Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Μόνιμοι δήμων: «Έκλεισε» στις 8.725 ο συνολικός αριθμός των θέσεων


Λιγότερες κατά 120 θα είναι τελικά οι θέσεις των μόνιμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Αυτό προέκυψε από συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με την ΠΟΠ-ΟΤΑ. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του
ΥΠΕΣ: «ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων σχετικά με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και τις συναφείς διαδικασίες (άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν.2643/1998) για την πρόσληψη, συνολικά, 8.725 μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα και σε άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, με την οποία εξασφαλίζεται η  απρόσκοπτη αποκομιδή των απορριμμάτων».
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός αριθμός των θέσεων ήταν 8.845, αλλά τελικώς αυτές μειώθηκαν σε 8.725: 8.166 μέσω ΑΣΕΠ και 559 μέσω ΟΑΕΔ για τα προστατευόμενα πρόσωπα.
Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, o κ. Σκουρλέτης έχει ήδη υπογράψει απόφαση για 500 επιπλέον θέσεις, όσες, δηλαδή, παρότι είχαν ζητηθεί από δήμους δεν πρόλαβαν να συμπεριληφθούν στον παρόντα διαγωνισμό. Η συγκεκριμένη προκήρυξη αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα.

ΑΠΟ  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: