Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Το American Hellenic Institute, βράβευσε την Κατερίνα Παναγοπούλου και τον Δημήτρη Κοντομηνά

Πέμπτη, 18 Μαίου 2017


Με μία λαμπρή τελετή, παρουσία ανθρώπων της πολιτικής, επιχειρηματιών, εκπροσώπων της ομογένειας στις ΗΠΑ και πολλών
προσωπικοτήτων, το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (American Hellenic Institute) βράβευσε την Κατερίνα Παναγοπούλου και τον Δημήτρη Κοντομηνά για την προσφορά τους στο επιχειρηματικό πεδίο, στην προβολή της ελληνικής κουλτούρας και την στήριξη τους στην ομογένεια. Το ετήσιο δείπνο του American Hellenic Institute πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσία τουλάχιστον 450 καλεσμένων.


Η κυρία Παναγοπούλου τιμήθηκε με το βραβείο Hellenic Heritage Public Service Award για την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία της, την αφοσίωσή της στο φιλανθρωπικό έργο και στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού.
Ο Κοντομηνάς τιμήθηκε με το βραβείο Hellenic Heritage Achivment Award για τις επιχειρηματικές επιτυχίες του, το φιλανθρωπικό του έργο και την προβολή της Ορθοδοξίας.

Η κυρία Παναγοπούλου, γνωστή για την εθελοντική της δράση και το ρόλο της ως πρέσβειρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον “αθλητισμό την ανοχή και το ευ αγωνίζεσθαι”, στη ομιλία της τόνισε ότι όραμά της είναι να δει την Ελλάδα να έχει κάποια στιγμή περήφανη φωνή διεθνώς για όσα συμβαίνουν στον κόσμο μας. Μιλώντας αποκλειστικά στο CNN Greece η κυρία Παναγοπούλου τόνισε ότι “η ελληνική ομογένεια στο εξωτερικό είναι επιτυχημένη και είναι η φωνή της Ελλάδας σε πολύ ισχυρά κέντρα που μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια της πατρίδας μας η οποία χειμάζει”.
Χαρακτήρισε τη βράβευσή της “μεγάλη τιμή, ίσως τη μεγαλύτερη που έχει δεχθεί γιατί προέρχεται από τον ελληνισμό του εξωτερικού ο οποίος κρατά την πατρίδα στην καρδιά του όπου και να βρίσκεται”.


Η κυρία Παναγοπούλου εκτός από το ρόλο της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι επίσης πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου Γυναικών “Καλλιπάτειρα” συμμετέχει σε δεκάδες συνέδρια με διαλέξεις και παρεμβάσεις και είναι η πρώτη Ελληνίδα που έλαβε το 1ο Βραβείο της Ευρώπης “Γυναίκα και Αθλητισμός 2012” από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2012. Το βραβείο αυτό, σύμφωνα με τον ελληνικό και διεθνή τύπο χαρακτηρίσθηκε, ως το 1ο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
Συγκινημένος ο κ. Κοντομηνάς παραλαμβάνοντας το βραβείο τόνισε ότι “έχει αφιερώσει τα τελευταία τριάντα χρόνια της ζωή του στις συνεργασίες του με τις ΗΠΑ για να ξεπληρώσει αυτά που του έδωσαν για να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Στην εισαγωγική παρουσίαση ο κ. Κοντομηνάς τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ένας αριθμός βουλευτών θα πρέπει να εκλέγεται από τους ομογενείς μας.

Ο κ. Κοντομηνάς δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1960 και σχεδόν ταύτισε το όνομά του με την ασφαλιστική αγορά. Εκτός από τις ασφάλειες όμως δραστηριοποιήθηκε επίσης στον τραπεζικό τομέα, στην υγεία και στα Μέσα ενημέρωσης ενώ για το φιλανθρωπικό του έργο έχει τιμηθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας

Ο πρόεδρος του American Hellenic Institute Νίκος Λαρυγγάκης παρουσιάζοντας τα δύο τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς τόνισε τη σημασία του ετήσιου δείπνου, που αποτελεί ευκαιρία για την παρουσίαση του έργου και του ρόλου που διαδραματίζει το American Hellenic Institute στις ΗΠΑ, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη για τα ελληνικά θέματα.
“Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι πιο πιστές σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή και αυτό προσπαθούμε καθημερινά να επικοινωνήσουμε στις ΗΠΑ” είπε ο κ. Λαρυγγάκης

Από την πολιτική ηγεσία, το παρόν έδωσαν, από την κυβέρνηση, ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη και η Έλενα Κουντουρά, από την ΝΔ οι Βασίλης Κικίλιας και Άδωνις Γεωργιάδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, πλήθος επιχειρηματιών αλλά και δημοσιογράφοι.
Το American Hellenic Institute είναι το πιο σημαντικό ελληνικό think tank στις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1974, μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και από τότε σταθερά και συντονισμένα παρεμβαίνει στα κέντρα αποφάσεων των ΗΠΑ με ανακοινώσεις, υποδείξεις και παρεμβάσεις που αφορούν στα εθνικά ζητήματα. Ο βασικός στόχος του AHI είναι να βοηθήσει στη βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και να υποστηρίξει την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

ΑΠΟ  http://www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: