ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ένεση ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η συμφωνία χρηματοδότησης που υπέγραψε η Εθνική Τράπεζα

Δημοσιεύθηκε:




Ένεση ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μια εποχή που υπάρχει απόλυτη ανάγκη κεφαλαίων δίνουν οι συμφωνίες που υπογράφονται μεταξύ των εγχώριων τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας
Επενδύσεων και άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων.
Πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκε η συμφωνία χρηματοδότησης συνολικού ύψους μέχρι 300 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, που υπέγραψαν η Εθνική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμφωνία χρηματοδότησης βασίζεται στην τιτλοποίηση επιχειρηματικών απαιτήσεων, στην οποία προχώρησε προ διμήνου η Εθνική Τράπεζα, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά μειωμένο κόστος άντλησης κεφαλαίων για χρηματοδότηση. Με βάση τις κινήσεις αυτές και τη συμφωνία που υπογράφηκε, το τελικό κόστος δανεισμού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μειώνεται σημαντικά.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπεύθυνος της λειτουργίας της Τράπεζας στην Ελλάδα, Τζόναθαν Τέιλορ, τόνισε, κατά την υπογραφή της συμφωνίας, το ζωηρό ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τις Μεσαίες Επιχειρήσεις, που, όπως είπε, αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας και τον πυρήνα των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα. Η συναλλαγή, είπε, αποτελεί το πρώτο βήμα βοηθείας προς μια μεγάλη τράπεζα για την επιστροφή της στις αγορές.
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, στην κρίσιμη αυτή στιγμή για την οικονομία μας, στο μεταίχμιο μεταξύ ύφεσης και ανάκαμψης, είναι καθήκον όλων μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να φύγουμε από το μεταίχμιο αυτό προς την μεριά της ανάπτυξης.
Η στρατηγική της Εθνικής τόνισε ο κ.Φραγκιαδάκης, αναφορικά με τις επιχειρηματικές χρηματοδοτήσεις -για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών- βασίζεται μεταξύ άλλων στη συνεργασία με υπερεθνικούς οργανισμούς για την αύξηση του μεγέθους και των δυνατοτήτων χρηματοδότησης πέραν στις εγχώριας αγοράς.
Ο κ. Φραγκιαδάκης επισήμανε ότι με τη συμφωνία που υπογράφθηκε η Εθνική Τράπεζα θα προσφέρει νέα χρηματοδοτικά προϊόντα για την ενίσχυση της πρόσβασης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης στην τραπεζική χρηματοδότηση, με ευνοϊκούς όρους, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση του αυξημένου χρηματοοικονομικού κόστους που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Οι χρηματοδοτήσεις θα είναι τόσο για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων για κεφάλαιο κίνησης όσο και για επενδύσεις. Μέσω του προγράμματος, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν περίπου 300 επιχειρήσεις, ενώ σημαντική αναμένεται και η συμβολή στην απασχόληση, καθώς μέσω της Πρωτοβουλίας «Απασχόληση για νέους» εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 200 θέσεις απασχόλησης για νέους κάτω των 25 ετών. Η ενίσχυση της νεανικής εργασίας σε μία χρονική στιγμή όπου η ανεργία των νέων έχει ξεπεράσει το 50%, δεν μπορεί παρά να είναι μέρος της στρατηγικής για την ανάπτυξη του τόπου, αν θέλουμε το οικονομικό μοντέλο που χτίζουμε να είναι βιώσιμο.
Θετική συμβολή στην χρηματοδότηση των μμε θα έχει και η υπογραφή συμφωνιών μεταξύ της Eurobank και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων συνολικού ύψους 230 εκατ. ευρώ που βελτιώνουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας.
Οι συμφωνίες αυτές, υποστηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), βασικού πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει επενδυθεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.
Η συμφωνία στο πλαίσιο του προγράμματος εγγυήσεων COSME, θα επιτρέψει στη Eurobank να κατευθύνει κεφάλαια ύψους 130 εκατ. ευρώ σε πάνω από 1.000 μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σε διάστημα τριών ετών. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παράσχει στη Eurobank εγγυήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος COSME, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στην τράπεζα να μειώσει σημαντικά τις απαιτήσεις για παροχή εξασφαλίσεων.
Με τη συμφωνία στο πλαίσιο του προγράμματος InnovFin, η Eurobank θα κατευθύνει δάνεια και μισθώσεις με ευνοϊκούς όρους για καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια. Η εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων παρέχεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «EUInnovFin finance for Innovators» με την οικονομική υποστήριξη του Ορίζοντας 2020, του προγράμματος της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η στήριξη της ΕΕ για τις καινοτόμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αναμένεται να δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Σχολιάζοντας την υπογραφή των συμφωνιών, ο Pier Luigi Gilibert, διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, τόνισε ότι μεταξύ άλλων ότι οι συμφωνίες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) με τη Eurobank επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας στους Έλληνες επιχειρηματίες. Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τους μικρούς επιχειρηματίες θα διευκολυνθεί με την εγγύηση του προγράμματος COSME και Easi και η συμφωνία με την InnovFin θα βοηθήσει τις καινοτόμες επιχειρήσεις να αναπτύξουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες, επισήμανε, εκφράζοντας την ικανοποίηση του που οι συμφωνίες αυτές θα δώσουν στις τοπικές επιχειρήσεις , νέα χρηματοδότηση ύψους 230 εκατ. Ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, από την πλευρά του, τόνισε ότι η χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Ελλάδας είναι κρίσιμη πρόκληση για την ελληνική οικονομία και την προσπάθεια να ανακάμψει.
Συμπερασματικά σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, η δυνατότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και τω νεανικών καινοτόμων επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά κεφάλαια με χαμηλό κόστος θα αποτελέσει καθοριστικό βήμα για τη επιστροφή της οικονομίας σε βιώσιμους αναπτυξιακούς ρυθμούς μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό καλούν τις επιχειρήσεις να προσέλθουν στα τραπεζικά καταστήματα για να ενημερωθούν για τα σχετικά προγράμματα χρηματοδότησης.


(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΑΠΟ http://www.huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ