ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκινά το πρώτο δίκτυο διανομής με drones

24/02/2017








Το πρώτο παγκοσμίως δίκτυο διανομής με τηλεκατευθυνόμενες ιπτάμενες συσκευές (drone) έχει στόχο να δημιουργήσει η JD.com ξεκινώντας από
την επαρχία Σαανσί της βορειοδυτικής Κίνας.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας που υπογράφηκε χθες, θα δημιουργηθεί μια αεροπορική βάση για μεγάλες και μεσαίου μεγέθους ιπτάμενες συσκευές που θα μπορούν να διανείμουν πολλούς τόνους εμπορευμάτων σε ακτίνα άνω των 300 χιλιομέτρων.
Προσφέροντας υπηρεσίες σε ολόκληρη την επαρχία, το δίκτυο αυτό θα είναι το πρώτο εναέριο δίκτυο μεταφορών για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (Unmanned Aerial Vehicle, UAV) σε μεγάλη κλίμακα.
Πολλές μεγάλες εταιρίες μεταφορών και διανομής, όπως η Amazon και η DHL έχουν δοκιμάσει τέτοιου είδους ιπτάμενες συσκευές, αλλά οι περισσότερες δοκιμές έγιναν σε μικρή κλίμακα και εντός μικρής ακτίνας.
Η Σαανσί, που βρίσκεται στην αρχή του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού, προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση της ως ενός από τα βασικά κέντρα διανομών στη βορειοδυτική Κίνα.
Οι νέες υπηρεσίες με drone θα ενισχύουν την ανάπτυξη της περιοχή και θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες διανομής σε όλη την επαρχία. Το δίκτυο αναμένεται, όταν λάβει την τελική του μορφή το 2020, ότι θα δημιουργήσει πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας και θα προσελκύσει επιχειρήσεις με συνολικό τζίρο άνω των 100 δισεκ. γιουάν.

ΑΠΟ  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ