Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Ιατρικές δαπάνες και φάρμακα θα μετρούν τελικά στο αφορολόγητο

Ιούλιος 2, 2017 

Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να διορθώσει φορολογικές αδικίες και γκάφες που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Ενδεικτική είναι η πρόβλεψη του
πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα, σύμφωνα με την οποία καταργήθηκε η έκπτωση φόρου για όσους συγκεντρώνουν αποδείξεις από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το μέτρο αυτό ισχύει από τα φετινά εισοδήματα και θα φανεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2018.
Ωστόσο, η κατάργηση αυτή αποτέλεσε γκάφα για την κυβέρνηση, καθώς δεν μετρούν οι συγκεκριμένες αποδείξεις για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ακόμη κι αν οι πληρωμές έγιναν με ηλεκτρονικό τρόπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει Το Βήμα της Κυριακής, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ετοιμάζει τροπολογία για να διορθώσει αυτήν την αδικία και να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που μαζεύουν αποδείξεις από γιατρούς και φαρμακεία να τις χρησιμοποιούν για το αφορολόγητο.
Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτό το μέτρο θα ισχύσει από το 2017 ή από τις αρχές του 2018.
Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί, σε συνεννόηση με τους δανειστές, να ανοίξει τον δρόμο ώστε να μπορούν από φέτος οι πολίτες να συγκεντρώνουν αποδείξεις για ιατρικές δαπάνες, καθώς αντιλαμβάνεται ότι, διαφορετικά, η φοροδιαφυγή θα εκτιναχθεί στα ύψη...

ΑΠΟ http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: