ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Αυτά είναι τα 16 επιδόματα που αυξάνονται μαζί με τον κατώτατο μισθό

 15 Ιανουαρίου 2019





Δεκαέξι επιδόματα, αμοιβές, παροχές και βοηθήματα αυξάνονται μαζί με τον κατώτατο μισθό.

Επίδομα γάμου, "παγωμένες" τριετίες,
τακτική επιδότηση ανεργίας, βοηθήματα του ΟΑΕΔ, μισθοί κοινωφελούς εργασίας και άλλων προγραμμάτων επιδοτούμενης απασχόλησης, απολαβές μερικών απασχολούμενων κ.α. συμπαρασύρονται από τον κατώτατο μισθό διαμορφώνοντας νέο τοπίο στις αποδοχές του ιδιωτικού τομέα.

Η επικείμενη αύξηση επηρεάζει άμεσα τουλάχιστον 400.000 μισθωτούς. Οι 200.000 αμείβονται με μισθούς από 500 έως 600 ευρώ, ενώ άλλοι 200.000 εργάζονται με μερική απασχόληση και εισπράττουν μισθό που εξαρτάται από τον κατώτατο. Έμμεσα όμως, επηρεάζονται πολλοί περισσότεροι.

Όλες οι παροχές και τα επιδόματα που επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού είναι τα εξής:

1. "Παγωμένες" τριετίες. 

2. Επίδομα γάμου

3. Αποδοχές όσων εργάζονται με μερική απασχόληση εκτός αν εμπίπτουν σε κλαδική σύμβαση που ορίζει υψηλότερους μισθούς.

4. Επίδομα ανεργίας

5. Ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας

6.Ειδικό βοήθημα έπειτα από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων

7. Ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας

8. Ειδικό βοήθημα λόγω επίσχεσης εργασίας ή διακοπής εργασιών

9. Ειδικό εποχικό βοήθημα

10 Ειδική παροχή μητρότητας

11. Ανεξόφλητες αποδοχές λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη

12. Αμοιβές προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα

13. Προγράμματα νέων θέσεων εργασίας

14. Αποζημίωση μαθητών ΕΠΑΣ μαθητείας

15. Πρόγραμμα Επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για απασχόληση σπουδαστών ΑΤΕΙ- ΑΣΠΑΙΤΕ

16. Καταβολή αποδοχών σε σπουδαστές που απέχουν από εργασία για συμμετοχή τους σε εξετάσεις.

Πηγή: Έθνος
ΑΠΟ  https://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ