Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Κλειστή η σήραγγα Νεοχωρίου στο ρεύμα προς Καλαμάτα από Δευτέρα

Κλειστή θα παραμείνει η σήραγγα Νεοχωρίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης, στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από το βράδυ της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 7 το πρωί της Παρασκευής 30 του μήνα, λόγω εργασιών συντήρησης και καθαρισμού. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τη σήραγγα στην κατεύθυνση προς Αθήνα και η κυκλοφορία προς την πρωτεύουσα θα γίνεται από την παλιά χάραξη του αυτοκινητόδρομου - εκτός σηραγγών.

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/index.php?option=com

Οι νόμοι του Μέρφυ για τον καταναλωτισμό

 • Αν κάτι είναι καλό, το καταργούν
 • Αν τα παπούτσια σού έρχονται καλά, είναι άσχημα.
 • Αν κάτι σου αρέσει, δεν θα το έχουν στο νούμερό σου.
 • Αν κάτι σου αρέσει και υπάρχει στο νούμερό σου, δεν θα σου πηγαίνει.
 • Αν κάτι σου αρέσει και σου πηγαίνει, θα είναι πολύ ακριβό.
 • Αν κάτι σου αρέσει, σου πηγαίνει, και είναι φθηνό, θα διαλυθεί μόλις το φορέσεις.
 • Αυτό που θες, δεν το βρίσκεις ποτέ στις εκπτώσεις.
 • Οτιδήποτε έχει ετικέτα «Καινούριο» ή «Βελτιωμένο», δεν είναι.
 • Η ετικέτα «Καινούριο» ή «Βελτιωμένο» σημαίνει οτι έχουν ανεβάσει την τιμή.
 • Αν κάτι διαφημίζεται οτι κοστίζει «Λιγότερο απο 30 ευρώ», αυτό δεν σημαίνει ποτέ οτι κοστίζει 25 ευρώ.
 • Η εγγύηση των 60 ημερών εγγυάται οτι το προϊόν θα χαλάσει την 61η μέρα.
 • Το ενημερωτικό φυλλάδιο του καταναλωτή θα πέσει στα χέρια σου αφού έχεις κάνει την αγορά.
 • Οι άνθρωποι θα αγόραζαν οτιδήποτε αν διατίθετο σε περιορισμένο αριθμό.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ναός Επικουρίου Απόλλωνα

Νοτιοδυτικά της Ανδρίτσαινας σε απόσταση 14 χλμ., σε ένα επιβλητικό και άγριο ορεινό τοπίο,
σε υψόμετρο 1.130 μ., στο όρος Κωτίλι, στην τοποθεσία που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Βάσσες (που σημαίνει μικρή κοιλάδα μέσα στα βράχια), βρίσκεται ο μεγαλοπρεπής ναός του Επικουρίου Απόλλωνα, ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της Αρχαιότητας.

Ο ναός του Επικουρίου Απόλλωνα είναι έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα Ικτίνου. Κατασκευάστηκε γύρω στα 420 π.Χ. πάνω σε παλαιότερο ναό, από τους κατοίκους της Φιγάλειας προς τιμήν του Απόλλωνα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη σωτηρία τους από λοιμό. Το επίθετο Επικούριος δόθηκε στον Απόλλωνα γύρω στο 650 π.Χ., την εποχή των πολέμων με τους Σπαρτιάτες.

Αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα


Tα αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα είναι πνευματώδη και διδακτικά. Μας χαρίζουν το
γέλιο αλλά εκφράζουν και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στην πιο χαριτωμένη μορφή
του.
Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά προσποιείται ότι
τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε:
«Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ένας άντρας είπε στην ερωτομανή γυναίκα του:
«Τι θέλεις να κάνουμε, να φάμε ή να κάνουμε έρωτα».
Εκείνη του είπε: «Ό,τι θέλεις, ψωμί πάντως δεν έχουμε».

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ασφαλές Internet: Πρακτικές συμβουλές για παιδιά και γονείς

Η Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια (DART) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, προσφέρει συμβουλές για την ασφαλή χρήση του Internet.
Με αφορμή την «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» (10 Φεβρουαρίου), η Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια (Digital Awareness and Response to Threats-DART) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ενημερώνει με μερικές ενδεικτικές πρακτικές συμβουλές για την ασφαλή χρήση του Internet:

Οι νόμοι του Μέρφυ για τα λεωφορεία


 • Αν βρέχει, ή έχει κρύο, ή και τα δύο, το λεωφορείο θα καθυστερήσει.
 • Αν πας στη στάση νωρίς, το λεωφορείο θα καθυστερήσει. Αν καθυστερήσεις να πας στη στάση, θα έρθει νωρίς.
 • Τα λεωφορεία που περιμένουν οι άλλοι στη στάση φτάνουν στην ώρα τους.
 • Δύο λεωφορεία με τον ίδιο προορισμό θα φτάσουν στη στάση πάντα ταυτόχρονα.
 • Η ταμπέλα στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου είναι κυρίως διακοσμητική, δεν έχει να κάνει με τον προορισμό.
 • Η αναμονή στη στάση διαρκεί περισσότερο από τη διαδρομή.
 • Το λεωφορείο που σκοπεύεις να πάρεις περνάει 5 λεπτά πριν φτάσεις στη στάση.
 • Όσο περισσότερη ζέστη έχει έξω, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να μην υπάρχει κλιματισμός μέσα στο λεωφορείο.
 • Το λεωφορείο που περιμένεις πάντα περνάει πρώτα προς την αντίθετη κατεύθυνση.
 • Αν θες να προλάβεις το τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας, έχει φύγει δύο λεπτά νωρίτερα.
 • Αν ανάψεις τσιγάρο στη στάση, έρχεται το λεωφορείο.
 • Αν ανάψεις τσιγάρο στη στάση για να έρθει το λεωφορείο, θα καθυστερήσει κι άλλο.
 • Αν πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις ένα λεωφορείο, θα έχουν απεργία.
 • Αν περπατώντας προς τη στάση κοιτάζεις κάθε τόσο πίσω σου για να δεις αν έρχεται το λεωφορείο, δεν θα έρθει. Αν δεν κοιτάζεις, θα σε προσπεράσει τη στιγμή που φτάνεις στη στάση.
 • Αν περιμένεις για πολλή ώρα στη στάση και αποφασίσεις να φύγεις, το λεωφορείο θα φτάσει μόλις έχεις απομακρυνθεί τόσο ώστε να μην μπορείς να το προλάβεις.
 • Το συνεπές ωρολόγιο πρόγραμμα των λεωφορείων είναι γνωστό σαν ένα από τα σημαντικότερα δείγματα επιστημονικής φαντασίας που έχει εμπνευστεί ποτέ το ανθρώπινο είδος.

«Λουκέτο» στις Εφορίες Γαργαλιάνων και Φιλιατρών

«Λουκέτο» στις πρώτες 19 Εφορίες της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι ΔΟΥ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών στην Τριφυλία, βάζει μέχρι το τέλος του έτους το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος».
Όπως σημειώνεται: «Πρόκειται για Εφορίες της περιφέρειας, οι περισσότερες από τις οποίες υπολειτουργούν. Παράλληλα καταργούνται 62 τμήματα εξόδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα τμήματα δικαστικού που υπάρχουν στις περισσότερες Εφορίες της χώρας, καθώς και όλα τα τμήματα ελέγχου που υπάρχουν στις μικρές Εφορίες της χώρας, τις αρμοδιότητες των οποίων θα αναλάβουν οι μεγαλύτερες Εφορίες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

Το σχέδιο ανασυγκρότησης του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού προβλέπει σε πρώτη φάση την κατάργηση 19 ΔΟΥ, οι οποίες θα ενσωματωθούν σε μεγαλύτερες ΔΟΥ της περιοχής, ενώ προετοιμάζονται οι διαδικασίες συγχώνευσης των Εφοριών στην Ξάνθη, την Καβάλα, τις Σέρρες, τα Ιωάννινα, την Κατερίνη και τα Χανιά».
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως, μεταξύ άλλων Εφοριών που καταργούνται μέχρι το τέλος του έτους, περιλαμβάνονται οι «ΔΟΥ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, που ενσωματώνονται στη ΔΟΥ Κυπαρισσίας».

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Περπατήστε με... πρόγραμμα!

NIKOΣ KOYPEMENOΣTο ελληνικό καλοκαίρι, εκτός των άλλων που μας προσφέρει, μας δίνει και τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από τις «κακές» συνήθειες της πόλης και να έρθουμε σε μεγαλύτερη επαφή με τη φύση. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο που το περπάτημα και, φυσικά, το κολύμπι είναι οι δύο δημοφιλέστερες δραστηριότητες αυτής της εποχής. Πώς όμως περπατάμε; Γνωρίζουμε ποια είναι η σωστή ένταση; Ξέρουμε πώς πρέπει να περπατάμε αν θέλουμε να χάσουμε κιλά ή να δυναμώσουμε τα κάτω άκρα; Mια πρόχειρη έρευνα ανάμεσα σε φίλους με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι σπάνια μας απασχολούν παρόμοια ερωτήματα, αν και όλοι λίγο-πολύ περπατάμε για να ασκούμαστε, όπως τουλάχιστον ισχυριζόμαστε. Eυκαιρία, λοιπόν, να ξαναθυμηθούμε ορισμένα βασικά σημεία για το σωστό περπάτημα, πριν πάρουμε πάλι... τα βουνά απροετοίμαστοι!

Παράξενοι καιροί, παράξενοι νόμοι...


Όταν οι νομοθέτες είναι... γάτες!

Στο Palding του Οχάιο οι αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα να δαγκώσουν ένα σκύλο για να τον κάνουν να σταματήσει το γαύγισμα.
Στο Zion του Ιλινόις απαγορεύεται να προσφέρετε σε σκύλο ή γάτα αναμμένο τσιγάρο.
Στο Λος Αντζελες της  Καλιφόρνια απαγορεύεται στους σκύλους να ζευγαρώνουν σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από εκκλησίες. Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο $500 και φυλάκιση 6 μηνών.
Στη Ventura της Καλιφόρνια απαγορεύεται σε σκύλους και γάτες να κάνουν έρωτα χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Στο Hartford απαγορεύεται η εκπαίδευση σκύλων.
Στην Οκλαχόμα αν κάνετε κάποια αστεία γκριμάτσα σε σκύλο κινδυνεύετε να βρεθείτε στη φυλακή.
Στη Νεβάδα αν κάποιος κακοποιός μπει σε κάποιο σπίτι και σκοτώσει το σκύλο οδηγείται στην κρεμάλα.

Μειωμένη κατά 60% η παραγωγή στα οινοποιήσιμα σταφύλια στην Τριφυλία

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι παραγωγοί οινοποιοί της Τριφυλίας για την εξέλιξη της φετινής παραγωγής σταφυλιών και οινποιήσιμων αμπελώνων καθώς οι καιρικές συνθήκες αλλά και οι εκτιμήσεις για τις αγορές είναι χαρακτηριστικές καθώς σε γενικές γραμμές φέτος διαφαίνεται ότι η επιδότηση και οι τιμές παρέμβασης προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση. Σε αρκετές περιοχής της νότιας Τριφυλίας αλλά και σε ορεινές περιοχές στην περιοχή Φιλιατρών και Γαργαλιάνων ξεκίνησε με μειωμένες προοπτικές ο τρύγος. Αρκετοί παραγωγοί περιμένουν μετά την συγκέντρωση του προϊόντος να ακολουθήσει ικανοποιητική τιμή για το προϊόν στην εγχώρια και Ευρωπαϊκή αγορά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ


(4η φάση)

ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1ος Αγώνας)ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΤετάρτη21/09/1117:00ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Π., ΛΑΜΠΙΡΗΣ Γ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.0-0
2.ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (1ος Αγώνας)ΜΕΣΣΗΝΗΣΤετάρτη21/09/1117:00ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε.3-0
3.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ (1ος Αγώνας)ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Τετάρτη21/09/1117:00ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.0-1
4.Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (1ος Αγώνας)ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΤετάρτη21/09/1118:00ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χ., ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ.0-0

Με 1-2 Ειρηνοδικεία θα μείνει το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας;Αναστάτωση, προβληματισμό, απογοήτευση και αντιδράσεις προκαλεί στην Τριφυλία η υφέρπουσα φημολογία, η οποία μάλιστα έχει φουντώσει τις τελευταίες μέρες, για συγχωνεύσεις - καταργήσεις Ειρηνοδικείων και συρρίκνωση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. Όπως έχει γίνει γνωστό, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει, μελετά και σχεδιάζει την αναδιάταξη και αναδιάρθρωση των Δικαστικών Υπηρεσιών της χώρας και γι’ αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με ερωτήματα που απηύθυνε στις Ολομέλειες των Εφετείων όλης της χώρας, ζήτησε τη γνώμη τους για τη δυνατότητα συγχώνευσης ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων.
Από το υπουργείο τονίζεται πως επιδιώκεται η ορθολογικότερη αξιοποίηση των υφιστάμενων πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ θα ληφθούν υπόψη οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, οι συνθήκες προσβασιμότητας, η εξυπηρέτηση του πολίτη και η δικαστηριακή ύλη. Ωστόσο, γεγονός είναι πως και στο χώρο της Δικαιοσύνης έρχεται κύμα σαρωτικών αλλαγών που, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως διαφαίνεται, όχι μόνο δεν πρόκειται να επιλύσουν προβλήματα τα οποία, ενδεχομένως, παρουσιάζονταν, αλλά θα δημιουργήσουν κιόλας στους πολίτες, οι οποίοι για τις υποθέσεις τους θα ταλαιπωρούνται, όπως και θα αναγκάζονται να κάνουν και επιπλέον έξοδα για τις μετακινήσεις τους.

Οι νόμοι του Μέρφυ για την ιατρική


 • Το οτι ο γιατρός σου μπορεί να δώσει ένα όνομα στην ασθένειά σου, δεν σημαίνει οτι ξέρει απο τί πάσχεις.
 • Όσο πιο βαρετά και παλιά είναι τα περιοδικά στην αίθουσα αναμονής, τόσο περισσότερο πρέπει να περιμένεις για να έρθει η σειρά σου.
 • Μόνο οι ενήλικες δυσκολεύονται να ανοίξουν τα μπουκάλια που είναι ειδικά φτιαγμένα για να μην ανοίγονται απο τα παιδιά.
 • Τα χάπια που πρέπει να λαμβάνονται μαζί με το φαγητό είναι πάντα τα πιο αηδιαστικά.
 • Ακόμη και το νερό έχει απαίσια γεύση όταν το πίνεις με εντολή γιατρού.
 • Ποτέ δεν σου έχει μείνει ο σωστός αριθμός χαπιών την τελευταία μέρα της θεραπείας.
 • Να φυλάγεσαι απο τους γιατρούς που καταφέρνουν να τη βγάζουν πάντα καθαρή.
 • Αν η κατάστασή σου καλυτερεύει, το πιθανότερο είναι οτι αρρωσταίνει ο γιατρός σου.
 • Φάρμακο είναι η ουσία που όταν δοκιμάζεται σε ένα ποντίκι, παράγει επιστημονικό πόρισμα.
 • Η επιτυχία δεν είναι η καλύτερη ένδειξη για το αποτέλεσμα μιας εγχείρησης.
 • Η μονάδα των επειγόντων περιστατικών βρίσκεται πάντα στην άλλη άκρη του κτιρίου.
 • Η ικανότητα ενός γιατρού είναι αντιστρόφως ανάλογη της διαθεσιμότητάς του.
 • Υπάρχουν δύο είδη λευκοπλάστη: Αυτοί που δεν κολλάνε με τίποτα, και αυτοί που δεν λένε να ξεκολλήσουν.
 • Αλκοολικός είναι αυτός που πίνει περισσότερο απο το γιατρό του.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

10 Συμβουλές για καλό ύπνο


Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος, είναι απαραίτητος για να διατηρούμε την υγεία μας, σωματικά και πνευματικά. Και όμως, αρκετοί από μας δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε το βράδυ και πολλές φορές καταφεύγουμε σε διάφορα «κόλπα» για να τα καταφέρουμε.
Ας δούμε 10 πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε για να έχουμε «καληνύχτα».
Αποφεύγετε λοιπόν:

 1. Καφεΐνη
  Χρειάζεται να αποφεύγετε τροφές και ροφήματα που περιέχουν Καφεΐνη, εκτός κι αν θέλετε να μείνουμε ξύπνιοι! Ο καφές είναι καλύτερα να αποφεύγεται ακόμα και μερικές ώρες πριν από τον ύπνο. Δοκιμάστε να πιείτε λίγο χαμομήλι με τίλιο ή μολόχα για να χαλαρώσετε και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

έθιμο της Αρμάτας στις Σπέτσες

Κάθε χρόνο στις Σπέτσες, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο σε εορταστικές εκδηλώσεις που συνδυάζουν τον εορτασμό της Παναγίας της Αρμάτας (κοντά στον Φάρο) και της επετείου της ναυμαχίας της 8ης Σεπτεμβρίου 1822.
Γίνεται αναπαράσταση της καύσεως της τουρκικής ναυαρχίδας. Οι Σπέτσες είναι μία από οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Αναπαραστάσεων.
Η Ναυμαχία των Σπετσών (8 Ιουλίου 1822)
Στις 8 Σεπτεμβρίου 1822 ο τουρκικός στόλος, προερχόμενος από τη Μονεμβασία, κίνησε προς ανεφοδιασμό του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο, το οποίο πολιορκούσαν από στεριάς δυνάμεις του Αλεξάνδρου Υψηλάντη και από θαλάσσης δυνάμεις της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Φθάνοντας στον χώρο ανάμεσα στο Τρικέρι και τη Σπετσοπούλα, οι τουρκικές δυνάμεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον στόλο των τριών ηρωικών νησιών της Ελλάδος, των Σπετσών, της Ύδρας και των Ψαρών.
Ο ναύαρχος του ελληνικού στόλου, Ανδρέας Μιαούλης, έδωσε διαταγή να κινηθεί ο ελληνικός στόλος προς το εσωτερικό του Αργολικού Κόλπου, για να εγκλωβίσει εκεί τους πολυαριθμότερους και καλύτερα εξοπλισμένους Τούρκους.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

10 Απλές Συμβουλές για Ασφαλές Ταξίδι

1. Η θέση οδήγησης Πλάτη Η ενεργός ασφάλεια του αυτοκινήτου απαιτεί ο οδηγός να κάθεται σε μια στάση σχετικά κάθετη, με την πλάτη ίσια, όπως π.χ. όταν θέλει κάποιος να γράψει κάτι που απαιτεί συγκέντρωση, οπότε και κάθεται στη καρέκλα με ίσια και όρθια την πλάτη (ενώ αν θέλει να ξεκουραστεί, απλώνεται στην καρέκλα). Η παρουσία αερόσακου μάλιστα αυξάνει την ανάγκη να καθόμαστε όσο το δυνατόν πιο μακριά από το ταμπλώ, για μείωση του κινδύνου ενός τραυματισμού από την απότομη εκτίναξη του αερόσακου σε μια σύγκρουση. Η καλή πρόσβαση στα πεντάλ είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Εξαρτάται από τον οδηγό να βρει την "χρυσή τομή" ανάμεσα στην άνεση και την ασφάλειά του, ρυθμίζοντας κατάλληλα την απόστασή του από το τιμόνι και τα πεντάλ. Προσκέφαλο Μην ξεχνάτε πως για μέγιστη αποτελεσματικότητα, πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν μικρότερη απόσταση ανάμεσα στο προσκέφαλο και το κεφάλι σας. Η ακριβής θέση επαφής τους δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική. Παρ' όλα αυτά, το προσκέφαλο θα πρέπει να είναι σε επαφή με το κεφάλι παρά με το λαιμό, καθώς η συγκράτηση του κεφαλιού είναι πιο αποτελεσματική και προσφέρει μεγαλύτερη προστασία. Τιμόνι Κάθε χρόνο, γίνονται πάρα πολλά δυστηχήματα επειδή ο οδηγός, λόγω του ότι δεν κρατούσε το τιμόνι με το σωστό τρόπο, δεν μπόρεσε να αντιδράσει εγκαίρως, κάνοντας τον κατάλληλο ελιγμό.

Πώς να οδηγείτε οικονομικά


Ένα άρθρο που διαβάσαμε στον «Observer» πριν από μερικές ημέρες μάς φάνηκε πολύ ενδιαφέρον: Oι νέοι οδηγοί στην Oλλανδία -αλλά και σε άλλες χώρες της Eυρώπης, όπως ανακαλύψαμε ψάχνοντας περισσότερο το θέμα- θα χρειάζεται στο εγγύς μέλλον να δίνουν και εξετάσεις που θα επιβεβαιώνουν την ικανότητά τους να οδηγούν όχι μόνο σωστά και με ασφάλεια αλλά και... οικολογικά (Eco-Driving)! Oι οδηγοί, δηλαδή, θα πρέπει να μάθουν να οδηγούν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξοικονομούν καύσιμα, μειώνοντας την κατανάλωσή τους μέχρι και κατά 1/3, πρακτική που μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική τόσο για το περιβάλλον όσο και για την τσέπη τους... Mάλιστα, τα όσα χρειάζεται να ακολουθήσει ένας οδηγός ώστε η οδήγησή του να είναι οικολογική και οικονομική είναι απλά και εφαρμόζονται μάλλον εύκολα, γι’ αυτό και σας τα παρουσιάζουμε.

Ένα αυτοκίνητο που κινείται με τον κινητήρα στις 4.000 στροφές/λεπτό εκπέμπει τόσο θόρυβο όσο 32 αυτοκίνητα που κινούνται με την ίδια ταχύτητα αλλά με 2.000 στροφές/λεπτό


Eίναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που περιγράφει έναν έξυπνο τρόπο οδήγησης με τον οποίο οι οδηγοί, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες των νέων κινητήρων, θα μπορούν να μειώσουν:

Tο εν λόγω πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη ή πρόκειται σύντομα να εφαρμοστεί στην Oλλανδία, την Iσπανία, την Aυστρία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία και τη M. Bρετανία.

ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. 20/9/2011


Φωτογραφίες τραβηγμένες… απο μελλοθάνατους!!

Όλες οι photos δείχνουν ότι η επιβίωση είναι… αδύνατη

Τέλος πάντων, εμείς ας τους ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ !!!
Πως θα ήταν η Mona Lisa αν ζούσε σε 8 διαφορετικά μέρη του κόσμου!
Τι βρήκαμε καθώς σερφάραμε στο διαδίκτυο. Επτά διαφορετικές εκδοχές του διάσημου πορτραίτου του Λεονάνρτνο Ντα Βίντσι. Πως θα ήταν δηλαδή η Μόνα Λίζα αν ζούσε στις χώρες που θα δείτε παρακάτω…

Ιεροσυλία μεν αλλά είναι κι αυτό μια μορφή τέχνης. Φαντασία να υπάρχει στον κόσμο…

Οι μεγαλύτεροι, χαμένοι θησαυροί του κόσμου.

Μυθικοί θησαυροί αμύθητης αξίας, που στο πέρασμα των αιώνων έγιναν το ιερό δισκοπότηρο για εκατοντάδες αναζητητές και χρυσοθήρες, χωρίς τελικά να μπορέσει κάποιος να τους ανακαλύψει. Δείτε παρακάτω 6 από αυτούς τους θησαυρούς και την ιστορία που τους συνοδεύει.
Η κιβωτός της Διαθήκης

Απίστευτες μεταμορφώσεις με μακιγιάζ στον κινηματογράφο

Πολλές φορές στα πλαίσια ενός ρόλου οι ηθοποιοί αναγκάζονται να μεταμορφώνονται σε αποκρουστικά τέρατα με τη βοήθεια του μακιγιάζ. Δείτε μερικές από τις πιο απίστευτες μεταμορφώσεις!

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο δεκάλογος της σύγχρονης ζωής ...

Ξέρεις ότι βρίσκεσαι στο 2011 όταν...1) Από κεκτημένη ταχύτητα πληκτρολογείς το PIN σου στον φούρνο μικροκυμάτων.

2) Πάνε χρόνια που έπαιξες πασιέντζα με αληθινές κάρτες.

3) Εχεις μια λίστα με 15 αριθμούς τηλεφώνων για να επικοινωνείς με την οικογένεια σου που αποτελείται από τρία άτομα.

4) Στέλνεις mail στον συνάδελφό σου που κάθεται στο διπλανό γραφείο.

5) Εχεις χάσει κάθε επαφή με φίλους σου που δεν έχουν msn ή fb.

6) Στο τηλέφωνο του σπιτιού σου απαντάς με το όνομα την εταιρείας στην οποία εργάζεσαι και όταν θέλεις να τηλεφωνήσεις πατάς το 0 για να βγάλεις εξωτερική γραμμή.

7) Επί τέσσερα χρόνια βρίσκεσαι στην ίδια θέση στη δουλειά, αλλά για τρεις διαφορετικές εταιρείες.

8) Ολες οι διαφημίσεις στην τηλεόραση έχουν στο κάτω μέρος website.

9) Πανικοβάλλεσαι επειδή βγήκες από το σπίτι χωρίς να πάρεις κινητό.

10) Σηκώνεσαι το πρωί και η πρώτη σου δουλειά είναι να ανοίξεις το pc. Μετά κάνεις καφέ...


http://topeiraxtiri.blogspot.com

Πως διαμορφώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012

Επιπλέον «φωτιά» στον ήδη βεβαρημένο οικογενειακό προϋπολογισμό αναμένεται να βάλουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2012. 


Σχεδόν 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ. και Δ.Χ. οχημάτων θα κληθούν πολύ σύντομα να πληρώσουν… χρυσό το χαρτάκι που θα πρέπει να αποκτήσουν, εάν θέλουν να κάνουν χρήση του αυτοκινήτου τους την επόμενη χρονιά.


Τα νέα τέλη διαμορφώνονται...
με βάση τα κυβικά του κάθε οχήματος-μοτοσικλέτας και κυμαίνονται από 22 ευρώ έως 1.320 ευρώ, με την ποσοστιαία αύξηση να αγγίζει το 10%, στην περίπτωση που αναφερόμαστε σε αυτοκίνητα με ημερομηνία άδεια κυκλοφορίας έως τις 31 Οκτωβρίου του 2010.


Από εκεί και πέρα, τα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1 Νοεμβρίου του 2010 και μετά θα «πληρώσουν» βάσει των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια CΟ2 ανά χιλιόμετρο), με την αύξηση και εδώ να επηρεάζει κατά πολύ την τσέπη των ιδιοκτητών. 


Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα χρήματα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για να αποκτήσουν το... μαγικό αυτοκόλλητο!

Αν η Mona Lisa είχε Facebook

Το Facebook έχει κατακλυστεί από φωτογραφίες χιλιάδων νεαρών αγοριών και κοριτσιών τα οποία «στήνονται» μπροστά σε έναν καθρέφτη και περνάνε αμέτρητες ώρες προσπαθώντας να βρουν την κατάλληλη πόζα για μια εντυπωσιακή profile pic.
Αν η Mona Lisa έπαιρνε «σάρκα και οστά» και ζούσε στην εποχή μας θα έφερνε την…Αναγέννηση στο γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης ή θα παρασυρόταν κι αυτή από την προαναφερθείσα μόδα;
Δείτε πώς θα ήταν το διάσημο έργο τουLeonardo da Vinci αν είχε Facebook...


To αινιγματικό χαμόγελο παραμένει πάντως, δεν μπορείτε να πείτε…

Το χρυσόψαρο (λαϊκό παραμύθι)

Μια φορά ήταν ένας φτωχός ψαράς, κι όλη νύχτα αγωνιζόταν να πιάσει ψάρι
και ψάρι δεν έπιανε.
Κόντεψε τέλος η αυγή, έριξε πάλι τ' αγκίστρι του κι έλεγε απομέσα του:
«Ω, Θεέ μου, δυστυχία! σήμερα θα πεθάνουν τα παιδιά μου απ' την πείνα».
Του φάνηκε τότε πως τσίμπησε ψάρι και τράβηξε τ' αγκίστρι. Τι να δει!
Ένα ψαράκι χρυσό! Έκανε να το βγάλει απ' τ' αγκίστρι κι άκουσε μια φωνή να του λέει:
«Ρίξε το ψαράκι το χρυσό στο γιαλό, και θα δεις καλό».
- Ε, λέει με το νου του, να το ρίξω! έτσι κι έτσι δεν θα μου κάμει τίποτε ένα ψαράκι.
Και το 'ριξε στη θάλασσα. Πάλι ακούει την ίδια φωνή να του λέει:
- Τι καλό θέλεις να σου κάμω;
- Ε, λέει, να πάω στο σπίτι μου και να βρω ψωμιά και φαγιά.
Σαν πήγε στο σπίτι του, τα ήβρεν όλα όπως του είπε η φωνή.
Είπε την ιστορία όλη στη γυναίκα του.
- Αχ, καλέ, του λέει αυτή, αντί να ζητήσεις, τίποτε καλό, ζήτησες ψωμιά και φαγιά;
- Ε, καλά, της λέει αυτός. Αν το ξαναπιάσω, τι θέλεις να του ζητήσω;
Η γυναίκα τού είπε να ζητήσει παλάτια!
Επήγεν ο καημένος ο ψαράς, έριξε το δίχτυ κι έπιασε πάλι το χρυσόψαρο. Έκανε να το βγάλει πάλι απ' τ' αγκίστρι και άκουσε τη φωνή:
«Ρίξε το ψαράκι το χρυσό στο γιαλό, και θα δεις καλό».
Το έριξε, κι άκουσε πάλι τη φωνή:
«Τι καλό θέλεις να σου κάμω;»
κι αυτός εζήτησε παλάτια.
Πάει στο σπίτι του και τι να δει; παλάτια ωραιότατα!
- Αχ, του λέει η γυναίκα του, να πά' να το ξαναπιάσεις και
να του ζητήσεις συ να γίνεις βασιλιάς κι εγώ βασίλισσα.
Επήγε πάλι κι έκαμεν όπως έκαμνε και τις άλλες φορές,
άκουσε τη φωνή και ζήτησε ό,τι του είπε η γυναίκα του.
Μα πάει κατόπι στο σπίτι του, και τι να δει;
Μια καλύβα όπως πρώτα, και τα παιδιά του πεινασμένα.

από το βιβλίο Ελληνικά Παραμύθια
Εκλογή Γ.Α.Μέγα
εκδ.Ι.Δ.Κολλάρος και Σια
Αθήνα

ΑΠΟ http://www.paidika.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2349&Itemid=83

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΩΪΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΙΣ 15.9.2011 Κ' ΩΡΑ 8:10π.μ.

Αλλάζει ο καιρός από Δευτέρα - Ερχονται βροχές και καταιγίδεςΣημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς την Τρίτη και από τα Δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά
τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και την πτώση της θερμοκρασίας, που μέχρι την Τετάρτη θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Την Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα είναι ιδιαίτερα έντονες στα Δυτικά και τη Μακεδονία και από τη νύχτα στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη.
Την Τετάρτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα και από τα Δυτικά. Θα επικρατήσουν βοριάδες από τα Δυτικά και Βόρεια και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά (6 με 9 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.

Τα πιο περίεργα περιπολικά στον κόσμο!Δείτε και τα υπόλοιπα πιο κάτω..

Το τέλειο παιδικό δωμάτιο

Επιλογή σωστού χώρου και χρώματοςΦροντίστε το δωμάτιο που θα διαλέξετε να βρίσκεται κόντα στο δικό σας και να έχει αρκετό φυσικό φωτισμό. Τα χρώματα του τοίχου να μην είναι πολύ έντονα, γεγονός το οποίο προκαλεί εκνευρισμό, υπερκινητικότητα και φόβο στα παιδιά.Προτιμήστε τις παλ αποχρώσεις,τις οποίες συστήνουν και οι ειδικοί. Τα παλ χρώματα όπως είναι το ροζ (γιά τα κοριτσάκια) και το γαλάζιο (γιά τα αγοράκια) προσφέρουν ηρεμία  και γαλήνη.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να δώσετε προσοχή στις ουσίες των χρωμάτων.Τα χρώματα να ακολουθούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να είναι ελεγμένα και πιο ασφαλή για την υγεία του παιδιού σας. Προσέξτε επίσης τα χρώματα να μην περιέχουν επικίνδυνες ουσίες και να είναι κατάλληλες για παιδικά δωμάτια.

Τώρα είσαστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το βάψιμο,φορέστε τις παλιές σας φόρμες και αρχίστε… Περάστε το χρώμα δύο χέρια αφήστε το να στεγνώσει καλά κι έπειτα σκεφτείτε διάφορα σχέδια και ζωγραφιές γιά να 'ζωντανέψετε' λιγάκι τους τοίχους.Πάρτε ένα βρεγμένο σφουγγάρι πιέστε το στον τοίχο κι αρχίστε να το τρίβετε κάνοντας μικρά συννεφάκια παντού. Επίσης μπορείτε να ζωγραφίσετε τους αγαπημένους ήρωες του παιδιού σας απέναντι από το κρεβάτι του γιά να μπορεί να τους βλέπει λίγο πριν το πάρει στην αγκαλία του ο μορφέας.Τέλος πάρτε φωσφορούχα αστεράκια και κολλήστε τα στην οροφή του δωματίου θα τα λατρέψει από το πρώτο βράδυ.

Επιλογή επίπλωνΤα έπιπλα θα πρέπει να είναι λίγα και πρακτικά ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος γιά παιχνίδι και κίνηση.Προτιμήστε τα εντοιχισμένα έπιπλα ή εκείνα με δύο χρήσεις,όπως π.χ. μιά βιβλιοθήκη με το γραφείο μαζί.Τοποθετήστε το κρεβάτι ανατολικά και βάλτε γύρω του διάφορα λούτρινα ζωάκια.

Ένα μεγάλο πολύχρωμο χαλί σε συνδιασμό με μία κουρτίνα στις ίδιες αποχρώσεις θα χαρίσει ζεστασιά και ζωντάνια στο δωμάτιο.Τα έπιπλα μπορούν επίσης να έιναι χρωματιστά και με χαρούμενα σχέδια.Όσο πιό πολύ χρώμα έχει το δωμάτιο τόσο περισσότερα ερεθίσματα δίνετε στη φαντασία και τη δημιουργικότητα του παιδιού σας.
Τέλος γεμίστε το δωμάτιο με τα αγαπημένα του παιχνίδια κι αφήστε το να ανακαλύψει το καινούργιο του βασίλειο.

Μια τελευταία συμβουλή
Εάν το παιδί σας είναι στην ηλικία που έχει αρχίσει να διαμορφώνει τη δική του άποψη μην διστάσετε να ζητήσετε τη γνώμη του.Μην ξεχνάτε δεν είναι δικό σας δωμάτιο αλλά ο προσωπικός χώρος του παιδίου σας.   ΑΠΟ  http://www.odigosgamou.gr/articles.php?aid=71

Όταν είναι να πεις κάτι, πες το γρήγορα..

[Aντί πολιτικού σχολίου για τις αποφάσεις που πάρθηκαν και για τα νέα μέτρα που έρχονται..]


Parking

O δάσκαλος ...

και ο μαθητής!!!!!
Bus art με χιούμορ