ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Τα παιδικά χωριά SOS αναζητούν γυναίκες για να εργαστούν ως μητέρες

16/05/2018






Τα Παιδικά Χωριά SOS αναζητούν Μητέρες SOS που θα αναλάβουν τη φροντίδα και το μεγάλωμα των παιδιών στα τέσσερα χωριά που λειτουργούν
στη Βάρη, στο Πλαγιάρι στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη και στο Ηράκλειο.

Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS σε ανακοίνωσή τους, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον αριθμό αιτημάτων που έχουν δεχτεί για την προστασία και φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς ο αριθμός των Μητέρων SOS είναι περιορισμένος.

Συγκεκριμένα, αυτήν την περίοδο υπάρχει ανάγκη για τουλάχιστον 10 νέες θέσεις εργασίας για το ρόλο της Μητέρας SOS. Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να είναι 35-50 ετών, χωρίς δικά τους παιδιά μικρής ηλικίας που έχουν την ανάγκη από την καθημερινή φροντίδα της μητέρας τους, να είναι απόφοιτοι Λυκείου, με καλή σωματική και ψυχική υγεία και με δυνατότητα σταθερής παραμονής στο Χωριό.

Τα Παιδικά Χωριά SOS παρέχουν ικανοποιητικό μισθό και ασφάλιση, ετήσια άδεια και οχτώ ρεπό το μήνα, διαμονή σε σύγχρονη κατοικία, καθώς επίσης συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση. Το πιο σημαντικό όμως που προσφέρεται είναι η αδιαπραγμάτευτη αγάπη των παιδιών που έχουν τόσο ανάγκη μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά.

«Για τα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, η Μητέρα SOS είναι το βασικό πρόσωπο αναφοράς. Είναι ο άνθρωπος που ζει μαζί τους σ’ ένα σπίτι του Παιδικού Χωριού SOS, προσφέροντας με τη σταθερή και ζεστή παρουσία της και με την υποστήριξη εξειδικευμένου παιδαγωγικού προσωπικού, αγάπη, φροντίδα, στήριξη και σιγουριά για  να μεγαλώσουν σ’ ένα περιβάλλον ασφάλειας που θα καλύπτει όλες τις φυσικές, συναισθηματικές και κοινωνικές τους ανάγκες.

Η Μητέρα SOS αναλαμβάνει υπεύθυνα την ανατροφή παιδιών, που για διάφορους λόγους,  δεν μπορούν να μεγαλώσουν κοντά στη βιολογική οικογένειά τους. Υποκαθιστά το μητρικό πρότυπο, δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς με αποδοχή και σεβασμό για την προσωπικότητα κάθε παιδιού και τα βοηθά να αναπτυχθούν προκειμένου να ενταχθούν ως ενήλικα και ανεξάρτητα άτομα δημιουργικά στη κοινωνία» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να στείλουν βιογραφικό σημείωμα στο soshr@sos-villages.gr, με την υποσημείωση «Για τη θέση Μητέρας SOS» ή να επικοινωνήσουν στο 210 3238048, καθημερινά από τις 10:00 ως τις 17:00, μέχρι την 1η Ιουνίου.

ΑΠΟ https://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: