Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Λειτουργία απογευματινών ιατρείων επί πληρωμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017Ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση της νοσηλευτικής μονάδας, όπου
σημειώνεται πως η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων ξεκινά σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση που αφορά στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.

Τα ιατρεία θα είναι ανοιχτά από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. και το κόστος ανά επίσκεψη ανά ιατρό έχει ως εξής:
  • Αγγειοχειρουργός: Κώστας Οικονόμου 50 ευρώ 
  • Αιματολόγοι: Γιάννης Αδαμόπουλος 50 ευρώ, Μαρία Δαλέκου 50 ευρώ
  • Γαστρεντερολόγοι: Κώστας Δεναξάς 30 ευρώ, Απόστολος Σαπουντζής 30 ευρώ
  • Καρδιολόγοι: Μανώλης Μάκαρης 40 ευρώ, Νίκος Λιονάκης 30 ευρώ
  • Ορθοπαιδικοί: Θανάσης Κάτσος 50 ευρώ, Κώστας Χριστόπουλος 30 ευρώ
  • Οφθαλμίατροι: Αλέσιο Σοραρούφ 50 ευρώ, Παναγιώτης Νάνος 50 ευρώ, Καλλιρρόη Κωνσταντοπούλου 40 ευρώ
  • Ουρολόγος: Γιάννης Ευθυμίου 40 ευρώ
  • Νεφρολόγος: Γιώργος Μπριστογιάννης 55 ευρώ 
  • Ωτορινολαρυγγολόγος: Κώστας Αποστολόπουλος 55 ευρώ

Σημειώνεται ότι οι τιμές έχουν οριστεί με βάση την προαναφερόμενη υπουργική απόφαση. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού μέσω της υπηρεσίας "14500" ονομαστικά με τον ιατρό της ειδικότητας που τους ενδιαφέρει, επισημαίνοντας ότι θέλουν το απογευματινό ιατρείο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθύνεται στο τηλέφωνο 27213 63691 (κ. Ιωάννου).
Εν τω μεταξύ, με ανάρτησή του στο Facebook ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος διευκρινίζει ότι τα καθημερινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου συνεχίζουν να λειτουργούν, «όπου στη μεγάλη πλειοψηφία των ειδικοτήτων (σ.σ. στα καθημερινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία) ο χρόνος αναμονής δεν ξεπερνά την 1 εβδομάδα με 10 μέρες». Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Μπέζος σημειώνει ακόμη ότι μέσω των απογευματινών ιατρείων παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε ασθενή που το θέλει, να εξεταστεί από γιατρό της επιλογής και της αρεσκείας του (όπως ακριβώς θα έκανε εάν επέλεγε να επισκεφθεί έναν ιδιώτη ιατρό). Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι «όλο το προσωπικό που εμπλέκεται στη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, προκύπτει μετά την δικιά τους αίτηση συμμετοχής και μοιράζονται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό το τίμημα της επίσκεψης. Το υπόλοιπο ποσοστό πηγαίνει στο ταμείο του Νοσοκομείου και αποτελεί έσοδό του».

ΑΠΟ https://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: