Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας από τη μετακίνηση του διευθυντή Χειρουργικής

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 

Νέα αναστάτωση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προκαλεί η μετακίνηση του διευθυντή της Χειρουργικής
Κλινικής στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.
Θα μετακινηθεί για διάστημα 3 μηνών, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου και θα αναλάβει την ευθύνη του συντονιστή διευθυντή στην Χειρουργική Κλινική Καλαμάτας.
Αντιδράσεις και έντονος προβληματισμός υπάρχουν τόσο από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που αναρωτιέται πώς θα λειτουργεί πλέον η Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου και καλεί όλους σε κοινό αγώνα ενάντια στην κοροϊδία, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Ενώ και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας εκφράζει την έντονη ανησυχία του μιλώντας για έλλειμμα που δημιουργείται στην λειτουργία του νοσοκομείου και καλεί την άμεση επιστροφή του χειρούργου επιμελητή Α' που είναι αποσπασμένος αλλού. 
Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σας ενημερώνουμε πως με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας μετακινείται ο ιατρός Ε.Σ.Υ. Καλοφωλιάς Παναγιώτης από το  Γ.Ν. Μεσσηνίας – Ν.Μ. Κυπαρισσίας στο Γ.Ν. Μεσσηνίας (Ν.Μ. Καλαμάτας), προκειμένου να αναλάβει επιπλέον την ευθύνη του συντονισμού της Χειρουργικής Κλινικής της Ν.Μ. Καλαμάτας ελλείψει Συντονιστή Διευθυντή στη συγκεκριμένη Κλινική, από 01-07-2017 και για χρονικό διάστημα τριών μηνών. Για το μήνα Ιούλιο θα εκπληρώσει τις εφημερίες του στη Ν.Μ. Κυπαρισσίας. Τα εν λόγω καθήκοντα θα ασκούνται παράλληλα με την ευθύνη συντονισμού της Χειρουργικής Κλινικής Ν.Μ. Κυπαρισσίας.
Σχετ.:
Α) Οι διατάξεις του Ν.3329/05 όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του Ν.3527/07
Β) Οι διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.3599/07 (ΦΕΚ 176/Α/01.08.2007) όπως συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του αρ. 8 παρ. 21 του Ν.3868/10 (ΦΕΚ  129/Α/03.08.2010)
Γ) Την με αριθ. πρωτ.:22887/07-06-2017 αίτηση του ιατρού.
Η διοίκηση μας επιβεβαίωσε ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας δεν θα μείνει ακάλυπτη, ότι θα καλύπτονται όλες οι εφημερίες από τους υπάρχοντες γιατρούς για το μήνα Ιούλιο και ότι κάνουν ενέργειες να έρθει κάποιος Α΄ επιμελητής χειρουργός για να καλύψει τις χειρουργικές ανάγκες. Ωστόσο, ο κύριος Καλοφωλιάς στο πρόγραμμα των εφημεριών των γιατρών για το μήνα Ιούλιο παίρνει μόνο τέσσερις μέρες καθημερινές από ολόκληρο το μήνα και πρέπει να γνωρίζει ο κάθε πολίτης πως οι Β΄ επιμελητές που μένουν πίσω δεν έχουν το δικαίωμα να χειρουργήσουν χωρίς την παρουσία Α΄ επιμελητή ή διευθυντή, εκτός και αν τους καλύπτει ο διευθυντής του Ουρολογικού τμήματος. Εδώ, γεννάται το ερώτημα, θα βάζουν τακτικά χειρουργεία ή επείγοντα αν χρειαστεί, ή θα τα διακομίζουν όλα στην Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας; 
Απευθυνόμαστε σε εσάς που επισκέπτεστε τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας για να εξυπηρετηθείτε από τις υπηρεσίες της, που όπως γνωρίζετε όλοι κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός διπλασιάζεται το ίδιο και οι ανάγκες για παροχή υπηρεσιών όχι μόνο απλών περιστατικών αλλά και επειγόντων, που παίρνετε μία τέτοια απόφαση.
Ετσι, δημιουργείται μία αβεβαιότητα τι θα γίνει στο μέλλον με αυτή την πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ. Ο λαός της Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ηλείας πρέπει να ξεσηκωθεί πριν δούμε τα χειρότερα.
Παρακαλώ όλοι μαζί για τον κοινό αγώνα ενάντια στην κοροϊδία. 
Το μοναδικό μέλημά μας είναι η προστασία της υγείας του ανθρώπου».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σε χθεσινές του δηλώσεις σημείωσε: «Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου που είχε θέμα τα προβλήματα Υγείας, αλλά κυρίως τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και των ΚΥ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, είχαμε δηλώσει την ανησυχία μας για τις όποιες μετακινήσεις γιατρών προκύψουν από αυτές τις μονάδες προς άλλες, που θα προκαλούσαν την υποβάθμιση και την ακύρωση τόσο τομέων όσο και  κλινικών. Τότε με αφορμή την ειδική συμπεριφορά των χειρουργών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και τις ιδιαίτερες σχέσεις με το Νοσοκομείο Ζακύνθου και τις προβληματικές συμπεριφορές και τις έκνομες μεταφορές ασθενών από την Τριφυλία στην Ζάκυνθο είχαμε χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου. Τώρα και επισήμως ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα φεύγει από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και δημιουργείται ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα όσον αφορά την λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού με την έντονη επισκεψιμότητα της περιοχής μας και την κατακόρυφη άνοδο των τραυματισμών λόγω τροχαίων ατυχημάτων και άλλων περιστατικών.
Αυτά τα πράγματα μας ανησυχούν ιδιαιτέρως. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι μπορεί το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, τώρα που η κοινωνία το έχει ιδιαίτερη ανάγκη, να παρουσιάζει έλλειμμα γιατρών. Αμφιβάλουμε κατά πόσο θα είναι γρήγορες και επαρκείς οι κινήσεις γενικότερα της διοίκησης για την αντικατάσταση των γιατρών. Εγώ πολύ απλά καλώ να επιστρέψει άμεσα, σε περίπτωση απομάκρυνσης του συντονιστή διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα , ο χειρούργος επιμελητής Α' που είναι αποσπασμένος σε άλλη νοσηλευτική μονάδα. Η λογική της εκ περιτροπής μεταφοράς γιατρών από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα σοβαρό νοσοκομείο να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του. Νομίζω ότι πλέον επιβεβαιωνόμαστε σε όλα όσα έχουμε πει όλο τον καιρό. Απλώς είναι πικρό να βλέπεις όλες αυτές τις συνέπειες. Το βέβαιον είναι ότι η κοινωνία και οι φορείς του Δήμου Τριφυλίας είναι σε επαγρύπνηση και καλό είναι κάποιοι να δώσουν εξετάσεις».

ΑΠΟ https://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: