ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Τηλεργασία: Πώς θα οργανώσεις καλύτερα τη δουλειά σου από το σπίτι

 news247

Τώρα που η τηλεργασία βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων, είναι σημαντικό να θωρακίσεις τα συναισθήματά σου απέναντι στο εργασιακό σου περιβάλλον.

Τώρα που η τηλεργασία βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων, είναι σημαντικό να θωρακίσεις τα συναισθήματά σου απέναντι στο εργασιακό σου περιβάλλον. Πολλοί είναι αυτοί που επαναξιολογούν τον τρόπο που δούλευαν, ενώ διαφαίνονται αρκετά η σημασία της ομαδικότητας και του συλλογικού πνεύματος. Η καλή συνεργασία φέρνει όχι μόνο αποτελέσματα αλλά και κοινά οράματα για το μέλλον.

Τώρα περισσότερο από ποτέ οι μεγαλύτερες πολυεθνικές του κόσμου αντιλαμβάνονται πως οι συνεργάτες τους δεν ήταν αναλώσιμα ανταλλακτικά, χωρίς καμιά προσωπική αξία, ενώ αναδιαρθρώνουν τα μέχρι πρότινος αποστειρωμένα HR τμήματά τους που, βαθιά χωμένα σε ισολογισμούς και ποσοστά, υποβάθμιζαν τη σημασία του relationship enhancement.

Με την ευκαιρία της τηλεργασίας μπορείς να εξαργυρώσεις πια όχι μόνο την επαγγελματική αλλά και ανθρώπινη αξία σου και πως ποτέ η μια δεν δρα ξεχωριστά από την άλλη. Η απόλυτη επένδυση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ανθρώπινο δυναμικό.

Για να νιώθεις παραγωγικος/ή, πρέπει καθημερινά να νιώθεις σημαντικό μέλος μιας ομάδας, να νιώθεις πως σε εκτιμούν και σε αποδέχονται. Πως η ιδιωτικότητά σου δεν καταστρατηγείται από την τηλεργασία και πως δεν είσαι υποχρεωμένος/η να θυσιάζεις την προσωπική σου ζωή. Πως ακούς ειλικρινή 'ευχαριστώ' και 'μπράβο' και πως υπάρχει δίπλα σου ανά πάσα στιγμή ένα ισορροπημένο σύστημα υποστήριξης που αναγνωρίζει τις ανάγκες σου και συνδράμει προς αυτές.

Για να παραμείνεις εργασιακά αποδοτικός/ή στην τηλεργασία και να κρατήσεις ζωντανό το εταιρικό όραμα αλλά και τις σχέσεις σου με τους συναδέλφους σου:

  • Οργάνωσε τον εργασιακό σου χώρο, ώστε να μην εκτείνεται σε όλο το σπίτι.
  • Επίλεξε να φοράς άνετα αλλά όχι πολύ casual ρούχα (π.χ. φόρμες) όσο εργάζεσαι.
  • Όρισε διαλείμματα από τη δουλειά, αντίστοιχα με αυτά που έκανες όταν ήσουν στο γραφείο.
  • Κατά τη διάρκειά τους, μην παραμένεις κολλημένος/η στον υπολογιστή. Γυμνάσου, κατανάλωσε ένα υγιεινό σνακ ή τηλεφώνησε σε κάποιον φίλο.
  • Όσο πιεστική κι αν είναι μια δουλειά, όρισε ώρα λήξης. Πείσε τον εαυτό σου πως υπάρχει ένα νέο αύριο που μπορεί να είναι πιο αποδοτικό.
  • Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, οργάνωσε κάποια ομαδικά meetings μεταξύ της ομάδας, μονάχα για ψιλοκουβέντα και χαλάρωση λίγων λεπτών.
  • Δημιούργησε ένα chart επίδοσης ανά εβδομάδα. Θέσε στόχους κάθε Δευτέρα και την Παρασκευή αξιολόγησε αν και πόσους έχεις πετύχει. Φρόντισε η απόδοσή σου να είναι ανοδική ή τουλάχιστον σταθερή.
  • Το σπίτι γίνεται αυτή τη στιγμή ο χώρος σου για να αναπτυχθείς και σαν άνθρωπος αλλά και σαν επαγγελματίας. Πρέπει, λοιπόν, να προστατέψεις ταυτόχρονα και τις δύο ιδιότητές σου. Από την ασφάλεια αλλά και την απομόνωση του σπιτιού σου, καλείσαι να δώσεις το 101% του εργασιακού εαυτού σου.

Είναι αναπόφευκτο να θέλεις όχι μόνο να μείνεις αλλά και να παλέψεις με όλες σου τις δυνάμεις. Πολύ απλά γιατί η δουλειά σου είναι η υγιής προέκταση και επέκταση της ζωής σου.

ΑΠΟ https://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: (ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥΣ). ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ. (ΔΥΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ).

Στην προσπάθεια που γίνετε για τη συλλογή παλαιών φώτο με θέμα το χωριό μας, μας ήρθε μία ακόμα, με δύο ενδεικτικά του δημοτικού μας σχολε...