Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Ανησυχία για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 









Την ανησυχία της για την μη καθημερινή απογευματινή λειτουργία εφημεριών κατά τον μήνα Ιούλιο του
Κέντρου Υγείας Φιλιατρών εξέφρασε χθες η αντιπροσωπεία του Δήμου Τριφυλίας που το επισκέφθηκε, ζητώντας παράλληλα την πλήρη στελέχωσή του.
Επισημάνθηκε η σημασία λειτουργίας του όλες τις ημέρες του μήνα, πόσο μάλλον τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο πληθυσμός της περιοχής αυξάνεται σημαντικά και τονίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούν οποιαδήποτε υποβάθμισή του.
Να τονίσουμε ότι στο Κ.Υ. Φιλιατρών λόγω έλλειψης ιατρών (αγροτικών που κάλυπταν τις μέχρι τώρα θέσεις) τον μήνα Ιούλιο δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι εφημερίες, με αποτέλεσμα 14 ημέρες να έχουν μείνει κενές και οι εφημερίες να γίνονται μέρα παρά μέρα. 
Μετά την επίσκεψη και τη συνάντηση που είχαν με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας επισήμανε: «Ουσιαστικά αφήνεται χωρίς την παρουσία εφημερεύοντος γιατρού για 14 απογευματινά το μήνα Ιούλιο, είναι μια ενέργεια και ένα γεγονός που ουσιαστικά ακυρώνει τη λειτουργία του ΚΥ. Θα ήταν άστοχο η κοινωνία και εμείς να δεχθούμε καταστάσεις που αφενός ακυρώνουν και υποβαθμίζουν την ανθρώπινη παρουσία στο χώρο της ευρύτερης περιοχής των Φιλιατρών, θα ήταν ελλιπές για εμάς αν δεν υποστηρίζαμε την αξία της υγειονομικής παρουσίας σε όλο τον ευρύτερο χώρο. Η δημοτική αρχή και η κοινωνία αντιδρά σε αυτό το απαράδεκτο γεγονός που διαμορφώνεται για το Κ.Υ. Φιλιατρών».
Σημείωσε δε ότι κάποιοι έχουν ευθύνη για αυτό το γεγονός και κάλεσε τον διοικητή της 6η ΥΠΕ να κοινοποιήσει γιατί αυτό το Κ.Υ. τον Ιούλιο ουσιαστικά λειτουργεί χωρίς γιατρούς , αλλά να πει και ποια είναι η στόχευση της ΥΠΕ για τη λειτουργία του. 
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση και ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η περιοχή γεμίζει από κόσμο. Ενας λόγος παραπάνω θα ήταν ότι θα έπρεπε να ενισχυθεί όπως και οι άλλες δομές υγείας και όχι να αποψιλωθεί. Θα πρέπει άμεσα όλοι οι αρμόδιοι να στελεχώσουν το Κ.Υ. για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής και των κατοίκων».
Ο δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα Υγείας Δημήτρης Σαρματζής τόνισε: «Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε ότι θέλουμε ανοιχτό το Κ.Υ. και να τονώσουμε το ηθικό στο προσωπικό. Επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή του Κ.Υ., τον κ. Σωτηρόπουλο, που έχει δώσει και την ψυχή του, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση. Καλούμε τις διευθύνσεις των όμορων νοσηλευτικών μονάδων και ιδίως της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας καθώς και την 6η ΥΠΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».
Ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Πούλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η υποστελέχωση του Κ.Υ. Φιλιατρών και μάλιστα σε μια περίοδο που ο πληθυσμός υπερδιπλασιάζεται μας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία. Προσωπικά πιστεύω ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό. Απεύχομαι αυτά που μπορούν να συμβούν γιατί τότε η οργή του κόσμου της ΔΕ Φιλιατρών μετά και το κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος θα είναι ανεξέλεγκτη».
Η δημοτική σύμβουλος από την ελάσσονα μειοψηφία Αλεξάνδρα Τσούλου αφήνοντας αιχμές για πολιτικές σκοπιμότητες από τη δημοτική αρχή σχετικά με το θέμα, τόνισε: «Θεωρώ ότι το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί με το γεγονός ότι οι μόνιμοι γιατροί ζητούν τη νόμιμη καλοκαιρινή τους άδεια. Τα κενά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπάρχουν, θα είμαστε αρωγοί στο έργο της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των υπηρεσιών. Απλά θεωρώ ότι η ανάδειξη τέτοιων κενών με σκοπιμότητα κάποιες πολιτικές είναι απαράδεκτο, δεν πρέπει να παίζουμε με την υγεία των πολιτών, τα κενά αυτά υπήρχαν και κατά το παρελθόν. Πάλι όμως θα τονίσω ότι εμείς θα είμαστε υποστηρικτές και αρωγοί των προσπαθειών της δημοτικής αρχής για την επίλυση αυτών των θεμάτων».

Κ.Μπ.

ΑΠΟ https://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: