Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

ΠΛΑΤΗ: ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΓΚΟΥΤΗ – ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ


   Όπως γνωρίζουμε όλοι μας στο χωριό μας πριν από αρκετά χρόνια υπήρχανε τρεις νερόμυλοι οι οποίοι εξυπηρετούσανε τις ανάγκες όχι μόνο του χωριού μας αλλά και της γύρω περιοχής.
   Οι δύο έχουνε γκρεμιστεί, ο μόνος πού σώζεται είναι του Πρεβεζάνου στον οποίο και θα αναφερθούμε. Τα στοιχεία τα έχω πάρει από την ίδια την οικογένεια.
    Ο νερόμυλος βρίσκεται 1ΚΜ περίπου μακριά από το χωριό με κατεύθυνση προς  
τα Φιλιατρά και στο δεξιό μέρος.
   Η λειτουργία του άρχισε πριν από το 1800 για να σταματήσει λίγο πριν το 1967.
   Τον μύλο τον είχανε δύο άτομα, ο Μελισινός και ο Πατούσας, οι οποίοι το 1910 τον πουλήσανε

Μικρά Μυστικά για το βάψιμο και το στόλισμα των Πασχαλινών Αυγών σας !!!

                                                                             ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ

Για το κόκκινο: 1 Kg παντζάρια (μόνο βολβούς), 3 λίτρα νερό, 1 φλιτζάνι ξύδι.  Αφού πάρει βράση τότε ρίχνουμε τα αυγά και βράζουμε μαζί για άλλα 10 λεπτά.  Εάν θέλουμε πιο σκούρο χρώμα, κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε τα παντζάρια και αφήνουμε μέσα για λίγο ακόμα τα αυγά.
Για το πράσινο: Βράζουμε 1 Kg σπανάκι σε 2 λίτρα.  Στο ζωμό που θα μείνει ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ξύδι και βράζουμε τα αυγά.  Αντί για σπανάκι

μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 ματσάκια μαϊντανό.

Για το γαλάζιο – μπλε: Βράζουμε 1 κομμένο κόκκινο λάχανο σε 2 λίτρα νερό μαζί με τα αυγά. 

Εμπρησμός σε τράπεζα στην Ηλιούπολη

Άγνωστοι έβαλαν στόχο υποκατάστημα τράπεζας στην Ηλιούπολη, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας.

Οι δράστες λίγο μετά τα μεσάνυχτα  έσπασαν με βαριοπούλα τη τζαμαρία και πέταξαν γκαζάκια

Ποιοι άνεργοι θα πάρουν 500 ευρώ για κατάρτιση

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δικαίωμα κατάρτισης με κουπόνι αξίας 700 ευρώ (500 ευρώ καθαρά κατ' άτομο ) θα αποκτήσουν συνολικά 18.332 άνεργοι, εφόσον υποβάλλουν από τη Δευτέρα 9 Απριλίου έως την Παρασκευή 25 Απριλίου ηλεκτρονική αίτηση και επιλεγούν για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 100 ωρών σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Οδηγίες ΕΦΕΤ για τις αγορές του Πάσχα

Συμβουλές για σωστή επιλογή φρέσκων, μη τυποποιημένων προϊόντων εξέδωσε ο ΕΦΕΤ εν όψει του Πάσχα.
Τι πρέπει γενικά να προσέξετε:
- Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.
- Αγοράστε κρέας που είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες και όχι εκτός ψυγείου ή εκτεθειμένο σε σκόνη και μικρόβια.
- Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου απ' όπου προμηθεύεστε τρόφιμα.
- Εξετάζετε προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων.

Επίσκεψη Σουηδών δημοσιογράφων στην Πύλο

Την Τετάρτη 11 Απριλίου 2012, ομάδα Σουηδών μεταξύ των οποίων και Σουηδοί δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν την Πύλο και θα συμμετέχουν μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δημητρίου Π. Καφαντάρη σε εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος προς τιμήν τους με αφορμή τα 100 χρόνια από την Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης του 1912 για να γνωρίσουν από κοντά την οικία «Τσικλητήρα», το χώρο που έζησε και μεγάλωσε ο Πύλιος Χρυσός Ολυμπιονίκης, Κωστής Τσικλητήρας.
Η Στοκχόλμη ως πόλη που φιλοξένησε την Ολυμπιάδα του 1912 αλλά και γενικότερα οι Σουηδοί έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στον Κωστή Τσικλητήρα και σε

Α.Σ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Η Ενημέρωση για τους Συνεταιρισμούς

Ενημερωτική συζήτηση για τους Αγρότες της περιοχής πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, πρωτοβουλία του δραστήριου Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών.

Κάλαντα Λαζάρου

Ήρθ' ο Λάζαρος, ήρθαν τα Bάγια
καλή μέρα σας, καλή σας μέρα.
Tώρα λάλησε πουλί κι αηδόνι
τώρα λάλησε και χελιδόνι.
ν-Εσένα πρέπ’ αφέντη μου ν-αυτά τα τρία ζευγάρια
τα ντρέχεις τα, τα σπέρνεις τα, γυρίζεις τριβολά τα.
Kαι σκάλωσεν ο κάτσινος στης νεραντζιάς τον κλώνο,
και σκάλωσεν τ’ αλέτρι μου στης νεραντζιάς τη ρίζα.
Πίσου μαύρε μ’, πίσου ξανθέ μ’, πίσου καραβουκύρη
μην πάρω τα κουδούνια σου και βάλω τα στο μαύρο μ’.
ν-Εγώ το μαύρο θέλω ντο, το μαύρο χρειάζομαί ντο
για να τον στέλνω στο γιαλό να κουβαλεί τις πέτρες.
 ΑΠΟ http://www.domnasamiou.gr

ΛΑΖΑΡΙΑ

Κάθε χρόνο, την Παρασκευή, παραμονή του Λαζάρου αναβιώνει το έθιμο του Λαζάρου. Μικροί και μεγάλοι φτιάχνουν το Λάζαρο για να κρεμάσουν τα κύπρια και να βγουν στις γειτονιές χτυπώντας τον, με το αζημίωτο βέβαια. Ο Λάζαρος είναι ένας καλαμένιος σταυρός με το κάτω άκρο του πιο μακρύ. Χοντρά σκληρά καλάμια, τρυπημένα στα πλάγια για να μπαίνουν τα μικρά καλοφτιαγμένα τοξωτά καλάμια. Στο κάτω μέρος του σταυρού δένουν γερά τα κύπρια ή και κουδούνια. Στο πάνω μέρος βάζουν βάγια την οποία καλύπτουν με ένα λευκό πανί ραμμένο γύρω γύρω. Πάνω από το πανί και σε σχήμα σταυρού  βάζουν λουλούδια, βιολέτες, γαρύφαλλα, τριαντάφυλλα κ.α. γερά ραμμένα στο πανί για να μην πέσουν με το χτύπημα του Λαζάρου. 
 Παλαιότερα, δε, σύμφωνα με την παράδοση, χτυπούσαν κυρίως τα μεγάλα Λαζάρια οι Ντζαναίοι και οι

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 7 Απριλίου, ημέρα της Αναστάσεως του Αγίου Λαζάρου από τον Ιησού Χριστό, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία τον φιλοξένησαν πολλές φορές (Λουκ.ι΄, 38-40, Ιωαν.ιβ΄, 1-3) στη Βηθανία κοντά στα Ιεροσόλυμα. Λίγες μέρες πρό του πάθους του Κυρίου ασθένησε ο Λάζαρος και οι αδελφές του ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού που τότε ήταν στη Γαλιλαία να τον επισκεφθεί. Ο Κύριος όμως επίτηδες καθυστέρησε μέχρι που πέθανε ο Λάζαρος, οπότε είπε στους μαθητές του πάμε τώρα να τον ξυπνήσω. Όταν έφθασε στη Βηθανία παρηγόρησε τις αδελφές του Λάζαρου που ήταν πεθαμένος τέσσερις μέρες και ζήτησε να δει το τάφο του.

Όταν έφθασε στο μνημείο, δάκρυσε και διέταξε να βγάλουν την ταφόπλακα. Τότε ύψωσε τα μάτια του

Κατέστρεψε μνημείο 500 ετών με ένα...φτέρνισμα

Ήταν μόνο ένα φτέρνισμα ικανό ωστόσο να καταστρέψει ένα μνημείο 500 ετών!
Όλα άρχισαν όταν ο 42χρονος οδηγός ταξί Mati Levy οδηγούσε στο Somerset της βορειοδυτικής Βρετανίας με 40 χιλιόμετρα την ώρα.

Απεργία στους ΧΥΤΑ κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Από τα καθήκοντα τους θα απέχουν το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων, μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, που προβλέπει τη μετατροπή των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε Ανώνυμες Εταιρείες.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε, επίσης, να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του

Χρυσό λυθρίνι, όνομα και πράγμα

Tο ποσό των 38.000 δολαρίων χρειάστηκε να ξοδέψει ένας Κινέζος επιχειρηματίας στο Μπανγκλαντές για να αποκτήσει ένα σπάνιο λυθρίνι, χρώματος χρυσαφί.
Ο ιδιοκτήτης ενός ιχθυοπωλείου αγόρασε το 37 κιλών λυθρίνι από τον ψαρά που το είχε πιάσει στον κόλπο Μπένγκαλ και το έβγαλε σε δημοπρασία στο μαγαζί του, αφού όπως είπε, ήξερε ότι μπορούσε

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Περάσαμε πιά το πέλαγος της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Και τώρα στεκόμαστε μπροστά στη θύρα της Μεγάλης Εβδομάδος, οπού ονομάζεται Μεγάλη όχι γιατί είναι μεγαλύτερη, ή έχει περισσότερες μέρες, αλλά «επειδή μεγάλα ημίν γέγονεν εν αυτή παρά του Δεσπότου κατορθώματα. Και γάρ εν αυτή τη εβδομάδι τη Μεγάλη, όπως λέγει ο ιερός Χρυσόστομος, η χρονία
του διαβόλου κατελύθη τυραννίς· ο θάνατος εσβέσθη· ο ισχυρός εδέθη· τα σκεύη αυτού διηρπάγη· αμαρτία ανηρέθη· η κατάρα κατελύθη· ο Παράδεισος ανεώχθη· ο Ουρανός βάσιμος γέγονεν· άνθρωποι αγγέλοις ανεμίγησαν· το μεσότοιχον του φραγμού ήρθη· το θριγγίον περιηρέθη· ο της ειρήνης Θεός ειρηνοποίησε τα άνω και τα επί της γής· διά τούτο Μεγάλη καλείται Εβδομάς».Όντως φοβερά αυτής της εβδομάδος τα Μυστήρια! Όλη η ποίηση του Χριστιανισμού και όλη η δόξα της Ορθοδοξίας, από αυτή την εβδομάδα πηγάζουν.
Απ᾿ τον καιρό που, μαθητούδια ακόμη, παίρναμε απ᾿ το

EΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


Εγκαινιάσθηκε χθες το βράδυ το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που στηρίζεται και από την Εκκλησία της Κύπρου, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου και του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου που βρίσκεται στη χώρα μας επισκεπτόμενος την αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που βρίσκεται στην Καλλιθέα, τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και στην τελετή παρέστησαν ιεράρχες και πολλοί κληρικοί. Εγκαινιάσθηκε απόψε το Κοινωνικό

HΠΑ: Βάλτε μέσα τα εσώρουχα!

Μετά το Τέξας, τώρα και το Τεννεσί μπαίνει στη μάχη της απαγόρευσης των διάσημων saggy trousers– κοινώς των χαμηλοκάβαλων παντελονιών που κάνουν θραύση, στους εφήβους κυρίως. Το περασμένο καλοκαίρι, η πολιτεία του Τέξας αποφάσισε ότι όσοι φορούν τέτοια παντελόνια δεν θα μπορούν να ανεβαίνουν στα λεωφορεία.

«Ανέβασέ τα ή βρες άλλο μέσο μεταφοράς» προειδοποιούσαν οι επιγραφές στα λεωφορεία της πόλης Φορτ Γουόρθ.

Τώρα, η πολιτεία του Τεννεσί καλεί κι αυτή όσους τα φορούν ή να τα ανεβάσουν ή να μην τα φορούν

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας εν όψει Πάσχα

Εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Τα μέτρα αρχίζουν σταδιακά από σήμερα και θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:


• Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς κι έναν τραυματία στο Κρυονέρι

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς κι έναν τραυματία, έπειτα από σύγκρουση τρένου με ΙΧ αυτοκίνητο, στις 12.30 το μεσημέρι στο Κρυονέρι Αττικής.

 Οι δύο απο τους νεκρούς και ο τραυματίας, ειναι Πακιστανοί μετανάστες, οι οποίοι, σύμφωνα με πιθανή εκδοχή που εξετάζεται, προσπάθησαν με αυτοθυσία, να σώσουν τους επιβάτες του αυτοκινήτου, αλλα δεν τα κατάφεραν και "θυσιάστηκαν" μαζί τους.

Προχωρά με 48ωρη απεργία τη Μ. Εβδομάδα η ΠΝΟ - Δεμένα τα πλοία Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη

Σοβαρά προβλήματα στους εκδρομείς του Πάσχα, στους νησιώτες, αλλά και σε τουριστικές επιχειρήσεις, θα προκαλέσει η σημερινή απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει τελικά στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Μεγάλης Εβδομάδας, παρά τις έντονες πιέσεις τουριστικών φορέων και επιμελητηρίων, αλλά και παραγόντων της αγοράς.

Φιλιατρά: Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Σε ισχύ τείθεται από την Μεγάλη Εβδομάδα το Ωράριο Λειτουργίας των καταστημάτων κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα για την αγορά των Φιλιατρών.
 
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών το ωράριο των καταστημάτων έχει ως εξής:

Περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας για την μακροχρόνια μίσθωση ή αγορά ακινήτου - γηπέδου από το Δήμο Τριφυλίας

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ προκηρύσσει δημοπρασία μειοδοτική, φανερή και προφορική την μακροχρόνια μίσθωση ή αγορά ακινήτου - γηπέδου από το Δήμο Τριφυλίας καλώντας τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης. ................

1) Το ακίνητο που θα μισθωθεί ή θα αγοραστεί πρέπει :
Α) να έχει έκταση τουλάχιστον 25 στρέμματα
Β) να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τριφυλίας
Γ) να πληρεί τα παρακάτω κριτήρια σύμφωνα με το αναθεωρημένο/επικαιροποιημένο

Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου :

Εορταστικές εκδηλώσεςις στο Ραμοβούνι.

Την Κυριακή 8 Απριλίου 2012, στο Ραμοβούνι του Δήμου Οιχαλίας, τόπο γέννησης του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις ως εξής:..........


Ώρα 10.30 Άφιξη μαθητών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, Προσκόπων και Οδηγών Δήμου Οιχαλίας.
10.50 Άφιξη Τοπικών Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων, Οργανώσεων και Κοινού.
10.55 Έπαρση σημαίας στο χώρο προτομής του Ήρωα.
11.00 Τέλεση τρισάγιου προ της προτομής του Ήρωα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη

Ξεκινά στις 9 Απριλίου το πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων στις νέες τεχνολογίες

Αθήνα
Από τη Δευτέρα 9 Απριλίου ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Το πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος, «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», απευθύνεται σε 20.000 ανέργους και ο

Πωλήθηκε σε δημοπρασία η πόλη του...ενός κατοίκου!

Η μικρότερη πόλη στις ΗΠΑ, όπως διαφημιζόταν, απέκτησε...ιδιοκτήτη, αφού πωλήθηκε σε δημοπρασία αντί 900.000 δολαρίων!
Το Μπιούφορντ στο Ουαϊόμινγκ, στο οποίο υπήρχε μόνο ένας κάτοικος, βγήκε σε πλειστηριασμό, με δύο Βιετναμέζους να δίνουν τα περισσότερα χρήματα και να αποκτούν την πόλη. Για την ακρίβεια,

Μετά το Πάσχα η αποστολή των φορολογικών εντύπων

Μετά το Πάσχα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ξεκινήσει τη μαζική αποστολή των φορολογικών εντύπων σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ καθώς και σε όλους τους συνταξιούχους που ανεξαρτήτως εισοδήματος μπορούν και φέτος να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους χειρόγραφα.
Όσοι δεν έχουν αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης, το υπουργείο Οικονομικών θα τους ενημερώσει με

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς


Με τον τίτλο Πελοπόννησος “Ελαιοφόρος Τόπος” εγκαινιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τη συμμετοχή της στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που θα λάβει μέρος στο Σ.Ε.Φ στις 6,7,8 Απριλίου 2012 όπου θα αποτελέσει την τιμώμενη Περιφέρεια.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από ένα μικρό ελαιώνα που  έχει δημιουργήσει στο χώρο του περιπτέρου της, θα προχωρήσει σε μια σειρά από θεματικές διαδραστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις με στόχο την προβολή και προώθηση του ελαιολάδου στην Πελοπόννησο.
Την Παρασκευή 6 Απριλίου και ώρα 19.30 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα εγκαινιάσει την έκθεση και θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία του. Μετά το τέλος της ομιλίας του θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί της Πελοποννήσου και

Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 200 θέσεις στο ΕΚΑΒ και στην Ηλεία

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν πολλοί απόφοιτοι των ΙΕΚ ΕΚΑΒ την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις 200 θέσεις στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας σε όλη τη χώρα,
προκειμένου να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις τακτικού προσωπικού στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων (ΕΚΑΒ).
Στο ΑΣΕΠ θα υποβληθεί σύντομα το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την έκδοση της προκήρυξης 200 θέσεων που θα καλύψουν απόφοιτοι ΙΕΚ στην ειδικότητα

200.000 τόνοι κάθε χρόνο στην Μεσσηνία από τα ελαιουργεία

Περίπου 200.00 τόνοι ελαιουργικών αποβλήτων… κυλούν κάθε χρόνο στους αποδέκτες της Μεσσηνίας με την κατάσταση αυτή, πολλές φορές να είναι… οριακή για το περιβάλλον. Το ζήτημα της προστασίας του, από αυτή τη διάθεση των ελαιοτριβείων αναλύθηκε χθες στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
Η ημερίδα έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’Life’’ για την προστασία των εδάφων από την

Τις συντάξεις του ΟΓΑ άρπαξαν 3 κουκουλοφόροι από ταχυδρόμο στον Αρι

Τα λεφτά που προορίζονταν για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ στον Αρι άρπαξαν 3 κουκουλοφόροι από ταχυδρομικό πράκτορα τον οποίο απείλησαν με όπλο, χθες το πρωί. Του είχαν στήσει καρτέρι σε ερημικό σημείο της διαδρομής από Θουρία προς Αρι και του πήραν 11.600 ευρώ.
Η ένοπλη ληστεία έγινε λίγο πριν τις 9 το πρωί, 1,5 χλμ. πριν τον Αρι, ενώ ο ταχυδρομικός πράκτορας μετέφερε τα λεφτά που είχε παραλάβει από το Ταχυδρομείο Θουρίας για συντάξεις κι επιδόματα. Πρόκειται για την 5η ληστεία σε βάρος του Ταχυδρομείου Θουρίας μέσα στην τελευταία

70 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ, στις 30 Μαρτίου, η προκήρυξη για τις 70 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
Οπως είναι γνωστό, οι πιο πάνω θέσεις απευθύνονται σε ανέργους που θα απασχοληθούν με 5μηνες συμβάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας - φορέας του οποίου στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Μεσσηνίας είναι το Ινστιτούτο Εργασίας ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται πλέον να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη βάσει της οποίας οι

Την Καρδιολογική και 3 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Καλαμάτας στο Παλιό Νοσοκομείο

 
Ο Δήμος Καλαμάτας ξεκινά τη διαδικασία διεκδίκησης του κτηρίου της Καρδιολογικής στο παλιό νοσοκομείο, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι «ο κόσμος τώρα, αυτή την εποχή, χρειάζεται βοήθεια, όχι προεκλογικούς σχεδιασμούς».
Ο δήμαρχος παράλληλα υπεραμύνθηκε των εργασιών μετασκευής του παλιού νοσοκομείου σε διοικητικό κέντρο του δήμου, προσθέτοντας ότι η απαιτούμενη γι’ αυτό πίστωση -την οποία θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει στο

Πρωτόγνωρες σκηνές βίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο - Επίθεση από κατοίκους για το βιοαέριο

Εξαγριωμένοι κάτοικοι από την περιοχή της Μαντινείας τα έκαναν γυαλιά καρφιά χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο και διέκοψαν τη συνεδρίαση κινούμενοι με άγριες διαθέσεις κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και συμβούλων της πλειοψηφίας, οι οποίοι ψήφιζαν υπέρ της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη μονάδα βιοαερίου στην περιοχή Μπέρμπερη. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν ήταν πρωτόγνωρες, καθώς τραυματίστηκαν άνθρωποι από τα ποτήρια, τις καρέκλες και τα τραπέζια που εκσφενδονίστηκαν! Την τάξη επέβαλαν τελικά άνδρες των ΜΑΤ που ήταν εκτός του Πνευματικού Κέντρου και οι οποίοι έσπευσαν και συγκράτησαν τους επιτιθέμενους. Ο κ. Τατούλης εγκλωβίστηκε

Σήμερα το απόγευμα η ενημέρωση - Συζήτηση από τον Αγροτικό Σύλλογο στο Βορρέειον

Ενημερωτική συζήτηση με καλεσμένους όλους τους αγρότες της περιοχής (κτηνοτρόφους, ελαιοπαραγωγούς, κηπευτικούς κλπ) πρόκειται να κάνει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 και ώρα 8 το βράδυ στο Βορρέειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών σχετικά με την συνεταιριστική δράση και το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί Αγροτικός Συνεταιρισμός στην περιοχή.

Ομιλητές στην Συζήτηση θα είναι οι κ.κ. ...........

Μυριάδης Σταύρος Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και συνεταιριστής και ο Μπλιάτσος Κων/νος Γεωπόνος Σύμβουλος Ανάπτυξης συνεταιρισμών - ομάδων Παραγωγών.

 ΑΠΟ http://filiatranews.blogspot.com/

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Διακόπτεται η συνεργασία εργαστηριακών και κλινικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ από Μ.Δευτέρα

Αθήνα
Σε διακοπή οποιασδήποτε μορφής συνεργασίας με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τη Μ.Δευτέρα 9 Απριλίου και αποχή από την εκτέλεση των παραπεμπτικών, καλεί τους εργαστηριακούς και κλινικούς γιατρούς- μέλη του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Σε ανακοίνωσή του, ο ΙΣΑ σημειώνει ότι «για περισσότερο από δύο χρόνια παραμένουν απλήρωτες οι

Παγωμένο μαμούθ στη Σιβηρία «σκοτώθηκε από λιοντάρια, φαγώθηκε από ανθρώπους»

Λονδίνο
Πριν από περίπου 10.000 χρόνια, ίσως και περισσότερο, ένα νεαρό μαμούθ έπεφτε σκοτωμένο από τα λιοντάρια που ζούσαν τότε στις ακτές της Σιβηρίας. Ο γιγάντιος μεζές, όμως, φαίνεται ότι εκλάπη λίγο αργότερα από πεινασμένους ανθρώπους, πιστεύουν οι ερευνητές που ανακάλυψαν το θήραμα κατεψυγμένο μέσα στο χώμα.

Ο «Γιούκα, όπως βαφτίστηκε το άτυχο μαμούθ, ηλικίας περίπου δυόμισι ετών, βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση ώστε το κρέας του διατηρεί το ροζ του χρώμα και το δέρμα του παραμένει καλυμμένο στην ξανθοκόκκινη γούνα του που το προστάτευε την εποχή των παγετώνων.

Το παγωμένο κουφάρι βρέθηκε στις ακτές της Σιβηρίας στη διάρκεια αποστολής του BBC και του

Έσπασαν τα λουκέτα και μπήκαν στη Νομική

Ένταση επικρατεί από το απόγευμα σήμερα στη Νομική Σχολή, στην οδό Σόλωνος, μετά την εισβολή ομάδας αγνώστων οι οποίοι ζητούν την επαναλειτουργία της.
Το αίτημα των αγνώστων είναι να λειτουργήσει εκ νέου η Σχολή, η οποία ήταν προγραμματισμένο να

Ανακοίνωση απο την Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων πληρωμής για το Μέτρο 132. Η αίτηση πληρωμής υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.metro132.gr και στη συνέχεια αφού εκτυπωθεί, το έντυπο μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Δ/νση Αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας έως τις 30/4/2012

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η ................

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για το Μέτρο 133 (παροχή στήριξης σε ομάδες

Τρίπολη - Καλαμάτα. Σε κυκλοφορία, ως τη Θουρία, το Μάιο, το Τρίπολη-Καλαμάτα

Τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, επισκέφθηκε χθες ο δ/ντής της ΕΥΔΕ κ. Ιωάννης Καρνέσης και τον ενημέρωσε σχετικά με την ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου.
Ο κ. Αλευράς έθεσε το θέμα που έχει προκύψει στον κόμβο του Πηδήματος και ζήτησε την επίλυσή του με τον κ. Καρνέση να τονίζει ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό και προέκυψε από την άρνηση ολίγων ιδιοκτητών να παραχωρήσουν την ιδιοκτησία τους.
Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε επί τάπητος ............

την αποκατάσταση του προβλήματος στον εθνικό δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας στο Δερβένι. Ο κ. Καρνέσης τον διαβεβαίωσε ότι η εκτέλεση της μελέτης που προβλέπει την πασσάλωση του

Σε ισχύ από την Πέμπτη το πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα της Αττικής

Αθήνα
Από αύριο, Πέμπτη ξεκινά το πασχαλινό, διευρυμένο, ωράριο στα εμπορικά καταστήματα της Αττικής. Τα καταστήματα θα είναι κλειστά την Κυριακή του Πάσχα, 15 Απριλίου και τη Δευτέρα, 16 Απριλίου. Από την Τρίτη 17 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

Συγκεκριμένα, το εορταστικό ωράριο έχει ως εξής:

Την Μ. Τετάρτη θα καταβληθεί το Δώρο του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα

Αθήνα
Την Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να πληρώσουν το Δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος.

Επιδόματα (δώρα) εορτών δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας

Πώς θα γίνει η επιστροφή του ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες

Αθήνα
Τη διαδικασία για την αυτοματοποιημένη επιστροφή ΦΠΑ προς τους επιχειρηματίες και επιτηδευματίες καθορίζει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, διαδικασία που θα γίνει βάσει της ημερομηνίας της αίτησης των φορολογούμενων αλλά και της συνέπειάς τους όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π.Οικονόμου,
το πιστωτικό υπόλοιπο που προκύπτει με την υποβολή περιοδικών ή εκκαθαριστικών δηλώσεων

Βακαλάος ή γλώσσα αχνιστά

 Τι χρειαζόμαστε:
  • Μισό κιλό φιλέτο βακαλάου ή γλώσσας (κατεψυγμένα)
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μισό ποτήρι νερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο 3χρωμο πιπέρι
  • Ρίγανη ή θυμάρι (για άρωμα, ότι προτιμάτε)

Πως το κάνουμε:

  1. Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζουμε το μισό από το νερό.
  2. Μόλις ζεσταθεί λιγάκι, προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού που διαλέξαμε και τα γυρνάμε κάθε

Ποδηλατόδρομοι στην Βουλγαρία

 Κάποιοι υπεύθυνοι στην Βουλγαρία μάλλον έχουν παράξενο χιούμορ. . Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η δημιουργία αυτού του ποδηλατοδρόμου;

Παπούτσια με αποτύπωμα ζώου!

Παπούτσια με αποτύπωμα ζώου; Για πιο λόγο θα αναρωτηθείτε και θα έχετε δίκιο. Κάποιοι όμως βρήκαν έξυπνη την ιδέα και τα αγοράζουν. Όσο πιο παράξενο το αποτύπωμα τόσο μεγαλύτερη η ζήτηση..
Η ιδέα ανήκει στον Maskull Lasserre. Κατασκεύασε σόλες από ελαστικό που τα αποτυπώματά τους θυμίζουν άγρια ζώα και τα κόλλησε σε απλά καθημερινά παπούτσια. Έτσι περπατώντας στο χιόνι αφήνεις αποτύπωμα αλόγου, σκύλου ακόμη και ανθρώπινης πατούσας.. τρελαίνοντας όσους έχουν την ατυχία να περπατούν πίσω σου

Στην 2η θέση μετά την Κορινθία η Μεσσηνία σε κλοπές και ληστείες

Η συγκρότηση ενός Περιφερειακού Συμβουλίου και άτυπου Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Εγκληματικότητας με δομές σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και διευρυμένη σύνθεση, όπου θα συμμετέχουν τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Εγκληματικότητας των Δήμων, αποφασίσθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο συζήτησε το πρόβλημα της αυξανόμενης εγκληματικότητας.
Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, Ηλίας Γεωργόπουλος, ανέφερε πως σε επίπεδο

Υψηλό το επίπεδο της Πυροσβεστικής λέει η Περιφέρεια

«Οι δομές της Πυροσβεστικής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η συνεργασία μαζί μας βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης υποδεχόμενος το Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση υπακούοντας στη λογική του πατριωτικού ενδιαφέροντος. Πρότεινε τη συνεργασία της Περιφέρειας με την Πυροσβεστική για τη συγκρότηση μικτών σχημάτων και ανέφερε ότι συνεχώς γίνονται προσπάθειες από την Περιφέρεια για συνδρομή

Οικονομική επιτροπή Δήμου Τριφυλίας Μηνύσεις και αγωγές σε εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας

Τον ορισμό δικηγόρου με σκοπό την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών για υπεξαίρεση και απάτη κατά εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε ομόφωνα χθες το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Οι μηνύσεις και οι αγωγές κατατίθενται επειδή οι εταιρείες δεν απέδωσαν στο Δήμο, όπως υποχρεούνταν, τα δημοτικά τέλη που εισέπρατταν από τους πελάτες τους!

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν ο ορισμός δικηγόρου:......

-για κατάθεση μήνυσης κατά της εταιρείας «ΚΕΝΤΩΡ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.» με το διακριτικό τίτλο “ENERGA”, όπως νομίμως εκπροσωπείται, για υπεξαίρεση

Κυπαρισσία: Επίσχεση εργασίας ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Σε επίσχεση εργασίας προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, διεκδικώντας τις δεδουλευμένες υπερωρίες που τους οφείλονται από τον Αύγουστο και οι οποίες δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν από τον προϋπολογισμό του 2012, με αποτέλεσμα να έχει προκύψει μείζον ζήτημα.
 

Από την πλευρά της διοίκησης ο υποδιοικητής Πάνος Μπόζος, ζητά από τους εργαζόμενους να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή  και να στηρίξουν -όπως ήδη κάνουν άλλωστε- τη λειτουργία του

Μετανάστες κατέλυσαν στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Σε υπαίθριο κατάλυμά τους έχουν μετατρέψει το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων μετανάστες οι οποίοι περνούν αρκετές ώρες δίπλα από τους χώρους όπου παίζουν παιδιά. Πρόκειται για μια ομάδα 15 ανθρώπων, οι οποίοι προφανώς είναι… περαστικοί από την Καλαμάτα, στην προσπάθειά τους να

Καταζητείται οδηγός που είχε στο αυτοκινητό του 135 κιλά χασίς!


Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό οδηγού
οχήματος που μετέφερε 135 κιλά κάνναβης.
Επιπλέον κατασχέθηκε ένα (1) πολεμικό τυφέκιο και φυσίγγια.
Σήμερα (3-4-2012) το πρωί, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο κόμβο Κιάτου Κορινθίας, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, Ι.Χ.Ε.

Η Astra Airlines, σύμφωνα με πληροφορίες, πετάει για Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα

Η Astra Airlines φέρεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση της άγονης γραμμής Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα για τα επόμενα 4 χρόνια.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα δρομολόγια της Astra Airlines θα ξεκινήσουν το Μάιο. Αυτό σημαίνει ότι η Aegean -που από αύριο ξεκινά και τα καθημερινά δρομολόγια από και προς Αθήνα- θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την αεροπορική σύνδεση της περιοχής μας με τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του Απριλίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, φαίνεται ότι για τον τρέχοντα μήνα υπήρξε άτυπη συμφωνία μεταξύ της Astra και της Aegean -η οποία εδώ και χρόνια

Συνεχίζονται οι παρανομίες στις παραλίες του Κυπαρισσιακού καταγγέλλει ο Σύλλογος "Αρχέλων"

Για συνέχιση της καταστροφής στην περιοχή «Natura» του Κυπαρισσιακού Κόλπου κάνει λόγο ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων», από τη διάνοιξη κάθετων δρόμων στην περιοχή μεταξύ Αγιαννάκη και Ελαίας. Συγκεκριμένα ο σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Συνεχίζεται η καταστροφή στην περιοχή "Natura" (Θίνες Κυπαρισσίας) του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου που αποτελεί σημαντικό βιότοπο αναπαραγωγής θαλάσσιων χελωνών. Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, συνήθως Σαββατοκύριακο γίνονται οι παρανομίες, ξαναβγήκαν οι μπουλντόζες για να αποτελειώσουν το καταστροφικό έργο που άρχισαν

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Ληστεία εν μέση οδώ

Στον επαρχιακό δρόμο Τύριας - Ασπροχωρίου Ιωαννίνων, τρεις κουκουλοφόροι τοποθέτησαν πέτρες στο οδόστρωμα και ανάγκασαν να σταματήσει το αυτοκίνητό του ο ταχυδρομικός διανομέας της περιοχής.

Με την απειλή όπλων, κατέβασαν τον ταχυδρόμο από το αυτοκίνητο, το οποίο πήραν μαζί με την

Φιλιατρά: Με επιτυχία οι αγώνες στίβου στο νέο στάδιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Στίβου που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας την Κυριακή το πρωί στο νέο στάδιο Φιλιατρών, το οποίο πλημμύρισε από μικρά παιδιά τα οποία ξεπέρασαν τα 200. Έτσι είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στον αθλητισμό -και ειδικά στο στίβο- δίνοντας την δυνατότητα να γνωρίσουν αρκετά από τα αθλήματά του και να τα αγαπήσουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μελάς αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συμμετοχές τόνισε: 
«Ενα τέτοιο γεγονός έχει να γίνει πολλά χρόνια στην περιοχή μας. Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη και το σημαντικό είναι ότι μαζί με τα παιδιά βρίσκονται και οι γονείς τους εδώ και αυτό μας

Οι Duran Duran στη Θεσσαλονίκη

Το θρυλικό ποπ γκρουπ, Duran Duran, θα εμφανιστεί για μία  και μόνο συναυλία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, επιλέγοντας σαν σταθμό της πανευρωπαικής περιοδίας του την Θεσσαλονίκη, την πόλη που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει επισκεφθεί.
Η πιο...”pop” πόλη της Ελλάδας, υποδέχεται τα πιο λαμπερά pop είδωλα σε μια βραδιά που θα γράψει ιστορία. Οι προηγούμενες εμφανίσεις τους στη χώρα μας «έσπασαν ταμεία» και ολοκληρώθηκαν μέσα σε επευφημίες και χαμόγελα δηλώνοντας την δυναμική σχέση αγάπης ανάμεσα στο Ελληνικό κοινό και την απαστράπτουσα ποπ συμμορία!
Μια μαγική βραδιά που θα μας κάνει να ταξιδέψουμε, τόσο μεταφορικά όσο και ...κυριολεκτικά,

Προσεχώς αυτοκίνητα που πετάνε

Οι οδηγοί όλου του κόσμου μπορούν να αναθαρρήσουν ότι ίσως κάποτε το μόνιμο άγχος τους δεν θα είναι οι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, καθώς η αμερικανική εταιρία Terrafugia δοκίμασε με επιτυχία το αυτοκίνητο-αεροπλάνο της με την ονομασία «Transition» («Μετάβαση»), φέρνοντας ένα όνειρο της επιστημονικής φαντασίας πιο κοντά στην πραγματοποίησή του.

Το «τεστ-ντράιβ» (ή μάλλον το τεστ πτήσης) διήρκεσε οκτώ λεπτά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, και η εταιρεία, που έχει εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από τις αμερικανικές αρχές, προσδοκά ότι το αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά σε ένα

Διχάζει η πρόταση Καμίνη για διαδηλώσεις

 Η πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας που παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης συναντά και υποστηρικτές και πολέμιους.
Υποστηρικτές της πρότασης αυτής, σύμφωνα με δηλώσεις τους είναι τόσο ο Ευάγγελος Αντώναρος όσο και ο Πάνος Μπεγλίτης.

«Δεν είναι δυνατόν να κλείνει συνεχώς το κέντρο με απίθανες οικονομικές συνέπειες» δήλωσε ο κ. Αντώναρος, υποστηρίζοντας ότι σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες υπάρχουν περιορισμοί.

«Ρύθμιση δεν σημαίνει παρεμπόδιση δικαιωμάτων, αλλά εξισορρόπηση δικαιωμάτων» είπε από την πλευρά του ο κ. Μπεγλίτης. «Σεβόμαστε τα δικαιώματα αλλά θα υπερασπιστούμε και το δημόσιο

Ενισχύονται με 200 αστυνομικούς οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

Με 200 νέους αστυνομικούς-ειδικούς φρουρούς ενισχύονται οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ., όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Τα νέα στελέχη θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, θα αποτελέσουν μέρος των δράσεων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων και την

Με προσωπικό ασφαλείας ο "Ευαγγελισμός"

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει την Τετάρτη το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".
Γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.
Διεκδικούν εξόφληση των δεδουλευμένων, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων,

Προσγείωση αεροσκάφους από 80χρονη

Άγιο είχε ένα υπερήλικο ζευγάρι στο Door County του Βόρειου Wisconsin το βράδυ της περασμένης Δευτέρας όταν μια "σούπερ γιαγιά" κατάφερε να προσγειώσει ένα δικινητήριο  Cessna.
Το μικρό αεροσκάφος πιλόταρε ο επίσης 80 ετών σύζυγός της. Όταν ο τελευταίος ένιωσε αδιαθεσία η γιαγιά η οποία δεν διαθέτει άδεια πιλότου αναγκάστηκε να το πιλοτάρει και να το προσγειώσει.
Η γιαγιά χωρίς να χάσει τη ψυχραιμία της μίλησε με το πύργο ελέγχου του αεροδρομίου και ζήτησε

Πάτρα: Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 32 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες,

Πάτρα: Ληστεία σε ταχυδρομικό διανομέα στα Ζαρουχλεϊκα. Τρεις ένοπλοι οι ληστές διέφυγαν με ΙΧ

Ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα στην περιοχή των Ζαρουχλεϊκων σημειώθηκε στις 11:55. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις ένοπλοι, πιθανότατα με βαρύ οπλισμό, πλησίασαν το διανομέα και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό που έφερε μαζί του. Οι ληστές διέφυγαν με μια κόκκινη "Αλφα Ρομέο" με πινακίδες ΙΖΚ - 1965. Οι δράστες επέδειξαν ιδιαίτερη αγριότητα για να κάμψουν την αντίσταση του

Πύργος:«Φακόπιτα» για τα ρεκόρ Γκίνες!Την μεγαλύτερη πίτα με φακές που έχει κατασκευαστεί ποτέ σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει το Σάββατο, 21 Απριλίου, στην κεντρική πλατεία του Πύργου η οργάνωση «Στήριξη Ζωής», με την στήριξη του δήμου Πύργου.
Η δράση έχει καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ενώ για το λόγο αυτό, οι διοργανωτές της έχουν

Η 3η Απρίλιου 1821 και η μάχη του Πύργου


Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως τον Μάρτιο του 1821 οι Ηλείοι επαναστάτες προσπάθησαν να στερεώσουν τον Αγώνα στον χώρο της Ηλείας. Ωστόσο παρέμενε μεγάλη η απειλή των Τουρκαλβανών του Λάλα που ήδη από τις πρώτες στιγμές χτυπούσαν  τους επαναστάτες. Αυτό φάνηκε πιο καθαρά την 3η Απριλίου 1821, όταν οι επαγγελματίες αυτοί πολεμιστές των Οθωμανών επιτέθηκαν στην πόλη του Πύργου που ήταν η έδρα των Επαναστατών στην κεντρική Ηλεία.
Την ημέρα εκείνη έλαβε χώρα η Μάχη του Πύργου κατά την οποία 1200 εμπειροπόλεμοι Λαλαίοι Τουρκαλβανοί  χτύπησαν τον Πύργο για να καταπνίξουν την Επανάσταση. Την πόλη υπεράσπιζαν 670 ένοπλοι Έλληνες υπό την ηγεσία των Χαραλάμπη Βιλαέτη, Αλεξίου Μοσχούλα, Αναγνώστη Παπασταθόπουλου, Πάνου και Γενναίου Κολοκοτρώνη, Γιώργη και Πέτρου Μήτσου, Διάκων, Καμπασαίων και Αχόλων.

ΑΤΤΙΚΗ -Τέλος η τηλεόραση από 6 Ιουλίου για όσους δεν πήραν αποκωδικοποιητή!

Τρεις μήνες.!!
 Τόσος είναι ο χρόνος που διαθέτετε όσοι δεν έχετε προμηθευτεί ακόμη αποκωδικοποιητή για την τηλεόρασή σας (εάν φυσικά δεν είναι καινούργιας τεχνολογίας με ενσωματωμένο κωδικοποιητή) ώστε να συνεχίσετε να βλέπετε τα αγαπημένα σας προγράμματα. 
Με απόφαση των υπουργών Μεταφορών και Επικρατείας κ. Βορίδη και Καψή, αποφασίστηκε από τις 3

Δύο τραυματίες από πυρά αστυνομικών στον Γέρακα

Τρεις άνδρες, 26, 28 και 30 ετών, συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης, από το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας που εντόπισε ύποπτο φορτηγάκι (τύπου βαν), στο οποίο επέβαιναν οι τρεις άνδρες, να κινείται στην περιοχή του Γέρακα.
Όταν οι δύο αστυνομικοί του περιπολικού ακολούθησαν το ύποπτο αυτοκίνητο, ο οδηγός του έκανε

Επικίνδυνα 10 φυτοφάρμακα στην Ελλάδα

Δεκατέσσερα φυτοφάρμακα τα οποία δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά βρέθηκαν σε δείγματα νερών της Κερκίνης, της Δοϊράνης και της Βόλβης.
Τα δείγματα των τριών λιμνών της Βόρειας Ελλάδας μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων προκειμένου να διαπιστωθεί τι φυτοφάρμακα περιέχουν και σε ποιες ποσότητες. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι ανιχνεύθηκαν, μεταξύ των άλλων, φυτοφάρμακα που έχουν απαγορευθεί.
Το καλό είναι ότι κανένα φυτοφάρμακο δε βρέθηκε σε υψηλές συγκεντρώσεις. Είκοσι τρία φυτοφάρμακα ανιχνεύθηκαν συνολικά στη λίμνη Κερκίνη, από τις δύο δειγματοληψίες που έγιναν,

Νίκος Λυμπερόπουλος: Συνεχίζει να σκοράρει και να δημιουργεί νέες επιδόσεις

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μολονότι διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του συνεχίζει να σκοράρει και να δημιουργεί νέες επιδόσεις. Το γκολ που πέτυχε εναντίον της Κέρκυρας ήταν το νούμερο 164, αριθμός που τον φέρνει πλέον στην 11άδα των κορυφαίων σκόρερ της Α' Εθνικής.

Ο Φιλιατρινός επιθετικός έχει αγωνιστεί σε πέντε ομάδες. Σε τρεις από αυτές πέτυχε γκολ για την μεγάλη κατηγορία. Οι άλλες δύο ήταν η Εράνη Φιλιατρών, σύλλογος που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του και η Αϊντραχτ Φραγκφούρτης. Στην Καλαμάτα με την οποία έπαιξε τρία χρόνια, είχε μία σεζόν στην Α' με 11 γκολ. Ακολούθησε ο Παναθηναϊκός, από το 1996 έως το 2003 με τον Λυμπερόπουλο να πετυχαίνει 72 τέρματα ενώ τα υπόλοιπα 81 έχει

Έκκληση για σωτηρία ενός 4χρονου!

Παρακαλούμε όπως κοινοποιήσετε την συγκινητική επιστολή του πατέρα του μικρού Νικόλα, σε όσο περισσότερους μπορείτε. Η άμεση ανταπόκρισή μας, θα σώσει το 4χρονο αγγελούδι «Ονομάζομαι Ιωάννης Παναγιωτόπουλος. Είμαι ο πατέρας του Νικόλα, ενός παιδιού τεσσάρων ετών και με αυτή μου την επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για τον λόγο που ζητάω την συμπαράσταση και υποστήριξη σας…

Ο Νικόλας, γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 2008 μ ε βαριάς μορφής καρδιοπάθεια (τετραλογία Fallot). Νοσηλευόμενος και υποστηριζόμενος φαρμακευτικά, έφτασε πέντε μηνών οπότε και έκανε την πρώτη επέμβαση στη καρδιά στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία τον Νοέμβριο του 2008…
Μόλις πέντε μήνες αργότερα, σε ηλικία έντεκα μηνών, κρίθηκε άμεσα αναγκαίο να κάνει και

Φιλιατρά: Υπομονή μέχρι την Μ. Τετάρτη για τις Λακκούβες

Παράταση ζήτησε και πήρε έως τις 12 Απριλίου του 2012 ο ανάδοχος του έργου "Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος" της Δ.Κ. Φιλιατρών, για την αποπεράτωση του έργου. Η παράταση ζητήθηκε καθώς εκκρεμεί η έγκριση του 1ου ΑΠΕ του έργου.

Επίσχεση εργασίας στο Παναρκαδικό και το Ψυχιατρικό Τρίπολης

Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν από χθες οι γιατροί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, διεκδικώντας δεδουλευμένα και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ενώ από σήμερα ξεκινούν επίσχεση και οι γιατροί -ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι- στο Ψυχιατρείο της Τρίπολης, προειδοποιώντας ότι θα κλιμακώσουν τη δράση τους.
Στη σχετική ανακοίνωσή τους ενημερώνουν ότι δεκτά θα γίνονται πλέον μόνο τα επείγοντα περιστατικά, με τους εφημερεύοντες γιατρούς ως προσωπικό ασφαλείας, ενώ όσον αφορά το Ψυχιατρείο- «δεν θα γίνονται εξωτερικά ιατρεία, δεν θα γίνεται συνταγογράφηση, δεν θα λειτουργεί

Ενημέρωση για το πρώην αεροδρόμιο Τριόδου

Τον αρχηγό ΓΕΑ Αντώνη Τσαντηράκη ενημέρωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος για την επιθυμία αλλαγής στη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου της Τριόδου, καθώς και για τα σχέδια μετατροπής του σε πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η συνάντηση έγινε στην πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΑ στην 120 ΠΕΑ - ενώ η τελική απάντηση στα αιτήματα της δημοτικής αρχής θα δοθεί από το υπουργείο Αμυνας.
Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε χθες ο Στ. Αναστασόπουλος, στο πλαίσιο της συνάντησης του δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξει το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής: Σε πρώτη φάση να γίνει η

Προχωράει η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας - Πιάνει δουλειά ο εργολάβος στο Παλιό Νοσοκομείο

Πριν από το τέλος της εβδομάδας θα φύγουν οι τσίγκοι από το βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας και θα μετακομίσουν πιο... νότια, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Ο δήμαρχος -γνωστοποιώντας παράλληλα ότι αυτές τις ημέρες ξεκινά η εγκατάσταση εργολάβου και στο παλιό νοσοκομείο- τόνισε ότι το έργο στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας δεν θα σταματήσει ούτε καν το Πάσχα, προκειμένου να ολοκληρωθεί στον συντομότερο δυνατό χρόνο.
Οπως διευκρίνισε ο Π. Νίκας, από χθες στο βόρειο τμήμα της πλατείας έχει αρχίσει το καλούπωμα και θα ακολουθήσει το στρώσιμο της τσιμεντένιας υπόβασης, στην