Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Θ. Φωτίου: Έτσι θα δίνονται οργανωμένα τα επιδόματα

01/06/2017Στην ίδρυση ενιαίας αρχής απονομής προνοιακών επιδομάτων θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας
όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα: «Κοινωνίες σε μετάβαση – Παιδιά σε κίνδυνο». Είπε ότι μέσα στον μήνα έρχεται νέος νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία καθώς ιδρύεται Εθνικό Συμβούλιο στο πλαίσιο του οποίου θα λειτουργήσουν τρία ηλεκτρονικά μητρώα.
Όπως εξήγησε η κ. Φωτίου, ο νέος ΟΓΑ θα δίνει όλα τα επιδόματα, ώστε να αποδίδονται όλα την ίδια μέρα με τα αρχεία τους κράτους διασυνδεδεμένα σε ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα.
«Το ιδρυματικό κράτος συγκροτείται από περίπου 1.400 ιδρύματα ΝΠΙΔ, ΜΚΟ, κλπ και από 63 ΝΠΔΔ. Με νόμο που περάσαμε στη Βουλή, όλα αυτά, εντός τριών μηνών, θα καταγραφούν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να ξέρουμε πόσα παιδιά φιλοξενούνται, σε ποιο ίδρυμα, πόσοι εργαζόμενοι και με ποιες ειδικότητες δουλεύουν σε αυτά. Περαιτέρω, θα μάθουμε τα εισοδήματα των ιδρυμάτων, των κληροδοτημάτων, κλπ. Αν μας ενδιαφέρει κάτι, είναι τα παιδιά να μην παραμένουν ούτε μία μέρα στα ιδρύματα» διευκρίνισε.

Για την Αναδοχή – Υιοθεσία

Σε ό,τι αφορά την αναδοχή και την υιοθεσία έκανε γνωστό ότι μέσα στο μήνα, φέρνουμε νέο νόμο με τον οοπίο ιδρύεται Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής – Υιοθεσίας, στο πλαίσιο του οποίου θα λειτουργήσουν τρία ηλεκτρονικά μητρώα.
Όπως τόνισε, στο πρώτο θα εγγράφεται κάθε παιδί που βρίσκεται σε ίδρυμα ή θα δοθεί για αναδοχή ή υιοθεσία. Στο δεύτερο εγγράφεται κάθε υποψήφιος που επιθυμεί να γίνει ανάδοχος ή θετός γονιός. Θα έχει προηγηθεί ενδελεχής έρευνα για την καταλληλότητά του, δημιουργία του αντίστοιχου φακέλου του υποψηφίου, καθώς και βραχύβια εκπαίδευσή του. Το τρίτο μητρώο αφορά τις εγκεκριμένες υιοθεσίες και αναδοχές, ώστε να μπορούν εξουσιοδοτημένοι φορείς να τις εποπτεύουν.
Για την επιτάχυνση των διαδικασιών, η κ. Φωτίου ανέφερε ότι ιδρύεται ηλεκτρονικό μητρώο πιστοποιημένων κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, κλπ, ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες, που καθυστερούσαν υπερβολικά, λόγω της αποψίλωσης των κοινωνικών υπηρεσιών των Περιφερειών, των ιδρυμάτων και των δικαστηρίων.

ΑΠΟ http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: