Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ο Δήμος Τριφυλίας στην «Ελλάδος Γεύση»

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017


Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Τριφυλίας συμμετέχει στην Εκθεση Πολιτισμού, Τουρισμού και Γαστρονομίας «Ελλάδος Γεύση» που διοργανώνεται στο
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από τις 18 έως τις 21 Μαΐου. Μάλιστα στην έκθεση θα έχει δικό του περίπτερο 100 τ.μ. όπου θα συμμετέχουν και θα προβάλλονται Τριφύλιοι παραγωγοί και επαγγελματίες.
Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο δήμος μας θα δώσει το "παρών" για να προβάλει τις φυσικές του ομορφιές, την παραγωγική του φυσιογνωμία με τα υψηλής ποιότητας αγροτικά του προϊόντα, την πολιτιστική του δράση και να καταφέρει να μπει στη λίστα επιλογής ταξιδιωτικών προορισμών για επισκέπτες και τουρίστες. Παράλληλα με την έκθεση θα λειτουργεί "Ελληνικό Παντοπωλείο". Σεφ θα μαγειρέψει και οι επισκέπτες θα απολαύσουν τοπικά πιάτα και παραδοσιακά αποστάγματα».
Επίσης την Πέμπτη, ημέρα των εγκαινίων, στις 8.30 το βράδυ τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ), του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων  και του Συλλόγου Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα» ενώνοντας τις δυνάμεις τους, το κέφι τους και την αγάπη τους για τον τόπο θα παρουσιάσουν μεσσηνιακούς χορούς σε συνδυασμό με θεατρικό δρώμενο, με θέμα το ευλογημένο προϊόν του τόπου, την ελιά.
Το Σάββατο, 20 Μαΐου  από τις 7-8  μ.μ. θα μαγειρέψουν διακεκριμένοι σεφ με πρώτες ύλες από την Τριφυλία και θα κεράσουν τους επισκέπτες  παραδοσιακές γεύσεις και αποστάγματα.  
Η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Τουρισμού, της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και  Κοινοτήτων Ελλάδος, με τη στήριξη του Δήμου Περιστερίου.

ΑΠΟ  https://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: