Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Κατατέθηκε η ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας

7/5/2016Κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας σχετικά με την άρση ακινησίας των αυτοκινήτων.
Μέσω τροπολογίας δίνεται η δυνατότητα άρσης της ακινησίας επιβατικών οχημάτων ή μοτοσυκλετών ιδιωτικής

χρήσης με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας ως εξής:
• για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός (1) μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,
• για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα (4/12) του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,
• για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31-12-2016, συν (+) δύο δωδέκατα (2/12) ετησίων τελών κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, με την εν λόγω ρύθμιση δίνεται κίνητρο στους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους (αδυνατώντας να καταβάλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας) να προβούν σε άρση της ακινησίας των οχημάτων με την καταβολή των αναλογούντων τελών, για μία μόνο φορά μέσα στο 2016.

Με την ίδια τροπολογία απαλλάσσονται - για τα έτη 2015 και 2016 - από τον ΕΝΦΙΑ όσα κτίρια είχαν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του Νοεμβρίου του 2015 στις περιφερειακές ενότητες Λευκάδας και Ιθάκης.

Επιπλέον, δίνεται παράταση 15 ημερών στην προθεσμία υποβολής της δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών από τα υπόχρεα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικά Ταμεία, των οποίων η ηλεκτρονική καταβολή δεν κατέστη δυνατή.


ΑΠΟ http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: