Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Ο άστεγος Μάρκ έσωσε τη Νίκολ όταν βρέθηκε ολομόναχη μέσα στη νύχτα. Εκείνη τώρα βρήκε τον τρόπο να του το ανταποδώσει

 

H Nicole Sedgebeer είναι 21 ετών και το βράδυ της 3ης Μαρτίου, βρισκόταν στο Λονδίνο για να διασκεδάσει με τους φίλους της. Η ώρα όμως πέρασε και εκείνη έχασε το τελευταίο τρένο από τον σταθμό Euston για το Milton Keynes. Ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα όταν την πλησίασε ένας άστεγος, ο Mark και την οδήγησε σε ένα
καφέ που παρέμενε ανοιχτό καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ο Mark όμως δεν αρκέστηκε στο να της δείξει που ήταν η καφετέρια. Αφού την άφησε στο μαγαζί και σιγουρεύτηκε πως ήταν καλά, επέστρεψε στις 5 τα ξημερώματα για να την συνοδεύσει πίσω στον σταθμό Euston και δεν έφυγε από το πλάι της, μέχρι να τη δει να μπαίνει στο βαγόνι.
Η Sedgebeer, ανέβασε στην σελίδα της στο Facebook τα γεγονότα αυτής της βραδιάς αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως ο Mark «μετέτρεψε μια αρνητική κατάσταση στην πιο αποκαλυπτική εμπειρία της ζωής μου». Η ανάρτησή της μοιράστηκε περισσότερες από 17.000 φορές. 

Η Sedgebeer, δεν περιορίστηκε στο να αποδώσει τα εύσημα στον «ιππότη» της μέσω του Facebook αλλά σκέφτηκε να δείξει με έναν πιο πρακτικό τρόπο την ευγνωμοσύνη της στο πρόσωπό του, αξιοποιώντας τη βοήθεια όσων ήταν πρόθυμοι να χαρίσουν στον Mark και σε άλλους σαν αυτόν ό,τι μπορούν.
Έτσι ξεκίνησε μια εκστρατεία crowd funding με το JustGiving προκειμένου «να βοηθήσει τον Μark αλλά και άλλους άστεγους που ζουν στην περιοχή του Euston». Ο αρχικός στόχος ήταν η συγκέντρωση 1.000 λιρών αλλά μέχρι στιγμής- δηλαδή μέσα σε περίπου μια εβδομάδα- έχουν συγκεντρωθεί ήδη 5.000 λίρες Αγγλίας.
Η Sedgebeer από την πλευρά της δηλώνει έκπληκτη με την ανταπόκριση του κόσμου στην ιστορία που τους διηγήθηκε τονίζοντας πως ήταν αρκετό να διαβάσουμε για μια πράξη καλοσύνης ενός άστεγου για να πειστούμε να βοηθήσουμε αρκετούς ακόμη.
«Στον Mark ενσαρκώνει τα καλύτερα της ανθρωπότητας. Αν και ξένος, έκανε ό,τι μπορούσε για να με βοηθήσει όταν στην καθημερινότητά του, οι άνθρωποι τον προσπερνούν χωρίς ποτέ να του προσφέρουν τη βοήθειά τους. Μark, είσαι ένα πολύ ξεχωριστός άνθρωπος. Δεν θα κοιτάξω ποτέ υποτιμητικά έναν άστεγο...», γράφει η Sedgebeer στην ιστοσελίδα για την καμπάνια που έχει ξεκινήσει. 

ΑΠΟ http://www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: