Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Σε αναμμένα κάρβουνα χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων - Με διαδικασίες εξπρές οι πλειστηριασμοί

26/62017


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων μετά την απόφαση των συμβολαιογράφων να βάλουν τέλος στην πολύμηνη αποχή
τους από τη διενέργεια πλειστηριασμών.
Ο... εφιάλτης των πλειστηριασμών επανέρχεται εν μέσω θέρους, με τις τράπεζες να είναι έτοιμες να ενεργοποιήσουν 5.000 φακέλους πλειστηριασμών
Όπως αναφέρει η «Δημοκρατία» το πρώτο μεγάλο κύμα αναμένεται το Σεπτέμβριο οπότε εκτιμάται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η ειδική εφαρμογή για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Με συνοπτικές διαδικασίες οι πλειστηριασμοί

Με διαδικασίες εξπρές θα γίνονται στο εξής οι νέοι πλειστηριασμοί καθώς θα πρέπει να δρομολογούνται εντός 15 ημερών από την κατάσχεση του ακινήτου. 
Οι τράπεζες, πλέον, θα μπορούν να παρακάμπτουν τις αντιδράσεις των πολιτών και των οργανώσεων αφού οι πλειστηριασμοί θα γίνονται γρήγορα αλλά και... ηλεκτρονικά
Ουσιαστικά οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά με το πάτημα ενός κουμπιού, αφού όλες οι αιτήσεις, προσφορές, εγγυητικές επιστολές κλπ θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με τη σχετική διαδικασία πλειοδοσίας να διεξάγεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία κανενός από τους εμπλεκόμενους.
Αυτό σημαίνει πως στους πλειστηριασμούς θα μπορούν να συμμετέχουν και ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό. 
Να σημειώσουμε επίσης πως θα μπορούν να γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο και οι πλειστηριασμοί που έχουν αναγγελθεί μέχρι σήμερα, όχι δηλαδή μόνο οι νέοι.

Τέλος η αποχή

Την περασμένη εβδομάδα οι συμβολαιογράφοι έθεσαν τέλος στην πολύμηνη αποχή τους από τους πλειστηριασμούς αλλάζοντας την έως τώρα τακτική τους.
Έκαναν γνωστό πως στο εξής οι πλειστηριασμοί για κάθε οφειλή και κάθε ακίνητο θα διενεργούνται κανονικά.

Η «Δημοκρατία» σημειώνει πως εδώ και καιρό οι συμβολαιογράφοι είχαν περιορίσει την αποχή του για οφειλές έως 300.000 ευρώ σχετικά με την πρώτη κατοικία. 
Να σημειώσουμε τέλος πως οι συμβολαιογράφοι καλούν την κυβέρνηση, τα κόμματα αλλά και τους κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΑΠΟ http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: