Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Βράβευση 2 Μεσσήνιων στο πρωτάθλημα ψωμιού

Σάββατο, 12 Μάρτιος 2016 Οι Μεσσήνιοι αρτοποιοί Σείριος Καίσαρης και Στάθης Μελτίνος βραβεύτηκαν για το καρπουζόψωμό τους στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, που έγινε από 26 έως 29 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της
7ης «Αρτοζύμα». 
Οι Μεσσήνιοι συμμετείχαν με τη μικτή ομάδα, πήραν το 3ο βραβείο, και προκρίθηκαν στην εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ψωμιού που θα γίνει του χρόνου στο Ρίμινι της Ιταλίας.
Ο αρχηγός της μικτής ομάδας, Μεσσήνιος Σείριος Καίσαρης, είπε μιλώντας στην "Ε" ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν 6 ομάδες από 4 άτομα η κάθε μια: οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας, της Αχαΐας, της Κρήτης, της Θεσσαλίας και η μικτή ομάδα η οποία είχε και βοηθό, «που ήμασταν εμείς οι δύο από τη Μεσσηνία, η Ελευθερία Ρουσιάκη από τα Τρίκαλα, ο Γιώργος Βασιλείου από το Λουτράκι, και από τη Θεσσαλονίκη, από τη σχολή ΟΑΕΔ, μας βοήθησε ο Αντώνης Τζεϊρανίδης επειδή δεν μπορούσαμε να συμπληρώσουμε ομάδα από τη Μεσσηνία». 
Ο διαγωνισμός κράτησε τρεις ημέρες και «την πρώτη μέρα φτιάξαμε παραδοσιακό ψωμί, τη δεύτερη το πρωινό στο φούρνο και την τρίτη κάναμε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες». 
Η μικτή ομάδα έφτιαξε αρχικά ψωμί κίτρινο προζυμένιο, παραδοσιακό, προζυμένιες μπαγκέτες και παραδοσιακό προζυμένιο ψωμί κίτρινο ολικής άλεσης. Τη δεύτερη μέρα η ομάδα των Μεσσήνιων έφτιαξε λαλάγγι παραδοσιακό μανιάτικο με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, και τσουρέκι με σταφίδες, καρύδια και σοκολάτα, ενώ την τρίτη έφτιαξε ένα καλαθάκι από ζύμη με φέτες καρπουζόψωμου, έμπνευσης του Σείριου Καίσαρη. 
Η μικτή ομάδα με τους δύο Μεσσήνιους βγήκε τρίτη στις βραβεύσεις και πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα της Κρήτης, που στο καλλιτεχνικό κομμάτι έφτιαξε την παραδοσιακή γαμοκουλούρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 50% της βαθμολογίας το έδινε το κοινό που επισκέφτηκε την έκθεση και δοκίμασε τα προϊόντα, και το άλλο 50% η τετραμελής επιτροπή με επικεφαλής την Ελσα Κουκουμέρια, πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιιών Θεσσαλονίκης που διοργάνωνε τον διαγωνισμό. 

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: