ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ζεστό χρήμα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Υπογράφηκαν 3 νέες ευρωπαϊκές συμβάσεις εγγυήσεων που ανοίγουν το δρόμο σε ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια έως 640 εκατ ευρώ. Ο ρόλος της Εθνικής Τράπεζας. Οι όροι της χρηματοδότησης


Ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας, ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων
(ΕΤαΕ) και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) υπέγραψαν τρεις συμβάσεις εγγυήσεων ύψους 640 εκατ. ευρώ που βελτιώνουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) της Ελλάδας. Οι συμφωνίες αυτές υποστηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), κεντρικό πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, (Σχέδιο Γιούνκερ).
 

Καταρχάς, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας InnovFin, η ΕΤΕ θα παρέχει χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους σε καινοτόμες ΜΜΕ και επιχειρήσεις μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης για περίοδο δύο ετών. Η εγγύηση του ΕΤαΕ παρέχεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «InnovFin – Χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την Καινοτομία», με την οικονομική υποστήριξη του προγράμματος της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020». Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η στήριξη της ΕΕ προς τις καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις αναμένεται να δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Κατά δεύτερον, το πρόγραμμα COSME είναι μια συμφωνία παρατάσεως που θα επιτρέψει στην ΕΤΕ να κατευθύνει χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ σε πάνω από 1.900 μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα σε διάστημα τριών ετών. Το ΕΤαΕ με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παράσχει στην ΕΤΕ εγγυήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος COSME, γεγονός που θα δώσει στην Τράπεζα τη δυνατότητα να μειώσει σημαντικά τις απαιτήσεις της για παροχή εξασφαλίσεων, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η δανειοδότηση των επιχειρήσεων. 


Επιπλέον, το ΕΤαΕ υπέγραψε στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕ για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία EaSI, συμφωνία εγγύησης μικροχρηματοδοτήσεων με την ΕΤΕ με σκοπό τη στήριξη με 40 εκατ. ευρώ 3.400 μικρο-δανειοληπτών –πολύ μικρές επιχειρήσεις– που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης σε δανεισμό σε ολόκληρη τη χώρα. Το πρόγραμμα EaSI Guarantee ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τελεί υπό τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπεύθυνος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, δήλωσε σχετικά: «Με τις νέες χρηματοδοτικές συμφωνίες που υπογράφονται σήμερα, το Σχέδιο Γιούνκερ θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις και να συμβάλλει στην ανάπτυξή τους. Πάνω από 5.000 μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις αναμένεται να επωφεληθούν από δάνεια συνολικού ύψους 640 εκατ. ευρώ. Η Ελλάδα καθίσταται ο κυριότερος δικαιούχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ και ευελπιστώ ότι τους επόμενους μήνες θα δούμε να υλοποιούνται πολλά περισσότερο έργα που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και θα εξασφαλίσουν βιώσιμη ανάπτυξη. Η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική οικονομία, τις ελληνικές επιχειρήσεις και, ιδίως, τους νέους και καινοτόμους επιχειρηματίες».


Στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής στην Αθήνα, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΤΑΕ κ. Pier Luigi Gilibert δήλωσε: «Μου δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση το γεγονός ότι το ΕΤαΕ είναι σε θέση να στηρίζει τη χρηματοδότηση ελληνικών εταιρειών, είτε με μικροχρηματοδοτήσεις για πολύ μικρές εταιρείες είτε με χρηματοδότη για μεγαλύτερες καινοτόμες επιχειρήσεις. Η συνεργασία με εταίρους όπως η ΕΤΕ μάς παρέχει τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας ευρείας γκάμας χρηματοδοτικών λύσεων για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ με την ΕΤΕ επιβεβαιώνουν τη διαχρονική δέσμευση του ΕΤαΕ να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις.»


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ Λεωνίδας Φραγκιαδάκης δήλωσε σχετικά: «H Εθνική Τράπεζα είναι αφοσιωμένη στην στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας χρηματοδοτώντας Ελληνικές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και ιδιαίτερα τις Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που όντας η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας θα αποτελέσουν και την κύρια πηγή ανάπτυξης στο μέλλον. Η συνεργασία μας με το EIF μέσω των τριών προγραμμάτων που υπογράφουμε σήμερα δείχνει έμπρακτα πως o συνδυασμός της Ευρωπαϊκής και της εγχώριας τεχνογνωσίας μπορεί να δημιουργήσει λύσεις που αυξάνουν σημαντικά το εύρος και την προσβασιμότητα της χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις».

ΑΠΟ  http://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ