Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Όλο το σχέδιο Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021-Τι προβλέπει για την ανεργία

11/03/2017

Πόρους και εργαλεία για την ανασυγκρότηση της χώρας συμπεριλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, ένα πλάνο
που έχει ορίζοντα το 2021.
Στόχος, είναι να βγει η χώρα από την κρίση μέσα από ένα βιώσιμο, διεθνώς ανταγωνιστικό και κοινωνικά δίκαιο σχέδιο ανάπτυξης της «οικονομίας και της κοινωνίας», όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η «Αυγή της Κυριακής», που περιγράφει τους παρακάτω άξονες:
  • Μείωση της ανεργίας κατά 10% σε τρία χρόνια, μέσω προγράμματος εγγυημένης απασχόλησης για ανέργους, κόστους 1,5% του ΑΕΠ, με το κράτος εργοδότη «ύστατης καταφυγής.
  • Μικροδάνεια για την ανάπτυξη πολύ μικρών επιχειρήσεων, ειδικά επενδυτικά δάνεια με καινοτόμα μορφή σε επιχειρήσεις, προϊόντα ασφάλισης και στήριξης των εξαγωγών.
  • Οργάνωση και χρηματοδότηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και δημιουργία πλαισίου συνεργασίας της με τον δημόσιο τομέα.
  • Αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ως μοχλού για την υλοποίηση έργου αναπτυξιακού χαρακτήρα.
ΑΠΟ http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: