέθνηκε, και προσκαλεσάμενος τον κεντυρίωνα επηρώτησεν αυτόν ει πάλαι απέθανε· και γνούς από του κεντυρίωνος εδωρήσατο το σώμα τω ᾿Ιωσήφ.
Καί αγοράσας σινδόνα και καθελών αυτόν ενείλησε τη σινδόνι και κατέθηκεν αυτόν εν μνημείω, ο ην λελατομημένον εκ πέτρας, και προσεκύλισε λίθον επί την θύραν του μνημείου.