Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

Υλικά

Για 2 άτομα
Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου

Βασικά συστατικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φέτα ψωμί
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο
  • λίγο ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα αυγά, το ψωμί, το οποίο έχουμε μουσκέψει και στύψει πολύ καλά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λάδι. Για να γίνουν νόστιμοι, πρέπει να παιδευτούμε να τους ζυμώσουμε, όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά. Αν θέλουμε κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, πλένουμε τα χέρια μας που και που για να πάρει υγρασία το μείγμα.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε μπόλικο λάδι.
Με το που βάλουμε τον κεφτέ, το λάδι πρέπει να καίει και μόλις πάρει κρούστα το χαμηλώνουμε στο ένα για να σιγοψηθούν. Όποτε χρειάζεται τους γυρίζουμε.
Καλή όρεξη!
ΑΠΟ http://www.toarkoudi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: